Belépés
2020. február 23. vasárnap | 8. hét | 54. nap | 07:48 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vándor
Piroska Iréne Geng
Vándor vagyok

Vándor vagyok,
keresem az utat,
amelyik szülőhazámba,
a gyökerekre mutat.
Hazamenni, mert
tárt karokkal várnak,
ott az illata is más
minden nyíló virágnak.

Visszamenni feltöltődni,
kipihenni az életet,
felejteni a sors adta,
be nem hegedő sebeket.
Ott nem kell színészkedni,
a könnyeket sem elrejteni,
ott elfogadnak olyannak,
amilyen vagyok,
álmomban is mindig
anyám ajtaján kopogok.

Vándor vagyok,
van itthonom és otthonom,
mégis hontalanul hányódom.
A vándor az kétszeresen árva,
nem tudja eldönteni, hol a hazája.
A gyökerek mélyen a föld szívében,
az ágak nőnek,
magasodnak fel az égbe.
Mélység és magasság,
sötétség és világosság.
Nem tudom, mit hoz a jövő,
de mindig otthagyok
egy darabot a szívemből.
foldinefehereva, 2020. február 13. csütörtök, 21:27
Címkék: Piroska Iréne Geng, gyökerekre mutat, sors adta, kétszeresen árva, gyökerek mélyen, föld szívében,
Kommentek
Fischl Vilmos: megfeleződhet Németországban az evangélikus és a katolikus egyház híveinek száma
Fischl Vilmos szerint ez a folyamat visszafordítható, ha a lelkészek és papok látogatják híveiket, összetartják az egyházközösséget, a gyülekezeteket, és a szülők példát mutatnak gyerekeiknek.

Azt mondta, Európában csökken a keresztények száma, a kontinensen identitásváltozás ment végbe, a hívek egyre kevésbé érzik fontosnak az Istenhez való kötődést, hitet vesztetté válnak, ezért kiemelten fontos, hogy milyen háttérrel rendelkeznek az egyházak. Az identitásvesztés folyamatát csak a keresztény gyökerekre építve lehet megelőzni - fűzte hozzá Fischl Vilmos.
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 08:41
Hogy több gyümölcsöt teremj
"Úgy nőtt föl színe előtt, mint egy vesszőszál, mint gyökér a száraz földből. Nem volt neki alakja és ékessége." (Ézs 53,2)

Nem volt gyümölcstermőbb élet Jézus életénél, ám ahhoz, hogy üdvösséget adhasson nekünk, bűnösöknek, ki kellett vágatnia. Mint élettelen, terméketlen fa, úgy áll a kereszt a Golgota sziklás talajában. Semmit nem ígér, nem vonzó, nem szép, nem mutatós. De fölragyogott rajta Isten kegyelmének az éltető sugara, s így belőle fakad minden élet. Hiába ismerem azonban a kereszt titkát, ha nem vállalom magamra a kereszt útját. Istennek az én életemben is időnként metszenie, irtania kell. Ó, de nagyon tud fájni! Nemcsak a vadhajtásokat éri a metszőolló, hanem a termő ágakat, drága gyümölcsöket is, amelyek Krisztussal élt életem boldog eredményei voltak. Ilyenkor sötéten és kifosztva állok, és semmi biztatót nem látok a jövőben. Csak hiszem, hogy a kereszt útja megment a romlástól, s hogy a lecsonkolt tő önnön ékességétől megfosztva életképesebb és Krisztushoz hasonlóbb.

A
kalmanpiroska, 2018. április 03. kedd, 14:31
KDNP-választmány - Kövér: Európa sorsa is eldőlhet a magyarországi választáson
Tenger Kezdeményezést is.

A házelnök a Magyarországgal szembeni támadásokat az unortodox gazdaságpolitikára vezette vissza, utalva arra: nem csupán a pénz miatt fájtak az intézkedések az addig extraprofitot kipumpáló multinacionális cégeknek, hanem azért is, mert ezzel más országokban is precedenst teremtettek.

Az új alaptörvénnyel a küzdelem áttevődött ideológiai kérdésekre - folytatta, jelezve: egyesek szemében botrányosnak számított a nemzeti múltra, hagyományra, önazonosságra, keresztény gyökerekre hivatkozás, továbbá annak rögzítése, hogy a házasság egy férfi és egy nő életre szóló szövetsége.

Kövér László szerint a kötelezettségszegési eljárások tucatjaiból világossá vált, hogy világhatalmi küzdelem zajlik a felhatalmazás nélküli, a nemzetállamok jelentős részénél nagyobb gazdasági erővel bíró informális hatalmak és a szuverén nemzetek között.

A nemzetállami demokratikus döntéshozatal mára gátja lett a profitmaximalizáló törekvéseknek, ezért a nemzetállamokat maga alá akarja
velemenyezd, 2017. december 16. szombat, 13:22
ÉBRESZD FÖL A BENNED lakó GYEREKET!
bízz bennem! Hited hamuban sült pogácsaként kísér vándorutamon. Nem a te álmaidat váltom valóra, hanem a sajátjaimat. Tudj örülni ezeknek!

6. Én vagyok a te királylányod, királyfid. Értékes vagyok! Kérlek, szeress feltétel nélkül!

7. A legnagyobb ajándék, amit adhatsz, az idő a véges életedből, és hogy mellettem állsz, amikor szükségem van rád.

8. Mesélj nekem nagyanyámról, nagyapámról, önmagadról, gyermekkori élményeidről! Ahhoz, hogy repülni tudjak, szükségem van gyökerekre is!

9. Mutasd ki az érzéseidet, beszélj róluk, oszd meg velem, mi az, aminek örülsz, mi az, ami fáj. Így én is legyőzhetem a belső sárkányaimat.

10. Legyen türelmed kivárni munkád eredményét! Sokszor úgy gondolod, hiábavaló volt, de ez nem igaz, csak pillanatnyilag tűnik úgy.

+1

Ne aggódj, hogy mi lesz majd velem, ha nem leszel! A meséiden, történeteiden, emlékeiden keresztül mindig élni fogsz bennem.

Kádár Annamária

A szülői
lenke1964, 2016. szeptember 28. szerda, 21:38
Potápi: a magyar kormány integrálni, nem asszimilálni szeretné a nemzeti kisebbségeket
Az államtitkár a Nemzetstratégiai Kutatóintézet kétnapos konferenciájának zárónapján rámutatott: az a szándékuk, hogy a nemzetiségi mozaikok bekapcsolódjanak a magyar nemzet egészébe, s együtt,teljes képet alkothassanak. Eközben meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy ezek a darabok ne veszítsék el saját, önálló formájukat, színüket.A közös múlt arra tanított többek között, hogy ha "meg tudjuk becsülni a velünk élő nemzetiségeket, akkor hatalmas eredményekre vagyunk képesek együtt", a nemzeti és etnikai kisebbségek pedig a magyarság ügyének élharcosai lesznek - mondta az államtitkár, aki a 13 nemzetiséget anyanyelvén köszöntötte.

Megjegyezte: ugyanakkor voltak olyan időszakok a magyar történelemben, amikor külső és belső erők megpróbálták elhitetni, hogy a más nemzetiségekhez tartozó honfitársaink ellenségek. Kitért arra is: jelenleg 13 nemzetiségi szószóló hallathatja hangját az Országgyűlésben a közösségét érintő ügyekben, illetve előterjeszthet a nemzetiségek számára fontos
velemenyezd, 2016. június 09. csütörtök, 11:41
Velencei biennále - Főkurátor: jelentés az építészet frontjairól
pavilon kiállítása, emlékeztetve arra, hogy egy átlagos európai ingatlanberuházás során hány eltitkolt munkahelyi baleset, mennyi kifizetetlen túlóra fordul elő, és hány feketemunkás dolgozik.

Ritkán vizsgált problémát tár fel az ír kiállítás: Niall McLaughlin irodája Alzheimer-kórban szenvedők speciális igényei mentén tervezett otthonok szükségességét hirdeti.

Kína pavilonja az utóbbi évtizedek óriási léptékű urbanisztikai fejlődésének "elfelejtett frontját" idézi meg, felhívva a figyelmet a gyökerekre, a paraszti munkákra és az ősi hagyományokra is. Az urbanizáció másik oldalát a biennále egyik kísérőtárlata, a Conflicts of an Urban Age (Egy urbánus korszak konfliktusai) statisztikai megközelítésből vizsgálja, a látogató így megtudhatja például, hogy Kinshasa lakossága az utóbbi huszonöt évben 215, Manila népessége pedig 65 százalékkal nőtt, vagy hogy Hong Kong népsűrűségét alapul véve az egész emberiség elférne egy Észak-Olaszország nagyságú területen.

A 15. Velencei Építészeti Biennálén
velemenyezd, 2016. május 29. vasárnap, 10:01
Gyűrűs tuskógomba
vagy lapos, aláhajló peremmel. A lemezek eleinte fehéresek, majd barnulnak, foltosodnak, kissé lefutnak a tönkre. A tönk általában 10-15 centiméter hosszú, fehéres vagy gyengén barnás, vastag gallérja a lemezeket eredetileg takaró burok maradványa. A hús a kalapban lágy, a tönkben fás, szívós. Szaga kellemes, íze nyersen kesernyés, fanyar.

Élőhelye
A gyűrűs tuskógomba kizárólag élő vagy elhalt fákon nő. Azok az egyedek, amelyek látszólag a talajból nőnek ki, a valóságban föld alatti gyökerekre vagy faágakra települtek. Ősszel, szeptembertől a leggyakoribb gombánk.

Felhasználhatósága

Csak a fiatalabb kalapokat gyűjtsük. Óvatosan fogyasszuk, mivel nyersen gyomor-, valamint bélpanaszokat okozhat. 20-25 perces főzést igényel, főzőlevét pedig öntsük le.

Kalap: 2-6-(9) cm, domborúból hamar kiterülő, közepe púpos; széle áttetszően bordázott, lehet szabálytalan, lehetnek rajta burokmaradványok; felszíne apró, körkörös pikkelykékkel, nedvesen síkos; színe okkerbarna,
lilagondolatok, 2016. február 10. szerda, 01:51
Képek, videók
piroskától0912.jpg
maroka
2018. szeptember 12. szerda, 16:15
Piroska Hé...
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Piroska Ha..-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 22:01
Tóthné Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:31
Simon Piroska
irmus
2018. augusztus 06. hétfő, 14:07
Piroska 2-- 45-Vicuska tu
53ilona
2018. június 23. szombat, 22:00
Piroska 45-Vicuska tuto.j
53ilona
2018. június 23. szombat, 21:59
Piroska ės a farkas
eva6
2018. június 02. szombat, 16:32
PIROSka 2 -Mary tuto.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
PIROSKA--MARY TUTO.jpg
53ilona
2018. május 11. péntek, 11:38
Piroska nap-.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:39
Gyökerek
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:08
A gyökerek fontossága
furaila
2018. szeptember 10. hétfő, 14:07
Gyökerek fontossága
furaila
2017. március 06. hétfő, 04:08
gyökerek 001.png
chillik
2016. szeptember 15. csütörtök, 16:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.