Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 02:05 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hölvényi György: Magyarország támogatja a szorult helyzetben lévő keresztény fiatalokat
A képviselő közel-keleti és afrikai keresztény fiatalok részvételével tartott uniós parlamenti meghallgatást követően elmondta: a Nigériából, Egyiptomból, Szíriából és Irakból érkező, magyar ösztöndíjprogram keretében tanuló diákok beszámolóikból az derül ki, hogy mindegyikük a hazatérés lehetőségeit keresi és nem az itt maradásét.

Hölvényi az EP néppárti képviselőcsoportja vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnökeként arrahívta fel a figyelmet, hogy Európának helyben kell segíteniea rászorultakat. .Véleménye szerint a diákok tudják, hogy országaik jövője szempontjából nem jelent megoldást az elvándorlás, és ennek a szemlétnek az Európai Unióban is erősödnie kell. Az uniónak fel kell használnia, el kell juttatnia az erre a célra létrehozott és rendelkezésre álló alapokba befizetett összegeket és biztosítania kell azok hatékony felhasználását - húzta alá.

A politikus hangsúlyozta: Európa elég erős ahhoz, hogy helyben nyújtson segítséget és ne a gondot hozza a határain belülre. Mint elmondta, elsősorban a biztonságos környezet megteremtését kell elősegíteni, majd a lakhatást biztosítani, végezetül az oktatás beindítása, valamint a munkahelyteremtés támogatása a feladat. Ezekben Magyarország kivette a részét az iraki Erbilben épített iskola alapításával - emelte ki a képviselő.

Cselekedni most kell, nem lehet azt várni, hogy egész Szíriában újból béke legyen, mert addig emberek ezrei halhatnak éhen - szögezte le a politikus.

A meghívott ösztöndíjasok közül a meghallgatáson egy iraki diák beszámolója szerint a későbbi Iszlám Állam néven ismertté vált terrorszervezet, különböző nevek alatt már a hivatalos, 2012-es megalakulása előtt több mint egy évtizeddel terrorcselekményeket hajtott végre az ország területén. Mint elmondta, a merényletekben, majd később a harcok folyamán megsérült városok nagy része lakhatásra alkalmatlanná vált, a falvak lakossága szinte teljes egészében elmenekült.

Nigériai diákok a Boko Haram, helyi dzsihadista szervezet hétköznapokban tapasztalt kegyetlenségeiről számoltak be. Mint elmondták, a terrorszervezet főként keresztények szisztematikus kiirtását tűzte ki célul. Iskolák ellen, nyílt utcán és imahelyeken elkövetett véletlenszerű vérengzések szemtanúi voltak.

A Magyarországon tanuló fiatalok arra kérték az Európai Uniót, hogy emelje fel szavát és legyen hatással az érintett országok kormányaira, hogy érezzenek felelősséget a kiszolgáltatott állampolgáraik iránt és erejük felhasználásával vessenek véget a több régióra kiterjedő mészárlásnak és harci összecsapásoknak annak érdekében, hogy az elmenekült lakosság visszatérhessen korábbi lakóhelyére. A diákokköszönetet mondtak a magyar kormánynak, hogyhogy békés és biztonságos környezetben kaphattak tanulási lehetőséget.

Tőkés László, a Fidesz európai parlamenti képviselője hozzászólásában kijelentette: a beszámolók alapján együttérez a diákokkal, ugyanis a kommunista időszak alatt a keresztények hasonló helyzetben voltak Európa keleti felében, mint az iraki, vagy más területeken elnyomást szenvedők.Tunne Kelam észt néppárti EP-képviselő felszólásában arról számolt be, hogy a keresztény vallás egyre kevesebb jelentőséggel bír Európában. Aláhúzta, az elhangzott beszámolók azt a tényt erősítették meg, hogy a keresztények a legüldözöttebb kisebbséggé váltak a világban. Hozzátette, Közel-Kelet és Afrika keresztény közösségeinek megmaradása lehet garanciája kereszténység túlélésének.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 17:16
Címkék: Hölvényi György, Európai Unióban, Ezekben Magyarország, Iszlám Állam, Boko Haram, Európai Uniót,
Kommentek
Orbán Viktor Anthony Muheria kenyai érsekkel tárgyalt
A tárgyaláson részt vett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára is.

A Nyeri Érsekség Kenya központi részén található, amely másfél megyét fed le 1,5 millió lakossal, közülük mintegy félmillió katolikus hívő.

A pénteki tárgyalás előzménye a Hungary Helps Program tényfeltáró missziójának tavaly márciusi kenyai útja volt Azbej Tristan, Hölvényi György európai parlamenti képviselő, valamint Böjte Csaba ferences rendi és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetesek részvételével. A négy napos látogatás során megismerkedtek a helyi egyházi vezetőkkel, és felmérték azon támogatási igényeiket, amelyek összhangban vannak a Hungary Helps Program céljaival - emlékeztetett a sajtófőnök.

Orbán Viktor a tárgyaláson megismételte: Magyarország a migráció helyett a helyben maradást, a szülőföldön való boldogulást támogatja, és ehhez anyagilag is hajlandó hozzájárulni. A
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 15:31
Hölvényi: nincs más út, mint szoros partnerség kialakítása Afrikával
A politikus, aki Hungary Helps program jószolgálati nagykövete is, az Európai Parlament delegációjának tagjaként Lesothóban és Ghánában tett látogatást.

Az elvándorlás legfőbb oka a munkanélküliség, az oktatás hiánya, az alapvető fizikai, gazdasági és megélhetési bizonytalanság. A migráció megelőzése érdekében helyben kell segítséget nyújtani iskolák létesítésével, a továbbképzés és a felnőttoktatás színvonalának javításával - mondta Hölvényi György.

A helyi törekvéseket és kezdeményezéseket lehet és kell támogatni, ugyanakkor egyetlen helybéli döntéshozó helyett sem lehet cselekedni. Az európai uniós pénzek felhasználásának hatékonysága csekély - mutatott rá.

Tájékoztatása szerint Ghánában a helyi társadalmakat leginkább ismerő helyi, elsősorban történelmi egyházak és felekezetek jelentős feladatot látnak el a társadalmi béke megteremtésében.

Kiveszik részüket az egészségügyi, az oktatási, a szociális ellátás biztosításából is, de még a mezőgazdasági kistermelők megsegítéséből is -
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 12:42
Hölvényi: folytatódni fog a pártbeszéd a Fidesz európai néppárti tagságáról
újságíróknak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Donald Tusk, az EPP elnöke napirend előtti beszámolójában befejezetnek mondta a Herman Van Rompuy, Wolfgang Schüssel és Hans-Gert Pöttering által alkotott testületnek a magyarországi helyzetet és a Fidesz tevékenységét értékelő vizsgálatát.

Tusk szerint a vizsgálat eredményét illetően nincs egyetértés. A szóbeli jelentés alapján egyetértés abban mutatkozott, hogy a felfüggesztés maradjon érvényben, valamint abban, hogy a párbeszédet folytatni kell - mondta Hölvényi, hozzátéve, hogy a felfüggesztés és a párbeszéd folytatásának határidejéről nem esett szó.

Azt közölte, javaslat született arról, hogy a pártcsalád jövő év első felében kongresszust szentel az EPP értékeiről folytatott vitának. Arról, hogy a rendezvényen a Fidesz körüli párbeszéd kérdése napirenden lesz, a politikus azt monda: ez "természetes, amire tulajdonképpen büszkék is lehetünk". Amilyen helyzetben van Európa, egy ilyen rendezvény jót tesz - tette hozzá Hölvényi György.

A
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 20:03
Semjén Zsoltot újraválasztották a KDNP elnökének
A KDNP azt közölte az MTI-vel, hogy az ország minden részéből érkezett küldöttek elsöprő többséggel választották meg további öt évre a párt elnökének - a tisztséget 2003 óta betöltő - Semjén Zsoltot.

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnökének választották Rétvári Bencét, Schanda Tamást, Hölvényi Györgyöt, Soltész Miklóst, Azbej Tristant, Bagdy Gábort és Juhász Hajnalkát.

Az alapszabály értelmében a párt alelnökei még Harrach Péter, mint frakcióvezető és Seszták Oszkár, mint az Önkormányzati Tanács elnöke.

Az Országos Választmány elnöki tisztségét ezentúl is Latorcai János látja el, a pártügyészi feladatokra pedig megint Vejkey Imre kapott megbízást - írták.
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 16:51
Hölvényi György: magasabb európai szintre kell helyezni az üldözött keresztények diplomáciai képviseletét
Kifejtette, hogy a vallásközi munkacsoport minden évben elkötelezetten tájékoztatja az európai parlamenti képviselőket a keresztények elleni erőszak jelenlegi tendenciáiról. Ez szerinte döntő jelentőségű a vallásszabadsággal kapcsolatos politikai döntéshozatalban.

Hölvényi hangsúlyozta: "Nagyon fontos hogy különbséget tegyünk a diszkrimináció és a gyűlölet között. Míg Európában sokakat diszkriminálnak vallási-etnikai hovatartozásuk miatt, addig Európán kívül a keresztényeket üldözik és gyűlölködnek ellenük".

A magyar képviselő hozzátette, hogy Európában még mindig nem értik és értékelik kellő áttekintéssel a keresztényüldözés méreteit és súlyosságát. Fel kell hívni az európai közvélemény figyelmét arra, hogy ezeknek az embereknek az üldöztetésében erősen érvényesül a vallási jelleg - emelte ki.

A megbeszélésen Marcela Szymanski, a Segítség a Rászoruló Egyházaknak (Aid to the Church in Need) nevű, pápai jogú nemzetközi szervezet képviselője bemutatta az egyesület Üldözöttek és
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 18:30
Az Európai Parlament állást foglalt a vallásszabadság Burkina Fasó-i megsértése ellen
Assita Kanko, az EP Burkina Fasó-i születésű belga képviselője a vitán elhangzott beszédében hangsúlyozta: "A dzsihadisták fő célja a társadalom megsemmisítése. Támogatni kell a terrorizmus által sújtott országokat és régiókat egy megfelelő EU-Afrika stratégia keretében."

"Nem szabad ezeket a társadalmakat cserbenhagyni, mert a terrorizmus pusztító lángjainak martalékává esik majd Európa is" - figyelmeztetett a képviselő.

Hölvényi György, az EP fideszes képviselője, a kezdeményezésére elfogadott határozat parlamenti vitájában elmondta, hogy a nemzetközi dzsihadista szervezetek hajtóvadászatot indítottak a keresztények és a mérsékelt muszlim népesség ellen, ami káoszba dönti Burkina Faso eddig békében élő társadalmát.Magyarország a helyszínen keresi a megoldásokat - tette hozzá, emlékeztetve Azbej Tristannak, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága vezetőjének a térségben tett közelmúltbeli látogatására,
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:42
Hölvényi: a közös cselekvés lehetőségét keresi a békés együttélésről szóló nyilatkozat
Az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón szignált nyilatkozatban a felek hitet tettek a béke és az együttélés mellett.

Hölvényi György rámutatott: a dokumentum nem egy szerződés, és nem két vallás közötti több évtizedes teológiai párbeszéd eredménye. Két olyan ember írta alá, aki a saját világvallását képviseli, és a világért felelősséget érez - hangsúlyozta.

Hölvényi György kitért arra is, hogy nem vallási vitát kívánnak generálni, hanem a közös pontokat, és a közös cselekvés lehetőségeit keresik.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a dokumentumban rögzítették minden ember méltóságának elismerését, és megerősítették azt is, hogy kelet és nyugat között jó kapcsolatra van szükség a vallási és polgárjogok teljes védelme érdekében.

A dokumentum az egyes embernek szól, ilyen szemlélettel érdemes olvasni - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Megjegyezte: Európában egyre inkább azzal szembesülnek, hogy azt még elfogadják, ha valaki a vallással szeretne foglalkozni, de az
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:47
Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteit
szolidaritásának megvalósulása. Sok szempontból hasonló más nemzetek humanitárius programjaihoz, de vannak magyar sajátosságai is. Az egyik ilyen, hogy kifejezetten az üldözött keresztények megsegítésére összpontosít, a másik, hogy "helyben segít" ahelyett, hogy a migrációt támogatná.

Sajgó Szabolcs elmondta: szíriai, iraki látogatásaik során azt tapasztalták, azoknak, akik úgy érzik, a világ magukra hagyta őket, az adományok mellett az is sokat jelent, hogy a világ másik részén együtt éreznek velük.

Hölvényi György arról beszélt: az üldözött keresztényeknek nyújtott segítség "hidat képez" a népek és vallások között, hiszen a magyar kormány által támogatott, keresztény alapítású, illetve fenntartású kórházakban, iskolákban nemcsak keresztényeket, hanem muszlimokat is gyógyítanak, tanítanak.

Böjte Csaba felidézte: a kilencvenes évek Romániájában több mint 150 ezer állami gondozott gyermek volt. Amikor "gyengesége ellenére" felvállalta ezeknek a gyerekeknek az ügyét, az a meggyőződés vezette,
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 11:42
Képek, videók
Katalin és György.jpg
agica2004
2020. június 25. csütörtök, 14:10
Bálint György 101 éves
dandej
2020. június 21. vasárnap, 22:20
Aczél György felfegyverzi
furaila
2020. március 06. péntek, 13:22
udvardi györgy0226.jpg
maroka
2020. február 27. csütörtök, 09:44
jakubinyi györgy.jpg
maroka
2020. február 23. vasárnap, 08:49
mezei györgy0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:57
mezei györgy0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:56
Petri György.jpg
liliana01
2019. november 26. kedd, 22:19
Sárközi György idézet.jpg
liliana01
2019. július 14. vasárnap, 19:23
Vilmos kisfia-gyorgy-herc
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:45
vilmos-gyorgy-herceg.j pg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:40
Györgyike virág
eva6
2019. március 24. vasárnap, 10:11
magyarország-trianon.p ng
koszegimarika
2020. június 10. szerda, 08:05
vérző magyarország0604.pn
maroka
2020. június 02. kedd, 13:49
magyarország karácsonya12
maroka
2019. december 22. vasárnap, 13:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.