Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 04:23 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Részeges pogácsa
40 dkg liszt
két csipetnyi só
5 dkg élesztő
1 pohár tejföl
1 egész tojás
1,5 dl tej
1 mokkáskanál cukor
1.kávéskanál ecet
2 cl szilvapálinka
dió nagyságú zsír (lehet hájzsír is)
25 dkg vaj (hideg állapotban, hogy reszelni lehessen)
1 tojássárgája + egy mokkáskanál tej a kenéshez

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a közepébe egy kis mélyedést készítünk, ahova az alábbi hozzávalókat adagoljuk: a tejföllel összekevert 1 egész tojást, a cukorral meglangyosított, tejben felfuttatott élesztőt, a fehérbort (vagy ecetet) és a pálinkát.

A fenti hozzávalókat rétestészta állagúra összedolgozzuk.
Ha a tészta keménynek tűnik, egy kis langyos vizet vagy kevés tejfölt adunk hozzá.
A tésztát addig dolgozzuk, amíg el nem válik a kezünktől, az edény oldaláról, és hólyagos nem lesz. Ezt a tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra sodorjuk, s erre
rászeleteljük vagy ráreszeljük a hideg vajat.

Miután ezzel végeztünk, a tésztát 1/3 arányban hajtogatjuk : fölülről, majd alulról, majd balról jobbra, illetve jobbról balra.
A hajtogatott tésztát hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy pár órára, majd azt követően fél óránként háromszor hajtogatjuk.
Utána kb. 2 cm vastagra sodorjuk, késsel rácsosan bevagdossuk.
A tojássárgáját felverjük a mokkáskanálnyi tejjel, mellyel megkenjük a tésztát, majd jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Lehet füstölt sajttal is, ez már ízlés dolga.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd amikor már látjuk, hogy dőlnek a pogácsák, visszavesszük 180 fokra a sütőt


suzymama, 2019. március 11. hétfő, 21:46
Címkék: lisztet tálba, alábbi hozzávalókat, tejföllel összekevert, cukorral meglangyosított, fenti hozzávalókat, tészta keménynek,
Kommentek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
Cseresznyebefőtt

1 kg cseresznye
1 darabka fahéj
1 vaníliarúd
2 szegfűszeg
25 dkg cukor
4 dl gyümölcspálinka

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, és a fűszerekkel együtt befőttesüvegekbe rakjuk. A cukorral megszórjuk, és az alkohollal leöntjük úgy, hogy teljesen ellepje a cseresznyét. Az üveget lezárjuk, és 1 hétig mindennap többször megrázzuk, hogy a cukor jól átjárja a gyümölcsöt. 2 hónap múlva fogyasztható.



Részeges cseresznyés palacsinta (20 db)

50 dkg cseresznye,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
kevés porcukor,
2 evőkanál cseresznyepálinka

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverjük a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütünk belőle. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk, megöntözzük néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínáljuk.



Cseresznyés tekercs (10
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
x
március 22. 19:05
Válaszolj!





Csapó István Ottóné [Ancsa, ...

2863: Ez nagyon igéretesen hangzik ! A fiúknak el fogom készíteni ! (Nekem sajnos az aszalt szilva is tilos, pedig, hogy imádnám !!!)
#2864
2011. március 22. 19:05
Előzmény Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M... 2011. március 21. 12:54
Válaszolj!





Gelle Lászlóné Dr. [Marcsi,M...

RÉSZEGES ASZALT SZILVA-LEVES Hozzávalók 4 fő részére
* 5 marék aszalt szilva
* 1 dl szilva pálinka
* kis darab fahéj
* 3 púpozott evőkanál cukor
* diónyi vaj
* 1 pohár tejföl
* 4 kanál liszt
* só
Elkészítése: az aszalt szilvát átmossuk, 1 l vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a pálinkát, cukrot, fahéjat, sót és puhára főzzük. Tejfölben a lisztet simán elkeverjük, hideg vízzel hígítjuk, és a levesbe szűrjük. Tovább forralva a vajat is hozzáadjuk. Cukorral,
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 06:51
Busa, amúr receptek

Elkészítés:

A halfilét apró csíkokra vágjuk, közben kiszedjük a szálkákat (ha van). Az olajat, a mézet és a szójamártást felforrósítjuk. Beletesszük a halat, a sárgarépát, fűszerezzük, és a legnagyobb lángon, állandóan kevergetve pár perc alatt készre sütjük. Sós vízben tördelés nélkül kifőzzük a csőtésztát. És most figyelj: villával tekerj fel a csőtésztából annyi adagot, amennyi hal várható adagja. Ezeket a tekerentyüket rakd tálra és a közepébe kanalazd a halat. Hát látványnak sem utolsó.

Részeges amur, busa
Hozzávalók:

1 kg halhús
4 gerezd fokhagyma
2,5 dl fehérbor
1,5 dl étolaj

bors
Elkészítés:

A megtisztított halat megmossuk, megtöröljük, megsózzuk és két óra hosszáig állni hagyjuk. A megtisztított fokhagymát a hal hasába tesszük, a nyílást fogvájóval bezárjuk. A halat sózzuk, borsozzuk, olajjal bekenjük, és olajjal kikent sütőlapra vagy tűzálló tálba tesszük. Forró sütőben 20 - 30 percig sütjük, időről
aprochef, 2009. július 27. hétfő, 15:10
Vali részeges-tepertős .......
Vali részeges-tepertős pogácsája
Gvali (Gősi Vali) - 2009.02.21

Azaz - tepertős pogácsa - egészséges(ebb) módon - részegesen :) (aki teheti, olvassa végig - legalább a címet, mert megtévesztő lehet :) )

Hozzávalók - 40-45 darabhoz:
30 dkg tepertő, 50 dkg finomliszt, (amit én vegyesen használok: fele-fele arányban teljes kiőrlésű vita-liszttel keverten) 2,5 dkg élesztő, 2 felvert egész tojás, 4 dl kefir (joghurt, aludttej, vagy zsírszegény tejföl), diónyi zsír, 1 Ráma margarin, szobahőmérsékleten puhítva, 5 dkg reszelt sajt, szezám mag, vágott mandula, vagy dió a diszítéshez.

Előkészítés:
A tepertőt megdaráljuk, ízlés szerint elkeverjük sóval és (frissen) őrölt borssal. A lisztet mélyebb tálba szitáljuk.

Elkészítés: Összekeverjük a lisztet 1 kk. sóval, belemorzsoljuk az
korall44, 2009. február 21. szombat, 15:20
Részeges pogácsa
Részeges pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg élesztő, 1 pohár tejföl, 2 tojás-a fehérjét külön habbá kell verni,-10 dkg zsír, kb. 0,3 l tej,(ebben kell az élesztőt megfuttatni), és egy jó nagycsipetnyi só.
Ezeket mind összedolgozni, a tésztát jól kidolgozni. Külön kell még 25 dkg margarin, melyet úgy kell kikeverni, hogy kenhető legyen. A tésztát jó ujjnyi vastagra kell nyújtani, a tetejére a margarint rá kell kenni. Utána a tésztát össze kell hajtani (mint egy terítőt) és 15 percig pihentetni kell, utána ismét kinyújtani. Mindezt háromszor kell megismételni.(ettől lesz leveles a tészta) Az utolsó nyújtásnál a tésztát legalább 2 ujjnyi vastagságra kell hagyni (hogy jó magasak legyenek a pogácsák). Utána szaggatni, tojássárgájával tetejét megkenni, sok reszelt sajttal megszórni. (A tepsit gyengén zsírozni kell!) Forró sütőbe rakjuk.
pa_macs, 2009. január 12. hétfő, 18:06
Hajtogatott tejfölös pogácsa
pihentetés végeztével begyújtom a sütőt, kb. ujjnyi vastagra nyújtom a hajtogatott tésztámat, rácsosra bevagdosom a tetejét és lisztes pogiszaggatóval kiszaggatom. Az apró pogácsa finomabb, de ha nincs kedvem, a nagy is megteszi. Kivajazott tepsibe vagy sütőpapírra helyezem, egymástól egy ujjnyi távolságra és még 10 percig hagyom pihenni. Ezalatt a sütő jól beforrósodik. Mielőtt betenném a pogácsát a forró sütőbe, megkenem tojással, vigyázva, ne csorogjon le az oldalára, mert akkor nem nő meg rendesen és "részeges" pogácsákat kapok, amik mindenfelé dőlnek. Megjegyzem, ez az ízét abszolút nem befolyásolja, mert dülöngélve is remek, akár a pogácsa, akár a fogyasztója dülöngél. Majd megszórom sóval vagy köménymaggal, esetleg sajttal és beteszem az immáron forró sütőbe. 20-25 perc alatt elkészül, menet közben célszerű a tepsit megfordítani (nem fejjel lefelé!!:-).
Ha sajtosan csinálom, akkor a sajtot ennél a megforgatásnál szeretem inkább rászórni, mert így nem ég meg, marad némi
sajtipajti, 2007. március 09. péntek, 13:59
Képek, videók
reszeges-jeromos.jpg
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:16
20334_reszeges-epres_t uro
erzsikepuskas
2014. február 15. szombat, 10:28
részeges csirke.jpg
erzsikepuskas
2014. január 18. szombat, 08:47
Részeges csirke.bmp
pircsi09
2013. szeptember 21. szombat, 18:15
RESZEGES IMA.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:21
RESZEGES IMA másolata.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:20
Részeges csirke
pircsi09
2013. január 13. vasárnap, 20:05
Részeges elf
mbartis
2012. június 11. hétfő, 21:32
Részeges csirke.jpg
vorosrozsa66
2011. február 20. vasárnap, 18:25
részeges_.jpg
agica2004
2010. szeptember 28. kedd, 09:49
kis részeges.jpg
agica2004
2010. szeptember 27. hétfő, 10:51
részeges cica.gif
nagyiful
2010. szeptember 17. péntek, 18:21
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.