Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 02:00 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Felfüggesztette elnökválasztási kampányát a fő lengyel ellenzéki jelölt
Kidawa-Blonska szerint a május 10-re kiírt elnökválasztást nem szabad megtartani. "Amennyiben azonban a kormányzók (a Jog és Igazságosság párt/PiS) továbbra is ragaszkodnak hozzá, tudniuk kell, hogy őket terheli a felelősség az állampolgárok életét és egészségét érintő borzalmas következményekért" - írta a politikus a Facebook közösségi honlapon, ahol arra hívta fel a választókat és a többi ellenzéki elnökjelöltet is, hogy bojkottálják a májusi szavazást.

A választás elhalasztása a lengyel alkotmány szerint katasztrófahelyzet és szükség-, illetve hadiállapot esetén lehetséges. Lengyelországban járványhelyzetet hirdetett a kormány, és ennek keretében hozza meg a szükséges intézkedéseket.

A járvány kapcsán az alsóházi képviselők túlnyomó többsége által szombaton megszavazott törvénycsomag egyik előírása lehetővé teszi, hogy a választáson a 60 évnél idősebb választók, valamint a karanténba helyezettek levélben adják le voksukat.

Andrzej Duda elnök, aki a PiS jelöltjeként újból indul a választáson, szombaton a közszolgálati hírtelevíziónak azonban elmondta, ha a járvány "tovább tombol", a május 10-i választási időpont "tarthatatlannak bizonyulhat".

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a Lengyel Parasztpárt elnöke - aki Kidawa-Blonska fő ellenzéki vetélytársa a szavazáson - vasárnap kijelentette: a PO jelöltjétől eltérően, ő maga most nem az elnökválasztással, hanem a szenátus elé kerülő gazdaságélénkítő csomaghoz benyújtandó módosítási javaslatokkal foglalkozik.

Szkeptikusan viszonyult Kidawa-Blonska bojkottjavaslatához a többi ellenzéki elnökjelölt is. Andrzej Duda elnök nem kommentálta a lépést.

Kidawa-Blonska egy későbbi vasárnapi fellépésében közölte: "teljességgel felfüggeszti kampányát". A politikus, amint más elnökjelöltek is, a koronavírus terjedése miatt már korábban korlátozták, illetve formálisan felfüggesztették kampányukat, amely azonban a médiában, az interneten gyakorlatilag továbbá is folytatódik.

A felmérésekben Kidawa-Blonska a második helyet foglalja el Andrzej Duda után, népszerűsége azonban az utóbbi hetekben csökkent, míg Kosianiak-Kamyszé nőtt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 29. vasárnap, 21:42
Címkék: Andrzej Duda, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, Lengyel Parasztpárt, május 10-re, állampolgárok életét, többi ellenzéki,
Kommentek
A lengyel államügyészség nyomozócsoportot hoz létre egy pedofíliabotrány felülvizsgálatára
ugyanis néhány közismert lengyel személyiséget említett, akik szerinte a tengerparti és a varsói pedofilhálózatokkal vannak kapcsolatban. Kijelentése viharos reakciót váltott ki az internetfelhasználók és médiakommentátorok között.

Latkowski filmje, valamint a szombaton a YouTube csatornán bemutatott másik, Tomasz és Marek Sekielski által készített, ezúttal a katolikus papok által elkövetett pedofil tettek eltussolásáról szóló dokumentuma nyomán a kiskorúak elleni nemi erőszak a lengyel elnökválasztási kampány egyik fő témájává válhat.

A Sekielski testvérek előző, azonos témájú dokumentumfilmje után, tavaly májusban Mateusz Morawiecki kormányfő egy, a különféle társadalmi közegekben előforduló pedofília eseteit vizsgáló különbizottság megalakítását jelentette be. Piotr Müller kormányszóvivő csütörtökön közölte: a bizottság összetételét a legközelebbi napokban ismertetik. Elmondta: a testület létrehozása, melynek tagja lesz mások között az államfő, a kormányfő és parlamenti képviselők is, nagy
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 13:11
Amerikai előválasztás - Biden kampánycsapata felfogadta Hugo Chávez unokáját tanácsadónak
Julie Chávez Rodriguez korábban a demokraták elnökjelöltségéért szintén versenyző Kamala Harris kaliforniai szenátor elnökválasztási kampányának munkatársa volt, és jelenleg is a szenátor mellett dolgozik. De dolgozott Barack Obama kormányzatánál is, akkor a Fehér Háznak az LMBT-közösséggel, a spanyolajkúakkal, a veteránokkal, a fiatalokkal és - az ABC televízió konkrétumokat nélkülöző megfogalmazása szerint - a "progresszívokkal" fenntartott kapcsolatait fogta össze és felügyelte.

Biden kampánycsapatában a feladata szintén a spanyolajkú közösségekkel történő kapcsolattartás lesz. Ebben segítője Cristóbal Alex, egy spanyolajkú alapítvány korábbi igazgatója.

Az ABC értékelése szerint a spanyolajkú közösségekben sokan gyanakvással viseltetnek Biden iránt, mert az Obama-kormányzat alelnökeként neki is felelőssége volt illegális bevándorlók kitoloncolásában. A spanyolajkú szavazók inkább Biden korábbi nagy vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort támogatták.

Elemzők emlékeztetnek rá,
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 07:04
Donald Trump a republikánus szenátoroknak: legyetek kemények a demokratákkal!
republikánus politikusával. A tanácskozás ugyan zárt ajtók mögött folyt, de néhány politikus utána nyilatkozott a sajtónak. Maga Donald Trump csupán annyit mondott a várakozó riportereknek, hogy "nagyszerű találkozó volt, valamennyi republikánus szenátor eljött".

Bár a találkozóra az adott alkalmat, hogy Donald Trump köszönetet kívánt mondani a republikánus politikusoknak a járvány idején és a gazdaság talpra állítása érdekében végzett munkájukért, de a beszélgetés nagyobb része a várható elnökválasztási kampányról szólt.

Cornyn szenátor erről úgy nyilatkozott, hogy Trump lelkesítően beszélt a demokraták várható elnökjelöltje, Joe Biden ellen folytatandó kampányról, és azt magyarázta a politikusoknak, hogy "ádáz csata lesz".

A több mint egyórás eszmecserén szóba került természetesen a járványhelyzet és a további várható gazdasági intézkedések sora is. Erről Mitch McConnell, a szenátus többségben lévő republikánus frakciójának vezetője úgy nyilatkozott az újságíróknak, hogy a republikánus
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 07:03
Koronavírus - New York és Massachusetts államban csökken az új fertőzések száma
Szokásos napi sajtókonferenciáján Andrew Cuomo, New York kormányzója elmondta, hogy kedden 166 beteg hunyt el a Covid-19 nevű betegségben. Bejelentette, az új fertőzések száma oly mértékben csökkent, hogy immár lehetővé vált, hogy az állam 12 megyéjében ismét végezhessenek nem a járvánnyal összefüggő - s ezért eddig elhalasztott - műtéteket is.

Egyben arról is beszámolt, hogy vizsgálatot indítanak 102 gyerek megbetegedése ügyében, akik gyaníthatóan a Covid-19 szövődményeként említett toxikus sokkban vagy a véredényrendszer kitágulásával és súlyos gyulladásával járó Kawasaki-kórban szenvednek. Három kisgyermek el is hunyt. Cuomo közölte, hogy e beteg gyerekek 60 százalékánál kimutatták a koronavírus-fertőzést, 70 százalékukat intenzív osztályon kezelik, 19 százalékukat pedig lélegeztetőgépen tartják.

Mivel nem mutatták a fertőzés tüneteit, ezeket a gyermekeket eleinte nem is vizsgálták Covid-19-re - mondta a kormányzó, s felhívta a szülők figyelmét, hogy amennyiben gyerekeiknél gyors
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 20:53
Az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság az elnök adóbevallásáról és üzleti ügyeiről vitatkozik
Mivel a legfelsőbb bíróság is távmunkában dolgozik, a bírák telefonon folytatták a vitát. Ennek témája az, hogy Donald Trumpnak be kell-e mutatnia a kongresszusnak, illetve nyilvánosságra kell-e hoznia az elnöksége előtti évek adóbevallásait, továbbá egyéb banki és pénzügyi dokumentumait. Trump eddig ezt - elnöki immunitására hivatkozva - elhárította.

Egy manhattani bíróság büntetés terhe mellett kötelezte az elnököt a szóban forgó dokumentumok bemutatására, Trump ügyvédjei azonban a legfelsőbb bírósághoz fordultak állásfoglalásért. Kedden a bírák az első meghallgatásokat követően nem jutottak dűlőre az ügyben, nem volt köztük egyetértés, hogy helybenhagyják-e az alsóbb fokú bíróság döntését. A demokrata párti bírák közül Elena Kagan azt hangoztatta, hogy senki sem állhat a törvények fölött, míg John Roberts, a bíróság konzervatív elnöke amiatti aggodalmát hangoztatta, hogy ez a vita milyen kockázatokkal jár a jövőre nézve. Neil Gorsuch, szintén konzervatív bíró leszögezte: a testület olyan
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 21:42
Donald Trump amerikai elnök "Obamagate"-ről írt
Az elnök azt követően tette közzé bejegyzését, hogy Flynn ügyvédje, Sidney Powell vasárnap interjút adott a Fox televíziónak, és abbéli meggyőződését fejtegette, hogy Obama is részese volt azon, általa összejátszásnak nevezett folyamatnak, amelynek során ügyfele ellen eljárást indítottak.

Flynn a Trump-kormányzat első nemzetbiztonsági tanácsadója volt, aki ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálata során indítottak nyomozást, mert 2016 végén és 2017-ben Washingtonban találkozott Szergej Kiszljak akkori orosz nagykövettel, és erről nem mondta el az igazat. Flynn együttműködött a nyomozó hatóságokkal, és első ügyvédje tanácsára elismerte, hogy a találkozókról nem tájékoztatta Mike Pence alelnököt, illetve később a nyomozókat sem. Együttműködése fejében büntetlenséget ígértek neki, ám az ügyészek megváltoztatták álláspontjukat, és hamis tanúzás miatt vádat kívántak emelni ellene.

A volt nemzetbiztonsági tanácsadó új ügyvédje azonban új bizonyítékokat
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 21:03
Lengyel elnökválasztás - A szenátus elvetette a levélszavazásról szóló kormánypárti törvénymódosítást
határozatot a szerdán ülésező szejm - ahol a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) van többségben - elutasíthatja. A szavazás kimenetele azonban nem egyértelmű, mert a májusi elnökválasztást az egyik kormánykoalíciós kispárt, az Egyetértés egyes képviselői is helytelenítik.

A szenátus által elvetett törvénymódosítás olyan előírásokat is tartalmaz, amelyek lehetőséget adnak a még a járvány kitörése előtt meghirdetett elnökválasztás elhalasztására egy másik, legkésőbb május 23-ai időpontra.

Az elnökválasztási időpont meghirdetésére jogosult Elzbieta Witek alsóházi elnök kérdésére az országos választási bizottság kedd este úgy válaszolt: jogi és szervezési okokból a május 10-i választás lehetetlen.

Witek a szenátusi szavazás előtt a TVP Info közszolgálati hírtelevízióban bejelentette: másnap az alkotmánybírósághoz fordul azzal a kérdéssel, hogy a jelenlegi helyzetben a választás elhalasztása alkotmányos, vagy alkotmányellenes volna-e.

Amennyiben az alkotmánybíróság az alaptörvénnyel
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 23:04
Az amerikai hírszerzés csúcsvezetőjének jelölt politikus azt ígéri, hogy elfogulatlan lesz
A texasi Ratcliffe leszögezte: "Hadd legyek nagyon egyértelmű: függetlenül attól, hogy ki mit szeretne, a hírszerzésünk mit tükrözzön, amennyiben a jelölésemet megszavazzák, az általam irányított hírszerzés döntéseit külső nyomás nem fogja érinteni, sem megváltoztatni".

Fontosnak tartotta hangsúlyozni azt is, hogy szerinte az oroszok beavatkoztak a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba, s ezt valószínűleg az idei választásokon is megkísérlik majd.

Ígéretet tett arra is, hogy hírszerzési igazgatóként "tűpontossággal" igyekszik feltárni a koronavírus-járvány eredetét.

A texasi képviselőt másodszor jelölte a DNI élére Donald Trump. Először tavaly nyáron tette ezt, miután a posztról távozott Dan Coats, az addigi igazgató. Augusztusban azonban Trump váratlanul visszavonta a jelölést, miután a szenátusban mind a demokrata párti, mind a republikánus politikusok részéről erős bírálatokkal illették a jelöltet. Ratcliffe ugyanis az egyik leghevesebb védelmezője volt Trumpnak a 2016-os
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 19:23
Képek, videók
Elnökválasztási ünnep.jpg
agica2004
2010. november 30. kedd, 09:23
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
10077 - Andrzej Olczyk.jp
sarkadykati
2010. október 20. szerda, 04:50
10078 Andrzej OLczyk.jpg
sarkadykati
2010. október 20. szerda, 04:49
0 a buzék q8kam3ib2vm.gif
lovaszmarika
2019. január 01. kedd, 18:46
Kamrás Klára Négysor.jpg
maria_kadar_148
2018. április 25. szerda, 23:09
Akár egy bús kamasz.jpg
chillik
2017. november 01. szerda, 05:16
Kamila
irmus
2017. október 18. szerda, 18:17
kamila1016_3.jpg
maroka
2017. október 16. hétfő, 08:27
kamila1016_2.jpg
maroka
2017. október 16. hétfő, 08:27
kamila1016.jpg
maroka
2017. október 16. hétfő, 08:26
maci-kamera.jpg
durcimarcika
2017. január 29. vasárnap, 14:46
sárga kamion
szicu
2016. június 12. vasárnap, 23:11
csinszka kamasz.png
chillik
2016. június 07. kedd, 11:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.