Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 13:16 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pompeo: a nyugati demokráciáknak meg kell akadályozniuk az orosz támadásokat
Pompeo a lengyel vendéglátójával, Jacek Czaputowicz külügyminiszterrel együtt látogatott az észak-lengyelországi Bemowo Piskiébe, a 2017 tavaszán állandó rotációs jelleggel oda telepített NATO zászlóalj katonáihoz, akik között amerikaiak is vannak.

Az amerikai diplomácia vezetője beszédében felidézte: harminc évvel ezelőtt, fiatal tisztként, az akkori Német Szövetségi Köztársaságban (NSZK) a vasfüggöny közelében teljesített szolgálatot, és akkoriban a tábornokokat sokat foglalkoztatta az NSZK esetleges szovjet megtámadása. "Most pedig a NATO védelmi képességeinek növelésével kell foglalkozni az esetleges orosz támadás miatt" - fűzte hozzá Pompeo.

"Európai földön folytatott háború az, ami Ukrajnában történik, s ez rávilágított arra, hogy az oroszok éppen itt nyithatnak második frontot" - folytatta az amerikai külügyminiszter. Szerinte Moszkvának "nagy tervei vannak Európa meghódítására, a globális színtéren szerzett szerepének növelésére".

Az Egyesült Államoknak, valamint a nyugati demokráciáknak minden tőlük telhetőt meg kell tenniük az olyan támadások megállítására, mint amilyen az ukrajnai invázió, a Krím megszállása, illetve az ukrán hajók indokolatlan orosz megtámadása a Kercsi szorosnál - nyomatékosította Pompeo.

Szerinte az Oroszország által tett "destabilizációs próbálkozásoknak határozott ellenállásba kell ütközniük". Ebben az összefüggésben az amerikai külügyminiszter a NATO jelenlétének növeléséről beszélt a szövetség keleti szárnyán. "Ez a NATO egyik alapelve: az egyik tagállam megtámadását az egész szövetség megtámadásának tekintjük" - utalt Pompeo a NATO alapokmányának ötödik, a kollektív védelemről szóló cikkére.

A tárcavezető méltatta Lengyelországot, amiért növeli védelmi kiadásait. A NATO stratégiájának elsősorban az elrettentő eszközökre kell összpontosulnia - hangsúlyozta Pompeo. "A nagyhatalmak közötti versengés színterén ez még indokoltabb" - jegyezte meg.

Pompeo kedden érkezett Lengyelországba a szerda este Varsóban kezdődő, a közel-keleti helyzetnek szentelt kétnapos globális miniszteri konferenciára, látogatása során kétoldalú tárgyalásokat is folytatott lengyel hivatali partnerével.

Varsó és Washington az amerikai katonai jelenlét lengyelországi növeléséről tárgyal, és az Egyesült Államok részt vállal a lengyel hadsereg korszerűsítésében is. Ennek keretében a szerdán a háromnapos lengyelországi látogatását kezdő Mike Pence amerikai alelnök és Andrzej Dudal lengyel elnök szerződést írt alá a nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszer (HIMARS) szállításáról.

A 20 önjáró rakétarendszerről és a hozzá való munícióról szóló szerződés értéke 414 millió dollár. A rendszert harci körülmények között alkalmazták Afganisztánban, Irakban és Szíriában. A rakéták hatótávolsága 70-től 300 kilométerig terjed. Az amerikai Lockheed Martin vállalat gyártja őket. A világon az Egyesült Államokon kívül 18 ország állította hadrendbe.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 15:02
Címkék: Jacek Czaputowicz, Bemowo Piskiébe, Német Szövetségi Köztársaságban, Szerinte Moszkvának, Egyesült Államoknak, Egyesült Államok,
Kommentek
Sanghaj mindenféle hivatalos kapcsolatot megszakított Prágával
vezetése alatt tavaly októberben megszüntette testvérvárosi kapcsolatát Pekinggel. A prágai polgármester a döntést azzal indokolta, hogy a 2016-ban aláírt testvérvárosi egyezményben foglaltak szerint Prágának ki kellett volna állnia Tibet és Tajvan függetlensége ellen.

Hrib egy vasárnap megjelent interjúban a Welt am Sonntag című német hetilapnak úgy nyilatkozott: nem biztat senkit arra, hogy szakítsa meg a diplomáciai vagy gazdasági kapcsolatait Kínával, ugyanakkor véleménye szerint az európai demokráciáknak jól át kell gondolniuk, hogy akarnak-e együttműködni egy ilyen "megbízhatatlan partnerrel".

Bár Milos Zeman cseh államfő korábban határozottan arra törekedett, hogy szorosabbra fűzze Csehország kapcsolatait a világ második legnagyobb gazdaságával, a cseh Blesk című lap szerint Zeman a kínai fél részéről beváltatlan befektetési ígéretek miatti csalódottságára hivatkozva nem fog részt venni áprilisban a Pekingben rendezendő 17+1-es csúcstalálkozón. Csehországot a közép- és kelet-európai
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 11:29
KÉSZ-kongresszus - Orbán: mutassuk meg a világnak, milyen a keresztény szabadságra épített élet!
közösség erkölcsi megítélése alá; a keresztény szabadság szerint viszont az az egyéni teljesítmény érdemel elismerést, amely a közösség javát is szolgálja: öngondoskodás és munka, saját egzisztencia megteremtésére való képesség, tanulás, egészséges életmód, adófizetés, családalapítás, gyermeknevelés, a nemzet dolgaiban és történelmében való eligazodás képessége, a nemzet önreflexiójában való részvétel - fejtette ki.

Azt is mondta, hogy a liberális szabadság álláspontja szerint a liberális demokráciáknak a liberális internacionalizmus jegyében végül össze kell olvadniuk, e világkormány európai pillére pedig az Európai Unió lenne összekapcsolódva "a Clinton-, Soros-féle Egyesült Államokkal". "Ez volna a kizárólag a józan észre épülő liberális birodalom", amelyet már Immanuel Kant német filozófus is javasolt - fűzte hozzá.

Ezzel szemben a keresztény szabadság azt tanítja - mutatott rá -, hogy a nemzetek szabadok, nem kényszeríthetők egy globális kormányzás törvényei alá, a birodalmak szükségszerűen
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 13:21
Belga miniszterelnök: a jogállamiság védelme érdekében új uniós mechanizmust kell bevezetni
különféle csoportosulás Európán belül - közölte. Minden tagország tudja, hogy mik a jogai és a kötelezettségei, ugyanakkor nem lehet ráerőltetni senkire sem azt, hogy túllépje saját elképzeléseit.

Michel a jólét előmozdítását, a biztonság fokozásának szükségességét és az alapvető értékek védelmét hangsúlyozta. Aláhúzta, bizonyos politikai erők kikezdik és megkérdőjelezik az alapvető európai értékeket, ezért kiemelt jelentőségű a demokrácia védelme. Az európai, nemzeti, regionális és helyi demokráciáknak ki kell egészíteniük és meg kell erősíteniük egymást, nem szabad szembeállítani nemzeti törekvéseket a közös Európa célkitűzéseivel. Az uniós intézményekben és a tagállamokban is erősíteni kell a demokrácia fontosságát. Vissza kell találni az európai alapgondolathoz, a gyökerekhez és a konkrét eredményekkel kell meggyőzni az európai polgárokat, hogy az uniós intézmények a biztonság, egyenlőség, jólét, szabadság, demokrácia őrzői.

Kijelentette, stabil tagállamokra épülő erős Európára van szükség. A
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 16:22
Amerikai elnökválasztás - A nemzetközi sajtó szerint Trump győzelme meglepetés, a társadalmi elégedetlenség vál
és csalódott amerikaiaknak, hogy "könyörtelenül bosszút áll a gazdasági és társadalmi-kulturális változások örvényében elmerült Amerikáért".

A konzervatív Die Welt szerint Trump győzelmével "elkezdődik a kísérletezés a demokrácia felnyitott szívén", és kiderül, hogy mekkora ereje van a "modern, szabad társadalmak önszabályozó mechanizmusainak".

A baloldali Frankfurter Rundschau szerint Trump győzelme az eddigi "nyugati világrend" végét jelenti, és a "trumpizmus fenyegetés a nyugati demokráciáknak", ezért "most kell ellenállni, mielőtt túl késő lesz". A "haladó erők Európában ellensúlyt képezhetnek Trump Amerikájával szemben, ha szakítanak végre azzal a politikával, amely túl sok embert az út szélén hagy".

A liberális Süddeutsche Zeitung kiemelte: Trump remélhetőleg nem csatlakozik majd a "tekintélyelvű internacionáléhoz", és ez nem is tűnik valószínűnek, mert az Egyesült Államokban működik a fékek és ellensúlyok rendszere, így az új elnök nem tevékenykedhet majd úgy a Fehér Házban, mint
velemenyezd, 2016. november 10. csütörtök, 13:52
1956 - Munkástanács-elnök: a kommunista hatalom rettegett a munkások igazi hatalmától
elnöke.

1956-ban a magyar munkások hívták fel a világ proletárjainak figyelmét arra, hogy téves úton járnak, ha a Szovjetunió híveiként a hazug kommunista ideológiát akarják felépíteni - mondta.

Hozzátette: a hatalom bitorlói mindig rövidlátók, de a népeket nem lehet a végtelenségig hazugságban tartani, mert úgyis kiderül, hogy a hatalom hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon.

Palkovics Imre kitért arra: a hazugság mindig is "sajátja volt az álnépi, álbaloldali demokráciáknak", akik a rádiót is a hazugság terjesztésére használták.

"Sajnos még sötétség fedi, hogy forradalmunk 50. évfordulóján a balliberális Gyurcsány-kormány idején miként használhatták a rádió udvarát szabadtéri fogházként és kínzókamraként. További kérdés, hogy a gyalázatos jogtiprások során máig nem tisztázott szerepet vállaló vezetők miként részesülhettek számonkérés helyett komoly állami megbízatásokban 2010 után is" - fűzte hozzá.

Pásztor Zoltán vezető szerkesztő, a Kossuth Rádió volt
velemenyezd, 2016. október 23. vasárnap, 15:41
A globalizmus urai már – régóta kezükbe vették az időj
mind az Öböl-háborúban, mind a Balkáni háborúban az USA elektronikus fegyvereket vetett be civil lakosság ellen.

A Föld, mint szférikus elektromos rendszer, igen találó modell. Azonban a kísérletezők, akik természetellenesen nagy energiákkal dolgoznak, talán abszolút nincsenek tisztában a lehetséges következményekkel. A villanymotorok és az elektromos generátorok gyakran zárlatosak lesznek, ha ingadozás lép fel az áramerősségben.

Begich, Manning és mások úgy vallják, hogy a demokráciáknak sokkal inkább a nyitottságra kellene alapozódniuk. A mind erősebb és erősebb gyilkológépezetekre költött elképesztő mennyiségű összegeket sokkal inkább lehetne gyógyításra és az egész emberiség jólétére fordítani. Könyvük leleplezi a katonai tudományos akadémiák törekvéseit, hogy a széles nyilvánosság szerezzen tudomást a háttérben zajló eseményekről. Ez pedig az első lépés lehet a világ megmentése felé.


Hogy Magyarországon is ,,erőteljesen" működnek ezek az emberiség
princzflorian, 2016. július 28. csütörtök, 07:10
A házelnök fogadta az Európa Tanács közgyűlésének elnökét
- a demokráciát, a szabadságot és az emberi alapjogokat - fenyegetik.

Az Európai Unió tagországainak együttműködésén túl nemzetközi összefogásra van szükség a közös értékeket fenyegető illegális migrációval, a terrorizmussal és a radikális szélsőségesség terjedésével szemben - fogalmazott Pedro Agramunt a közlemény szerint.

Kövér László azt mondta, ha ezt a helyzetet nem vesszük komolyan, akkor a kialakult válság nem csak az Európai Unió szétesését hozhatja magával, hanem azoknak a demokráciáknak a megrendülését is, amelyek ezt a közösséget alkotják.

A migrációról szólva az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy Magyarország a válság kezdete óta következetesen ugyanazt az álláspontot képviseli az Európa Tanácsban is, az arra jogosult politikai menekültek ügyének a nemzetközi egyezmények alapján történő elbírálását és indokolt esetben a befogadásukat, valamint az unió külső határainak megvédését, a schengeni egyezmény maradéktalan betartását. A terrorizmus elleni fellépés során hazánk az
velemenyezd, 2016. április 04. hétfő, 18:13
Képek, videók
Támadások
fonyton
2009. július 31. péntek, 16:25
Bible-Dam-Jacek-Yerka. jpg
pusztiju
2011. december 04. vasárnap, 09:44
Jacek Yerka - Spring come
szalai0913
2011. január 11. kedd, 07:23
Jacek Yerka - Cloudbreake
szalai0913
2011. január 06. csütörtök, 08:25
Jacek Yerka - The winter
szalai0913
2010. november 29. hétfő, 07:14
Jacek Yerka - the world a
szalai0913
2010. november 07. vasárnap, 19:44
Jacek Yerka - Jaccuzzi.jp
szalai0913
2010. október 28. csütörtök, 17:10
Jacek Yerka - Dream 2004
szalai0913
2010. október 26. kedd, 19:01
Jacek Yerka - The moonlig
szalai0913
2010. október 25. hétfő, 18:28
Jacek Yerka - the summer
szalai0913
2010. október 25. hétfő, 07:38
jacek_yerka_01.jpg
durcimarcika
2010. október 23. szombat, 20:28
jacek_yerka_04.jpg
durcimarcika
2010. október 23. szombat, 20:28
jacek_yerka_05.jpg
durcimarcika
2010. október 23. szombat, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.