Belépés
2019. október 17. csütörtök | 42. hét | 290. nap | 10:17 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török offenzíva - Brit külügy: a térség destabilizálásával fenyeget a katonai akció
Dominic Raab külügyminiszter a tárca által szerda este kiadott nyilatkozatában közölte: súlyos aggályai vannak Törökország egyoldalú katonai akciójával kapcsolatban.

Raab szerint a művelet a térség destabilizálása mellett csak még tovább mélyíti az emberi szenvedést, és alááshatja az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni fellépés eredményeit.

A brit külügyminiszter szerint a kollektív figyelmet az Iszlám Államra kellene összpontosítani.

Dominic Raab hangsúlyozta: Törökország komoly nagyvonalúságról tett tanúbizonyságot a rengeteg szíriai menekült befogadásával. Nagy-Britannia azonban nem fogja támogatni a menekültek visszatérését célzó terveket mindaddig, amíg nincsenek meg a feltételei a menekültek önkéntes és biztonságos hazatérésének - áll a szerdai nyilatkozatban.

A Downing Street tájékoztatása szerint Boris Johnson brit miniszterelnök és Donald Trump amerikai elnök is tárgyalt szerda este telefonon a szíriai török offenzíváról, és mindketten súlyos aggodalmuknak adtak hangot a katonai akció és a humanitárius katasztrófa kockázata miatt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 22:32
Címkék: Dominic Raab, Iszlám Állam, Iszlám Államra, Downing Street, Boris Johnson, Donald Trump,
Kommentek
Ukrán elnökválasztás - Újabb Roshen-márkaboltot gyújtottak fel Kijevben
hétfőn gyújtottak fel egy-egy Roshen-üzletet az ukrán fővárosban. Az akkori gyújtogatások gyanúsítottjait a rendőrök őrizetbe vették, egy 53 éves, kijevi lakhelyű és egy 1964-ben született, Hmelnickij megyei, munkanélküli férfit. Előbbit a bíróság már házi őrizetbe helyezte. Róla Andrij Kriscsenko kijevi rendőrfőnök az Ukrajinszka Pravda hírportálnak azt mondta korábban, hogy egy olyan szélsőséges szervezet tagja, amely állítólag a március 31-i elnökválasztás meghiúsítását tervezte a helyzet destabilizálásával a fővárosban.

Kriscsenko szavai szerint a gyanúsított aktív résztvevője volt a közelmúltban több utcai akciónak. Szervezetének vezetője egy bizonyos Jevhen Morinec, aki "Bila balaklava (fehér símaszk)" néven ismert. Február 18-a óta ő is őrizetben van a hatalom megdöntésére tett felhívásai miatt. A hírportál a főügyészségtől úgy értesült, hogy a férfi kapcsolatban áll az oroszbarát Nazsdak szervezettel is, amelynek vezetőjéről, Mikola Dulszkijról az Ukrán Biztonsági Szolgálatnál (SZBU) úgy
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 13:31
Az ülésteremben vettek őrizetbe egy orosz szenátort Moszkvában
Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke zárt ülést rendelt el, az ülésteremből zajló élő zártláncú tévéközvetítést kikapcsolták, a kijáratokat a Szövetségi Őrszolgálat (FSZO) emberei állták el. Ezt követően a szenátus tanácskozásán megjelent Jurij Csajka főügyész és Alekszandr Basztrikin, az SZK elnöke.

Az RBK gazdasági napilap egy szemtanúra hivatkozva azt írta, Csajka ismertette, hogy egyebek között bűnözői csoport megszervezésével és a karacsáj- és cserkeszföldi politikai helyzet destabilizálásával gyanúsították meg Arasukovot. A felsőház - az érintett kivételével - egyhangúlag megszavazta a szenátor mentelmi jogának megvonását.

Az RBK szerint a 32 éves politikus megpróbált elmenekülni és ellenállni, de körülvették és elfogták. Az őrizetbe vétel rendkívüli körülményeit a hatóságok szerint az indokolta, hogy a tartani lehetett szenátor szökésétől.

Arasukov, akit posztjára a keracsáj-cserkesz törvényhozás jelölt ki, 2016. szeptember 18. óta volt a felsőház tagja. Ő volt a
velemenyezd, 2019. január 30. szerda, 11:42
Sargentini-jelentés - Trócsányi a Die Weltnek: nem akarunk olyanná válni, mint Nyugat-Európa
elsősorban azért a régióért felelős, amellyel határos. Magyarország Európa délkeleti részéért, a Balkánért, ezért fogadott be sok embert a balkáni háborúk idején - fejtette ki a miniszter, megjegyezve: "természetesen megértjük", hogy Nyugat-Európa történelmi okokból "felelősséget, vagy akár lelkifurdalást érez" más régiókkal, mindenekelőtt Afrikával kapcsolatban.

Hozzátette: Magyarország "soha nem volt gyarmatosító hatalom, és nem is próbálkoztunk a demokrácia exportjával vagy más országok destabilizálásával", most pedig Afrikából Nyugat-Európába igyekeznek emberek, Nyugat-Európa pedig a szolidaritása hivatkozva Magyarországra akarja erőltetni őket. "Meglátásunk szerint meg akarnak osztani velünk egy problémát, amelyhez semmi közünk" - mondta a miniszter.

"Látjuk, hogy milyen integrációs problémák vannak ott, és azt gondoljuk, hogy nekünk homogénebb társadalmunk van, és ezt meg akarjuk védeni" - mondta Trócsányi László.

Elmondta, hogy a nyílt társadalommal kapcsolatos gondolkodásmód mindenek
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 15:02
Stoltenberg: a NATO-nak elriasztást és párbeszédet is alkalmaznia kell Oroszországgal
júliusi brüsszeli csúcstalálkozóján a tagállamok az Oroszországgal szembeni határozott hozzáállást erősítik meg. Szerinte a NATO-orosz viszonyt "kétcsatornás" módon kell megközelíteni: egyfelől elriasztásra és védelemre, másfelől politikai párbeszédre van szükség.

"Jobb kapcsolatokra törekszünk Oroszországgal, akkor is, ha nem bízunk ennek közeli megvalósulásában" - jelentette ki Stoltenberg, Moszkvát egyebek között a NATO-tagállamok demokratikus folyamataiba való beavatkozással, Ukrajna destabilizálásával, valamint kiber- és vegyi támadások szervezésével vádolva.

Elmondta: egyetért a holland kormánnyal, amely felszólította Oroszországot, hogy vállaljon felelősséget a malajziai légitársaság MH17-es járatának 2014-es lelövéséért.

A júliusi NATO-csúcs további témáinak Stoltenberg a NATO fegyveres erőinek transzatlanti és Európán belüli gyors áthelyezhetőségét nevezte, szerinte döntés születik az észak-atlanti csapatok megerősítéséről, készenlétéről és mobilitásáról, valamint a parancsnoki
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:22
Ukrán külügyi szóvivő: Ukrajna belügye a katonák Kárpátaljára vezénylése
A szóvivő Szijjártó Péter hétfőn Brüsszelben tett nyilatkozatára reagált. A magyar külgazdasági és külügyminiszter aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ukrán hadsereg egy zászlóaljnyi katonát - 800-1000 főt - kíván áttelepíteni keletről a három NATO-tagállam közelében fekvő Beregszászra, egy olyan városba, ahol a legnagyobb a magyarság aránya. Hozzátette, ennél még nyugtalanítóbb az ukrán honvédelmi tárca indoklása, amely szerint a lépésre Ukrajna területi integritásával szembeni fenyegetések miatt van szükség. Ez azt jelenti, hogy Kijevben fenyegető tényezőként tekintenek a magyar nemzeti közösségre - mondta.

Marjana Beca Kijev azon aggodalmának adott hangot, hogy Kárpátalján az utóbbi időben megszaporodtak a provokációk, amelyek - mint fogalmazott - szinte hetente történnek, amire 26 év alatt - Ukrajna függetlenné válása óta - nem volt példa. Hangsúlyozta, hogy a zászlóalj Beregszászra telepítését kizárólag biztonsági szempontok indokolják, célja a provokációk elkerülése. "A magyar fél részéről
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 19:25
KMKSZ-székház - Ukrán külügyminiszter: a Kremlhez forduljon az, aki szerint magyarellenes kampány folyik Ukrajn
Klimkin szavai szerint "tökéletesen világossá" vált, hogy az ungvári KMKSZ-székház ellen múlt héten elkövetett robbantásos merénylet felbujtója a hivatalosan Moldovához tartozó, egyetlen ENSZ-tagállam által el nem ismert, szakadár Dnyeszter menti Köztársaságba menekült, olyan területre, amelyet "százszázalékosan az FSZB tart ellenőrzése alatt".

Az ukrán diplomácia vezetője kifejezte meggyőződését, hogy Moszkva nem fog felhagyni Kárpátalján a helyzet destabilizálásával. "Ennek következetesen ellen kell állnunk" - hangsúlyozta. Kifejtette, hogy a későbbi destabilizációs törekvések megakadályozása érdekében a külügyminisztérium rendszeres konzultációkat folytat a belügyi tárcával és az Ukrán Biztonsági Szolgálattal (SZBU).

"Megállapodtunk abban, hogy megerősítjük ottani (kárpátaljai) jelenlétünket. Nem hagyjuk, hogy fenyegessék a magyarokat" - szögezte le a külügyminiszter.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári központi irodáját február 4-én felgyújtották, majd február
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 18:52
Tízezernyi nacionalista vonult tüntetni a kijevi parlament elé a Donyec-medence különleges státusa ellen
Ukrán jelentések szerint a "nemzeti önérzet menetének" elnevezett tüntetésen főként a Szabadság (Szvoboda) párt, a Jobboldali Szektor (PSZ) és az Azov önkéntes alakulat civil szervezeteinek aktivistái vesznek részt. A szervezők szerint a törvényhozás épülete előtt már húszezren gyűltek össze, helyszíni beszámolók a tiltakozók számát körülbelül tízezerre teszik.

A Majdanról, azaz a Függetlenség teréről indult menet megállt az elnöki hivatal előtt, ahol jelképesen édességet rakosgattak az épület elé, utalva arra, hogy Petro Porosenko elnök 2014-es választási ígérte ellenére még mindig nem adta el édesipari vállalatát.

Sajtóhírek alapján a demonstrálók többféle követeléssel akarnak előállni. A Donyec-medencei önkényesen létrehozott "népköztársaságoknak" nagyobb önrendelkezési jogot biztosító alkotmánymódosítás ellen kívánnak szót emelni, emellett viszont még rezsicsökkentést, az állami vállalatok privatizációjának leállítását, a termőföld-eladási moratórium fenntartását, valamint a kelet-ukrajnai
velemenyezd, 2017. február 22. szerda, 12:32
Képek, videók
Dominican Republic
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:46
dominic davison.jpg
durcimarcika
2015. április 28. kedd, 19:47
Dominica
kincsesszigeten
2011. augusztus 02. kedd, 08:38
Dominic Monaghan 35.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 10:38
St. Dominic, c.jpg
szabokatalin64
2010. október 09. szombat, 02:31
Flag_Dominican-Republi c.j
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Flag_Dominica.jpg
kisss72
2010. május 21. péntek, 15:00
Dominic Adiyiah
karoly49
2010. február 04. csütörtök, 12:07
Dominic-kal
phagnes
2009. május 17. vasárnap, 14:59
Dominica 1 238.JPG
himzotunder
2009. március 19. csütörtök, 16:34
view punta dominical.JPG
himzotunder
2009. február 21. szombat, 18:51
Iszlám építészet.jpg
pacsakute
2016. július 12. kedd, 21:26
Rafale -vadász iszlam ell
agica2004
2015. október 02. péntek, 21:15
iszlam.jpg
rzsi-
2015. január 27. kedd, 13:41
Iszlám mecset, Nairobi.jp
jegesmedve21
2012. szeptember 14. péntek, 09:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.