Belépés
2019. szeptember 23. hétfő | 39. hét | 266. nap | 20:21 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa-vk - Kovács Sarolta ismét bizonyítani szeretne
A székesfehérvári versenyző ezt arra reagálva mondta az MTI-nek a világkupa-sorozat negyedik állomásának helyszínén, Prágában, hogy nem sikerült döntőbe jutnia.

"Nem fordult velem még elő, hogy kiestem volna bármilyen versenyen. Talán most tényleg kellett nekem ez, hogy szedjem össze magam" - utalt arra, hogy az előzmények nem voltak kedvezőek a számára és nem is tudott megfelelően felkészülni.

"Két héttel ezelőtt még beteg voltam. Már én is öregszem, nem megy olyan egyszerűen, hogy ha kihagyok, akkor könnyen vissza tudok állni" - kereste a korai búcsú okát a 28 éves öttusázó, aki a három héttel ezelőtti, székesfehérvári versenyen, hazai közönség előtt egészségi állapota nem indulhatott el. Mint mondta, sok edzés kimaradt az utóbbi hetekben és az egész felkészülése alatt is voltak kihagyásai.

"Fizikálisan és lelkileg is össze kell szednem magam. Ez talán most egy utolsó pofon volt vagy inkább löketnek hívnám, figyelmeztetésnek, hogy még jobban odafigyeljek. Hogy húzzak egy vonalat, és mindent az öttusának rendeljek alá" - folytatta.

A magyar csapattal az elmúlt években sorozatban háromszor világbajnok Kovács Sarolta elismerte, hogy nem volt felkészülve a prágai világkupára, emiatt talán nem is kellett volna elindulnia, de abból a szempontból meg szüksége volt rá, hogy pontokat szerezzen a világkupadöntőn való induláshoz.

A finálét június végén rendezik Tokióban, ahol - túl azon, hogy a győztes olimpiai kvótához jut - értékes tapasztalatokat lehet szerezni az olimpiai körülményekről.

A vk-döntő Kovács Sarolta szerint még nem úszott el számára, elsősorban az év eleji, Kairóban szerezett bronzérme miatt, valamint azért, mert van országonkénti létszámkorlátozás és lehetnek visszamondások is.

"Van még esély, de én inkább most arra törekszem, hogy jobban fókuszáljak, jobban összeszedjem magam és kijavítsam a hibáimat. Emberek vagyunk mi sportolók is, nem robotok" - fogalmazott.

Hozzátette: nagyon sokáig tudott időnként nehezebb körülmények között is jól teljesíteni.

"Minden ember életében vannak nehézségek, magánéleti vagy bármilyen más problémái, és úgy is helyt kell állnia. Én is próbáltam... Ettől függetlenül a mostani eredményből nem kell messzemenő következtetést levonni, bárkivel előfordul, hogy kiesik. Nagyon sok idő van még az olimpiáig, jó úton járok, hogy a gondjaim megoldódjanak. Most jön az Európa-bajnokság, azután a világbajnokság, és ahogy az év elején bizonyítottam, hogy tudok dobogóra állni, szeretném bebizonyítani, hogy a következőn is tudok" - fogalmazta meg céljait.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 25. szombat, 09:41
Címkék: Kovács Sarolta, székesfehérvári versenyző, világkupa-sorozat negyedik, korai búcsú, három héttel, utóbbi hetekben,
Kommentek
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
hogy sérülés esetén magyar versenyző léphessen a kieső helyére".

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya előzetesen három magyar versenyzőt várt a döntőbe, ez összejött, a negyedik - mint megjegyezte - már hab lett volna a tortán.

"A két idősebbtől, Kovács Saroltától és Alekszejev Tamarától az első tizenkettő közé kerülést reméltem, hozzátéve, hogy Tamara esetében ez csoda lett volna, hiszen kéztörése miatt az indulása is kérdéses volt" - részletezte.

Véleménye szerint Kovács Sarolta a vívás kivételével azt hozta, amit tud:

"Saci alapvetően jó vívó, most indokolatlanul gödörbe került, amit nem tudott kezelni, lassan jött ki belőle. Mivel a futásban nem tartozik a legjobbak közé, nála kulcsfontosságú a vívás, mert csak úgy van esélye az éremszerzésre, ha abban jó teljesítményt nyújt."

Az első felnőtt vb-jén szereplő, 18 éves Gulyás Michelle vívásáról azt mondta, hogy az még nem erős, a felnőtt mezőnyhöz fejlődnie kell, a többi számban nyújtott teljesítményével azonban
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Öttusa-vb - Tizenkettedik a Gulyás, Kardos vegyes váltó
Ebben a számban 21 páros versenyzett, Magyarország a rendező jogán indíthatott két duót.

Az első számú hazai csapat, a Kovács, Regős kettős vasárnap délelőtt a Ludovika Arénában rendezett vívásban 20 győzelmet aratott és 20 vereséget szenvedett, az ötven százalékos teljesítménnyel 11. volt, Gulyás és Kardos pedig 13/27-tel a 17. helyről várta a második számot.

Az úszásra átköltözött a mezőny a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénába. A 2x100 métert a mobilmedencében a 18 éves Gulyás és a 21 esztendős Kardos párosa teljesítette a leggyorsabban, a másik magyar váltó pedig a nyolcadik időt érte el. Ez utóbbi viszont a páston volt elemében, a lengyel, a kubai, az üzbég, a litván és a francia duót is legyőzte - ezért öt pluszpont járt -, majd a dél-koreaitól kikapott. Gulyás és Kardos hamarabb lépett pástra a főlelátó előtt, mivel a bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben szerepeltek a csapatok, a párharcok győztese maradt fenn, és így haladtak az első helyezettig. A
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 19:21
Öttusa-vb - Kovács Sarolta 13., a női csapat ötödik
Európa-bajnok Laura Asadauskaite, aki az Eb mellett olimpián és világbajnokságon is nyert már egyéniben aranyérmet, csütörtökön még vívott, pénteken viszont már nem folytatta a versenyt, mert - amint azt az egyik litván edző az MTI érdeklődésére elmondta - kiújult Achilles-ín-problémája.

Eredmények:

női hagyományos verseny:

egyéni, világbajnok:

-------------------- Volha Szilkina (Fehéroroszország) 1368 pont2. Elena Micheli (Olaszország) 13573. Kate French (Nagy-Britannia) 1357...13. Kovács Sarolta 1309 (vívás: 19 győzelem/16 vereség/2 bónuszpont/216 pont, úszás: 2:08.62 perc/293 pont, lovaglás: 296 pont, lövészet-futás: 13:16.59 perc/504 pont)...25. Alekszejev Tamara 1263 (18/17/2/210, 2:24.26/262, 282, 13:11.66/509)...27. Gulyás Michelle 1243 (9/26/0/154, 2:10.73/289, 272, 12:52.82/528)

csapat, világbajnok:

------------------- Fehéroroszország (Volha Szilkina, Anasztaszija Prokopenko, Irina Praszjancova) 4007 pont2. Nagy-Britannia (Kate French, Joanna Muir, Francesca Summers)
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:42
Öttusa-vb - Három magyar jutott tovább a női selejtezőből
A vb harmadik napján, szerdán két csoportban küzdött a 68 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első 15 hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

Az A csoportba került a 18 éves Gulyás Michelle és a húszéves Guzi Blanka, a B-be pedig a 2016-ban egyéni világbajnok Kovács Sarolta, illetve Alekszejev Tamara, az idei, székesfehérvári világkupa győztese. A mezőny mindkét fele úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Az A csoportban Gulyás (2:08.28 perc) a második, Guzi (2:16.18) pedig a 19. időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában. Vívásban előbbi 17. lett (16 győzelem/17 vereség) a Ludovika Arénában, ezzel két szám után 14. volt. A lövészettel kombinált 3200 méteres futás során - melyre már a Kincsem parkban került sor - egy darabig lépegetett előre, futott a nyolcadik helyen is, majd kicsit visszacsúszva 12. lett, amivel döntőbe jutott.

"Az úszás a legerősebb számom, most is megadta az alaphangot a
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:22
Öttusa-vb - Indulhat Alekszejev Tamara
A női csapattal az elmúlt három évben világbajnok székesfehérvári versenyző bal kezéről - amellyel vív és lő - a múlt szerdán szedték le a gipszet, és a hét elején már pengét fogott a kezébe, majd iskolázott is.

Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, ez nagyon jól ment neki, de az iskolázás nem ugyanaz, mint az "élő" vívás. Úgy vélekedett, hogy ha csütörtökön teljes értékű vívómunkát tud végezni, akkor részt vehet a világbajnokságon.

"Nem látok semmi olyan akadályt, ami miatt ne indulhatna" - mondta a szakvezető az újabb tapasztalatokat összegezve.

Alekszejev idén megnyerte a székesfehérvári világkupaversenyt és az országos bajnokságon is győzött. Ő már a hét elején úgy fogalmazott, hogy nagyon bizakodó a vb-részvételével kapcsolatban.

A női hagyományos versenyben - melynek selejtezője jövő szerdán lesz - a már olimpiai kvótás, 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács Sarolta, valamint Alekszejev, továbbá két fiatal, Gulyás Michelle és Guzi Blanka képviseli a
velemenyezd, 2019. augusztus 29. csütörtök, 19:02
Öttusa-vb - Alekszejev indulni szeretne
Alekszejev, aki a magyar csapattal sorozatban háromszor lett világbajnok az elmúlt években, és idén megnyerte a székesfehérvári világkupát, július végén kézközépcsonttörést szenvedett a bal kezén, amellyel vív és lő, emiatt ki kellett hagynia az angliai Európa-bajnokságot.

"Először hatalmas fájdalmaim voltak, amikor szerdán levették a gipszet, de ezek minden edzésen egy kicsit múlnak el, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok a vb-vel kapcsolatban" - nyilatkozott az M4Sporton.

Nem aggódik, mert - mint megjegyezte - a technikai számokban fejben kell ott lenni, és reméli, hogy pár hét alatt nem felejtett el vívni és lőni.

Az esélyeit illetően ugyanakkor úgy fogalmazott, egyáltalán nem tudja, milyen állapotban van.

"Még van tíz napom, ha a fájdalmak elmúlnak, vagy ha nem fog annyira fájni a kezem, akkor úgy vagyok vele, hogy ezt kibírom. Jó lenne kvótát szerezni, az Európa-bajnokságon nem tudtam indulni, megpróbálom most a vb-n" - utalt arra, hogy a világbajnokságon három kvalifikációs hely
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 14:22
Öttusa - Vörös Zsuzsanna tizenöt éve lett olimpiai bajnok
Az évforduló alkalmából rendezett keddi székesfehérvári ünnepségen levetítették a verseny legfontosabb pillanatait, majd Vörös Zsuzsanna elevenítette fel az akkori történéseket. Hangsúlyozta, hogy az a diadal nem csak egy napról szólt, hanem egész életéről, minden egyes edzéséről és a felkészülésről.

Felidézte, hogy a verseny előtt nem aludt, korán kelt, nem tudott reggelizni, így kellett végigküzdenie a napot. "A lövészet drámaira sikerült, alig találtam el a táblát, de Kulcsár Antal szövetségi kapitány pár mondata után összeszedtem magam: a vívás jobban ment, úszásra alig tudtam bemelegíteni, de jól sikerült, míg a lovaglásnál nem ismertem eléggé a lovat, s azt sem tudtam, mekkora sebességgel kell az akadályokat megközelíteni, mégis sikeresen végigmentem a pályán" - fogalmazott.

Vörös Zsuzsanna kiemelte: a futás előtt a melegítő helyiségben a 41 másodperces előny tudatában már nyugodt volt, az egyetlen izgalmat a magyar zászló átvétele jelentette számára. A célba érkezés után a fizikai
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 14:02
Öttusa Eb - Kéztörés miatt nem indul Alekszejev Tamara
Az nso.hu értesülését Kállai Ákos szövetségi kapitány az MTI-nek megerősítette. Elmondta, hogy az eset a válogatott párizsi edzőtáborozása során hétfőn lovasedzés közben történt.

"Egy ugratás után a visszaérkezésnél a nyeregbe ütötte be a kezét" - idézte fel a történteket. - Tamara hazautazott, és a legfontosabb az volt, hogy minél hamarabb meglegyen a műtét. Ma reggel már meg is csavarozták a csontot" - tette hozzá.

A májusi, székesfehérvári világkupán győztes Alekszejevnek a bal keze sérült, és mivel azzal vív, különösen kellemetlen ez a sérülés.

Kállai Ákos bízik abban, hogy a szeptember eleji, budapesti világbajnokságon esetleg már ismét bevethető lesz a válogatott alapembere.

A bathi Eb-n, melyen a férfiaknál és a nőknél is nyolc olimpiai kvótát osztanak ki, Alekszejevet Guzi Blanka helyettesíti, mellette pedig Kovács Sarolta, Földházi Zsófia és Gulyás Michelle szerepel a hagyományos versenyben.

Váltóban Barta Luca és Réti Kamilla indul, vegyes váltóban pedig - Szabó
velemenyezd, 2019. július 30. kedd, 13:35
Képek, videók
vilmosek kislanya-sarolta
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:32
Vilmos-György-Sarolta. png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
Diana és Sarolta hasonlít
agica2004
2018. július 19. csütörtök, 20:47
Vilmosék kislánya-Sarolta
agica2004
2018. július 12. csütörtök, 19:14
katalin-sarolta.jpg
agica2004
2018. május 23. szerda, 21:06
H-ELIZABETH-SAROLTA.jp g
cserhat3
2018. január 03. szerda, 18:03
sárga-Sarolta-jolcsile c.j
53ilona
2017. augusztus 31. csütörtök, 15:22
Szőcs Sarolta - Reményem
egrilany51
2017. július 07. péntek, 16:08
Vilmosék kislánya Sarolta
agica2004
2017. május 06. szombat, 21:57
Sarolta-ildikó l.jpg
53ilona
2017. április 28. péntek, 13:18
Diana- Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:53
Erzsébet és Sarolta.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 19:31
bizonyitani.JPG
agica2004
2008. április 23. szerda, 14:46
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.