Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 18:44 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tejfeldolgozó üzemet adtak át Petőfiszálláson
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az átadón hangsúlyozta, a nyers tej eladása helyett a magas hozzáadott értékű termékeknek az előállítása, mint a sajt, tejföl vagy joghurt jelenti a garanciát az itteni gazdálkodóknak is, hogy jövedelmező módon és eredményesen tudják a következő években is a gazdaságukat fenntartani

Hozzátette: a Petőfiszálláson megvalósuló együttműködés, amelyösszefogja a környékbeli gazdálkodókat, esélyt ad arra, hogy ne legyenek kiszolgáltatva a tejágazat, a tejpiac hullámzásainak, ne kelljen az időnként igen szélsőséges ármozgásokat elszenvedniük.

Az államtitkár kiemelte, a következő időszak - amely a piaci verseny szempontjából nem lesz könnyebb, mint eddig - együttműködésekkel tehető csak sikeressé. Ezért indítottak a termelői összefogások finanszírozására a Vidékfejlesztési program keretében egy 26 milliárd értékű támogatási lehetőséget, amelyet 2020-ban újra nyitnak majd.

Lezsák Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, hogy a petőfiszállási gazdák példáját mások is követik majd, hiszen a tagok által megtermelt és a szövetkezet által összegyűjtött tej saját feldolgozásával nő a jövedelmezőség, és csökken a tagok tejpiaci kiszolgáltatottsága.

Szász János, Petőfiszállás polgármestere (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) elmondta: a tejágazat nincs könnyű helyzetben, de az egészséges magyar tejtermékeket minél több emberhez eljuttatva kell, hogy legyen jövője.

Ván Jenő, a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet elnöke elmondta: a szövetkezet a tanyás térségekben külön-külön, egymástól szétszórtan termelő gazdák összefogására még 2001-ben jött létre. A jelenleg mintegy 150 tejtermelő családot tömörítő szövetkezet a kiváló minőségű alapanyagot eddig értékesítette, mostantól azonban olyan termékcsalád gyártásához használja fel, amely kivételes lesz a hazai piacon. A Szentkúti termékcsalád előállításának valamennyi fázisa ugyanis - a nyersanyag előállításától a késztermék kiszállításáig - a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezethez kötődik - tette hozzá.

A szövetkezet elnöke hangsúlyozta: fokozatosan építik ki a piacot, kezdetben Kiskunfélegyháza és a környező települések üzleteiben lehet majd hozzájutni a Szentkúti termékekhez, tavasztól pedig a tervek szerint már a teljes mennyiséget, vagyis a napi 20 ezer liter tejet feldolgozzák majd. Ván Jenő elmondta: jelenleg natúr és gyümölcsjoghurtokat, tejfölt, tejet, kakaót és sajtot készítenek, de fokozatosan bővítik majd a kínálatot.

A tejfeldolgozó üzemmel 20 munkahelyet hoztak létre - tette hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 19:12
Címkék: Feldman Zsolt, Lezsák Sándor, Szász János, Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum, Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet, Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezethez,
Kommentek
Lezárult az ivóvízminőség-javító program Bács-Kiskun megye északi részén
A közlemény szerint a projektre azért volt szükség, mert Bács-Kiskun megye északi részén a rendelkezésre álló, felszín alatti vízkészletek minősége a magas arzén-, ammónium-, vas- és mangántartalom miatt nem felelt meg az uniós elvárásoknak.

A beruházás után az üzemeltető Bácsvíz Zrt. által szolgáltatott víz minősége minden tekintetben megfelel az előírásoknak.

A megvalósítás érdekében harminc település összefogásával létrejött a Kék-víz Észak-Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Társulás. A projekt kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. volt.

A "Kék-víz" programon belül nyolc település - Lajosmizse, Kerekegyháza, Orgovány, Városföld, Nyárlőrinc, Tiszaalpár, Izsák és Bugac - önálló tisztítóművel gyarapodott. Ennek köszönhetően összesen napi 51 ezer köbmétert meghaladó új tisztítási technológiai kapacitás épült ki a térségben.

A projekt keretében megvalósult legnagyobb építmény a kiskunfélegyházi víztorony, amely 56 méter magas és 1500 köbméteres tározótérfogattal rendelkezik. További öt
velemenyezd, 2015. november 19. csütörtök, 15:03
Meghalt egy nő egy kigyulladt lakóházban Petőfiszálláson
Kovács Andrea közölte: a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók megállapították, hogy az ágy és a berendezési tárgyak égtek a szobában.

A mentők a nőt kihozták az épületből, majd megállapították, hogy másod- és harmadfokú égési sérüléseket, valamint füstmérgezést szenvedett.
velemenyezd, 2015. március 06. péntek, 15:42
Viharok özöne tombol az országban
Nálunk szerencsére, csak ebéd előtt volt egy nagy feketeséggel- dirr-durral, jó kiadós eső, de utána még fülledt, meleg lett, hogy a nap is kisütött


Viharok özöne tombol az országban


Valahol már megérkezett a zivatar, máshova még csak közeledik, felhőszakadás, szélvihar és akár nagyobb méretű jég is kísérheti.

Az Időkép beszámolói szerint Kecelen és Földeákon cseresznye nagyságú jég hullott, a Balaton esti sötétségbe borult, Szegeden pedig a járdákon hömpölygött a víz. Petőfiszálláson 48 mm csapadék esett 25 perc alatt. A meteorólógiai portál rendszere rengeteg villámot észlelet a Budapest-Szolnok-Békéscsaba sávban.

bővebben itt, videókkal....
gabfe, 2014. július 08. kedd, 17:50
Sajóládon rendezik meg a pálos települések idei találkozóját
nevéhez kötődik, a Mecsekben, a Patacs fölötti hegyen, 1225-ben monostort emeltetett a környék remetéi számára, akik a püspök joghatósága alatt éltek jámbor életet, s később csatlakoztak Boldog Özséb közösségéhez. Az új rend védőszentjévé Remete Szent Pált választották. A Szentszék 1308-ban engedélyezte számukra az ágostonos regulát, és pápai jogú renddé nyilvánította a pálosokat.

A rendszerváltozás után négy kolostorban indulhatott meg ismét a pálos élet, Budapesten, Pécsett, Márianosztrán és Petőfiszálláson, a rend székhelye ma is Pécs.

A rendnek a magyarságtudat mindig jellemzője volt, a pálos szerzetes elsősorban nem magáért, hanem nemzetéért, hazájáért imádkozik és vezekel. Az ősi jelmondat mindegyikük tudatában él: Te is, Magyarország, édes hazám, a pálosokkal fogsz növekedni és ugyanazokkal fogsz hanyatlani - olvasható a rend honlapján.

Napjainkban Magyarországon kívül Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Fehéroroszországban, Ukrajnában, Horvátországban, Szlovákiában,
velemenyezd, 2014. május 30. péntek, 13:23
Tíz gyermeknek adott életet !
körbe az asztalt. A népes család a közelmúltban költözött Petőfiszállásra.

Fábián Ferencné tíz gyermeknek adott életet. Tímea már 31 éves, Ferenc 29, Krisztián 21, Dániel 16, Dávid 14, Flórián 13, Kristóf 11, Dominik 10, Tamás 7, Tilda pedig 6 éves - sorolja gyermekeinek nevét Veronika, aki már kétszeres nagymama is egyben. Tíz gyermekéből a három legnagyobb már saját útját járja, ők Kerekegyházán maradtak. Veronika a hét kisebbel a közelmúltban kezdett új életet Petőfiszálláson, ahol az önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen költözhettek egy felújított, faluszéli tanyába. A helyi képviselő-testület ugyanis új, egyedülálló stratégiát alkalmaz a település elnéptelenedésének megelőzésére - tudtuk meg Szász János, polgármestertől. Elmondta, a Fábián családhoz hasonlóan ingyenes kínálnak fel ingatlanokat a hazatelepülő nagycsaládosoknak, illetve azoknak, akik szívesen választanák otthonuknak a települést.

Fábián Ferencné tíz gyermeknek adott
vicus54, 2013. május 26. vasárnap, 20:32
Több mint egymillió forintot raboltak egy petőfiszállási tanyáról
A kedden késő délután Petőfiszálláson történt rablásnál az elkövető vélhetően tudta, hogy a tanyában lakó 33 éves férfi a hűtőszekrényben rejtette el az 1,2 millió forintot - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.
velemenyezd, 2012. február 02. csütörtök, 10:01
hosszú hétvége!eredmény az van
Az elmúlt hosszú hétvégén tizenöten vesztették életüket közúti balesetben, négyen vízbe fulladtak. Rengeteg volt a közúti sérült is, és két nőt is meggyilkoltak. csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap összesen 552 közúti közlekedési baleset történt az országban, amelyek közül 83 súlyos, 143 pedig könnyű sérüléssel végződött.
A közúti ellenőrzések során ittas vezetés miatt 255 esetben kellett intézkedni. A tavakban és folyókban négyen fulladtak vízbe. Ittas vezetés okozta a hétvége legnagyobb dugóját is az M1-es autópályán.Két nőt meggyilkoltak a hétvégén. Egyiküket a 4206-os út mentén találták meg a Karcagról Bucsa felé vezető részen. A másik nőre Petőfiszálláson találtak egy tanyán.

négy nap alatt 136 körözött személyt fogtak el, 304 embert értek tetten, s összesen 1118 embert állítottak elő.

( Na ez nem semmi)

ennmary, 2010. augusztus 23. hétfő, 12:32
Képek, videók
donna-feldman-picture- 2.j
cicuska40
2010. szeptember 08. szerda, 15:47
4 Lezsák Sándor.jpg
agica2004
2014. június 11. szerda, 16:53
Várda - Szászné.jpg
menusgabor
2019. szeptember 04. szerda, 22:48
Várda - Szász kúria.jpg
menusgabor
2019. szeptember 04. szerda, 22:47
Szász Károlynak.jpg
chillik
2018. március 22. csütörtök, 06:07
szaszkó emilia..jpg
zsokica45
2018. február 07. szerda, 18:20
Rio-Szász Emese-aranyérem
agica2004
2017. április 21. péntek, 22:12
Fogat -Szász E. 1955..jpg
agica2004
2017. január 08. vasárnap, 21:56
SZASzent.png
sz719eszter
2016. május 20. péntek, 11:28
Szász-svájci nyaraló
furaila
2016. április 05. kedd, 14:34
SZÁSZ OLGA
1vargaildyko
2016. március 10. csütörtök, 13:50
362. Nyikus Szasza.jpg
dnemethk
2016. január 02. szombat, 21:44
Nemzeti palota Barcelona.
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:35
9 Bazilika Nemzeti fogada
lovaszmarika
2019. december 12. csütörtök, 16:23
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.