Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:46 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Közlekedési nehézségeket okoz a taxisok sztrájkja több spanyol városban
Madridban a város legfontosabb sugárútjának számító Paseo de la Castellanát mintegy három kilométer hosszan taxik foglalják el, csupán a buszsávot hagyva szabadon.

Hasonló a helyzet Barcelonában a Gran Vía mintegy két kilométeres belvárosi szakaszán, ahol mintegy 1500 autó képez blokádot már napok óta.

A kelet-spanyolországi Valenciában az útlezárások mellett forgalomlassító demonstrációkat is tartanak a taxisok.Egyre több spanyol városban csatlakoznak a munkabeszüntetéshez, legutóbb például a baszkföldi Bilbaóban és az andalúziai Sevillában hirdettek meg, egyelőre 48 órás sztrájkot.

Az érintett városokban a taxik csak minimális szolgáltatásokat nyújtanak, vagyis kizárólag a kisgyerekes családokat, időseket, betegeket, és mozgáskorlátozottakat szállítják, őket viszont ingyen, önkéntes alapon.

A városi közlekedési vállalatok járatsűrítésekkel igyekeznek megoldani az utasok szállítását, elsősorban a repülőterek, a busz- és vasútállomások vonalán.

A taxisok követelik, hogy a spanyol fejlesztési minisztérium garantálja, nem adnak ki a törvényi előírásnál több működési engedélyt az olyan alternatív személyszállító cégeknek mint az Uber és Cabify, emellett legyen tisztességes verseny, és legyenek egyformák a követelmények az ágazat minden szereplőjére nézve.

Spanyolországban az Uber és a Cabify működését úgynevezett VTC-engedélyhez köti a törvény, és számukat maximálja is: 30 taxisonként 1 VTC-engedélyt lehet kiadni.

Az El País című napilap a szaktárcára hivatkozva korábban azt közölte: jelenleg több mint 64 ezer taxi-, és mintegy hétezer VTC-engedély van érvényben az országban.

A fejlesztési minisztérium hétfőn ült tárgyalóasztalhoz a taxis érdekképviseletekkel, kedden pedig a VTC-szektor képviselőit fogadja.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 16:49
Címkék: Gran Vía, taxisok sztrájkja, város legfontosabb, buszsávot hagyva, helyzet Barcelonában, útlezárások mellett,
Kommentek
VI. Fülöp: az alkotmány a spanyol demokrácia lelke
élen járó, modern, a változásra nyitott Spanyolországot építeni.

Ana Pastor, a spanyol kongresszus konzervatív néppárti elnöke felszólalásában arról beszélt, hogy a spanyol alkotmány az együttműködést, az integráció a nagylelkűség, a hazafiasság és a konszenzus alkotmánya, amely az átalakulás motorját jelentette.

Ennek köszönhetően "Spanyolország ma szabadabb és nyitottabb. Virágzóbb és szolidárisabb" - fűzte hozzá.

Mint mondta, ha akkor - a diktatúrát követően - sikerült leküzdeni a nehézségeket, úgy ez most is lehetséges, de csak az alkotmány keretein belül, amely azonban "nincs lelakatolva", és emberi alkotásként tovább javítható.

Felhívta a figyelmet arra, hogy egy alkotmányt sem lenne szabad annál kevesebb egyetértéssel módosítani, mint amivel létrehozták.

Pedro Sánchez, szocialista kormányfő Twitter-üzenetben emlékezett meg az évfordulóról, hangsúlyozva, hogy vissza kell nyerni az 40 évvel ezelőtti egyetértés szellemiségét, és az alkotmányt meg kell reformálni és
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 16:27
Szép napot mindenkinek!
BOTRÁNY! BALOG ZOLTÁN MINISZTER MOSTANI KIJELENTÉSE NEM CSAK A NYUGDÍJASOKNÁL VERTE KI A BIZTOSÍTÉKOT! "HA TEHETNÉM ÉN IS 72 ÉVES KOROMIG DOLGOZNÉK MERT.." -LEGYEN KEDVES OSSZA MÁR MEG, AKI SZERINT IS FELHÁBORÍTÓ AMIT MONDOTT!

A tegnapi hivatalos frakció gyűlés többek között a 2019-es nyugdíjemelésről szólt. Az öregségi nyugdíj mellett több más támogatás növelése is tervben van jövőre. De..!

Balog Zoltán kijelentette, hogy a 2019-es költségvetésben már számolnak a nyugdíjemeléssel, itt most az a kérdés, lesz-e még nagyobb emelés. Erre korábban volt már példa, de ezúttal nem történik meg. "A 2019-es költségvetésben nem tervezünk újabb nyugdíjemelést, aminek gazdasági okai vannak. Egyenlőre be kell érni ennyivel, de igyekszünk a tőlünk és az államkasszától mérhetően a legtöbbet megadni nyugdíjasainknak."

2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal nőnek a nyugdíjak: ez azt jelenti a
kirscha, 2018. december 04. kedd, 09:36
Enneagram - Hatos Archetípus Szintjei /Egészséges/
lehessen rájuk, mindig nyugalom és józan ész sugárzik belőlük. Van bennük valami megbízható "földhözragadtság", ami hiányzik az egészséges Ötösökből és az egészséges Hetesekből, a másik két Gondolkodó típusból. Miközben támogatást keresnek, az egészséges Hatosok egyértelművé teszik, hogy ők maguk is rendíthetetlen támogatást akarnak nyújtani.

Állhatatosságuk és szavahihetőségük mellett a Hatosok különleges képességgel rendelkeznek arra is, hogy észleljék a potenciális fenyegetéseket és nehézségeket, még mielőtt azok kezelhetetlenné válnának. Biztonság iránti vágyuk rendkívül érzékennyé teszi őket a veszélyekre és buktatókra, ezért roppant éberré válnak, szüntelenül figyelnek, nem észlelnek-e a környezetükben potenciális problémákat, és ügyelnek arra, hogy körülöttük mindenki más is biztonságban legyen. Ez a képesség jó szolgálatot tesz az egészséges Hatosoknak és az életükben szerepet játszó többi embernek is, hiszen az élet számos olyan veszélyt és nehézséget tartogat, amelyeket meg kell
eposz, 2018. december 03. hétfő, 21:45
Német lap: egyelőre nem szüntetik meg az óraátállítást az EU-ban
legkorábban 2021-ben szüntethetik meg az óraátállítást.

A brüsszeli bizottság azt akarta elérni, hogy 2019 áprilisáig valamennyi tagállamban döntsék el, hogy a téli vagy a nyári időszámítást alkalmazzák tartósan. Ennek megfelelően a nyári időszámítást választó országokban 2019. március 31-én, a téli időszámítást választó tagállamokban 2019. október 27-én állították volna át utoljára az órákat.

Több tagállami kormány szerint túlságosan szűk a döntési határidő, más kormányok attól tartanak, hogy nehézségeket okozhat, ha egységes döntés hiányában az eddiginél is több időzóna szabdalja szét az EU területét, és olyan tagállamok is vannak, amelyekben a kormány nem tartja indokoltnak az évtizedek óta követett gyakorlat megváltoztatását - derül ki a Bild szerint a dokumentumból, amelyben nem szerepel, hogy mely tagállamok képviselik az egyes álláspontokat.

Az óraátállítás felülvizsgálatát az Európai Parlament (EP) kezdeményezte, a testület az idén februárban felkérte fel a bizottságot, hogy értékelje
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 19:39
Szijjártó: szorosabb lehet a magyar-dán együttműködés a migrációs és európai politika tekintetében
A miniszter Inger Stojberg bevándorlásért és integrációért felelős miniszterrel tárgyalt, valamint találkozott a dán parlament külügyi és európai ügyi bizottságának tagjaival is.

Tárgyalásairól úgy nyilatkozott, hogy Dánia szigorú migrációs politikát folytat, amely az észszerűségre és a biztonság garantálására épül.

Így sok hasonlóságot mutat a magyar migrációs politikával, hiszen Dánia a külső határok megvédésnek fontosságát hangsúlyozza, és ugyancsak azt gondolja, hogy a segítséget oda kell vinni, ahol a baj van, azaz a migráció okait kell megszüntetni - magyarázta. Hozzátette: továbbá Dánia szerint is már az Európai Unió területén kívül el kell dönteni, hogy ki jogosult belépni Európába.

Szijjártó Péter kiemelte: látva az elmúlt évek eredménytelenségét a visszatoloncolási politikák tekintetében, ez mindenképpen helyes álláspont.

Megjegyezte: Dánia magára is vonta a nemzetközi közvélemény kritikáját, amikor néhány kifejezetten kemény intézkedést fogadott el, például az arc
velemenyezd, 2018. november 23. péntek, 11:41
Kutatás: a munkaerőhiány és a patikák működtetése a legnagyobb kihívás a gyógyszerészeknek
Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben az áll: a gyógyszerészek fele szerint már most is érzékelhető, de a jövőben egyre inkább probléma lesz a munkaerőhiány. Ez a patikák 52 százalékában már okozott problémát; elsősorban vidéki gyógyszertárakban, főleg kisfalvas területeken és kistelepüléseken. A gyógyszertárak több mint harmada tapasztalt nehézségeket a munkaerő-keresés során, vagy egyáltalán nem tudott felvenni munkatársat.

A Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Intézet által augusztustól októberig végzett felmérés szerint a patikák ötöde foglalkoztatott helyettes gyógyszerészt; a hálózatos gyógyszertárak a legnagyobb arányban (35 százalék), a magángyógyszertárak a legtöbb átlagórában (14,9). A helyettesítő gyógyszerészek nagy része fiatal szakember, aki akár 2-4 helyen is vállal helyettesítést.

Kiemelték ugyanakkor, hogy hosszú távon ez nem fenntartható megoldás; jelenleg úgy tudják a gyógyszertárak a fiatal gyógyszerészeket ott tartani, hogy helyettesítőként magasabb bért fizetnek
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:28
Le Monde: a leszakadó Franciaország lázadt fel
azon perifériális Franciaország közötti szakadék, amely a munkahelyek megtartásáért küzd, amely elérhetetlen tömegközlekedéssel, ahol a közszolgáltatások egyre kevésbé vannak jelen, és ahol a választók egyre inkább elzárkóznak a politikától és tartózkodnak a választásokon.

"Ezért a helyzetért a köztársasági elnök nem felelős, de azzal, hogy a gázolaj adójának a benzin adójához való igazításáról döntött akkor, amikor az olajárak elszálltak a világpiacon, rosszul mérte fel azokat a mindennapi nehézségeket, amelyekkel állampolgáraink egy része küzd, és így felelősség terheli azért, hogy meggyújtotta a lángot" - hangsúlyozta kommentárjában Francoise Fressoz.

A szerző úgy véli, hogy "sürgősen csillapítani kell ezt a dühöt" egyértelmű közbiztonsági okokból, hiszen a tüntetéseknek már egy halálos áldozata és több mint ötszáz sérültje van, de választási megfontolásokból is, miután fél év múlva az európai parlamenti választások következnek.

A legrosszabb forgatókönyv az lehet, hogy azok a választók,
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 15:28
Gerillaszobrot kapott az állam iránti megbízhatóságot törvénybe foglaló izraeli kulturális miniszter
demokratikus ország művészének és alkotójának saját magához és alkotásához kell hűségesnek lennie. Nem kell, hogy az állam iránti lojalitás irányítsa" - mondta Jinon. "Egy demokratikus államban a művészet természeténél fogva kihívást jelent, kritikus és vitatható, gyakran felforgató és provokatív, és néha nem fogadja el a konszenzust, hanem megpróbálja aláásni azt"- tette hozzá.

Az ülésen Dina Zilber, Aviháj Mandelblitt legfőbb ügyész helyettese is éles szavakkal bírálta a törvényt. Szerinte nehézségeket okoz, akadályoz és öncenzúrát teremthet az új jogszabály.

"Ezek nem egyszerű napok; nemcsak új törvényeket hoznak számunkra, hanem konfrontatív párbeszédet is, megsértik és megosztják közös társadalmunk szövetét, megcímkéznek és megbélyegeznek, ki van velünk, és ki van ellenünk"- mondta Zilber. "Ha egyesek hűségesek, akkor mások pedig árulók"- tette hozzá.

Ajelet Saked igazságügyi miniszter olyannyira felháborodott Dina Zilber szavain, hogy azonnali menesztését követelte Aviháj Mandelblittől,
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 12:21
Képek, videók
A nehézségek....jpg
kkm
2017. június 10. szombat, 20:22
nehézségek közt megtörve.
relisisi
2015. január 13. kedd, 16:09
Nehézségek 1.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:57
Nehézségek 2.jpg
szilvia108
2009. július 22. szerda, 10:57
repülőgépek-Közlekedés i M
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:47
repülőgép-Közlekedési Múz
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:41
Közlekedési szituáció
sanci81
2016. február 19. péntek, 17:20
Közlekedési eszközök
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 20:53
New Jersey közlekedési cs
kicsoda57
2012. november 08. csütörtök, 18:33
ideális közlekedési eszkö
dnemethk
2012. február 27. hétfő, 18:51
közlekedési eszközök (21)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:50
közlekedési eszközök (20)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:49
közlekedési eszközök (19)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:48
közlekedési eszközök (17)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
közlekedési eszközök (16)
bartokiovi
2012. február 07. kedd, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.