Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 01:09 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 20 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 87 ponttal, a párizsi CAC-40 index 32 ponttal, a milánói FTSE MIB pedig 101 ponttal emelkedhet a nyitásban.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben megugrottak a tőzsdeindexek kedden, és a New York-i határidős indexek is majdnem 2 százalékos pluszban állnak arra a hírre, hogy a Novavax amerikai biotechnológiai cége bejelentette, elkezdte a humán tesztelést kísérleti koronavírus-vakcinájával. A Novavax júliusra várja az első eredményeket arról, hogy miként reagál az emberi immunrendszer és mennyire biztonságos a vakcina.

A napokban a Moderna amerikai gyógyszergyártó közölte, hogy ígéretes eredményeket hozott a Covid-19 betegség elleni kísérleti védőoltás a kezdeti teszteléseken, a kísérletben részt vevő, valamennyi ember szervezetében koronavírus antitestek alakultak ki.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 2,63 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 pedig 2,49 százalékos pluszban zárt, míg a dél-koreai Kospi 1,61 százalékos nyereségben közeledett a záráshoz.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,79 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 1,58 százalékos pluszban állt zárás előtt egy órával. Hongkongban 2,04 százalékos, Mumbaiban 0,38 százalékos, Szingapúrban pedig 1,62 százalékos nyereségben állt a vezető tőzsdeindex közép-európai idő szerint reggel nyolc órakor.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 1,69 százalékkal, 473,31 pontra emelkedett.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. Az augusztusi szállítású Brent hordónként 0,69 százalékos nyereségben, 36,81 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 3,67 százalékos pluszban, 34,47 dolláron forgott nyolc órakor.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,16 százalékkal, 1731,89 dollárra emelkedett, míg a júniusi szállítású aranyé 0,21 százalékkal 1731,85 dollárra csökkent a New York-i árupiacon.

Hétfőn a londoni tőzsde a tavaszi bankszünnap miatt zárva tartott, New Yorkban pedig nemzeti ünnep miatt nem volt kereskedés. Alacsony forgalom mellett Frankfurtban 2,87 százalékos, Párizsban pedig 2,15 százalékos pluszban zárt a tőzsde. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 1,47 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index ugyancsak 1,47 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 2,27 százalékkal emelkedett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 08:31
Címkék: Shanghai Composite, Shenzhen Component Index, Morgan Stanley Capital International, MSCI Asia, West Texas Intermediate, Stoxx Europe,
Kommentek
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 64 ponttal, a frankfurti DAX-30 index 124 ponttal, a párizsi CAC-40 index pedig 58 ponttal kapaszkodhat feljebb a nyitásban.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben túlnyomórészt felfelé mozogtak a tőzsdeindexek pénteken. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) közép-európai idő szerint péntek reggel nyolc óra körül 0,38 százalékos pluszban, 516,76 ponton állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul.

Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,14 százalékos pluszban, 41,52 dolláron, a WTI pedig 1,03 százalékos nyereségben, 39,12 dolláron forgott közép-európai idő szerint reggel nyolc óra körül.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 0,13 százalékkal, 1759,10
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 08:21
BÉT - Nagyobb mozgások és csökkenés várható
Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban óriási eladás volt a részvénypiacokon csütörtökön, és a német index is jelentősen csökkent. A nemzetközi tőzsdei eséseket többnyire az amerikai járványügyi helyzet romlásával összefüggő pesszimizmus eredményezte.

Hozzátette, hogy a csütörtöki komoly nemzetközi esésre a magyar tőzsde a korábbi zárás miatt nem tudott aznap teljesen regálni, ezért a BÉT-en pénteken lehet nagyobb mozgásokra számítani. Móró Tamás szerint főleg az OTP-nél elképzelhető, hogy a csütörtöki árszint alatt kereskednek majd a papírral.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában kiemelte, hogy pénteken is csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Kifejtette: az OTP árfolyama fontos támasz-zónához ért, ez 10 800-11 000 forint között húzódik, amennyiben szignifikánsan letörne, további tér nyílhat lefelé, ha azonban meg tud maradni felette,
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 08:41
Tőzsde - Emelkedéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
betöltő Federal Reserve nyíltpiaci bizottságára figyelnek. A testületszerdán fejezi be kétnapos ülését, és a befektetők azt remélik, hogy világosabb képet tudnak majd alkotni a gazdasági helyzetről a Fed közleményének, illetve a döntéshozók friss előrejelzése alapján.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben felfelé mozogtak a tőzsdeindexek szerdán, és emelkedő nyitást jeleznek a határidős New York-i indexek is.

A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) már a tizedik egymást követő kereskedési napon araszolt feljebb, és közép-európai idő szerint szerda reggel nyolc óra körül 0,55 százalékos pluszban, 521,25 ponton állt.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,06 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 pedig 0,36 százalékos pluszban zárt, míg a dél-koreai Kospi 0,23 százalékos nyereségben közeledett a záráshoz.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,53
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 08:31
Tőzsde - Vegyes nyitás várható a főbb európai részvénypiacokon
a rekordmértékű 20,7 milliós áprilisi csökkenéssel. A munkanélküliségi ráta 13,3 százalékra csökkent az áprilisban mért 14,7 százalékról, amely a II. világháború óta a legrosszabb érték volt. Az ígéretes adatok erősítik azokat a reményeket, hogy a járványt követően gyors fellendülés indul el a sorra nyíló gazdaságokban.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben három havi csúcsra ugrottak a tőzsdeindexek hétfőn. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) már a nyolcadik egymást követő kereskedési napon emelkedik, 0,33 százalékos pluszban, 515,15 ponton állt közép-európai idő szerint hétfő reggel nyolc órakor.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 1,25 százalékos pluszban zárt, míg a dél-koreai Kospi 0,06 százalékos nyereségben közeledett a záráshoz. A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,15 százalékos, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index pedig 0,29
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 08:31
BÉT - Jelentősen emelkedett a BUX a héten
A Magyar Telekom kivételével valamennyi vezető részvény erősödött, a legnagyobb mértékben az OTP, 11,67 százalékkal.

Az Equilor Befektetési Zrt. az MTI-nek küldött elemzésében kifejti: a pozitív nemzetközi befektetői hangulat felfelé húzta a magyar tőzsdét a héten, az Egyesült Államok gazdaságának újranyitása továbbra is pozitívan hat a részvénypiacokra. A magyar blue chip papírok közül az OTP vitte a prímet, amelynek árfolyama a 11 ezer forintos szint fölé emelkedett. A héten tovább erősödött a forint, az euró/forint árfolyam a 345 forintos szintig süllyedt, míg a dollár/forint a 300 forintos szint közelébe ért.

A vállalati hírek közül kiemelték, hogy a Mol finomítói marzsa rekordalacsonyra esett májusban. A hazai olajvállalat májusban hordónként csupán 40 centes profittal működtette finomítóit, az áprilisi, kiugróan magas 9,1 dolláros árrést követően. 2012 óta 0,9 dollár volt a legalacsonyabb finomítói marzs. A petrolkémiai árrés is közel harmadával, 402 euróra esett vissza, de még így is
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 07:04
BÉT - Emelkedett a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma 18,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy pozitív hangulatban indult a kereskedés a részvénypiacokon. Délelőtt is jó volt a hangulat, majd délután újabb lendületet vettek a tőzsdék, miután pozitív meglepetést okozó, kedvező munkaerőpiaci adat érkezett az Egyesült Államokból. A munkaügyi hivatal azzal kommentálta a jó eredményeket, hogy ez a részleges újranyitás eredménye - tette hozzá.

A hazai piacon a BUX index közel 2 százalékos pluszban zárt. Az amerikai tőzsdék több mint 2 százalékos és a nyugat-európaiak is 3 százalék körüli emelkedést mutatnak. Kitörő optimizmus látható a piacokon, minden emelkedik tovább - mondta.

Az Egyesült Államokban májusban az elemzői várakozásokra rácáfolva nem zuhant, hanem erőteljesen nőtt a foglalkoztatottak száma, amikor a koronavírus-járvány és a megfékezését célzó
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 17:42
BÉT - Kedvező hangulatban kezdhet a tőzsde
A CIB Bank vezető elemzője az MTI-nek küldött előrejelzésében az ázsiai tőzsdék emelkedésére hívta föl a figyelmet. A nemzetközi hangulat annak ellenére kedvező, hogy az európai és amerikai részvénypiacok visszaeséssel zártak csütörtökön - hangsúlyozta Trippon Mariann.

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője nem lát egyértelmű irányt a BÉT vezető részvényeinek árfolyamában. Pénteken a Magyar Telekom a 380-400 forintos kereskedési sávban, míg a Richter a 6600 forintos, és 7000 forintos ellenállások között mozoghat. A Mol 1937 forintig gyengülhet - tette hozzá.

Csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 56,98 pontos, 0,15 százalékos csökkenéssel, 37 260,06 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 18 milliárd forint volt. A Mol 45 forinttal, 2,24 százalékkal 1967 forintra gyengült, 3,3 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,97 százalékkal 11 280 forintra esett, forgalmuk 10,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 1,50 forinttal, 0,38
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 09:01
Tőzsde - Csökkenéssel nyithatnak a főbb európai részvénypiacok
gazdaságösztönző intézkedésekhez fűzött remény és a közösségi távolságtartás szabályainak lazítása szerte a világban, de a nyereségek mértékét visszafogja az óvatosság egy sor probléma miatt, kezdve a koronavírus-járványtól, a gazdasági fellendülést övező bizonytalanságokon át az Egyesült Államokban egyre növekvő polgári elégedetlenségig.

Ázsiában és a csendes-óceáni térségben túlnyomórészt emelkedtek az indexek csütörtökön. A Morgan Stanley Capital International által számított, Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,30 százalékkal, 506,69 pontra kúszott fel.

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,43 százalékos, a dél-koreai Kospi 0,12 százalékos, az ausztráliai S&P/ASX 200 pedig 0,93 százalékos pluszban közeledett a záráshoz.

A sanghaji tőzsde fő mutatója, a Shanghai Composite 0,13 százalékos mínuszban, a sencseni börze fő mutatója, a Shenzhen Component Index viszont 0,17 százalékos pluszban állt zárás előtt bő egy órával.
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 08:21
Képek, videók
emelkedes.jpg
lenke1964
2015. július 19. vasárnap, 13:41
Kancsendzönga emelkedés
sacimama
2013. május 24. péntek, 21:45
emelkedes.jpg
szidnifox
2011. december 12. hétfő, 19:27
emelkedés.jpg
agica2004
2009. július 27. hétfő, 13:13
Emelkedés közben
richardbodo
2007. október 27. szombat, 14:57
Emelkedés közben, 640 mét
szebimarci
2006. szeptember 22. péntek, 12:36
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
Components-1.jpg
hitecheng
2009. szeptember 24. csütörtök, 20:44
Saregresi International V
charlotteani
2018. február 10. szombat, 00:14
17th-international-you th-
lilagondolatok
2016. március 26. szombat, 00:09
Trump international
borigit
2015. szeptember 03. csütörtök, 14:16
Slovak International Air
agica2004
2014. április 27. vasárnap, 16:08
Helitech International 20
agica2004
2014. április 16. szerda, 15:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.