Belépés
2019. november 22. péntek | 47. hét | 326. nap | 14:42 | Cecília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Influenza - Teljes látogatási tilalmat lesz péntektől a Honvédkórház intézményeiben
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ csütörtöki közleménye szerint a látogatási tilalom érinti Budapesten a Honvédkórházat, a Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyet, Balatonfüreden a kardiológiai rehabilitációs intézetet, valamint mindkét hévízi intézményt.

Arra kérik a hozzátartozókat, hogy tájékozódjanak a korlátozásokról a Honvédkórház honlapján található elérhetőségeken.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz.

A megbetegedések miatt több fővárosi és vidéki kórházban rendeltek már el teljes vagy részleges látogatási tilalmat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 19:32
Címkék: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Nemzeti Népegészségügyi Központ, látogatási tilalom, kardiológiai rehabilitációs, január 7-13, előző hetinél,
Kommentek
Alapjogokért Központ: jogilag támadható lenne a britek és a románok kihagyása az Európai Bizottságból
Pócza István hétfőn az M1 aktuális csatornán felidézte, hogy 2009 után elvileg csak a tagországok kétharmada ad biztost, a bizottság viszont - mivel a 2004-es megegyezés lehetőséget ad erre - megtartotta az egy tagállam egy biztos alapelvet. Szerinte azonban ha az új bizottság a britek és a románok biztosa nélkül állna fel, az egyik lehetőségnek sem tenne eleget, és joghézag keletkezne.

Ezzel destabilizáció indulna meg az EU intézményeiben és működésében is, valamit megkérdőjelezhetőek lennének a bizottság döntései - értékelt.

Pócza István szerint a románok és a britek előnyére válhat, hogy az EU minél gyorsabban szeretné felállítani az új bizottságot, mert így engedékenyebbek lehetnek a biztosok meghallgatásán.
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 09:30
Változnak az újságírókra vonatkozó szabályok a parlamentben
Közleményük szerint a házelnöki rendelkezés megváltoztatását, a korábbiaknál részletesebb és egységesebb szerkezetű szabályozás kidolgozását, valamint az Országház és az Irodaház épületében a média munkatársai által munkavégzésre és tartózkodásra igénybe vehető új helyszínek kijelölését a Steindl Imre-program keretében történő teremhasználat megváltozása, a hivatali helyiségek, adminisztratív irodák áthelyezése indokolta.

Az Országgyűlés honlapján megjelent módosított rendelet szerint az újságírók a plenáris ülés napján az Országház főemeletének a kupolacsarnoktól délre eső területén csak a sajtóiroda külön engedélyével tartózkodhatnak. A sajtó számára biztosított üléstermi páholyt pedig csak az erre kijelölt útvonalon közelíthetik meg az Országház félemeletén nemrég kialakított sajtóterem felől.

A parlamenti sajtóbelépők kiadásának célja, hogy az Országgyűlés munkájáról, az Országházban, valamint a képviselői irodaházban megrendezett eseményekről tudósíthassanak azok tulajdonosai. Az állandó
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:31
Harmincöt éves a Magyarországi Református Egyház drogmissziója
Balog Zoltán református lelkész a konferenciát megnyitó áhítaton fontosnak nevezte, hogy megünnepeljék az elmúlt 35 évet, és "odategyék a nyilvánosság, az egészségpolitika, az egyház és a magyarság asztalára" történeteiket.

Fontos elmondani, hogy vannak szabadulástörténetek, és van egy Jézus, aki megkeresi az elveszettet - mondta.

Balog Zoltán kitért arra: a drogmisszió lényege a találkozás, és az elmúlt 35 év a misszió munkatársait is alakította, nemcsak azokat, akik a misszió intézményeiben "gyógyultak vagy nem gyógyultak".

Felidézte: a ráckeresztúri drogterápiás otthonból sokáig a Hold utcai templomba jártak istentiszteletre az otthon lakói, és előfordult, hogy a templom elől vitték el a rendőrök a rehabilitációban részt vevő, körözött fiatalt. A külvilág ugyanis "nem változik csak azért, mert te úgy gondolod, hogy megváltozol". "Ugyanoda megyünk vissza az életünkbe, ahonnan eljöttünk", amikor "elkezdődött bennünk a változás" - mondta.

"Mégis, minden kudarc, botlás, tévút ellenére
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:13
Önkormányzat 2019 - LMP: az embereknek nagyobb beleszólást kell adni a helyi ügyekbe
A párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese Kőbánya környezetvédelmi problémáiról is beszélt, elsősorban a ferihegyi reptér okozta zaj- és egyéb szennyezésről. Kijelentette: a kormány még arra sem volt képes, hogy bevezesse az éjszakai repülési tilalmat.

Reményét fejezte ki, hogy a kerületiek egy "zöld" önkormányzatnak szavaznak bizalmat, mert, mint mondta, a kerületet is alkalmazkodóvá kell tenni a klímaváltozáshoz, elsősorban a zöldterületek növelésével vagy a csapadékvíz megfelelő elvezetésével.

Tóth Balázs, az LMP kőbányai önkormányzati képviselője és listavezetője kifogásolta, hogy a kerület rendre tíz évre szóló, sokmilliárdos szerződéseket köt a közétkeztetés ellátására. Azt szorgalmazta, hogy a feladatot vegye saját kezébe az önkormányzat. Ehhez főzőkonyhát kellene felállítani egyes intézményeiben - mondta -, az alapanyagot pedig helyi termelőktől lehetne beszerezni.

Demeter Márta országgyűlési frakcióvezető-helyettes a közlekedést tenné hatékonyabbá Kőbányán, elsősorban a
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 12:21
CAFe Budapest - A Budapest Ritmoval kezdődött el a fesztivál
kortárs kultúra jelen van az életünkben és végül a kulturális örökségünknek is szerves része lesz, hiszen olyan gondolatokat fogalmaz meg, amelyek a jelen aktualitásának a szépségei vagy éppen sokszor a kihívásai" - hangsúlyozta.

Az összművészeti eseménysorozaton számtalan műfaj képviselteti magát a kortárs zenétől a táncművészeten és az operán át a könnyű- és világzenéig, de nagy szerepet kap a programban a dzsessz, a képzőművészet, a színház és az irodalom is szerte a főváros kulturális intézményeiben és közterein. A programok között mindenki, a legkisebbektől a legidősebbekig, megtalálhatja a számára legszerethetőbb eseményt - mondta.Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja azt hangsúlyozta: munkájuk során évről-évre átélik azt az örömöt, felfedezést, amit Budapest tud nyújtani, hiszen a fesztiválon megjelenő rengetek művész, alkotó, előadó egyfajta eszenciáját nyújtja a fővárosnak.

Kitért arra is, hogy a kortárs művészeti
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 21:22
A román ellenzék és az elnök üdvözölte, a kormánypárt bírálta Kövesi támogatását az európai főügyészi posztra
román korrupcióellenes ügyészség korábbi vezetőjére, akit az EU másik társjogalkotó szervezete, az Európai Parlament már korábban határozott támogatásáról biztosított.

Elsőként a román ellenzék fő erejét alkotó és Klaus Iohannis államelnököt támogató Nemzeti Liberális Párt (PNL) üdvözölte a szavazás eredményét. Úgy értékelték, hogy ez "hatalmas győzelem" Románia számára, amelynek elérésében jelentős szerepe van Iohannisnak és a liberálisoknak, akik támogatták és lobbiztak az Európai Unió intézményeiben, hogy Kövesi legyen a hivatalos jelölt az európai főügyészi posztra.

A liberálisok szerint a csütörtöki szavazás "pofon" Viorica Dancila kormánya számára, amely erőteljesen lobbizott azért, hogy Kövesi buktassák el a szavazáson. Úgy vélték, hogy a PNL-nek sikerült meggyőznie egyes tagállamokat, amelyek eredetileg nem támogatták Kövesit, hogy szavazzák meg a volt romániai korrupcióellenes főügyészt.

Klaus Iohannis államelnök úgy vélte, hogy Kövesi széles körű támogatása szakmai felkészültségének
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 19:11
Több mint 7300 fiatal kezdi meg tanulmányait az Agrárminisztérium intézményeiben
"A modern kor kihívásaira is választ adó iskolarendszer hozzásegíti a diákokat ahhoz, hogy szakmailag ki tudjanak teljesedni, és a megszerzett tudással biztos megélhetést teremtsenek maguknak és családjuknak" - idézte a közlemény Farkas Sándort, az Agrárminisztériumállamtitkárát, aki mintegy hétszáz, agrárszakképzésben tanuló diák előtt beszélt a Bábolnai Gazdanapokon.

Az államtitkár szerint Magyarország sikerének záloga a vidék megerősödése, ami csak akkor lehetséges, ha egyre többen választják az agrárképzéseket.

Az Agrárminisztériumnak ebben a folyamatban mint a második legnagyobb intézményfenntartónak, óriási a felelőssége, hiszen intézményeiben tanul az agrárszakképzésben részt vevő diákok mintegy 70 százaléka - tette hozzá Farkas Sándor.

Olyan szakképzésre van szükség, amely képes válaszolni a társadalmi és gazdasági kihívásokra és amelynek legfontosabb kompetenciái a teljesítmény mellett a versenyképes tudás. "Olyan intézményrendszerben gondolkodunk, amely képes ösztönözni az
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 09:31
Családi napon veheti birtokba a hívő közösség a szegedi Szent Gellért Fórumot
A központban hat nagy méretű színpadon sok műfajú kulturális program várja az egyházmegye oktatási intézményeiben tanuló diákokat és a plébániák szervezésében érkező családokat. A Koltay Gábor által rendezett kulturális kavalkádon fellép a Kormorán, a 100 Folk Celsius együttes, az Ed Philips and the Memphis Patrol, Varga Miklós és Kalapács József, Szűcs Antal Gábor és Gál Péter latin duó, a komáromi Magyarock Dalszínház társulata, valamint a szegedi Molnár Dixieland Band. A két gyermekszínpadon mások mellett az Alma és a Kolompos együttes, Csilla és a Banda, valamint a Bab Társulat szórakoztatja az egybegyűlteket.

Délután a stadionban egy öregfiúk mérkőzést rendeznek a Fradi és az egyházmegye csapatai között. A stadionban eset a látványos megnyitóünnepségen a száztagú makói Forgatós Táncegyüttes és barátaik mellett ismert színészek és énekesek láthatók, majd a programsorozat zárásaként Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök ünnepi szentmisét celebrál.

A mintegy tízhektáros területen
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 09:31
Képek, videók
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
Az egészségügyi maffia
sarkadykati
2009. december 15. kedd, 03:23
Egészségügyi Szakközépisk
nottino
2007. november 04. vasárnap, 10:49
Szimpatikus egészségügyi
mfg2003b
2007. május 04. péntek, 12:53
Petőfi a Nemzeti Múzeum l
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:27
Izraeli nemzeti útvonal
dandej
2018. november 25. vasárnap, 19:53
nemzeti-dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Nemzeti_dal.jpg
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
Recsk Nemzeti Emlékpark.j
menusgabor
2018. szeptember 04. kedd, 18:28
nemzeti összet. napja..jp
menusgabor
2018. július 12. csütörtök, 18:03
A nemzeti, aki cukivá vál
menusgabor
2018. június 20. szerda, 21:18
Nemzeti Botanikus Kert
dandej
2018. április 27. péntek, 23:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.