Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 19:01 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
x
-


Dummy User [dummy]

korzistka gavrila /gabor/ [g... Link | Válasz erre | szeptember 21., 17:31 | 125502.
Na verám, vegyük a BEAUF SALÁTÁT, eredete Francia, mikor huslevest főződ, ugy ahogy mondja BEAUF,tehát boci husbol, akkor ne sajnáld belőlle a zőltséget, zeller,petrezsejem győkér, murok/nállatok répa/, na miután a leves meg van ,le szürőd, és fele zőltséget vissza teszed a levesbe, a másik felét egy lapiton nagyon aprora vágod és egy vájlingba teszed, erre reá teszel négy-őt savanyu uborkát aprora vágva, és egy nagy konzerv zőld borsot, vagy ha van neked eltéve, meg főződ és le szürve hozzá adod, Ájjjj meg egy pillanatra, vegyél mély lélegzetet és egy stamperli páleszt, veszel egy tojást, majonézé kevered, hozzá adsz két nagy kanál mustárt, és a levesbe meg főtt krumplit bele reszeled, majd az egészet őssze dolgozod és a salátára teszed finoman őssze kevered, és a tetejére ügyes kézzel ugyancsak majonézt teszel és diszited, be a frigyibe, és kész a világ leg finomabb elő étele, de ugy üresen uzsonyára is meg lehet enni,kenyérrel
#1017
2010. szeptember 21. 20:57
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

Almás süti
40 dkg liszt
15 " cukor
15 " zsir
3 tojás sárgája
1 tejföl/kicsi
1 sütőpor
összegyúrni, kétfelé vágni, az alsóra darált diót szórni meg kristálycukrot, és rá az almatöltelék, amibe én fahéjat, őrölt szegfűszeget, mazsolát, baracklekvárt és reszelt citromhéjat is szoktam tenni, -oszt megsütni.
#1016
2010. szeptember 20. 20:13
Válaszolj!





Boda Jánosné [Rózsika]

1014: Nagyon jó,mert én is megcsináltam hétvégén.
#1015
2010. szeptember 20. 11:06
Előzmény Árvainé Kronekker Mária [Mar... 2010. szeptember 20. 10:19
Válaszolj!





Árvainé Kronekker Mária [Mar...

1000: Piroska a hétvégén sokan leszünk ezt kipróbálom, ezt még én is meg tudom csinálni.
#1014
2010. szeptember 20. 10:19
Előzmény Baloghné Budaházi Piroska Lá... 2010. augusztus 15. 18:29
Válaszolj!





Dummy User [dummy]

korzistka gavrila /gabor/ [g... Link | Válasz erre | szeptember 20., 04:18 | 125211.
Szószos tojás
Tehát elő vesszük a palacsinta sütőt, vékonyra vágott füstőlt szalonnát vágunk belé, de kőzben magunk mellé tesszük a piros paprikát,tojást, tejfelt, oda tesszük sülni a szalonnát, és mikor szépen meg sült reá tőrjük a tojást tükőrtojásnak, na mikor a fehérje kezd megsülni, a palacsinta sütő szélébe három helyen egy egy jó késhegynyi piros paprikát teszünk, boszorkányos gyorsasággal ugyanoda egy egy nagy kanál tejfelt, meg borsozzul finoman, és egy pici delikáttal is meg szorjuk, már is kész van a szószos tojás, még a tánnyért is ki nyalják olyan finom.Jó étvágyat!!!!!
#1013
2010. szeptember 20. 10:03
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

Jó reggelt! :)
#1012
2010. szeptember 16. 07:16
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

1010: Na, ezt én nem ehetem. :( Pedig ízlene...
#1011
2010. szeptember 10. 16:33
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2010. szeptember 9. 10:51
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Almás metélt:
egyszerű,gyors
Őszi gyümölcsökből nem minden hibátlan, nem szívesen esszük nyersen.
A hibás almából például készíthetünk almás metéltet, amit kiegészítünk túróval. Így egy teljesen komplett ételt kapunk, amit a gyerekeknek is tiszta szívvel tálalhatunk.
Hozzávalók 1 háztartási méretű tepsihez:( 8 db nagyobb kocka lesz belőle)
0,5 kg alma, 0,4 kg hosszú metélt, 0,2 kg kristálycukor, 0,3 kg tehéntúró, 0,3 dl tej, 4 db tojás, 6 dkg vaj, 2 cs. vaníliás cukor, 1 késhegynyi őrölt fahéj.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, a felét elhelyezzük az előzőleg kivajazott, morzsázott tepsibe.
Az almát felaprítjuk, akár durva reszelőn lereszelhetjük és ráterítjük a tésztára.
A túrót rámorzsoljuk az alma tetejére, majd betakarjuk a tészta másik felével.
A tojásokat egészben kikeverjük egy tálban a cukorral, egy csipet sóval, beletesszük a fahéjat a vaníliás cukrot, az olvasztott vajat, majd a végén belekeverjük a tejet is.
Az egészet eloszlatjuk a tésztán, és nem túl forró sütőben készre sütjük. ( először csak 120 fok körül, majd a végén a tetejét megpiríthatjuk egy kicsit, kb.160 fokon.) Aki akarja meghintheti porcukorral.
#1010
2010. szeptember 9. 10:51
Válaszolj!





Farkas Jánosné [Marika]

http://www.nosalty.hu/kremsajtos-cukkinis_csirkemell_serpenyoben_r ecept_16310
Ez is nagyon finom, már többször megcsináltam. Bocsi, hogy nem saját recepttel jövök, de az nekem nincs
#1009
2010. szeptember 4. 08:37
Válaszolj!





Farkas Jánosné [Marika]

http://www.nosalty.hu/
Ezt az oldalt ide is ide hoztam, hátha valaki kedvet kap a nézelődésre. Több receptet kipróbáltunk a lányommal. Most főleg a cukkinire kattantunk rá, de a padlizsán receptek is jók.
#1008
2010. szeptember 4. 08:27
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

1006: Atyám, de bonyolult, én ennek nem tudok nekiállni. A lányom viszont karácsonykor mindig süt, úgyhogy akkor élvezkedek. :)
#1007
2010. augusztus 23. 19:16
Előzmény Bölkényné Nagy Ágota (Ági) 2010. augusztus 23. 18:41
Válaszolj!





Bölkényné Nagy Ágota (Ági)

Mézes béles
Hozzávalók:
A tésztához:
1 db tojás
3 dkg zsír vagy 4dkg vaj
1 kiskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
2,5 evőkanál tej
15 dkg cukor
40 dkg rétesliszt
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
1,5-2 evőkanál búzadara
ribizli- vagy málnalekvár (piros színű lekvár)
Elkészítés:
A tojást összekeverjük a zsiradékkal, a szódabikarbónával, a mézzel, a tejjel, a cukorral, és gőz felett kb. fél óra alatt sűrűre főzzük. Még melegen a lisztet beleöntjük, és meglisztezett deszkán összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, és kizsírozott sütőlemezen 4 vékony, világos lapot sütünk belőle. Közben elkészítjük a krémet: tejből és a darából sűrű tejbegrízt főzünk, majd ha kihűlt, a vaníliás cukorral és a cukorral kikevert vajjal összekeverjük. Az alsó lapot a krém felével megkenjük, a másodikat ráfektetjük, a gyümölcsízzel kenjük meg, a harmadikat rátesszük, és a maradék krémmel vonjuk be, a negyedikkel befedjük. Vaníliás porcukorral meghintjük. Másnap keskeny hosszúkás szeletekre vágjuk. Sokáig frissen eláll. Jó étvágyat!
#1006
2010. augusztus 23. 18:41
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

1004: Köszönöm a tippeket Piroska! :)
#1005
2010. augusztus 18. 18:26
Előzmény Baloghné Budaházi Piroska Lá... 2010. augusztus 15. 21:38
Válaszolj!





Baloghné Budaházi Piroska Lá...

1001: Évikém ehhez bátran hozzáfoghatsz, tényleg nagyon egyszerű megcsinálni és nagyon finom. Neked is
ajánlom a LIDL-is babapiskótát. A puding pedig lehet bármilyen, mi az étcsokoládésat szeretjük, nembeszélve azzal
mutatósabb is a süti.
#1004
2010. augusztus 15. 21:38
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. augusztus 15. 20:30
Válaszolj!





Baloghné Budaházi Piroska Lá...

1002: Évi a babapiskótát a Lidl-ben szoktam venni, szerintem ott a legolcsóbb és a legjobb. Tényleg nagyon egyszerű és nagyon finom. A multkor a CBA-ban vettem a piskótát és borzasztó rossz, azt nem ajánlom.
#1003
2010. augusztus 15. 21:35
Előzmény Matuz Éva 2010. augusztus 15. 20:37
Válaszolj!





Matuz Éva

1000: Piroska,ezt okvetlen megcsinálom,nagyon egyszerűnek tűnik.A piskóta elég puha lesz benne?Puszi!
#1002
2010. augusztus 15. 20:37
Előzmény Baloghné Budaházi Piroska Lá... 2010. augusztus 15. 18:29
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

1000: Hú, ezt is elmentettem! :)
#1001
2010. augusztus 15. 20:30
Előzmény Baloghné Budaházi Piroska Lá... 2010. augusztus 15. 18:29
Válaszolj!





Baloghné Budaházi Piroska Lá...

Gesztenyés,pudingos hideg süti. Egy mély tálat folpakkal kibélelek, a tál nagyságától függően 1-2csomag gesztenyemasszá-
val beterítem, majd meglocsolom rummal, (el is maradhat) 2 cs. étcsokoládé pudingot főzök, melegen egy részét
beleöntöm a gesztenyemasszával kibélelt tálba, majd egy sor babapiskóta, ismét puding és így tovább amíg a tál
meg nem telik. A tetejét is befedem folpakkal, és be teszem a hűtőbe. Ha reggel készíted, délután már ki lehet
borítani a tálból és mint a tortát szeletelheted. Tejszinhabbal tálalom.
http://kephost.hu/image-A395_4C681440.jpg
#1000
2010. augusztus 15. 18:29
Válaszolj!





Matuz Éva

Olcsó rakott tészta
Hozzávalók:
* 1 nagy pohár tejföl
* 30 dkg darált hús
* 1 doboz konzerv kukorica
* 1 fej vöröshagyma
* 1 dl olaj
* 1 csomag fodros nagykocka tészta
Elkészítés:
A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd megpirítom rajta a húst. Ha a husi megpirult, hozzáadom a kukoricát, majd a tejfölt. Közben kifőzöm a tésztát.
Majd egy tepsit vékonyan kikenek olajjal (vagy vajjal), aztán rétegesen ráteszem a tésztát és a szószt. Tésztával kezdjük és szósszal fejezzük be.
A tetejére kis sajtot reszelve még finomabb.
Jó étvágyat!
#999
2010. augusztus 12. 09:56
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

997: Szia Jolika ! :) Pedig mekkora vihar volt itt, leszakadt az ég..... Most már süt a nap, nem voltam még kint, de gondolom, meleg lehet...
#998
2010. augusztus 6. 12:02
Előzmény Hagymásiné Berei Joli Jol... 2010. augusztus 6. 10:44
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

995: Hahó szia Évike!:*
A ventilátor az nem kell,de nagyon meleg van kint!:) Bogikám kint van Görög országba,lassan két hete!:)
#997
2010. augusztus 6. 10:44
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. augusztus 6. 10:35
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

995: Ribiszkeleves habgaluskával recept
Hozzávalók:
1 liter ribizli,
15 dkg cukor,
1 dl tejföl,
1 dkg liszt,
2 egész tojás,
1 liter víz,
só.
Elkészítés:
A ribizlit megtisztítjuk és egy pohár vízzel főni tesszük. Tizenöt percig főzzük, azután szitán áttörjük. A vízzel felhígítjuk és ismét főni tesszük a cukorral valamint egy csipetnyi sóval. A liszttel, tejföllel habarást készítünk, ezzel a levest behabarjuk és felforraljuk. A két tojássárgát levesestálba tesszük, a fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk két kanál cukrot, simára verjük és a fővő levesbe kanállal galuskákat szaggatunk, mindkét oldalát beleforgatjuk, majd kiszedjük. A levest a tojássárgákra szedjük, azzal elkeverjük, és a habgaluskát óvatosan a leves tetejére tesszük. Lehűtve tálaljuk.
Elkészítés ideje: 40 perc
#996
2010. augusztus 6. 10:43
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. augusztus 6. 10:35
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

Hahó! :)
#995
2010. augusztus 6. 10:35
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

993: Hú, de régen írtunk! Most biztosan nem kell a ventilátor! :P
#994
2010. július 28. 19:07
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2010. július 22. 11:48
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

992:
Nekem még a kedvem is hiánycikk ! Ülök a ventilátor előtt,vállamon vizes ruha,és lesek a semmibe ,közben sajnálom magam ! :P
#993
2010. július 22. 11:48
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. július 21. 10:48
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

991: Nekem csak málna és tejszín nincs itthon.. :P
#992
2010. július 21. 10:48
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2010. július 21. 09:44
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

990:
Valaki,ha meg is csinálná ! :P Én egyenlőre lusta vagyok,kész jégkrémet vettem.
#991
2010. július 21. 09:44
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. július 21. 09:42
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

989: Jaj, de finom! :) :)
#990
2010. július 21. 09:42
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2010. július 16. 19:24
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Egyszerű gyümölcs fagyi :
Hozzávalók
90 dkg földieper
20 dkg málna
2 dl sűrű tejszín
15 dkg cukor
Elkészítés
A gyümölcsöket megmossuk, egy turmixgéppel eldolgozzuk a cukorral és a tejszínnel. Szűrőn kétszer átpréseljük.
Fagylaltgépbe tesszük és követjük a gép használati utasítását. Áttöltjük egy fagyálló fedeles tálba, és fagyasztóban tároljuk.
Fagylaltgép nélkül: A leszűrt masszát egy fagyálló edénybe öntjük, lefedjük, és betesszük a mélyhűtőbe, majd óránként egy elektromos habverővel átdolgozzuk -legalább 3-szor.
#989
2010. július 16. 19:24
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

Házi gyümölcs fagyi recept
Hozzávalók:
20 dkg fagyasztott gyümölcs
0,5 dl tejszín
édesítő
Elkészítés:
Tedd turmixba a fagyott gyümölcsöt és a tejszínt, édesítsd ízlés szerint.
Kókuszos-fehér csokis fagylalt recept
Hozzávalók:
4 dl tejszín (30%-os)
4 dl 3,6-os tej
2 tubus cukrozott sűrített tej
5 dkg fehér csokoládé
8 ek. kókuszreszelék
csipet só
2 tojássárgája
Elkészítés:
A kókuszreszeléket a szükséges mennyiségű tejben elturmixoljuk, hogy homogén legyen.
A sürített tejet és a maradék tejet állandóan kevergetve felforraljuk, felolvasztjuk benne a fehér csokoládét, hozzáadjuk a kevés tejszínnel elkevert tojássárgájákat, hozzáadjuk a turmixolt kókuszt is, és ezzel is egyet forralunk rajta, majd teljesen kihűtjük.
A maradék jól behűtött tejszínből nagyon kemény habot verünk egy csipet sóval, hozzákeverjük a kókuszos krémet, majd fagylaltkészítő gépben elkészítjük a fagylaltot, vagy egy jól záródó dobozban a mélyhűtőbe tesszük, óránként mixerrel megkeverve megfagyasztjuk.
#987
2010. július 16. 18:41
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Hideg sárgadinnyeleves
1 cukordinnye, 4 dl joghurt, 2 dl tejföl, 5 ek cukor, csipetnyi só.
A dinnyét kettévágom, kimagozom és meghámozom. Dekorációs célra félreteszek néhány vékony szeletet, a többit tirmixkészülékben pürésítem. Hozzákeverem a joghurtot, a tejfölt és a cukrot, sóval ízesítem és a tetejét a félretett dinnyeszeletekkel díszítem. Jéghidegen tálalom.
#986
2010. július 15. 10:05
Válaszolj!





Fekete Andrásné [Vera (Veram...

Meggy szezon idején, de máskor is... finom...
Hideg, meggyes burgonya -krémleves
Hozzávalók: 30 dkg szétfövő burgonya,25dkg frissen kimagozott meggy, 2 dl tejföl, 1 dl tejszín( cserélheted az arányt!), 1 teáskanál só, ízlés szerint cukor, 3 szem összetört szegfűszeg, kis darabka fahéj, kis darabka citromhéj, 1 teáskanál étkezési keményítő (burgonya, kukorica, ami van ..)
A burgonyát kis darabokra vágva jó félliternyi vízbe teszem, hozzárakom a sót a fűszereket, a vékony csíkokra vágott, megmosott citromhéjat. puhára főzöm, félidőben a meggy háromnegyed részét is beleteszem. Egy kicsit hűlni hagyom, majd összeturmixolom. A tejszínt a keményítővel és a tejföllel simára keverem, besűrítem vele a meggyes-burgonyalevest. Folytonos kevergetés közben még 5 percig főzőm, közben beleteszem a félre tett meggyet. A végén szoktam a cukrot beletenni. Lehűtve tálalom. Ünnepivé lehet tenni, ha tálaláskor tejszínhabot teszünk rá.
Kb. 45 perc az elkészítése..
#985
2010. július 15. 07:05
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Barackos szelet
Hozzávalók:
a tésztához:
3 tojás
9 dkg kristálycukor
9 dkg finomliszt
1 dkg vaníliáscukor
a krémhez:
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
15 dkg barackbefőtt
a díszítéshez:
1 csomag tejszínhabpor
1,5 dl tej
6 dkg barackbefőtt
A tojások sárgáját a cukor harmadával és a vaníliáscukorral keverd habosra. A fehérjéket a maradék cukorral verd habbá, majd add hozzá a sárgáját, szitáld bele a lisztet, s keverd simára. A masszát kend vékonyan sütőpapírra és 160 oC-on süsd meg a tésztalapot. A pudingporból, a cukorból és a tejből készíts pudingot, vágd bele a barackot, majd ezt öntsd a kihűlt tésztára. Tedd hűtőbe, hogy a krém megdermedjen. A tejből és a habporból készíts habot, azt tedd a krém tetejére, végül díszítsd barackszeletekkel.
#984
2010. július 14. 11:33
Válaszolj!




Hagymásiné Berei Joli Jol...

956: Évikém az a legolcsóbb talán:) Vagy ki tudja már a mai árakat!:)
#957
2010. július 2. 16:42
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. július 2. 16:30
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

955: Hát, ez jó drága edény, de gondolom, jó az egyszerű műanyag dobozom is, ami százszámra van otthon....
De kösz a receptet, ki is fogom próbálni. Még a szűrővel vagyok bajban, most jó lenne anyám sűrű szitája... :P
#956
2010. július 2. 16:30
Előzmény Hagymásiné Berei Joli Jol... 2010. július 2. 11:47
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

954:
Szia Cegi!:)
Szilikon Mini Király forma ... A megsült étel könnyedén elválik a faltól, kiborítható, a szilikon forma akár ki is fordítható. ...
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:8gG4xFj1xAoJ: www.tupperdiszkont.hu/%3Ftart%3Dtermek%26id%3D292%26lang%3Dhu+szil ikon+nini+kir%C3%A1lyforma&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox -a
#955
2010. július 2. 11:47
Előzmény Szakács Zoltánné [cegi] 2010. július 2. 11:37
Válaszolj!





Szakács Zoltánné [cegi]

953: Joli,mi az a szilikon nini király forma? Lehetm hogy csak én nem tudom?
#954
2010. július 2. 11:37
Előzmény Hagymásiné Berei Joli Jol... 2010. július 2. 10:44
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

SAJT házilag.
(Isteni finom, ilyet üzletbe megvásárolni NEM lehet!)
1L tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,6%-os) 0,5 kg túró, felforraljuk,
leszűrjük,( sűrű szűrön) csöpögtetjük.
Összekeverjük 6dkg olvasztott vajjal, 1 tojással, 1 teás kanál
szódabikarbónával. Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük.
Szilikon mini király formában hagyjuk hűlni. Minél tovább áll annál
keményebb, sőt már másnap reszelhető állagú lesz. Fűszerezhetjük köménnyel,
fokhagymával, snidlinggel, zöld fűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod...soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak
nevezett dolgot vásárolni.
Jó kísérletezést.
#953
2010. július 2. 10:44
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

Ajaj, már július van, csak bekukk! :)
#952
2010. július 1. 15:50
Válaszolj!





Fekete Andrásné [Vera (Veram...

947: 948: Köszi a recepteket! Verám , aTe receptedet Viki lányomék fogják nagyon értékelni, én viszont Piroskáét! Szombattól két hétig itt lesznek az unokák négyen( a lányimmal együtt!) így pompás eledel lesz!...
Puszi Nektek érte! :*
#951
2010. június 25. 15:16
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2010. június 25. 14:15
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

947: Köszi Verám, a Piroskáét választom, mert erre emlékeztem és mivel nincsen gépem, egyszerűbb. Aranyosak vagytok, hogy küldtétek a recepteket! :)
#950
2010. június 25. 14:39
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2010. június 25. 14:15
Válaszolj!





Koltai Éva [Évi]

948: Köszönöm szépen, ez lesz a nyerő, mert nincs gépem! :(
#949
2010. június 25. 14:38
Előzmény Baloghné Budaházi Piroska Lá... 2010. június 25. 14:28
Válaszolj!





Baloghné Budaházi Piroska Lá...

Ezt itt tanultam a faluban, azért nagyon jó, mert egy hétig minden nap süthetsz belőle.
1 kg liszt
2 egész tojás
3 kis poharas kefír
5 dkg élesztő
só ízlés szerint
Az élesztőt felfuttatod fél deci vízben amibe egy pici cukrot teszel, majd a liszthez hozzáadod és a többi hozzávalót is. Jól kidagasztod és egy kiolajozott zacskóba teszed és ezzel a hűtőbe. Ha megkelt, tépsz belőle
öklömnyi darabokat, széthúzgálod és sütöd.
Mindég annyit sütsz belőle amennyit frissen megeszel. Mint ahogy írtam egy hétig eláll a hűtőben.
Érdemes ezt is kipróbálni, nekünk nagyon ízlik.
#948
2010. június 25. 14:28
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

917: Évikém,kérésedre itt a lángos receptje,ahogy én csinálom.
Kenyérsütőgépben dagasztom,keltem,ezért könnyű és gyors.Lényeges a sorrend és a mennyiség.
3 dl víz,tejjel gazdagítva
1 evőkanál só
1 evőkanál olaj
0,5 kg liszt, 5 evőkanál burgonyapehellyel keverve,ami a mennyiségbe beleszámít.
1 evőkanál cukor
2 kávéskanál porélesztő a legtetejére (a sóval nem érintkezhet)
Én a francia barna zacskósat szeretem (kétszerre elég)
Másfél óráig tart a dagasztó progam,majd kiborítom,kicsit megnyújtom,adagolom,pihentetem letakarva,olajos kézzel széthuzigálom,bő,nem túl forró olajban kisütöm.
Sok sikert és jó étvágyú unokákat kívánok!
#947
2010. június 25. 14:15
Előzmény Koltai Éva [Évi] 2010. május 6. 13:14
Válaszolj!





- - [-]

Mustáros csirkemáj
1 nagy fej vöröshagymát laskára vágunk,megdinszteljük,hozzáadjuk,a megtisztított,csíkokra vágott csirkemájat/1/2 kg-ot/. Sózzuk,borsozzuk/a csirkemájat nyugodtan lehet sózni,nem keményedik meg - pillanatok alatt kész a máj!/.Csíkokra vágott savanyú uborkát, ízlés szerint mustárt, és 1 pohár tejfölt adunk hozzá. Egyet forr, és kész.Párolt rizzsel tálaljuk.
#946
2010. június 22. 14:14
Válaszolj!





- - [-]

Rakott gombás hús
8 szelet hús /amilyenből akarod/én lebőrözött,kicsontozott, kiklopfolt csirkecombból készítem.
20 dkg gomba/lehet több is/
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg reszelt sajt
só,őrölt bors,Piros Arany
2 dl tejföl
A tálalás előtti napon is elkészíthető.
A húst kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,és kizsírozott/vagy ki mivel/tepsibe tesszük.
A hússzeleteket vékonyan megkenjük piros arannyal,rászórjuk a vékony karikára vágott hagymát,és a felszeletelt gombát.Megszórjuk a reszelt sajttal,és fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük.A sütés előtt 1 dl,félidőben a másik 1dl tejföllel meglocsoljuk.Kb 40 perc alatt sül puhára.Sült krumplival,vagy rizzsel tálaljuk/lehet krumpli pürével is/Igazán finom!
#945
2010. június 19. 21:17
Válaszolj!





- - [-]

Rakott hal
A karikára vágott főtt krumplit megsózzuk,rárakjuk a füstölt szardíniát.A hal olaját tejföllel,összenyomott fokhagymával elkeverjük, ráöntjük a krumplis halra.Borsozzuk,tetejére füstölt sajtot, narancs apró héját, és narancskarikákat teszünk/utóbbi el is hagyható/.Egy kis ideig sütjük.
#944
2010. június 19. 21:08
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

941: Jolikám,ilyet Görögországban ettem többször is,a padlizsánt minden változatban szeretem.Köszi és puszi!
#943
2010. június 17. 22:28
Előzmény Hagymásiné Berei Joli Jol... 2010. június 17. 22:05
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

940: Szia Katikám!Sajnos csak most vettem észre a beírásod,ne haragudj!Még nem tudtam kipróbálni,most nagyon eprezünk,ribizlizünk,de nem feledkezem el róla.Reggeltől estig unokázom,igénylik is a nasit,igyekszem egyszerű,gyors,de mégis finomakat előállítani.Puszi!
#942
2010. június 17. 22:26
Előzmény Lászlóffyné Jernei Katalin [... 2010. június 14. 20:47
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

Rakott padlizsán:
Hozzávalók: 1 liter tej, 10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 15-15 dkg sajt az egyik legyen füstölt, só, bors, olíva olaj, 4-5 padlizsán ami még nem magos.
A padlizsánokat megmossuk levágjuk a két végét és felszeleteljük 3-5 mm vastagon, majd lesózzuk egy tálban. Amíg áll elkészítjük a besamelmártás: A vajat megolvasztjuk és egy kicsit hagyjuk, hogy a víz elpárologjon belőle majd hozzáadjuk a lisztet és szépen rózsaszínre pirítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Van aki forró tejet ad hozzá mert úgy kevésbé hajlamos csomósodni, habverővel kel keverni. Sózzuk, borsozzuk és a kétféle sajtnak a felét-felét hozzáadjuk, addig keverjük míg felolvad a sajt. A basamell finom ízes legyen. A padlizsánokról leöntjük a sós levet és átöblítjük őket, majd papírtörlőn megszárítjuk. Egy teflon serpenyőt megforrósítunk és a padlizsánokat szárazon mindkét felét megpirítjuk, szép pirosak legyenek. De lehet ezt grillen is csinálni. ( Eredetileg olíva olajban kellene megsütni de a padlizsán nagyon sok olajat képes magába szívni így és én ezt nem szeretem). Egy tálat vékonyan kiolajozunk majd beleteszünk egy réteg sült padlizsán karikát, majd bevonjuk a basamell egy részével, majd újabb padlizsán, basamell, ezt addig folytatjuk míg tart a hozzávaló. A felső réteg basamell legyen majd megszórjuk a kétféle sajt keverékével. 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük vagy amíg szépen megpirul. Magában is nagyon finom könnyű étel de bármilyen sült hús jó kísérője.
Jó étvágyat hozzá.
#941
2010. június 17. 22:05
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

936: Vera
Remélem izlett a narancsos variáció a családodnak? Ezt a finomságot,még citrommal is lehet késziteni,ugy is finom.
Kipróbálom én is a gyümölcsös variációt,mert még gyümölccsel készitve nem hallottam ezt a receptet.
Üdv. Lászlóffy Kati
#940
2010. június 14. 20:47
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2010. június 13. 11:06
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

Bundázott hagymakarikák
Hozzávalók (8 személyre):
4-5 nagy felkarikázott vöröshagyma
25 dkg liszt
1/2 teáskanálnyi sütőpor
2 tojás
1 dl tejszín
zsemlemorzsa

bors
olaj (a sütéshez)
A megtisztított hagymákat felkarikázzuk kb. fél centi vastagra. A lisztbe beledolgozzuk a sütőport. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel. A zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk. A sütőolajat felmelegítjük 175 Celsius-fokosra.
A hagymakarikákat az így előkészített lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, majd aranysárgára sütjük az olajban.
#939
2010. június 14. 09:43
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#938
2010. június 13. 11:21
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

935: Bocsánat az előbb ezt elfelejtettem áthozni a Társalgóból.Laci hideg uborkalevesének a hozzávalói.
Gyarmati László Link | Válasz erre | június 13., 10:37 | 110957.
"Utoljára akkor éreztem ilyen hőséget, amikor a szülinapi tortámon meggyujtották az összes gyertyát!"
Szép napot!
Betti - a nejem - most hideg uborkalevest(Tarator) csinál. Jó, hűsítő, ajánlom mindenkinek(bolgár kaja,onnan hoztuk a receptet):
8 dl. joghurt,
3-4 kovi ubi,
2- 3 dl leve,
2 - 3 zöldhagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma
1 kk. cukor,
1mk. só, és bors.
#937
2010. június 13. 11:20
Előzmény
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]

926: Ezt is kipróbálom,én hasonlót szoktam mirelit szederrel készíteni,azt is rétegesen teszem közé.Nagyon finom,
a család egyik kedvence.
#936
2010. június 13. 11:06
Előzmény Lászlóffyné Jernei Katalin [... 2010. május 19. 20:59
Válaszolj!





Dummy User [dummy]

Hideg uborkaleves bolgár módra
Gyarmati László Link | Válasz erre | június 13., 10:45 | 110960.
Elkészítése
A hagymát apróra vágom, a fokhagymagerezdeket átnyomom. Ezeket összekeverem a sóval és a cukorral, majd kb 10 perc után belekeverem a metélt uborkát, az uborkalevet, a joghurtot és késhegynyi borsot, majd jól behűtöm.
#935
2010. június 13. 11:02
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

Gomba vadasan:
Hozzávalók:
15 dkg sárgarépa,
5 dkg gyökér,
5 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
50 dkg gomba,
1 dkg liszt,
1 dl tejföl,
2 evőkanál étolaj,
babérlevél,
egész bors,
mustár,
édesítőszer
Elkészítése:
A sárgarépát, gyökeret, vörös- és fokhagymát apró kockákra vágjuk és 5 deci vízben kissé megsózva, fedő alatt puhára főzzük. Hülni hagyjuk és leturmixoljuk. Amig a zöldség fő, a megtisztított gombát cikkekre vágjuk, és olajon megpirítjuk. Kissé sózzuk, kevés vizet ráöntünk, majd kis lángon 5 percig pároljuk.
A zöldségpürét ráöntjük, a lisztet a tejfölben simára keverjük, és a gombát ezzel besűrítjük. Megfűszerezzük, és még egyszer felforraljuk.
#934
2010. június 11. 22:22
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

Paradicsomos bab kolbásszal
Hozzávalók (2 személyre): 1 doboz (400 g) fehérbab-konzerv, 1 szál (kb. 20 dkg) füstölt kolbász (pl. csabai), 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5-6 ek. hámozott-darabolt konzervparadicsom, 1 pohár vörösbor, 2-3 ág kakukkfű, egy kis ág rozmaring, babérlevél, olívaolaj, só, bors
Előkészületek: A konzervbabot lecsöpögtetem, a hagymákat megpucolom, és vékonyan félfőre szeletelem. A fokhagymákat hajszálvékonyra vágom. A kakukkfüvet, a rozmaringot és a babérlevelet egy kis csokorba kötöm. A kolbászt karikákra vágom.
Elkészítés: Egy nyeles lábasban vagy serpenyőben, olívaolajban megpirítom a kolbászt. Rádobom a hagymát, a fokhagymát, a fűszercsokrot, sózom-borsozom, és egy darabig pirítom.
Felöntöm egy pohár borral és addig forralom, míg az alkohol elpárolog belőle, ekkor hozzáadom a paradicsomot, és addig főzöm, míg a felére nem fő a leve. Beleteszem a babot, lefedem, és lassú tűzön tizenöt percig főzöm. Kész.
Tippek, tálalás: Természetesen nemcsak konzervbabbal lehet elkészíteni, hanem előzőleg beáztatott szárazbabbal is (akkor tovább kell főzni), de minek vesződni vele? Nagyon jó minőségű konzervbabokat lehet manapság kapni, amelyek semmi adalékanyagot nem tartalmaznak, csak babot és sós vizet, ráadásul nincsenek puhára szétfőzve. Kolbász helyett vagy mellett készíthetjük füstölt liba- vagy kacsahússal, netán oldalassal is. Nem fog rontani rajta. Minél többféle füstölt hús van benne, annál finomabb.
#933
2010. június 8. 18:58
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

Tökpuffancs kapormártással:
*********************
Egy tököt durva sajtreszelőn lereszeljük.
Összekeverjük 1 tojással, kevés apróra vágott kaporral, zúzott fokhagymával.
Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kb. galuska állagú masszát kapjunk. Sózzuk.
Izlés szerint őrölt borssal ízesítjük.Kanállal formázva
bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Ek olajon(vagy vajon) 1/2fej nagyon apróra vágott hagymát dinsztelünk,megszórjuk kaporral,liszttel.Felengedjük tejjel,ízesítjük(só, bors,pici cukor,pár csepp ecet vagy citromlé)Ha sűrű tejföllel,tejszínnel hígithatjuk,A pufikat evvel a mártással tálaljuk.
#932
2010. május 30. 14:54
Válaszolj!





Hagymásiné Berei Joli Jol...

AMERIKAI ALMÁS PIE
------------------------
Hozzávaló
1 cs.friss vagy fagyasztott leveles tészta
80 dlg alma(Vagy bármilyen idénygyümölcs)
13dkg cukor
1cs vanil.cukor
2 tk fahéj
2 ek liszt vagy édesmorzsa vagy darált keksz
2 ek ö dió vagy mogyoró
1 ek limelé
A gyümölcsöket meghámozzuk, kibelezzük, felkockázzuk.,felszeleteljük Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és félretesszük, amíg nyújtjuk a tésztát.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tészta egyik felét kör alakúra, majd egy 26 cm-es fodros szélű tortaformába fektetjük, a széleit levagdossuk a pereménél.
A tölteléket beletesszük a formába, közepénél kicsit felpúpozzuk, hogy szép formája legyen a piténknek.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd ráfektetjük a töltelékre. A széleket összenyomkodjuk, majd ami kilóg, levágjuk.
A maradék tésztából sodrunk egy akkora hurkát, hogy körbeérjen a tortaforma szélén. A pitét középen 4 csíkban bevágjuk, itt távozik majd a gőz.
Aki szeretné, bekenheti vékonyan a tetejét tojássárgájával, hogy szép fényes legyen.
180 fokos előmelegített sütőbe tesszük 55-60 percre, míg szépen át nem sül.
#931
2010. május 27. 13:58
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

sokoládé készités Házilag
Hozzávalók:
20 dkg ráma
20 dkg cukor lehet kevesebb is
10 dkg kakaó
12 dkg -os tejpor turista teljes tejpor
aroma pl. rum ,de lehet bármilyen izlés szerint
A cukrot a rámát 2,5 dl vizzel felfözöm. 6 percig forralom. Leveszem a tüzröl és hozzákeverem a kakaót,az aromát és utoljára a tejport. Visszateszem a gázra épp hogy felforr,leveszem és kész. Bármilyen formára önthetö. Vettem jégkocka tartót és abba öntöm bele igy sok kicsi csoki van. Próbáljátok ki nagyon finom az unokáim is nagyon szeretik. Sokáig el áll a hütöbe.
.
#930
2010. május 25. 21:38
Válaszolj!





Lászlóffyné Jernei Katalin [...

Sport Szelet sütés nélküli recept
Hozzávalók.fél kg darált keksz
30 dk darált dió
15-20 dk porcukor lehet kevesebb is izlés szerint
5 evök.kakaó
1 ráma
2 dl tej
1 rumaroma
A tejet felforralom és beleteszem a rámát utána a többi hozzávalókat. Jól összegyurom.Tálcába teszek sütöpapirt és rásimitoma tésztát,majd a tetejét csoki mázzal kenem le.
#929
2010. május 25. 21:20
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

Túró rudi torta Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 1 db citrom, 2 púpos evőkanál étkezési zselatin. 2 evőkanál étolaj, 10 dkg étcsokoládé (tortabevonó), kevés csoki dara. Elkészítése: A túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, a tejfölt, a megmosott mazsolát. Majd 1 citrom levével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Két púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felforraljuk, és amikor kissé lehűlt, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerincformába öntjük és hűtőszekrényben tároljuk 1-2 óráig. Ezután a formát forró vízbe mártjuk, a tartalmát egy tálra borítjuk és visszatesszük a hűtőbe. A csokit gőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál olajjal és rákenjük. Majd csoki darával megszórjuk. Megszilárdulás után
#928
2010. május 22. 20:17
Válaszolj!


Koltai Éva [Évi]

980: Szia Jolika, nagyon finom lett, legközelebb én sem hagyom annyit csöpögni....nekem nagyon izlett.
Jaj, nagyon nehezen bírom a meleget, igazából akkor a legrosszabb, amikor hazafelé jövök 5 óra után...reggel még elviselhető, bent légkondi van, de az utcán..
#988
2010. július 16. 18:59
Előzmény Hagymásiné Berei Joli Jol... 2010. július 13. 12:02
Válaszolj!
nagyuska, 2010. június 23. szerda, 05:53
Címkék: Dummy User, Kohajdáné Gál Irén, Boda Jánosné, Kronekker Mária, Árvainé Kronekker Mária, Budaházi Piroska Lá,
Kommentek
x
teszel,rá a krumplit ami a legjobb ha karikára van vágva, fűszerek,majd a hagyma amit szintén csak karikára vágj,paradicsom,paprika és a tetejére szintén szalonnát teszel és leöntöd a sűrített paradicsommal,amitől majd megpuhul a krumpli és csodás íze lesz!(nem árt kis időre fólia alá tenni sütés közben)A legjobb friss puha kenyérrel nagyon fincsi és hamar kész.Jó étvágyat! Ha ízlett írjatok.Üdv Icus
#3
2008. augusztus 25. 16:12
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

Ez a morgós csucs tényleg jó.
#2
2008. május 25. 20:19
Válaszolj!





Szilvási Erika [Era]

Sziasztok !
Ajánlok nekektek egy nagyon finom édességet. A barátnőmtől kaptam.Remélem tetszeni fog.
#1
2008. április 22. 06:03
Válaszolj!



Hünkar begendi (szultán kedvence)
Ez a topik egyike a kedvenceidnek.
nagyuska, 2014. május 30. péntek, 17:43
x
szeletelhető.
A valódi recept szerint a rózsaszín lapok valójában kakaósak, ha úgy szeretnénk elkészíteni, akkor vérnarancs aroma helyett 2 dkg cukrozatlan kakaóport kell a tésztához keverni.
#625
2009. szeptember 4. 19:08
Válaszolj!





- - [-]

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/evikelapja/uploads/0000065 544.jpg
#624
2009. szeptember 3. 09:33
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

www.receptbazar.extra.hu/download/Tortareceptek.doc
tt nagyon sok jó tortarecik vannak:)
A sztracsatella nagyon finom.
#623
2009. szeptember 2. 19:03
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

Vanília fagylalt
Hozzávalóik: 15 dkg cukor, 2 tojás, 4,7 dl tej, 2 vanília rúd, 5 dl tejszín
A cukrot, a kicsit felvert tojást, a tejet és a felhasított vaníliát tedd egy
nagyuska, 2011. május 10. kedd, 21:11
x
Megszórjuk fűszerpaprikával, tárkonnyal, rátesszük a kockákra vágott édes káposztát, megsózzuk, és felöntjük vízzel.
Lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a levest.
Még egyszer felforraljuk, végül hozzáadjuk a kockákra vágott, kevés olajon megpirított füstölt tarját.
#696
2009. október 23. 16:05
Válaszolj!





Kohajdáné Gál Irén

694: Hozzáfüzni valóm van ehhez a recepthez, nem kell 2 evőkanál só, sok! elég 1 vagy másfél kanál, izlés dolga.
Ugy kaptam a receptet, igy volt leirva, de mikor elősször megsütöttem nekem sós volt, hiszen a vajba,sajtba is teszünk 1 kávéskanállal.
#695
2009. október 23. 13:53
Előzmény Szűcs Dezsőné [Vera] 2009. október 23. 10:45
Válaszolj!





Szűcs Dezsőné [Vera]
nagyuska, 2010. december 19. vasárnap, 11:47
Képek, videók
user965735111646405760 911
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 11:20
user_8704263_114898707 994
lilagondolatok
2015. július 03. péntek, 00:24
user_14857979_12716860 214
lilagondolatok
2015. május 10. vasárnap, 10:07
user_17780826_13413464 765
menusgabor
2014. május 30. péntek, 23:07
user_17780826_13398347 683
menusgabor
2014. május 30. péntek, 23:06
user_8931780_125977416 865
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 19:31
user_8931780_125362751 597
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:30
user_8931780_125362738 395
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:23
user_8931780_125362726 820
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:23
user_8931780_125362714 769
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:22
user_8931780_125362701 038
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:22
user_8931780_125362686 814
fekecsicuka
2014. május 28. szerda, 17:21
Irénke Zaha...
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:08
Szakályné Nagy Irén :Húsv
maria_kadar_148
2018. április 05. csütörtök, 00:19
Március 25. Irén
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.