Belépés
2020. január 21. kedd | 4. hét | 21. nap | 13:05 | Ágnes
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Faluvégi Rudolf játék nélkül is tudott fejlődni
"Úgy is tudtam fejlődni és jobb játékossá válni, hogy tulajdonképpen nem is játszottam. Sok dolog, amit korábban mondtak nekem és sulykoltak az edzőim, mintha most érett volna be" - nyilatkozta az MTI-nek kedden a német élvonalbeli TVB 1898 Stuttgart irányítója.

Faluvégi 2017 nyarától előbb másfél szezont töltött a francia HBC Nantes együttesénél, amellyel ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában, majd idén tavasszal a Cesson Rennes csapatát erősítette, nyáron pedig a Bundesligába szerződött, ám sok időt ki kellett hagynia sérülés miatt.

A Bundesligában eddig csak augusztus végén, az első fordulóban játszhatott, de hétfő óta ismét a csapattársaival edz, már a válla és a könyöke is fájdalommentes.

"Nem rakok magamra mázsás terheket, hogy máról holnapra meg kell váltanom a világot, viszont ha lehetőséget kapok, azzal szeretnék jól gazdálkodni. Mégiscsak egy új csapatban vagyok, és már nagyon szeretnék újra játszani" - mondta.

A Stuttgartnak csütörtökön, majd egy héttel később is lesz bajnokija, az irányító ezeken már pályára léphet, majd bő két hét szünet következik, amikor csak az edzésé és a felkészülésé lesz a főszerep, ezért a "komplett" visszatérését novemberre várja.

"Az elmúlt két évben sajnos nagyon sokszor csak egy árnyék voltam a kézilabdapályák környékén. Ezt nem kívánom senkinek, de nagyon sok segítséget kapok egyrészt a családomtól, másrészt támogató környezetben vagyok, ahol minden szellemi és szakmai segítség elérhető. Próbálok erős maradni, de nem mindig könnyű" - magyarázta.

Mint kifejtette, a legnehezebb időszak az volt számára, amikor Nantes-ban ismét egészséges volt, szerette volna a történteket maga mögött hagyni, de a klubra nehezedő nyomás miatt a keret bizonyos része, köztük ő is kiszorult a rotációból.

"Ebben semmi személyeskedést nem éreztem, egyszerűen meg kellett nyerni a meccseket, és mindig a legkevésbé rizikós felállást alkalmazták. Úgy éreztem, teljesen elveszítettem a kontrollt a saját történetem felett. Ott voltam, dolgoztam, kitettem szívemet, lelkemet, de valahogy semmi nem mozdult meg" - emlékezett karrierje első külföldi állomására.

Hozzátette, azóta már megkapta azokat a visszacsatolásokat, amiket várt, és tudja, hogy képes jól játszani jó csapatok ellen.

"Most már csak vissza akarok térni a pályára, élvezni a játékot, és kihozni, ami bennem van. Már Nantes-ban is máshogy kellett játszanom, nem bízhattam csak abban, hogy majd erővel mindent megoldok, és ebből sokszor nagyon jó dolgok sültek ki" - vélekedett.

Hangsúlyozta, sokat jelent, ha valaki akár csak két-három hónapig a Bajnokok Ligájában játszhat. Ez is számított, amikor a stuttgartiak egy évvel később felhívták, és azt mondták, ha minden rendben van a vállával, akkor szívesen építenék köré a csapatot.

"Ez egy szenzációs dolog. Elindult egy új projekt, fektetnek bele, új alapokra helyezik a csapatot, és ennek én lehetek az egyik központi figurája. Ennél jobbat kitalálni sem tudnék" - emlékezett a stuttgarti kapcsolatfelvétel időszakára.

Mint mondta, Nantes-ban eléggé rugalmatlanok voltak, már az érkezésekor érezte, bármennyire jól megy neki a játék, már minden szerep ki van osztva. A német klubnál viszont "szabad verseny" van, sokat várnak tőle és bíznak benne.

"Maximalista természetű vagyok, de most már az is fontos, hogy boldog legyek, mert ez az utóbbi időben nagyon hiányzott" - vallotta be.

A jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, szeretné a legtöbbet kihozni a karrierjéből. Úgy érzi, most jó lehetőség birtokában van, mert ha valaki jól teljesít a Bundesligában, akkor van esélye előrelépni.

"Mindig van egy jobb szerződés, mindig lehet többet elérni, de ha valaki tényleg jól érzi magát, olyan szerencséje van, hogy valahol második otthonra lel, és ott egy hosszú időszakot eltölthet, az más szempontból, de ugyanannyira kecsegtető tud lenni, mint hajszolni a hírnevet és a pénzt. Az egészség és a tiszta fej a legfontosabb alap. A lehetőségek szerintem bennem vannak, mindig is bennem voltak" - nyilatkozta.

Faluvégi eddig csak 14 alkalommal szerepelt a válogatottban, egyrészt a sérülései miatt, másrészt az elmúlt négy évben dolgozó négy szövetségi kapitány közül nem mindegyik számított rá.

Gulyás István által irányított, júliusban kinevezett szakmai stáb tagjai közül még senki nem kereste, de fontosnak tartotta leszögezni, hogy szerinte ennek semmilyen előfeltétele nem teljesült az ő oldaláról, hiszen május óta sérült volt, és egyelőre ősszel sem játszott.

"Nem gondolom, hogy ebben az állapotban a behívót kellene várnom" - zárta rövidre a témát.

Önkritikusan kifejtette, a 2016-os Európa-bajnokságon mentálisan nem volt azon a szinten, hogy az egész szerepet és helyzetet kezelni tudja, akkor ugyanis Talant Dujshebaev egy megfiatalított, tapasztalatlan keretet állított össze az olimpiai kvalifikációs kontinenstornára.

Tavaly ősszel két selejtezőn lehetőséget kapott Csoknyai Istvántól, de az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon szakmai, taktikai megfontolások miatt nem szerepelhetett.

"Reméltem, hogy a válogatott tehet majd pontot a játék nélküli időszakom végére. Nem így alakult, de ez nem az edzők hibája volt. Motiválónak tartottam, hogy dolgoznom kell a visszakerülésért, és megértettem a helyzetet" - közölte.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 14:31
Címkék: Faluvégi Rudolf, Bajnokok Ligájában, Cesson Rennes, Gulyás István, Talant Dujshebaev, Csoknyai Istvántól,
Kommentek
Férfi kézilabda Eb - Császár nincs a bő keretben
Trondheimben bonyolítják le.A magyar válogatott 28 fős bő kerete:

kapusok:

-------Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Borbély Ádám (Tatabánya), Székely Márton (Telekom Veszprém), Andó Arián (Balatonfüred)

balszélsők:

----------Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Bohács Sándor (Ferencváros)

balátlövők:

----------Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (La Rioja, spanyol), Szita Zoltán (Wisla Plock, lengyel), Nagy Bence (Ferencváros), Jerkovic Srecko (Komló), Faluvégi Rudolf (Stuttgart, német)

irányítók:

---------Lékai Máté (Telekom Veszprém), Győri Mátyás (Tatabánya), Ubornyák Dávid (Gyöngyös), Schmid Péter (Eger)

jobbátlövők:

----------- Ancsin Gábor (Tatabánya), Balogh Zsolt (Tatabánya), Bartók Donát (Lemgo, német), Máthé Dominik (Balatonfüred), Fekete Bálint (Cuenca, spanyol)

jobbszélsők:

-----------Hornyák Péter (Tatabánya), Tóth Ádám (Budakalász), Vasic Marko (Csurgó)

beállók:

-------Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Sipos
velemenyezd, 2019. december 05. csütörtök, 20:02
A Stuttgarthoz szerződött a kézilabdázó Faluvégi Rudolf
A német klub honlapja emlékeztet rá, hogy a magyar válogatott játékos januárban került a Bajnokok Ligája-döntős HBC Nantes együttesétől Rennes-be.

A balátlövőként és irányítóként is bevethető, 1,93 méter magas kézilabdázó kétéves szerződést kötött a Stuttgarttal.

Faluvégi a keretszűkítésnél kimaradt a magyar válogatottból, amely 10. helyen végzett januári német-dán közös rendezésű világbajnokságon.
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 14:31
Franciaországon belül vált klubot a kézilabdázó Faluvégi Rudolf
A tavaly tavasszal Bajnokok Ligája-döntős HBC Nantes honlapjának szerdai közleménye emlékeztet rá, hogy a játékos 2017 nyarán Csurgóról igazolt a klubhoz, gyorsan beilleszkedett a csapatba és jól kezdte a szezont, ám később makacs vállsérülése miatt hónapokig nem léphetett pályára.

A balátlövőként és irányítóként is bevethető kézilabdázó a közösségi oldalán azt írta, soha nem volt olyan boldog, mint Nantes-ban, ahol felejthetetlen időszakot töltött, hiszen csapattársai közül többen is a világ legjobbjai közé tartoznak.

"Bár éreztem, hogy egy napon véget ér a nantes-i kalandom, sokkal többet akartam elérni, mint amennyi végül sikerült, de az elmúlt 12 hónapomat a sérülés határozta meg" - tette hozzá.

A téli szünetben a HBC Nantes a második, a Cesson-Rennes pedig a 11. helyen áll a francia bajnokság tabelláján.

Faluvégi a keretszűkítésnél kimaradt a magyar válogatottból, amely pénteken kezdi meg szereplését a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 15:13
A magyar férfi kézilabda-válogatott három góllal legyőzte Dániát
csapat 41. alkalommal találkozott egymással, 17 dán siker és három döntetlen mellett ez volt a 21. magyar győzelem.

Csütörtökön Aarhusban a dánok 33-19-re nyertek.

Eredmény:Dánia-Magyarország 25-28 (8-16)--------------------------------a magyar gólszerzők: Balogh Zs. 6, Lékai, Bodó 5-5, Bánhidi, Jamali 4-4, Hornyák, Bóka, Ligetvári, Sipos 1-1

A jövő csütörtökön kezdődő német-dán közös rendezésű világbajnokságra készülő magyarok keretéből Nagy László, Bartucz László, Vilovszki Uros és Faluvégi Rudolf nem játszott a barátságos meccsen. A dánoknál kilenc olimpiai bajnok szerepelt, mert Mikkel Hansen ezúttal sem lépett pályára, és a sérült Henrik Toft Hansen is hiányzott.

A csütörtöki meccs elején a skandinávok gyorsan elhúztak 5-0-ra, majd 8-1-re, ahhoz képest ezúttal sokkal jobban kezdtek a magyarok, és nyolc perc elteltével 3-1-re vezettek. Támadásban, védekezésben, kapusteljesítményben és hozzáállásban is sokkal jobban teljesített a Csoknyai, Matics kapitánypáros csapata, ennek
velemenyezd, 2019. január 06. vasárnap, 18:11
A magyar férfi kézilabda-válogatott 14 góllal kikapott Dániától
A két csapat negyvenedik alkalommal találkozott egymással, húsz magyar siker és három döntetlen mellett ez volt a 17. dán győzelem.

Eredmény:Dánia-Magyarország 33-19 (19-10)--------------------------------a magyar gólszerzők: Lékai 4, Sipos, Juhász, Balogh, Jamali, Bánhidi, Ancsin, Bodó 2-2, Máthé 1

A jövő csütörtökön kezdődő német-dán közös rendezésű világbajnokságra készülő magyarok keretéből Nagy László, Bartucz László, Vilovszki Uros és Faluvégi Rudolf nem játszott a barátságos meccsen. A dánoknál kilenc olimpiai bajnok szerepelt, mert Mikkel Hansen nem lépett pályára.

Csoknyai István szövetségi kapitánynak már a hetedik percben időt kellett kérnie, mert támadásban és védekezésben is óriási különbség volt a csapatok között, a hazaiak 5-0-s sorozattal kezdtek. A helyzet a folytatásban sem változott, Dánia tovább növelte előnyét, Mikler Rolandnak 11 perc elteltével sikerült először védenie (8-1), mert a védők alig-alig segítettek neki.

A 24. percben a skandinávok 94 százalékos
velemenyezd, 2019. január 03. csütörtök, 22:01
Férfi kézilabda-vb - Hárman nem játszanak a dániai edzőmeccseken
A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a Csoknyai István, Vladan Matics edzőpáros úgy döntött, a Tatabánya kapusa, Bartucz László, a Gyöngyös beállója, Vilovszki Uros, és a francia HBC Nantes irányítója, Faluvégi Rudolf nem lép pályára az olimpiai címvédő ellen csütörtökön Aarhusban és vasárnap Odensében.

A magyar csapat csütörtökön kezdte a közös felkészülést, szombaton pedig 16-10-es első félidőt követően 31-24-re legyőzte Chile válogatottját Budaörsön.

A német-dán közös rendezésű világbajnokságot január 10. és 27. között rendezik, a magyarok a koppenhágai D csoportban Svédországgal, Katarral, Argentínával, Egyiptommal és Angolával találkoznak. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A magyar férfiválogatott 18 fős kerete:

kapusok:Mikler Roland (Telekom Veszprém), Székely Márton (Grundfos
velemenyezd, 2018. december 30. vasárnap, 17:41
Férfi kézilabda-vb - Nagy László nem tagja a 21 fős keretnek, önállóan készül
A magyar szövetség keddi tájékoztatójában az egyik szövetségi kapitány, Csoknyai István elmondta: Nagy László képességeivel tisztában van, a vb-ig hátralévő időben ezért másokat tesztelne. A 37 éves játékos így önálló felkészülést követően a vb rajtjára csatlakozhat a csapathoz.

A 201-szeres válogatott Nagy tavaly októberben lemondta a szereplést a nemzeti csapatban, de a júniusi, Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre visszatért, és kilátásba helyezte, hogy szükség esetén a januári tornán is számíthatnak rá. Ennek megfelelően egy héttel ezelőtt, a 28 fős bő keretben szerepelt a neve.

A szűkített keretbe már nem került be a német TBV Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát.

A magyar válogatottat irányító két szakembernek - Csoknyai mellett Vladan Matics a másik edző - a vb rajtjára 16 fősre kell szűkítenie keretét, de két-két cserére a csoportkör, a középdöntő, és az egyenes kieséses szakasz közben is lesz lehetőség.

A csapat december 27-én kezdi meg a felkészülést, január 3-án és 6-án
velemenyezd, 2018. december 18. kedd, 11:01
Képek, videók
A faluvégi ház.jpg
chillik
2016. február 02. kedd, 06:30
Faluvégi szurdok
tomerle
2010. május 17. hétfő, 18:03
fűzfőn is az élvonalban.J
barzillai64
2008. július 02. szerda, 23:58
kiállításon élvonalban a
charlotteani
2007. október 02. kedd, 02:24
Sirály fordulóban
anacronicus
2007. július 22. vasárnap, 10:55
egy héttel később.jpg
balazsmargit
2010. november 07. vasárnap, 18:09
egy héttel később
balazsmargit
2010. november 07. vasárnap, 17:57
Néhány héttel később mami
justicya
2009. október 03. szombat, 12:19
28 Héttel Késöbb.hu.jpg
rambobby
2007. szeptember 22. szombat, 08:57
28 Héttel Késöbb.hu.c.jpg
finike
2007. június 29. péntek, 08:04
most én irányítok???
paniko
2008. február 17. vasárnap, 09:07
forgalom irányító.gif
_marcsi_
2007. szeptember 23. vasárnap, 23:46
Egy Irányított Elme.en.c.
finike
2007. szeptember 02. vasárnap, 22:21
sakk-asztal, irányító táb
kispest
2007. április 25. szerda, 19:27
Ezzel irányitom majd élet
zebra75
2007. április 05. csütörtök, 12:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.