Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 11:05 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
10 perces fánk
10 perces fánk

Hozzávalók : 1 tojás, 1 kis pohár tejföl ( 150 ml ), 3 ek. porcukor, kb. 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, ízlés szerint rum vagy rumaroma, fél citrom reszelt héja, olaj a sütéshez.

Elkészítés: a tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy rumaromát, és reszelt citromhéjat. Kb.fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, és ugyanúgy sütjük mint a hagyományos fánkot.
Tényleg nagyon gyorsan elkészíthető, és finom fánk lesz belőle. 7 cm-es szaggatóval szaggatva 15 db fánk készült.

Link
bkisseva, 2016. február 09. kedd, 17:18
Címkék: porcukorral elkeverjük, liszttel együtt, hagyományos fánkot, kiszaggatjuk, elkészíthető, belekeverjük,
Kommentek
Fánk receptek (édes és sós)
csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.
9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.
10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.
11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.



5 perces fánk

Hány személyre: 2-4

1 db tojás, 1 csom. sütőpor, 1 kis doboz natúr joghurt, 15 dkg liszt

Össze kell keverni a hozzávalókat és egy evőkanállal, forró olajba szaggatni és kisütni, majd a végén lecsöpögtetni, lekvárral, porcukorral tálalni.

Fánk

Hány személyre: 4-5

30 dkg liszt
2 dkg élesztő
3 tojás sárgája
porcukor
2 dl tej

0,2 dl rum
20 dkg vaj

A tejben elkeverjük a
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 11:32
10 perces fánk.
Hozzávalók:
1 tojás
1 kis pohár tejföl
3 ek porcukor
kb 20 dkg liszt
fél sütőpor
1 tk rumaroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez.
A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük.
Annyi lisztet adunk hozzá,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.A liszttel együtt belekeverjük a sütőport,és ízlés szerint tehetünk bele rumaromát,citromhéjat.
Fél cm vastagságúra nyújtjuk,kiszaggatjuk(én most linzervirág formára),de lehet sima karikára is.
Ugyanúgy sütjük,mint a hagyományos fánkot.
György-Dávid Józsefné
reifregina, 2016. július 21. csütörtök, 13:49
5 perces fánk
5 perces fánk

Küldte: Balog Erika

Hozzávalók:

175 g natúr joghurt
10 enyhén púpos k liszt
1 db tojás
1 cs vaníliás cukor
csipet só
1 cs sütőpor
1 narancs és 1 citrom reszelt héja
kevés rum, v. rumaroma

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverjük és robotgéppel jól kidolgozzuk.
Amíg az olajat forrósítjuk, a tésztát pihentetjük ( 10 perc).

Teáskanállal diónyi darabkákat szaggatunk a tésztából az olajba. A fánkocskák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Tálaláskor csoki öntettel, porcukorral díszíthetjük (én még jégcukrot is szórtam rá).
horvathnemagdi, 2014. szeptember 21. vasárnap, 20:14
x
10:42
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Birsalmaleves 1.
Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára főzzük. (A főzőlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.) Ezután az egészet levével együtt áttörjük, beledobunk két deka vajat, és egy deci tejföl meg egy evőkanál liszt keverékével besűrítjük. Néhány perces forralás után tálalhatjuk, de jégbe hűtve is jó. (Még finomabb, ha akad a háznál maradék tojásfehérjénk: a kevés kristálycukorral kemény habbá vert fehérjéből forró tejbe vagy vízbe galuskákat szaggatunk, és ha megfőttek, a kitálalt leves tetejére tesszük.)
Birsalmaleves 2.
(4 személyre)
Hozzávalók: 5 dl alma ivólé, 1 nagy birsalma (vagy birskörte), 3 szem szegfűszeg, 1 darabka fahéj, fél citrom, ízlés szerint kristálycukor, 1 mokkáskanál só, 2 dl kefir, 1 csapott evőkanál
nagyuska, 2014. június 07. szombat, 00:28
x
#82
2008. november 25. 12:32
Válaszolj!





Ternák Attiláné [Terák Katta]

Mézes-kókuszos kocka :
50 dkg lisztet 10 dkg margarinnal elmorzsolok. 10 dkg cukrot, 2 tojást, 6 egész(!)kanál mézet, 2 késhegynyi szódabikarbónát,(ha van, akkor fél csomag mézeskalács fűszerkeverék), s annyi tejet adok hozzá, hogy jól ki tudjam dolgozni, ez kb: 2 dl.
Tepsibe öntöm, tűpróbáig sütöm.
(Hasonló lesz az állaga, mint a 20 perces sütinek)
Kihűlés után felkockázom, majd csokimázba mártom, s kókuszba forgatom.
#81
2008. november 23. 19:16
Válaszolj!





Lázárné Gyulasi Ibolya

Kossuth kifli
20 dkg vaj,20 dkg cukor,4 tojás sáárgájával habosra keverni és hozzáadni 20 dkg lisztet,10 dkg darált diót és a tojások habját.Kikent,lisztezett tepsibe sütjük.Ha kihült holdvilág mintára szaggatjuk.
Kókusz kifli
1 Ráma margarin,25 dkg
nagyuska, 2014. május 24. szombat, 19:26
10 perces fánk
1 tojás
2 dl tejföl
3 evőkanál porcukor
kb. 20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 teáskanál rum aroma
fél citrom reszelt héja
olaj a sütéshez

A tojást a tejföllel és a porcukorral elkeverjük. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. A liszttel együtt belekeverjük a sütőport, és ízlés szerint tehetünk bele rum aromát, citromhéjat is. Fél cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk (én most linzervirág formával), de lehet sima karikára is. Ugyanúgy sütjük, mint a hagyományos fánkot.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Jákli Judit receptje.
yaskane, 2014. február 02. vasárnap, 23:02
almás receptek
is jó, de mandulával finomabb / ill. 4 dkg mazsolát, 1 szelet csokoládét, és sűrűre főzzük.

Almatorta (torták)
Elkészítése: 50 dkg almát lereszelünk tormareszelőn. Tálba tesszük. 50 dkg lisztet elkeverünk 1 csomag sütőporral, és a lereszelt almamasszához keverjük. 2 tojást és 30 dkg cukrot vegyítünk hozzá, majd habosra keverjük. Durvára vágott dióval, mazsolával, darabos csokoládéval stb. ízesíthetjük. Kizsírozott, lisztezett tortaformába öntjük. Tetejét meghintjük vágott dióval. 20-25 perces sütés után még melegen, vaníliás cukorral megszórjuk. Ha kihűlt, vékony tortaszeleteket vágunk belőle.

Almatorta borkrémmel
Hozzávalók:
A tésztához: 4 egész tojás, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál rétesliszt, csipetnyi só
A töltelékhez: másfél kg savanykás, jóízű alma, 4-5 evőkanál kristálycukor, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj; a borkrémhez fél liter édes fehérbor, 4 egész tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 evőkanál
janoselek, 2013. szeptember 24. kedd, 19:54
Képek, videók
5 perces fánk
majornejulika
2014. július 25. péntek, 12:30
viewer5 perces fánk.png
sarkadykati
2013. június 28. péntek, 12:08
5 perces fánk.jpg
cipello
2013. február 01. péntek, 09:04
5 perces fánk Leírás Hozz
majornejulika
2012. január 14. szombat, 20:05
5 perces fánk
sarkadykati
2009. november 07. szombat, 07:56
5 perces fánk 20090909 00
sarkadykati
2009. november 04. szerda, 08:31
5 perces fánk 20090909 03
sarkadykati
2009. november 04. szerda, 08:30
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
Magkeverékes liszttel.jpg
miday
2007. május 20. vasárnap, 18:04
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
Hagyományos Túrógombóc.jp
gaby73
2014. november 06. csütörtök, 20:20
Hagyományos és modern zár
borcsimama
2013. november 14. csütörtök, 08:50
hagyomanyos_hagymatea. jpg
sarkadykati
2011. november 11. péntek, 16:03
husvéti hagyományos étele
irmus
2011. április 26. kedd, 18:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.