Belépés
2020. február 19. szerda | 8. hét | 50. nap | 15:09 | Zsuzsanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizenkét produkció látható az RS9 OFF független színházi fesztiválon
A fesztivál önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel a szervező RS9 Színházban és a Vallai Kertben. Az előadások után Lőkös Ildikó dramaturg vezetésével a darabokról tartanak beszélgetést - közölték a szervezők az MTI-vel.

A produkciókat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek elnöke Németh Ákos író, drámaíró, tagja Lábán Katalin rendező, az RS9 Színház igazgatója és Puskás Panni kritikus, valamint megváltott belépőjegyével a közönség is szavazhat.

A rendezvény első napján a Ziggurat Project előadása látható Esumi és Asao címmel. A másnapi programban a Gólem Színház és a Szamárfül Projekt közös produkciója mellett a MASZK Egyesület, a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciója, a Sérültekért Alapítvány, az Utolsó vonal és Jaross Viktória társulatának előadása szerepel.

Április 30-án a Metanoia Artopédia, az Egy&Más Vándorszínház, az AppArt - MáSzínház, a Barboncás Társulat és a Manna kulturális egyesület/ Másik csoport lép színpadra.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. április 24. hétfő, 07:10
Címkék: Vallai Kertben, Lőkös Ildikó, Németh Ákos, Lábán Katalin, Puskás Panni, Ziggurat Project,
Kommentek
A szemét tudja csak mozgatni, mégis az élet szépségét .....
Képes volt rámutatni legmélyebb félelmeinkre. Emlékeztetett arra, hogy az élet akkor is szép, amikor nehéz. Elmondta, mennyi erőt kap a rózsafüzér imádkozásából, az egyszerű emberek imájából. A ,,Miért szenved az ártatlan?" örök kérdése előtt ez a nagyon fiatal ember a szenvedés és a remény katedrájáról az élet himnuszát zengte.

- Sanremo 2020 - Christian Pintus e Paolo Palumbo: "Io sono Paolo"
Videó

Az idei sanremói fesztiválon egészen különös tanúságtételek hangzottak el. Rula Jebreal palesztin származású újságírónő a nők bántalmazása kapcsán édesanyja történetét osztotta meg, akit tizenhárom éves korában megerőszakolt egy családtag (egy olyan férfi, akinek ,,kulcsa volt a lakáshoz") és aki egész életében hordozta ezt a sebet, míg öngyilkos nem lett. Rula ötéves volt ekkor, árvaházban nőtt fel. Arra kért mindenkit, küzdjön érte, hogy ne lehessen hibáztatni a meggyalázott nőket, és megdöbbentő számadatokat sorolt a
maroka, 2020. február 09. vasárnap, 14:52
Berlinale - Kihirdették a 70. Berlinale legfőbb díjairól döntő zsűri névsorát
szakmájában.

Meghívták a testületbe Kenneth Lonergant, a legjobb eredeti forgatókönyvért járó 2016-os Oscar-díj tulajdonosát. Az amerikai rendező, forgatókönyvíró A régi város című munkájáért kapta az elismerést.

Luca Marinelli olasz színész legutóbb a Martin Eden című olasz-francia-német romantikus dráma főszereplőjeként volt látható a vásznon, a Jack London azonos című regénye alapján készített filmben nyújtott alakításáért tavaly elnyerte a legjobb színésznek járó díjat a velencei filmfesztiválon.

A brazil Kleber Mendonca Filho eredetileg filmkritikus, újságíró és fesztiválkurátor, de filmeket is készít. Legutóbbi műve, a Bacurau című misztikus western, amelyet Juliano Dornelles mellett társrendezőként jegyez, tavaly elnyerte a zsűri díját Cannes-ban, megosztva a francia Ladj Ly Les misérables (A nyomorultak) című első játékfilmjével.

A nemzetközi zsűrinek 18 alkotás közül kell kiválasztania a legjobbakat. A versenyfilmjek közül 16-nak a Berlinalén lesz a világpremierje. A 18-ból 6
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 17:02
Háromnaposra bővül a nagykanizsai fánkfesztivál
esztendőt a gyerekek évének szenteli, ez egyben a nyitóprogramja is az egész éves rendezvénysorozatnak.

Kámánné Szép Terézia fesztiváligazgató a fő attrakciónak számító szombati programokat említve kitért a délelőtti belvárosi maskarás felvonulásra, amelyet Cser György kisbíró vezet idén is, illetve az egész napos kikapcsolódást kínáló kísérő programokra, amelyek helyszíne a Kanizsa Plaza. Szombat délután itt tartják a fánksütő csapatok versenyét, illetve rekordkísérletre is készülnek. Ugyanezen a fesztiválon még 2013-ban állították fel a tömeges fánkkóstolás Guinness-rekordját, amit akkor tudnak most megdönteni, ha minimum 1200-an egyszerre fogyasztanak a farsangi finomságból.

Pálfi Zsuzsanna cukrászmester, zsűrielnök kifejtette: a hagyományos fánksütő versenyre február 12-ig várnak még csapatokat. Eddig húsz közösség jelezte, hogy részt vesz a megmérettetésen, a hazaiakon kívül szlovén, horvát és szerb csapatok is. A jelentkezők hagyományos, különleges, illetve különleges táplálkozási igényt
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:11
Újra Teátrum Neked! Fesztivált szerveznek Zentán
A szervezők tájékoztatása szerint a negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon idén is ingyenes magyar nyelvű programokkal kedveskednek a színházkedvelőknek, akik a gyermekelőadásoktól a színészportrén át az operáig a legkülönfélébb műfajokkal találkozhatnak a vajdasági városban.

A Magyar Teátrumi Társaság és a Zentai Magyar Kamaraszínház rendezvénysorozata keretében a gyerekeket mindennap a Fővárosi Nagycirkusz animátorai szórakoztatják, bemutatják az artista mesterség műfajait, trükkjeit, eszközeit, és a legbátrabbak ki is próbálhatják a cirkuszi kellékeket. Ezen felül a Zentai Magyar Kamaraszínház A három aranygyűrű és a budapesti Turay Ida Színház A szeméthegyen túl című zenés mesejátékát, valamint a békéscsabai Napsugár Bábszínház Világszép Nádszálkisasszony című bábelőadását élvezhetik a legkisebbek.

A felnőtteknek szóló műsor február 12-én este kezdődik egy színészportréval, amikor is Eperjes Károly színművésszel életéről és munkásságáról beszélget Szabó László, a Magyar Teátrumi
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:41
Hat kategóriában osztottak díjakat a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon
A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeire rengetegen voltak kíváncsiak - hangsúlyozták.

A BIDF-et január 27. és február 2. között a Cinema City Aréna moziban rendezték meg. A fesztiválon összesen 59 alkotást vetítettek, a versenykategóriákban 32 egészestés külföldi filmet és 9 rövidfilmet. A magyar alkotások az idén külön szekcióban szerepeltek. A magyar filmek versenyében hat alkotás kapott helyet.

A filmes világ, a művészeti élet és a sajtó elismert szereplőiből álló magyar és nemzetközi zsűri, valamint a diák- és a nyugdíjas zsűri hat kategóriában szavazott a legjobb filmekre és döntött a díjakról.

A Harc a szabadságodért kategóriában a fődíjat Waad al-Kateab és Edward Watts Kislányomnak, Samának című filmje, a különdíjat Hassan Fazili Éjszakai vándorok című alkotása kapta.

A Harc az identitásodért szekcióban a fődíjas Janus Metz és Sine Plambech Szív a szívvel című alkotása, a különdíjas pedig Beryl Magoko Újra nő című műve.

A
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 11:52
A Dal 2020 - Minden idők legnagyobb zenei nyereményét kapja a nyertes
A közlemény szerint A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a VOLT Fesztiválon és a Strand Fesztiválon. Az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését: a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvétel készül, a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

A Dal 2020 megmozdította a magyar könnyűzenei élet szereplőit, hiszen a pályázatra minden eddiginél több, 559 magyar nyelvű dalt neveztek, amelyből a legjobb harmincat már most, a műsor kezdetén is játssza a rádió - írta az MTVA. Hozzátették: a nagyszabású nyereményekkel a verseny célja a zenészek ösztönzése és támogatás abban, hogy továbbra is minőségi magyar dalok születhessenek, amelyek meghatározóak lesznek a magyar könnyűzene történetében.

Az első, szombati előválogatót a Fatal Error Néma című dala
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 15:21
Elhunyt Andorai Péter színművész, a nemzet színésze
színházi ügynökség is megkereste, hazajött. Az elmúlt évtizedekben több tucat játékfilm és mintegy félszáz tévéprodukció (Amerikai cigaretta, Mephisto, Egymásra nézve, Redl ezredes, Csók, Anyu, Hajnali háztetők, Eldorádó, A legényanya, Gyerekgyilkosságok, Csinibaba, Witman fiúk, Roncsfilm, A napfény íze, A szivárvány harcosa, A temetetlen halott, a Rokonok, A Nap utcai fiúk) fő- és mellékszereplője volt.

A magyar-francia koprodukciós, Enyedi Ildikó által rendezett Simon mágus címszerepéért több fesztiválon is elnyerte a legjobb színészi alakításnak járó díjat, és ő lett a legjobb férfifőszereplő a 30. Magyar Filmszemlén. Az utóbbi években játszott a Pillangók című filmdrámában, Az ügynökök a paradicsomba mennek című játékfilmben, Szabó István Szabó Magda Az ajtó című regényéből készült azonos című alkotásában, az Árpa Attila rendezte Argo 2-ben, valamint Szász János A nagy füzet című, Kristály Glóbuszt nyert filmjében. Egyik legutóbbi munkájaként Weöres Sándor A teljesség felé című műve nyomán készült
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 10:31
Stanley Jordan a Budapesti Nyári Fesztiválon
A szervezők tájékoztatása szerint a Different dimension című koncerten Stanley Jordan Christian Galvez basszusgitárossal és a tHUNder Duóval az észak- és dél-amerikai, afro- és európai zenekultúrából merítve játszik 21. századi kamarazenét.

A közleményben felidézik, hogy Stanley Jordan pályája 1985-ben indult, azóta klasszikus művek merész feldolgozásaival, popslágerek kapcsán tett felfedezésekkel, a dzsessz határait feszegető, ultramodern improvizációval vált ismertté.

A nyári koncerten a Stanley Jordan Quartet tagjaként fellép a chilei Christian Galvez basszusgitáros is, aki Billy Cobham, Stanley Clarke és Dennis Chambers zenekaraiban is közreműködött és Gary Willis, Dominique di Piazza és Hadrien Feraud mellett tagja a Masters of Bass együttesnek is.

A külföldi zenészek két hazai ütőhangszeres művésszel, Dörnyei Gáborral és Horváth Kornéllal játszanak együtt. Dörnyei Gábor Európa-szerte az egyik legkeresettebb dobos szólistaként, sessionzenészként és tanárként egyaránt. 2017-ben
velemenyezd, 2020. február 01. szombat, 08:11
Képek, videók
2012 oktoberi fesztiválon
v6
2012. szeptember 30. vasárnap, 21:40
sétatér fesztiválon
irmus
2011. augusztus 12. péntek, 06:36
Tíbor a Fesztiválon....JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 17:43
Rock-fesztiválon Nijmegen
szandalka88
2009. június 21. vasárnap, 15:18
Hegyalja fesztiválon2003
briggis1
2007. szeptember 07. péntek, 15:13
Hegyalja Fesztiválon a sr
rani
2007. július 30. hétfő, 14:35
én a mohácsi fesztiválon.
magyarvagyok89
2006. szeptember 22. péntek, 17:45
lany_a_rozsa__kertben_ roz
menusgabor
2019. november 07. csütörtök, 20:49
Hasznosak a kertben .jpg
pacsakute
2019. május 24. péntek, 19:41
Cica a kertben
eva6
2019. április 03. szerda, 16:04
0 a férfiak a kertben.png
lovaszmarika
2019. március 25. hétfő, 12:50
kislány a kertben0321.jpg
maroka
2019. március 21. csütörtök, 11:06
Pihenés a kertben
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 16:46
Nők a kertben
eva6
2018. június 21. csütörtök, 12:25
kertben olvasó nő
eva6
2018. június 19. kedd, 16:14
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.