Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 04:55 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sajtos, réteges kifli recept
Hozzávalók:
Tészta:

60 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
1 tojás
120 g tejföl
1 kk cukor
2 tk só vagy ízlés szerint
Töltelékhez:

10 dkg puha vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt (fele lehet füstölt is)
Tetejére:

1 felvert tojás
reszelt sajt és magvak

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A lisztet egy tálba tesszük, elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojást, az élesztős tejet és elkezdjük összegyúrni az egészet. Akikor félig összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kidagasztjuk.

Kelesztés nélkül egy lisztezett deszkán kinyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk és megkenjük a puha vajjal, majd rászórjuk a reszelt sajtot és a rövidebb oldalától kezdve feltekerjük. Letakarjuk és 10 percet pihentetjük, majd középen kettévágjuk.

Az egyik felét kinyújtjuk kb 30*40 cm-es lappá, felvágjuk háromszögekre attól függően, mekkora kifliket szeretnénk. A szélesebbik oldalán kis bemetszést ejtünk, majd feltekerjük.

A kész kifliket sütőpapíros tepsire tesszük egymástól távolabb és 30 percig langyos helyen kelesztjük.

A másik tésztával is így járunk el.

Kelesztés után megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal vagy magvakkal.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra és az aljába egy kisebb tepsiben vizet teszünk. Amikor a sütő bemelegedett betoljuk a kifliket és 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.


suzymama, 2018. december 19. szerda, 16:16
Címkék: tejet meglangyosítjuk, tálba tesszük, élesztős tejet, puha vajat, lisztezett deszkán, puha vajjal,
Kommentek
Roland Garros - Megsérült Stollár társa, visszaléptek párosban
Stollár sajtósa arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 18 éves kanadai vállproblémái miatt nem tudták vállalni a Lucie Hradecka, Andreja Klepac cseh, szlovén duó elleni találkozót.

A 20 esztendős Stollár egyéniben már a selejtezőben búcsúzott a Roland Garroson.
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 15:25
H. Kohut Katalin: Karfiollal rakott csirkecomb
Hozzávalók:

4 db csirkecomb
Kis fej karfiol
só ízlés szerint
kis kanál pirospaprika
kis kanál fokhagymapor, vagy fokhagymabors
kevés őrölt bors
kis kanál majoranna
kis kanál rozmaring
kis kanál tárkony
kevés kakukkfű
olaj
250 ml tejföl
10 dkg sajt
1 tojás
2-3 cikk fokhagyma

Elkészítés:

A csirkecombokat szétvágtam, megtisztítottam, bőrüket is levettem, a fűszerkeverékkel bekentem mindkét oldalukat, majd olajban megpirítottam a két oldalukat. A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem.

Egy tepsi aljára tettem a csirkecombokat majd leöntöttem a fűszeres olajjal, kevés vízzel, lefedtem alufóliával. Megpuhítottam sós vízben a karfiolrózsákat, leszűrtem.

Ui: Mivel nekem mini tepsim van, csak a húsokat tettem bele leöntve a fűszeres olajjal, kevés vízzel alufóliával lefedve. Miután megpuhult a hús, lehűlt a karfiol, rétegesen összeraktam őket egy jénaiban, majd leöntöttem
kohlinka, 2019. május 11. szombat, 11:17
Medvehagymás-sajtos pogácsa
Hozzávalók 2 tepsihez:
1 tk porcukor
1 dl tej
25 g élesztő
1/2 kg finomliszt
25 dkg vaj
2 dl tejföl
2 tojássárgája
1 ek só
15-20 dkg medvehagyma levél (érdemes jó sokat beletenni, az íze sütés után is intenzív!)
10 dkg reszelt trappista sajt
A tejet fellangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet egy dagasztótálba szórjuk, megszórjuk a sóval, hozzámorzsoljuk a hideg vajat, beleöntjük az élesztős tejet. 1 tojássárgát elkeverünk a tejfölben és azt is hozzákeverjük. Az egészet lágy tésztává gyúrjuk. Letakarva 1/2 órát pihentetjük.
A medvehagyma leveleket megmossuk, konyhapapíron a lehető legjobban leitatjuk róluk a nedvességet, száráról lecsipkedjük, apróra összevágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, megszórjuk a medvehagyma és sajt felével. A hosszabbik végétől kezdve feltekerjük, háromba összehajtjuk (bal harmadát felhajtjuk a tészta tetejére, a jobb
suzymama, 2019. április 08. hétfő, 22:02
Sajt szószos karfiol
Nagyszerű karfiol recept! Egszséges köret vagy akár magába is fogyasztható.

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol
20 dkg házi sonka, vagy szalonna
5 dkg vaj
2 deci tejföl, vagy kókusztejszín
3 egész tojás
15 dkg füstölt sajt
só ,bors ízlés szerint
Elkészítés:

A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és félpuhára főzzük. Amíg fő a karfiol, lereszeljük sajtot, összekeverjük a tejszínnel és a tojás sárjágával. Sóval, borssal, egyéb fűszerekkel ízesítjük (például oregánó). Amikor a karfiol készen van, leszűrjük, és kisebb darabokra törjük. Egy jénai tálat kivajazunk és beletesszük a karfiolt. Leöntjük az elkészített sajtos szósszal és a kis kockákra vágott sonkát belekeverjük (valamennyit meghagyunk belőle a tetejére). A tojásfehérjét habbá verjük, majd finoman belekeverjük a karfiolos masszába. A tetejét megszórjuk a maradék sonka kockákkal és egy kis sajtot reszelünk rá. Közepes lángon sütjük körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt szép pirosra
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:54
Gombás-sajtos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg szeletelt csirkemellfilé

frissen őrölt bors
25 dkg szeletelt csiperke
2 dl tejszín
20 dkg mozzarella
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
vaj
Elkészítés:
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés vajon mindkét oldalát pirosra sütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megsütjük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára pirítjuk. Tűzálló edénybe teszünk 1 szelet húst, ráhalmozunk pár evőkanálnyi gombát, néhány szelet sajtot és egy másik hússal befedjük. Így járunk el a többi alapanyaggal is. Mindet meglocsoljuk a tejszínnel, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával és 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg meg nem pirul.
Forrás:kifoztuk.hu

Jó étvágyat a finomsághoz!
suzymama, 2019. április 01. hétfő, 15:32
Bögrés fokhagymás lepény.
Még a legfinomabb lángost is felülmúlja

A sajtos fokhagymás töltetéknek képtelenség ellenállni! A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók: 1 bögre kefír fél kiskanál cukor
fél kiskanál szódabikarbóna (1 kiskanál ecettel felfuttatva)
fél kiskanál só,2,5 bögre liszt,150 g sajt,200 g tehéntúró
2 gerezd fokhagyma

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavargassuk. Szórjuk meg a nyújtódeszkát egy kevés liszttel, gyúrjunk puha tésztát. Tegyük a tésztát egy zacskóba vagy tekerjük fóliába és hagyjuk állni szoba hőmérsékleten 15 - 20 percet. A sajtot reszeljük le, majd keverjük össze a túróval és a zúzott fokhagymával. A tölteléket osszuk 4 egyenlő részre, majd a tésztát is osszuk el 4 egyenlő részre. Minden darab tésztából nyújtsunk egy vékony körformát, a tölteléket pedig tegyük a kinyújtott kör
suzymama, 2019. március 28. csütörtök, 17:10
Sajtos- túrós rudak
Hozzávalók:
25 dkg túró,
25 dkg liszt,
25 dkg rámamargarin, ( vagy 20 dkg vaj)
2 kávéskanál só,

A kenéshez egy tojás,
A tetejére: 10 dkg reszelt sajt (én trappista sajttal szórtam meg)

Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sóval, összegyúrjuk a túróval és a margarinnal. Hideg helyre tesszük.(1-2 órára, vagy akár egy éjszakára is lehet. Majd kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a felvert tojással, rászórjuk a sajtot. Egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába. Rudakat vágunk belőle. Sütőpírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük. Nem terül szét, inkább magasabb lesz a sütőben. Én most ilyen hosszú rudakat vágtam, de lehet kisebbekre is szelni.
recept Nagyititka házias
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:17
sajtos tallér gofrisütőben
Kívül finom ropogós, belül pedig omlós sajtos tallér süthető gofrisütőben. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, remek sörkorcsolya.

Hozzávalók kb. 40 darabhoz

30 dkg világos rozsliszt

1/2 ek só

1 tk sütőpor

12 dkg zsír

1 tojás

10 dkg reszelt sajt

1 dl tej

1/4 kk Cayenne bors

kevés őrölt fekete bors

Elkészítés
A hozzávalókat a tej kivételébe egy tálba tettem és összegyúrtam. Annyi tejet adtam hozzá, hogy jól formázható, nem túl lágy tésztát kapjak. Nem kell sokáig gyúrni, hamar összeáll.
Amikor elkészült a tészta, nedves kézzel cseresznyényi golyókat készítettem belőle, majd betettem a hűtőbe fél órára. A megdermedt golyókat ötösével a forró gofrisütőbe tettem és kb. 3 perc alatt ropogós barnára sütöttem őket.
faciendum, 2019. február 15. péntek, 19:52
Képek, videók
Sajtos rúd.jpg
pacsakute
2019. január 06. vasárnap, 20:44
Sajtos_rudak.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:55
7Sajtos csirkemell
irmus
2018. március 19. hétfő, 07:36
Sajtos-tejszínes csirkeme
irmus
2018. február 22. csütörtök, 07:36
vegyes,+sajtos rud 041.jp
taszat
2018. január 26. péntek, 09:03
Sajtos roló
irmus
2018. január 13. szombat, 14:11
sajtos rudacska 001.JPG
katalinkohut
2017. december 29. péntek, 02:07
joghurtos-sajtos-lepen y-h
snbela44
2017. augusztus 22. kedd, 15:50
Sajtos, fokhagymás cukkin
irmus
2017. július 16. vasárnap, 14:52
üvegtálas réteges.jpg
yvett789
2015. január 21. szerda, 20:17
réteges torta
ibolya58
2013. március 17. vasárnap, 11:22
réteges
stefania51
2012. november 13. kedd, 12:04
Réteges-sziklák.png
farkas1945
2010. december 17. péntek, 17:25
réteges-mákos.jpg
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:25
RÉTEGES PUDING PUSZEDLIVA
klarcsika
2010. március 19. péntek, 21:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.