Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:06 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hölvényi György: magasabb európai szintre kell helyezni az üldözött keresztények diplomáciai képviseletét
Kifejtette, hogy a vallásközi munkacsoport minden évben elkötelezetten tájékoztatja az európai parlamenti képviselőket a keresztények elleni erőszak jelenlegi tendenciáiról. Ez szerinte döntő jelentőségű a vallásszabadsággal kapcsolatos politikai döntéshozatalban.

Hölvényi hangsúlyozta: "Nagyon fontos hogy különbséget tegyünk a diszkrimináció és a gyűlölet között. Míg Európában sokakat diszkriminálnak vallási-etnikai hovatartozásuk miatt, addig Európán kívül a keresztényeket üldözik és gyűlölködnek ellenük".

A magyar képviselő hozzátette, hogy Európában még mindig nem értik és értékelik kellő áttekintéssel a keresztényüldözés méreteit és súlyosságát. Fel kell hívni az európai közvélemény figyelmét arra, hogy ezeknek az embereknek az üldöztetésében erősen érvényesül a vallási jelleg - emelte ki.

A megbeszélésen Marcela Szymanski, a Segítség a Rászoruló Egyházaknak (Aid to the Church in Need) nevű, pápai jogú nemzetközi szervezet képviselője bemutatta az egyesület Üldözöttek és elfelejtettek című jelentését, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet veresége ellenére a keresztények lassan eltűnnek a közel-keleti régióból.

Az iraki kereszténység a "teljes kihalás" szélén áll, és számos afrikai országban is iszlamista csoportok fenyegetik a helyi keresztény egyházak létezését - szögezte le.

Mint mondta, a keresztények üldözése egyre hevesebb lett Délkelet-Ázsiában, és Európában is egyre többször fordul elő, hogy a közösség tagjait atrocitások érik. Erre Szymanowski példaként Franciaországot említette, ahol az elmúlt hetekben naponta több mint öt keresztényellenes támadásról számoltak be az illetékes hatóságok.

Tomás Zdechovsky cseh képviselő kifejezte aggályát azzal kapcsolatban, hogy a keresztény szó helyenként szerepel ugyan EP-határozatokban, de címben sosem engedik feltüntetni a baloldali frakciók.

A megbeszélésen szó esett arról is, hogy vallás és meggyőződés szabadságának előmozdításáról és védelméről szóló európai bizottsági iránymutatások 2013. évi elfogadásával az unió elkötelezte magát ezeknek az alapvető szabadságjogoknak az elősegítése mellett. Az Európai Unió 2016-ban bejelentette, hogy unión kívüli vallásszabadságért felelős különmegbízottat nevez ki a vallások közötti párbeszéd megerősítésének céljából, ez a megbízatás azonban tavaly év végén, az Európai Bizottság új testületének megalakulásával lejárt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 18:30
Címkék: Hölvényi György, Marcela Szymanski, Rászoruló Egyházaknak, Iszlám Állam, Erre Szymanowski, Tomás Zdechovsky,
Kommentek
Semjén Zsoltot újraválasztották a KDNP elnökének
A KDNP azt közölte az MTI-vel, hogy az ország minden részéből érkezett küldöttek elsöprő többséggel választották meg további öt évre a párt elnökének - a tisztséget 2003 óta betöltő - Semjén Zsoltot.

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnökének választották Rétvári Bencét, Schanda Tamást, Hölvényi Györgyöt, Soltész Miklóst, Azbej Tristant, Bagdy Gábort és Juhász Hajnalkát.

Az alapszabály értelmében a párt alelnökei még Harrach Péter, mint frakcióvezető és Seszták Oszkár, mint az Önkormányzati Tanács elnöke.

Az Országos Választmány elnöki tisztségét ezentúl is Latorcai János látja el, a pártügyészi feladatokra pedig megint Vejkey Imre kapott megbízást - írták.
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 16:51
Az Európai Parlament állást foglalt a vallásszabadság Burkina Fasó-i megsértése ellen
Assita Kanko, az EP Burkina Fasó-i születésű belga képviselője a vitán elhangzott beszédében hangsúlyozta: "A dzsihadisták fő célja a társadalom megsemmisítése. Támogatni kell a terrorizmus által sújtott országokat és régiókat egy megfelelő EU-Afrika stratégia keretében."

"Nem szabad ezeket a társadalmakat cserbenhagyni, mert a terrorizmus pusztító lángjainak martalékává esik majd Európa is" - figyelmeztetett a képviselő.

Hölvényi György, az EP fideszes képviselője, a kezdeményezésére elfogadott határozat parlamenti vitájában elmondta, hogy a nemzetközi dzsihadista szervezetek hajtóvadászatot indítottak a keresztények és a mérsékelt muszlim népesség ellen, ami káoszba dönti Burkina Faso eddig békében élő társadalmát.Magyarország a helyszínen keresi a megoldásokat - tette hozzá, emlékeztetve Azbej Tristannak, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkársága vezetőjének a térségben tett közelmúltbeli látogatására,
velemenyezd, 2019. december 19. csütörtök, 17:42
Hölvényi: a közös cselekvés lehetőségét keresi a békés együttélésről szóló nyilatkozat
Az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón szignált nyilatkozatban a felek hitet tettek a béke és az együttélés mellett.

Hölvényi György rámutatott: a dokumentum nem egy szerződés, és nem két vallás közötti több évtizedes teológiai párbeszéd eredménye. Két olyan ember írta alá, aki a saját világvallását képviseli, és a világért felelősséget érez - hangsúlyozta.

Hölvényi György kitért arra is, hogy nem vallási vitát kívánnak generálni, hanem a közös pontokat, és a közös cselekvés lehetőségeit keresik.

A kereszténydemokrata politikus kiemelte: a dokumentumban rögzítették minden ember méltóságának elismerését, és megerősítették azt is, hogy kelet és nyugat között jó kapcsolatra van szükség a vallási és polgárjogok teljes védelme érdekében.

A dokumentum az egyes embernek szól, ilyen szemlélettel érdemes olvasni - hangsúlyozta az EP-képviselő.

Megjegyezte: Európában egyre inkább azzal szembesülnek, hogy azt még elfogadják, ha valaki a vallással szeretne foglalkozni, de az
velemenyezd, 2019. december 13. péntek, 18:47
Azbej Tristan kinevezte a Hungary Helps jószolgálati nagyköveteit
szolidaritásának megvalósulása. Sok szempontból hasonló más nemzetek humanitárius programjaihoz, de vannak magyar sajátosságai is. Az egyik ilyen, hogy kifejezetten az üldözött keresztények megsegítésére összpontosít, a másik, hogy "helyben segít" ahelyett, hogy a migrációt támogatná.

Sajgó Szabolcs elmondta: szíriai, iraki látogatásaik során azt tapasztalták, azoknak, akik úgy érzik, a világ magukra hagyta őket, az adományok mellett az is sokat jelent, hogy a világ másik részén együtt éreznek velük.

Hölvényi György arról beszélt: az üldözött keresztényeknek nyújtott segítség "hidat képez" a népek és vallások között, hiszen a magyar kormány által támogatott, keresztény alapítású, illetve fenntartású kórházakban, iskolákban nemcsak keresztényeket, hanem muszlimokat is gyógyítanak, tanítanak.

Böjte Csaba felidézte: a kilencvenes évek Romániájában több mint 150 ezer állami gondozott gyermek volt. Amikor "gyengesége ellenére" felvállalta ezeknek a gyerekeknek az ügyét, az a meggyőződés vezette,
velemenyezd, 2019. november 18. hétfő, 11:42
Hölvényi György: meg kell akadályozni az Iszlám Állam terrorszervezet térnyerését Afrikában
A képviselő közölte, az EP strasbourgi plenáris ülésének a Burkina Faso-i biztonsági helyzetről folytatott vitában felhívta a figyelmet arra, hogy az Iszlám Állam - közel-keleti visszaszorulása után - a Száhel-övezet gyenge biztonsági helyzetű országaiban terjeszkedik.

Hölvényi György arra emlékeztetett, hogy 2019-ben drámai mértékben megsokasodtak a dzsihadista támadások az afrikai országban. Februárban terroristák lőtték agyon Antonio César Fernández spanyol szalézi szerzetest, valamint összesen 57 ember, köztük három lelkipásztor esett áldozatul a célzottan keresztények ellen elkövetett terrortámadásoknak.

"A jó megoldáshoz látnunk kell, hogy az egyházaknak döntő társadalmi és biztonsági szerepe van a térségben. Az európai intézményeknek meg kell szüntetniük a szélsőséges semlegességet, melynek nevében rendszeresen figyelmen kívül hagyják a felekezeteket érő támadásokat" - fogalmazott a képviselő.
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 21:22
Megválasztották az Európai Parlament parlamentközi küldöttségeinek tagjait
küldöttség póttagja lett.

Hidvéghi Balázs (Fidesz-KDNP) az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Chile parlamenti vegyes bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-latin-amerikai parlamenti közgyűlésbe delegált küldöttség tagja lett.

Deli Andor (Fidesz-KDNP) az EU-Szerbia Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség tagja, az EU-Montenegró Stabilizációs és Társulási Parlamenti Bizottságba delegált küldöttség póttagja lett.

Hölvényi György (Fidesz-KDNP) az AKCS-EU Közös Parlamenti Közgyűlésbe delegált küldöttség tagja, az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség póttagja lett.

Kósa Ádám (Fidesz-KDNP) a délkelet-ázsiai országokkal és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja, az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán és EU-Tádzsikisztán parlamenti együttműködési bizottságokba delegált küldöttség és a Türkmenisztánnal és Mongóliával
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 12:31
EU-tisztújítás - A Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament mind a 22 szakbizottságában helyet szereztek
folytatja munkáját.

Hidvégi Balázs, újonnan megválasztott képviselőként a mezőgazdasági és vidékfejlesztési (AGRI), a halászati (PECH), valamint az állampolgársági és bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságban (LIBE) kezdi meg tevékenységét.

Tóth Edina, aki hosszú évekig a néppárti képviselőcsoport munkatársa volt, képviselőként a környezetvédelmi (ENVI), ipari, kutatási és energiaügyi (ITRE), valamint a belső piaci bizottságban (IMCO) képviseli majd a nemzeti érdekeket.

Hölvényi György a fejlesztési (DEVE) és emberi jogi biztosságban (DROI) folytatja európai parlamenti tevékenységét.

Kósa Ádám a foglalkoztatási bizottságban (EMPL) dolgozik tovább, emellett tagja lesz a petíciós bizottságnak (PETI) is.

Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő megtartotta tagságát a kulturális bizottságban (CULT), emellett a külügyi bizottságban (AFET) fog dolgozni.

Deli Andor vajdasági politikus szintén tagja lett a külügyi bizottságnak (AFET) és tovább folytatja munkáját a közlekedési
velemenyezd, 2019. július 03. szerda, 19:52
Képek, videók
mezei györgy0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:57
mezei györgy0116_2.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:56
Petri György.jpg
liliana01
2019. november 26. kedd, 22:19
Sárközi György idézet.jpg
liliana01
2019. július 14. vasárnap, 19:23
Vilmos kisfia-gyorgy-herc
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:45
vilmos-gyorgy-herceg.j pg
agica2004
2019. április 04. csütörtök, 20:40
Györgyike virág
eva6
2019. március 24. vasárnap, 10:11
Aczél György és a kádári
furaila
2018. október 22. hétfő, 00:42
santha_gyorgy__a_samar iai
menusgabor
2018. október 09. kedd, 22:22
Vilmos-György-Sarolta. png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
SZKT-Szilágyi György.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:02
szepesi györgy temetése_2
maroka
2018. augusztus 17. péntek, 15:30
Képviselet Japánban
joruto
2011. június 12. vasárnap, 18:22
Területi Képviselet-1
magdaseppa
2007. június 24. vasárnap, 10:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.