Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:20 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagyszabású korrupciós és bundabotrány ügyében nyomoznak belga futballkluboknál
Az üggyel kapcsolatosan 57 rendőrségi akciót hajtottak végre: 44-et Belgiumban, 13-at pedig Cipruson, Franciaországban, Luxemburgban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában. A műveletekben 184 belga és 36 külföldi rendőr vett részt.

A tájékoztatás szerint a több mint egy éve tartó nyomozás során "gyanús pénzügyi műveleteket" azonosítottak, illetve "mérkőzések lehetséges manipulálására" utaló jeleket találtak a tavalyi szezonban. Többekkel szemben pénzmosás, korrupció, bűnszervezetben való részvétel gyanúja merült fel.

Az RTBF belga közszolgálati csatorna arról számolt be, hogy a horvát Ivan Lekót, a Club Brugge edzőjét is kihallgatták, ahogy számos más csapat, köztük az RSC Anderlecht, a Standard Liege és a KRC Genk több volt és jelenlegi munkatársát, továbbá ügynököket, játékvezetőket, egykori ügyvédeket, könyvelőket, újságírókat is.

A vádhatóság közölte: sokakat őrizetbe vettek és bevittek kihallgatásra, előzetes letartóztatásukról később dönt majd az illetékes bíróság.

"A bundázás aláássa a sportok integritását" - szögezte le szerdán Koen Geens belga igazságügyi miniszter.

A botrány mindössze három hónappal azután robbant ki, hogy a belga válogatott bronzérmes lett az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 14:23
Címkék: Ivan Lekót, Club Brugge, Standard Liege, Koen Geens, üggyel kapcsolatosan, tájékoztatás szerint,
Kommentek
Bundabotrány - Újabb vádemelések mérkőzések manipulálása miatt
Amint az az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményből kiderül, aKNYF vesztegetés bűntette és más bűncselekmény miatt 24 terhelttel szemben emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon abban a büntetőügyben, amely 2013 tavaszán a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon indult az Egri FC, illetve egyes U19-es csapatok által játszott bajnoki mérkőzéseket érintően. A terheltek között van a mérkőzések jogellenes befolyásolását a házi őrizete ideje alatt is tovább folytató K. Zoltán és L. Mátyás is.

A vádirat szerint ebben az ügyben 13 manipulációval érintett futballmérkőzésről van szó, amelyek között szerepel a 2013. április 13-án lejátszott FTC-Siófok (4-2) NBI-es összecsapás, az Egri FC hét bajnoki mérkőzése a 2012/2013-as idény tavaszi szezonjából, négy U19-es bajnoki találkozó és egy 2009-ben játszott Liga Kupa-mérkőzés.

A mérkőzések manipulációja - a tájékoztatás szerint - a "megszokott séma" szerint zajlott: az elkövetői kör játékosokat keresett meg, és jogtalan előnyt kínált nekik azért,
velemenyezd, 2015. július 17. péntek, 10:01
Kilenc külföldi labdarúgóval erősített a Budapest Honvéd
George F. Hemingway tulajdonos a klub hétfői sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy ősszel több hiányposztja volt az együttesnek, ezek között említette a balhátvédet és a középcsatárt, ezekre most több játékost is igazoltak.

"Egy fokkal jobb minőségű futballistákat hoztunk, mint szoktunk" - jelentette ki az üzletember, aki annak a személyes véleményének is hangot adott, hogy közöttük három olyan játékos is van, aki szerinte hasonló szintet képvisel, mint Davide Lanzafame. A bundabotrányba keveredett olasz csatár fél évet játszott a Honvédban, s nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat két éve harmadik lett a bajnokságban.A tavaly áprilisban távozott és most az idény végéig visszatért olasz vezetőedző, Marco Rossi kifejtette, hogy nem könnyű a csapat helyzete, mivel hat gárda küzd a kiesés elkerüléséért, és köztük jelenleg mindössze négy pont a különbség. Megjegyezte, az előző regnálása alkalmával az európai kupaszereplésért harcolt a klub, de számára nem ismeretlen ez a helyzet sem, mert
velemenyezd, 2015. február 09. hétfő, 15:02
Gennaro Gattuso
GATTUSO MAGYARORSZÁGON VAN, DE NEM BIZTOS, HOGY MUNKAÜGYBEN
Gennaro Gattusót Budapesten látták, elsőre a Honvéd edzői pozíciója tűnt ésszerűnek, de a klub tagadta a világbajnok érkezését. Az Újpest és a Videoton is képbe került, de nem is biztos, hogy munkaügyben érkezett a fővárosba.
Tancredi Palmeri, a CNN és a Gazetta dello Sport újságírója Twitteren közölte: Budapesten látták Gennaro Gattusót. Sokak szerint a korábbi világbajnok olasz focista - akinek jelenleg nincs edzői állása - a Budapest Honvéd miatt érkezett a magyar fővárosba, hiszen az olasz játékosokat is foglalkoztató klub edzőt keres.
Ezt követően kerestük a Budapest Honvédot, George F. Hemingway - aki egyébként április végén kötött új marketingszerződést az olasz Ideasport nevű céggel - csak annyit közölt:

Nem jön.
Tovább szaglásztunk, amikor azt az információt kaptuk, hogy Gattuso elé az Újpest egyik utánpótlás-edzője ment ki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Az Újpest
bordat, 2014. május 06. kedd, 21:35
Válogatott csibészek
börtönben még tele volt tervekkel. Az őt interjúvoló újságírónak azt nyilatkozta: ha szabadul, zöldséges boltot nyit, és ha a totóbotrány elfelejtődik, edzősködni fog. Nem így történt. A totóbotrány miatti börtönbüntetés szégyenétől nem tudott megszabadulni, sosem állt talpra. A kiváló labdarúgó 45 évesen hunyt el. Cikkünkben levéltári és sajtóforrások alapján a 30. és a 25. évforduló kapcsán két, a szocialista időszakban nagy port felvert esetet ismertetünk részletesen: az 1983-as totó- és az 1988-as bundabotrányt.

A sportélet tisztasága örök témának számít mind a sportrajongók, mind a sportolók között. Az alaptézis: a tiszta győzelem az igazi, az eladott mérkőzés morálisan vállalhatatlan. A bundázás etikai és jogi szempontból büntetendő, ugyanakkor nem mindig könnyű kimaradni belőle. Amikor a futballvilágot átszövik a kisebb-nagyobb vesztegetések - olykor vesztegetés se kell, ha egy bizonyos eredmény mindkét csapatnak jó -, kigolyózhatják azt, aki ki akar maradni belőle. Ez különösen
menusgabor, 2014. április 25. péntek, 21:14
Bundabotrány - Tagadta bűnösségét K. Zoltán a nemzetközi perben is
érdeke.

A pár perces vádlotti nyilatkozat után a bíróság ismertette K. Zoltán korábbi nyomozati vallomásait, melyek gyakorlatilag annyiból álltak, hogy a volt labdarúgó kifogásolta gyanúsítását és időnként közölte, hogy nem követett el bűncselekményt.

K. Zoltán és L. Mátyás letartóztatását jelenleg egy másik bundaügy nyomozásában tartják fent bűnismétlés veszélye miatt, ugyanis a hatóságok szerint a két férfi házi őrizete alatt is megpróbált hazai mérkőzéseket manipulálni.

A nemzetközi bundabotrányban 2013 tavaszán a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat és ez alapján eddig három bírósági eljárás indult.

Tavaly szeptemberben K. Zoltán, L. Mátyás és több társa ellen szintén a Fővárosi Törvényszéken elkezdődött eljárásban főként a REAC csapatához köthető cselekményeket vizsgálja a bíróság.

Kedden megkezdődött a törvényszéken egy másik büntetőper, melynek vádlottja K. Zoltán és L. Mátyás mellett további 19 személy, főként egykori labdarúgók, akiknek a 2008 és 2010 közötti
velemenyezd, 2014. április 16. szerda, 11:42
Bundabotrány - Tagadta bűnösségét K. Zoltán az újabb bundaügy első tárgyalásán
meghallgatására.

Arra a bírói kérdésre, hogy "Önnek, mint sportolónak mennyire volt fontos a játék tisztasága?", L. Mátyás úgy válaszolt: "Nekem lényeges volt."

L. Mátyás ellen is több büntetőeljárás folyik bundaügyek miatt.

A vádlottak közül többnél is a vádbeli minősített vesztegetésért a törvény szerint akár tíz évnél hosszabb szabadságvesztés is kiszabható.

A következő tárgyaláson folytatódik a vádlottak meghallgatása. Az elsőfokú büntetőper várhatóan idén befejeződik.

A nemzetközi bundabotrány kapcsán 2013 májusában a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat négy különböző vádirat alapján, ezek közül kedden kezdődött el a harmadik tárgyalása. A tavaly szeptemberben K. Zoltán és több társa ellen indult büntetőperben főként a REAC csapatához köthető cselekményeket vizsgálja a törvényszék.

Idén januárban kezdődött a második, milliárdos nagyságrendű sportfogadási csalássorozat ügyében büntetőper a törvényszéken egy, a hírek szerint hazájában fogvatartott szingapúri
velemenyezd, 2014. április 15. kedd, 14:33
Bundabotrány - Újabb bundaügy tárgyalása kezdődik ma a Fővárosi Törvényszéken
Az ügyészség szerint K. Zoltán, L. Mátyás és K. Zsolt labdarúgókkal állapodott meg 12 mérkőzés manipulálásáról, majd fogadóirodáknál ismeretlen összegekkel fogadott az elcsalt mérkőzésekre.

A nemzetközi bundabotrány kapcsán 2013 májusában a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat négy különböző vádirat alapján, ezek közül eddig kettő tárgyalása kezdődött el.
velemenyezd, 2014. április 15. kedd, 07:06
Képek, videók
lekotes.bmp
hoparduc
2011. május 04. szerda, 17:19
lekötöm.jpg
agica2004
2011. január 25. kedd, 15:09
Lekötve
anchee
2007. szeptember 25. kedd, 08:56
Még a piac is leköt
regrichard
2007. szeptember 20. csütörtök, 01:39
BRUGGE.jpg
lenke1964
2015. június 02. kedd, 15:50
Brugge Tripel.jpg
lacigame
2015. június 01. hétfő, 19:51
Brugge - Belgium.jpg
farkas1945
2013. november 11. hétfő, 18:28
Brugge Belgium
erzsikepuskas
2013. október 28. hétfő, 13:15
brugge szélmalom
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 20:46
Brugge-Belgium.jpg
durcimarcika
2013. január 19. szombat, 22:41
Michelangelo Bruggei Mado
pacsakute
2012. szeptember 05. szerda, 07:59
BELGIUM Brugge-3..jpg
mailona
2012. május 20. vasárnap, 13:16
brugge
lacipecsenye
2011. november 08. kedd, 21:44
Brugge-zászlója.gif
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 12:20
Brugge-címere.jpg
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 12:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.