Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 18:41 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Brit külügy: a térség destabilizálásával fenyeget a katonai akció
Dominic Raab külügyminiszter a tárca által szerda este kiadott nyilatkozatában közölte: súlyos aggályai vannak Törökország egyoldalú katonai akciójával kapcsolatban.

Raab szerint a művelet a térség destabilizálása mellett csak még tovább mélyíti az emberi szenvedést, és alááshatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépés eredményeit.

A brit külügyminiszter szerint a kollektív figyelmet az Iszlám Államra kellene összpontosítani.

Dominic Raab hangsúlyozta: Törökország komoly nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot a rengeteg szíriai menekült befogadásával. Nagy-Britannia azonban nem fogja támogatni a menekültek visszatérését célzó terveket mindaddig, amíg nincsenek meg a feltételei a menekültek önkéntes és biztonságos hazatérésének - áll a szerdai nyilatkozatban.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson brit miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök is tárgyalt szerda este telefonon a szíriai török offenzíváról, és mindketten súlyos aggodalmuknak adtak hangot a katonai akció és a humanitárius katasztrófa kockázata miatt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 22:32
Címkék: Dominic Raab, Iszlám Állam, Iszlám Államra, Downing Street, Boris Johnson, Donald Trump,
Kommentek
A NATO-főtitkár üdvözölte a csapatszétválasztást Zoloténál, egyúttal figyelmeztette Moszkvát kötelezettségeire
minden területére, és megfigyelő drónjaikat is időnként lelövik.

"Üdvözlöm viszont Zelenszkij elnök újabb erőfeszítéseit és még nagyobb lendületét a békés rendezés elérésére" - fogalmazott, majd hozzátette, hogy a NATO "támogatja ezeket az erőfeszítéseket".

" A NATO hangsúlyozza, hogy Oroszországnak egyértelmű felelősséggel tartozik a minszki megállapodások végrehajtásáért. Beleértve azt, hogy ki kell vonnia minden katonáját Kelet-Ukrajna területéről, és fel kell hagynia az ország destabilizálásával" - szögezte le Stoltenberg.

Kedden kezdődött meg a csapatszétválasztás a Luhanszk megyei Zoloténál. Még október 1-jén állapodtak meg a háromoldalú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló összekötő csoportban, hogy Sztanicja Luhanszka után, ahol júliusban történt meg a csapatszétválasztás, újabb két ponton. Zolote és Petrivszke településeknél vonják egy-egy kilométerrel hátrébb egymástól csapataikat a szemben álló felek. Később ennek a csapatszétválasztásnak a megkezdését Moszkva
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 15:11
Román kormányválság - Dancila az ország destabilizálásával vádolja a bizalmatlansági indítvány támogatóit
A román parlament két házának együttes ülése a bizalmatlansági indítvány szövegének felolvasásával kezdődött, 465 képviselő és 334 szenátor jelenlétében.

A Románia újjáépítéséhez sürgősen meneszteni kell a Dancila-kormányt című dokumentumban az ellenzék azt veti a Dancila-kormány szemére, hogy "felélte" a költségvetési forrásokat ahelyett, hogy beruházásokra, az infrastruktúra fejlesztésére használta volna fel a gazdasági növekedés időszakát, és populista intézkedései kedvéért még adósságba is verte az országot, amit a jövő nemzedékeknek kell visszafizetniük. Az indítvány a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezette kormányt teszi felelőssé a megromlott közbiztonságért, és azzal vádolja a kormánypártot, hogy korrupt politikusai védelmében megpróbálta maga alá gyűrni az igazságszolgáltatást.

A kormány menesztését javasló tervezetet 237 törvényhozó látta el kézjegyével a Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Párt (PMP), a Pro Romania párt, a
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 10:51
Ukrán elnökválasztás - Újabb Roshen-márkaboltot gyújtottak fel Kijevben
hétfőn gyújtottak fel egy-egy Roshen-üzletet az ukrán fővárosban. Az akkori gyújtogatások gyanúsítottjait a rendőrök őrizetbe vették, egy 53 éves, kijevi lakhelyű és egy 1964-ben született, Hmelnickij megyei, munkanélküli férfit. Előbbit a bíróság már házi őrizetbe helyezte. Róla Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök az Ukrajinszka Pravda hírportálnak azt mondta korábban, hogy egy olyan szélsőséges szervezet tagja, amely állítólag a március 31-i elnökválasztás meghiúsítását tervezte a helyzet destabilizálásával a fővárosban.

Kriscsenko szavai szerint a gyanúsított aktív résztvevője volt a közelmúltban több utcai akciónak. Szervezetének vezetője egy bizonyos Jevhen Morinec, aki "Bila balaklava (fehér símaszk)" néven ismert. Február 18-a óta ő is őrizetben van a hatalom megdöntésére tett felhívásai miatt. A hírportál a főügyészségtől úgy értesült, hogy a férfi kapcsolatban áll az oroszbarát Nazsdak szervezettel is, amelynek vezetőjéről, Mikola Dulszkijról az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU) úgy
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:31
Az ülésteremben vettek őrizetbe egy orosz szenátort Moszkvában
Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke zárt ülést rendelt el, az ülésteremből zajló élő zártláncú tévéközvetítést kikapcsolták, a kijáratokat a Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) emberei állták el. Ezt követően a szenátus tanácskozásán megjelent Jurij Csajka főügyész és Alekszandr Basztrikin, az SZK elnöke.

Az RBK gazdasági napilap egy szemtanúra hivatkozva azt írta, Csajka ismertette, hogy egyebek között bűnözői csoport megszervezésével és a karacsáj- és cserkeszföldi politikai helyzet destabilizálásával gyanúsították meg Arasukovot. A felsőház - az érintett kivételével - egyhangúlag megszavazta a szenátor mentelmi jogának megvonását.

Az RBK szerint a 32 éves politikus megpróbált elmenekülni és ellenállni, de körülvették és elfogták. Az őrizetbe vétel rendkívüli körülményeit a hatóságok szerint az indokolta, hogy a tartani lehetett szenátor szökésétől.

Arasukov, akit posztjára a keracsáj-cserkesz törvényhozás jelölt ki, 2016. szeptember 18. óta volt a felsőház tagja. Ő volt a
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 11:42
Sargentini-jelentés - Trócsányi a Die Weltnek: nem akarunk olyanná válni, mint Nyugat-Európa
elsősorban azért a régióért felelős, amellyel határos. Magyarország Európa délkeleti részéért, a Balkánért, ezért fogadott be sok embert a balkáni háborúk idején - fejtette ki a miniszter, megjegyezve: "természetesen megértjük", hogy Nyugat-Európa történelmi okokból "felelősséget, vagy akár lelkifurdalást érez" más régiókkal, mindenekelőtt Afrikával kapcsolatban.

Hozzátette: Magyarország "soha nem volt gyarmatosító hatalom, és nem is próbálkoztunk a demokrácia exportjával vagy más országok destabilizálásával", most pedig Afrikából Nyugat-Európába igyekeznek emberek, Nyugat-Európa pedig a szolidaritása hivatkozva Magyarországra akarja erőltetni őket. "Meglátásunk szerint meg akarnak osztani velünk egy problémát, amelyhez semmi közünk" - mondta a miniszter.

"Látjuk, hogy milyen integrációs problémák vannak ott, és azt gondoljuk, hogy nekünk homogénebb társadalmunk van, és ezt meg akarjuk védeni" - mondta Trócsányi László.

Elmondta, hogy a nyílt társadalommal kapcsolatos gondolkodásmód mindenek
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:02
Stoltenberg: a NATO-nak elriasztást és párbeszédet is alkalmaznia kell Oroszországgal
júliusi brüsszeli csúcstalálkozóján a tagállamok az Oroszországgal szembeni határozott hozzáállást erősítik meg. Szerinte a NATO-orosz viszonyt "kétcsatornás" módon kell megközelíteni: egyfelől elriasztásra és védelemre, másfelől politikai párbeszédre van szükség.

"Jobb kapcsolatokra törekszünk Oroszországgal, akkor is, ha nem bízunk ennek közeli megvalósulásában" - jelentette ki Stoltenberg, Moszkvát egyebek között a NATO-tagállamok demokratikus folyamataiba való beavatkozással, Ukrajna destabilizálásával, valamint kiber- és vegyi támadások szervezésével vádolva.

Elmondta: egyetért a holland kormánnyal, amely felszólította Oroszországot, hogy vállaljon felelősséget a malajziai légitársaság MH17-es járatának 2014-es lelövéséért.

A júliusi NATO-csúcs további témáinak Stoltenberg a NATO fegyveres erőinek transzatlanti és Európán belüli gyors áthelyezhetőségét nevezte, szerinte döntés születik az észak-atlanti csapatok megerősítéséről, készenlétéről és mobilitásáról, valamint a parancsnoki
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:22
Ukrán külügyi szóvivő: Ukrajna belügye a katonák Kárpátaljára vezénylése
A szóvivő Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben tett nyilatkozatára reagált. A magyar külgazdasági és külügyminiszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ukrán hadsereg egy zászlóaljnyi katonát - 800-1000 főt - kíván áttelepíteni keletről a három NATO-tagállam közelében fekvő Beregszászra, egy olyan városba, ahol a legnagyobb a magyarság aránya. Hozzátette, ennél még nyugtalanítóbb az ukrán honvédelmi tárca indoklása, amely szerint a lépésre Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség. Ez azt jelenti, hogy Kijevben fenyegető tényezőként tekintenek a magyar nemzeti közösségre - mondta.

Marjana Beca Kijev azon aggodalmának adott hangot, hogy Kárpátalján az utóbbi időben megszaporodtak a provokációk, amelyek - mint fogalmazott - szinte hetente történnek, amire 26 év alatt - Ukrajna függetlenné válása óta - nem volt példa. Hangsúlyozta, hogy a zászlóalj Beregszászra telepítését kizárólag biztonsági szempontok indokolják, célja a provokációk elkerülése. "A magyar fél részéről
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 19:25
Képek, videók
Dominican Republic
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:46
dominic davison.jpg
durcimarcika
2015. április 28. kedd, 19:47
Dominica
kincsesszigeten
2011. augusztus 02. kedd, 08:38
Dominic Monaghan 35.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:38
St. Dominic, c.jpg
szabokatalin64
2010. október 09. szombat, 02:31
Flag_Dominican-Republi c.j
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Flag_Dominica.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Dominic Adiyiah
karoly49
2010. február 04. csütörtök, 12:07
Dominic-kal
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:59
Dominica 1 238.JPG
himzotunder
2009. március 19. csütörtök, 16:34
iszlám kép.jpg
maroka
2019. október 23. szerda, 12:04
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.