Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 23:51 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jégkorong divízió I/A-vb - Bizakodva várja a folytatást a magyar válogatott
A nemzeti csapat a tavaly még a világelitben szereplő együttesektől kapott ki az első két játéknapon: a dél-koreaiak 5-1-re, míg a fehéroroszok 3-1-re múlták felül Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét. Szerdán - a munka ünnepén - pihenőnapja van az együttesnek, amely csütörtökön magyar idő szerint 8.30-tól a litvánok ellen lép jégre.

A szünnap délelőttjén jeges edzése volt a válogatottnak, a játékosok a gyorspasszos játék utáni kapura vezetéseket, illetve a kettő az egy elleni szituációkat gyakorolták.

Majoross elmondta, jól sikerült a tréning, és a hangulat is rendben van.

"Örülünk, hogy itt vagyunk, de nyilván többet szerettünk volna kihozni az első két mérkőzésből. Bár ha a másodikkal elégedettek nem is lehetünk, mindenképp jelentős előrelépést sikerült produkálni" - fejtette ki.

A keddi találkozón a fehéroroszok ellen Szirányi Bence nem tudta vállalni a játékot, miután egy hétfői pofon után nem érezte jól magát.

"Bízunk abban, hogy holnapra rendben lesz, az egészségügyi stáb úgy döntött, hogy jobb, ha ma nem jön jégre" - mondta róla Majoross.

Erdély Csanád úgy vélte, hogy az első két mérkőzés alapján volt fejlődő tendencia a csapat játékában.

"Ettől még pont nélkül állunk, és nem lehetünk felhőtlenül boldogok, de bizakodóan várjuk a következő meccset" - fogalmazott az MTI-nek. - "Nemcsak mi járunk ilyen cipőben, a szlovénok is beragadtak a rajtnál. Nincs más lehetőségünk, mindenképp győznünk kell a litvánok ellen."

Elmondta, nem jelent terhet számára, hogy csak az ő sorából tudtak betalálni: eddig csak Hári János és Galló Vilmos szerzett gólt a vb-n.

"Minden sorban van olyan egyéniség, aki meg tud villanni, ugyanígy lehetett volna ez bármelyik másik sor is."

Erdély elmondta, délután videoelemzéssel hangolnak majd, és nem fogja megnézni a kazah-litván meccset, sőt, az eredményt sem szeretné tudni, hogy az ne befolyásolja őt.

"Jó volt ez az edzés, ilyenkor az a lényeg, hogy mozogjanak a lábak, kicsit frissebb így a nap" - fogalmazott az első meccs magyar gólszerzője, Hári.

Kitért rá, a keddi mérkőzésen nehéz volt a helyzet, hiszen a jól védekező kazahok ellen nem egyszerű betalálni. Mint mondta, a lehetőségek megvoltak, csak némi szerencse hiányzott, hogy megszerezzék a mentálisan sokat számító gólt.

A két találkozó után az utolsó helyen álló magyar válogatott a litvánokat követően pénteken a szlovén együttessel mérkőzik, s végül a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap. Az első két helyezett játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 01. szerda, 19:45
Címkék: Majoross Gergely, Szirányi Bence, Erdély Csanád, Hári János, Galló Vilmos, magyar válogatott,
Kommentek
Jégkorong divízió I/A-vb - Litvánia megszerezte első győzelmét, a világelitben a kazahok
betalált a magyar válogatott kapujába.

A tavaly még a harmadosztályban szereplő baltiak azonban nem hagyták annyiban, s tíz perccel a dudaszó előtt újra vezetést szereztek Paulius Gintautas révén, s előnyüket meg is tartották.

Sikerével a litván csapat beérte a magyar válogatottat - amely csütörtökön 4-1-re legyőzte a baltikumi együttest -, s az ugyancsak három pontos szlovén csapatot a tabellán. A zárófordulóban vasárnap a szlovén-litván lesz az első, míg a kazah-magyar az utolsó összecsapás. Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány csapatának ugyanannyi pontot kell szereznie, mint amennyit a litvánok gyűjtenek a zárónapon, vagy többet, mint amennyivel Szlovénia gazdagodik, így kerülheti el a kiesést jelentő utolsó pozíciót.

Egyben az is eldőlt, hogy befejező két mérkőzésének eredményétől függetlenül a kazah válogatott biztosan a tagja lesz a 2020-as svájci elit vb mezőnyének. Szombaton (ma) ugyanis a vele azonos pontszámmal álló fehérorosz csapattal találkozik a házigazda, amelynek
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 13:31
Jégkorong divízió I/A-vb - Majoross: még soha nem viselkedtünk ilyen "töketlenül"
"Nagyon hasonlított a mai a dél-koreaiak elleni összecsapásra, a játék egész rendben volt: akkor a fejünk hiányzott, most meg a testünk közepén lévő dolgok, ami elég tragikus és erre a válogatottra soha nem volt jellemző" - értékelt Majoross Gergely, aki elmondta: helyzetek alapján csapatának nézett ki jobban a mérkőzés, mégis megérdemelték ezt a fájdalmas vereséget.

"Ilyen töketlenül még nem viselkedtünk még soha, mint ma. Azért veszítettünk hat-nullára, mert mindkét kapu előtt kisfiúk voltunk felnőttek ellen."

Hozzátette, tovább kell lépniük és összeszedniük magukat a torna zárómérkőzésére, amit vasárnap 15.30-tól a házigazda kazahok ellen játszik.

Kifejtette: amíg nagy terület áll rendelkezésre, és sebességből, ügyességből meg tudják oldani a szituációkat, addig tudnak eredményesek lenni, egy számukra kellemetlen stílusban játszó ellenféllel szemben viszont bajban vannak.

"Ha reálisan gondolkodunk, akkor ma az A csoport tőlünk nagyon távol van, s az elmúlt jó néhány évben is
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 19:11
Jégkorong divízió I/A-vb - Kikapott a szlovénoktól a magyar válogatott
fordulót, és a pont nélküli szlovénoknak is kulcsfontosságú volt a pontszerzés.

A Barisz Arénával szemközti szurkolói zónában egy órával a találkozó kezdete előtt a mintegy kétszáz - jelentős többségében magyar - szurkoló nagy üdvrivalgással fogadta a helyi hangulatfelelős "ria, ria, Hungária!" kiáltását, és az ezt követő Tankcsapda-dalt is. Az elmúlt magyar találkozókhoz hasonlóan zömében a rockegyüttes dallamai szóltak a bemelegítés alatt is, melyet a játékosok többsége mosolyogva végzett el.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány nem számíthatott két meghatározó csatárra: a csapatkapitány Magosi Bálint sérülés, míg egyik helyettese - a 27. születésnapját épp pénteken ünneplő - Hári János eltiltás miatt hagyta ki a találkozót.

A szlovén együttes vb-keretéből hárman játszanak magyar csapatban: Andrej Hebar (UTE), a kazahok ellen gólt szerző Anze Kuralt (Fehérvár AV19) és Ziga Pance (DVTK Jegesmedvék).

A szlovénok érkeztek hamarabb a jégre, de a kikorcsolyázó magyar játékosokat
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 18:11
Jégkorong divízió I/A-vb - Galló: most lehet esélyünk rá, hogy elkapjuk a szlovénokat
kazahok ellen, a pénteki találkozó eredményétől is függ.

Felidézte, a harmadik fordulóban csütörtökön a fehéroroszok ellen a második számú szlovén hálóőr, Luka Gracnar védett. Kitért rá, még nem tudják, ki fog ellenük védeni, de valószínűsíthetően az elsőszámú kapus, Matija Pintaric. Leszögezte: mindkettejüket éjszakába nyúlóan elemezték csütörtökön, így felkészültek belőlük.

Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) főtitkára az MTI-nek kiemelte: "kár az első két meccsért", amelyeken Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét a dél-koreai csapat 5-1-re, a fehérorosz válogatott 3-1-re múlta felül.

"A keddi mérkőzésen már hozta azt a játékot a csapat, amit szerettünk volna látni tőlük, ám a beloruszok hosszú ideig voltak az A csoportban, nagyon rutinos játékosaik vannak, így nem sikerült behúzni ellenük a győzelmet" - fejtette ki.

"A litvánok ellen sokszor ugyanazt a játékképet láttuk, bár volt pár bizonytalanság, illetve a végén sajnos egy csúnya szabálytalanság"
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 12:43
Jégkorong divízió I/A-vb - Sofron: élet-halál meccs volt a litvánok elleni
is, amikben korábban ez nem sikerült.

"Sokkal korongbiztosabbak voltunk, mint az előző két meccsen. Ebbe nyilván beletartozik, hogy bár nem becsülöm le a litván együttest, nem képvisel olyan szintet, mint a belorusz."

Hozzátette, ez a mérkőzés tökéletes időzítésű volt az új sorok tesztelésére, s lendületet is ad azok után, hogy a csapat "beragadt a rajtnál", s elvesztette első két találkozóját: a magyar válogatottat a dél-koreai csapat 5-1-re, a fehérorosz válogatott 3-1-re múlta felül.

Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány az MTI kérdésére elmondta: "statikus elemekben" lehet készülni a szlovénok csapatkapitányára, Anze Kopitarra, a Los Angeles Kings kétszeres NHL-bajnok sztárjára.

"Ha például van a bulinál olyan hely, ahova szeret állni, akkor odafigyelünk, s az is nyilvánvaló, hogy az emberelőnyös játékukban elég fontos láncszem a gépezetükben" - mondta, hozzátéve: több olyan játékos van a szlovén keretben, aki tud még gondot okozni.

A magyar válogatott pénteken - magyar
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 13:42
Jégkorong divízió I/A-vb - A litvánokat legyőzte a magyar válogatott
A két együttes korábban 13 alkalommal találkozott, 12 magyar győzelem mellett egy litván siker született. Legutóbb 2016 februárjában, a budapesti olimpiai selejtezőtornán 4-0-ra győzött a házigazda.

Mindkét csapat két vereséggel kezdte a tornát: Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány együttesét a dél-koreai válogatott 5-1-re, a fehérorosz pedig 3-1-re múlta felül, míg a litvánok a fehéroroszoktól (4-3) és a házigazda kazahoktól (3-1) kaptak ki. Így azzal a tudattal léphettek jégre a felek, hogy a vesztes csapat rendkívül nehéz helyzetből várja az utolsó két fordulót.

Eredmény, 3. forduló:Magyarország-Litvánia 4-1 (2-1, 2-0, 0-0)----------------------------------------gól: Bartalis (9., 16.), Erdély (27.), Sofron (37.), illetve Kumeliauskas (19.)

A magyar válogatottnak kedvezett, hogy kedden játszotta második mérkőzését, míg a litvánoknak - akiknél három csatár nem tudta vállalni a játékot - csak bő 17 óra pihenőidő jutott a kazah-meccs lefújásától.

Már két órával a kezdés
velemenyezd, 2019. május 02. csütörtök, 11:01
Jégkorong divízió I/A-vb - Jól van és jól reagál a kezelésre a szövetségi kapitány
A főtitkár hozzátette, a csapat hivatalosan szerda reggel tudta meg a hírt, miszerint a finn szakember helyett Majoross Gergely irányítja majd a válogatottat a vb-n.

A megbízott szövetségi kapitány azt jelezte, hogy az együttes jól fogadta a hírt, és a játékosok a feladatukra koncentrálnak.

Az kizárható - mondta Sipos Levente -, hogy Jarmo Tolvanen a csapat után utazik, most az a legfontosabb, hogy az állapota javuljon.

A nemzeti együttes szerdán utazott el Kazahsztánba, ahol jövő héten a házigazda kazah mellett a fehérorosz, a dél-koreai, a szlovén és a litván csapattal találkozik. Az első ellenfél a Koreai Köztársaság lesz hétfőn, a vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 08:58
Képek, videók
majorosi7-596x433.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:23
majorosi6.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:23
majorosi10.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:22
majorosi2.jpg
cserhat3
2015. december 30. szerda, 16:22
Majorosi Hajnalka28758645
cserhat3
2014. november 05. szerda, 18:30
Majorosi Krisuti
orban47
2011. július 24. vasárnap, 05:17
Majorosi Kriszti
orban47
2011. július 21. csütörtök, 12:02
Majorosi Marianna.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Majoros Zsuzsanna Hazafel
ile58
2009. január 21. szerda, 20:29
Majorosék galériája Vácon
kodayfesto
2007. szeptember 21. péntek, 11:53
Majorosz
butababa
2007. augusztus 01. szerda, 10:18
Szirák 2.jpg
kicsoda57
2013. május 19. vasárnap, 12:30
Szirák 3.jpg
kicsoda57
2013. május 19. vasárnap, 12:30
Szirák 4.jpg
kicsoda57
2013. május 19. vasárnap, 12:30
Szirák 5.jpg
kicsoda57
2013. május 19. vasárnap, 12:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.