Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 16:04 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (vasárnapi boltzár)
Novák: a Jobbik másként valósítaná meg a pihenőnapotNovák Előd (Jobbik) szerint a kormány figyelmen kívül hagyta, hogy a vasárnapi pihenőnappal párhuzamosan több helyen meghosszabbították a hétköznapi nyitva tartást, ami családellenes. Megjegyezte: noha pártja programja is tartalmazza a vasárnapi pihenőnapot, azt úgy képzelik el, hogy az embereket ne lehessen munkavégzésre kötelezni, s ha vállalják a munkát, akkor tisztességes bérpótlékot kapjanak.Fidesz: az MSZP az európai baloldali értékeket tapossa sárbaRévész Máriusz (Fidesz) felszólalásában azt hangoztatta: az MSZP olyan európai értékeket tapos sárba, amelyeket mindenütt közösen vívtak ki a baloldali pártok a szakszervezetekkel. Bírálta, hogy a szocialisták sikerként élik meg a jogszabály visszavonását.

Kiemelte, hogy a pótlékok kérdése és más anomáliák rendezése rövid időn belül a parlament elé kerülhet.

A jobbikos Novák Elődnek címezve megjegyezte azt is, hogy a jogszabály nemcsak a vasárnapi, hanem az éjszakai munkát is tiltotta.

LMP: káros, ahogy bevezették az intézkedéstSallai R. Benedek (LMP) károsnak nevezte, hogy megfontolás nélkül vezette be a kormányt az intézkedést, hogy kísérleti egérként tekintett a magyar társadalomra. Rámutatott: a kormány bohócot csinál saját képviselőiből, amikor azt kéri, hogy egy év elteltével ellentétesen szavazzanak erről a kérdésről.

Jelezte, ökopárti képviselőként elvben egyetért a vasárnapi boltzárral, de ezt nem lehet úgy bevezetni, hogy a társadalom nem tud az intézkedéssel azonosulni. Azt javasolta a KDNP-nek, hogyha helyesnek tartja a boltzárat, gyűjtsenek aláírást és tartsanak népszavazást.

Azon véleményének is hangot egy olyan kérdésben hallgatta meg a kormány, a Fidesz a társadalom hangját, amiben a saját zsebe nem érintett.

Fidesz: az ellenzék elárulta a kereskedelmi dolgozókatBoldog István (Fidesz) szerint ezzel a törvénnyel tudtak volna valamit adni a kis- és közepeskereskedőknek. Az ellenzék most viszont elárulta a magyar kisvállalkozásokat, a kereskedelmi dolgozókat - hangoztatta, közölve azt is, hogy nem ért egyet a visszavonással, és továbbra is kiáll a kereskedelmi dolgozók szabad vasárnapja mellett.

A kormánypárti politikus szerint a törvénynek egyetlen hibája volt, nem tudta elnyerni a magyar politikum tetszését, ezért politikai vita alakult ki arról, így az embereket sem lehetett meggyőzni az intézkedés helyességéről.

Azt kérte az ellenzékiektől, hogyha a kereskedelmi dolgozók bérpótlékáról szavaznak, akkor a dolgozók és ne a multik mellé álljanak.

Vona: alkotmánymódosítást javasol a Jobbik a kötelező betelepítési kvóta ellen

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasárnapi boltzárról szóló törvény eltörlésével a feladatok nem értek véget, ugyanis a bérpótlékok kérdését még szabályoznia kell a parlamentnek.

A kvótareferendumról is szólt a politikus, emlékeztetve, hogy ő kezdeményezett először népszavazást a kötelező betelepítés kérdésében. Most azonban úgy látja, a népszavazás felett eljárt az idő, még erősebb impulzust kell küldeni Brüsszelnek. A népszavazás ugyanis lassú, drága és bizonytalan végkimenetelű - indokolta álláspontját.

Vona Gábor közölte, népszavazás helyett alkotmánymódosítást javasol a Jobbik, azt, hogy a parlament foglalja az alaptörvénybe: az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Ezt követően Latorcai János alelnök az összevont vitát lezárta. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter zárszavában azt mondta: kiderült, hogy az ellenzéki frakciók népszavazásukkal a vasárnapi bérpótlék eltörlését is javasolták.

A tárcavezető szerint viszont akár már a következő hetekben megnyílhatnak az egyeztetések egy vasárnapi bérpótlékrendszerről.

Rogán Antal zárszavában álságosnak nevezte Vona Gábor alkotmánymódosításra vonatkozó szavait. A szuverenitásról csak a nép dönthet - hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 13:03
Címkék: Novák Előd, Novák Elődnek, Sallai, Boldog István, Vona Gábor, Európai Unió,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - A Mi Hazánk egy független jelöltet támogat a XI. kerületben
Novák Előd kifejtette, a Magyar Igazság és Élet Pártjával és a Független Kisgazdapárttal közösen kívánnak alternatívát mutatni a választóknak. "Se Gyurcsány, se Orbán politikáját nem kívánjuk támogatni helyi szinten sem" - jelentette ki.

A Mi Hazánk politikusa sajnálatosnak nevezte, hogy a Jobbik a XI. kerületben beállt a DK polgármesterjelöltje mögé, szerinte "elvtelenül egyesült a balliberális ellenzékkel a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében".

Kenéz Ágnes azt mondta: lokálpatrióta közös képviselőként már most is több mint ezer helyi lakos érdekeiért dolgozik, megválasztása esetén pedig a nemzeti oldal értékrendjét jelenítené meg. Legfőbb céljai között említette a XI. kerület folyamatos fejlesztését, hogy a városrész élhetőbb környezetté váljon.

Novák Előd kérdésre válaszolva közölte: a XI. kerületben is hadat üzennek a helyi parkolási maffiának, továbbá fel kívánnak lépni az épülő Mol-székházzal szemben, amely - mint mondta - veszélyezteti a főváros világörökségi címét.
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 13:11
Úzvölgyi katonatemető - Mi Hazánk: a magyar-román alapszerződés felülvizsgálatára van szükség
Novák Előz hozzátette, a diplomáciai szabályokat felrúgó román nagykövetet ki kellene utasítani Magyarországról.

Az ellenzéki párt aktivistái egy A halott katona többé nem ellenség feliratú, magyar nemzeti színű zászlóval letakart koporsót helyeztek el a nagykövetség bejárata előtt.

Novák Előd úgy fogalmazott, hogy az "úzvölgyi magyar hősök forognak a sírjukban a temetőgyalázás, majd a magyar kormány szolgalelkűsége miatt", ugyanis Szijjártó Péter külügyminiszter "szó nélkül elfogadta" a katonatemető államosítására vonatkozó román diktátumot, azt, amit még az RMDSZ is ellenez.

Szerinte ezzel a magyar kormány elárulta az erdélyi magyarságot, ahhoz hasonlóan, mint amikor feltétel nélkül támogatta Románia uniós csatlakozását.

Gyalázatosnak nevezte a magyarországi balliberális pártok hozzáállását is, hivatkozva arra, hogy a Momentum például Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk elnökét tette felelőssé a temetőgyalázásért.

Dorogi György, a párt Csongrád megyei elnöke felhívta a figyelmet
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:36
EP-választás - Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését
A politikus úgy fogalmazott, "se Orbán, se Gyurcsány nem oldotta meg a cigánykérdést" és ez nem is várható tőlük, ezzel szemben a Mi Hazánk "programot készített a cigánykérdés megoldására", aminek két legfontosabb eleme a "cigánybűnözés" és a "megélhetési gyermekvállalás" visszaszorítása.

Kiemelte, a Mi Hazánk azt követően ért el 15 százalék feletti eredményt, és lett a második legerősebb politikai erő Törökszentmiklóson, hogy a településen felvonulást terveztek a "cigánybűnözés" ellen.

Novák Előd emlékeztetett továbbá, szintén a "cigánybűnözés" visszaszorítása érdekében javasolják a "szibériai bérrabtartás" bevezetését, hogy azzal "valóban elrettentő hatású börtönkörülményeket" hozzanak létre a jelenlegi "wellness börtönök" helyett.

A Mi Hazánk emellett bentlakásos iskolákba helyezné az "alulszocializált, neveletlen gyermekeket", továbbá egyedüli pártként szegregációt alkalmazna az oktatásban.

Hangsúlyozta, a "cigány szavazók szervezett szállításának" is véget vetnének, valamint
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 11:11
EP-választás - Választási csalással vádolja a Jobbikot a Mi Hazánk
Novák Előd a feljelentés benyújtása előtt újságírókkal közölte: a Jobbiknak az európai parlamenti (EP-) választásra gyűjtött ajánlóívein több olyan személy adata szerepel, aki korábban ugyan a Jobbikot támogatta, ám tudomásuk szerint ez alkalommal kizárólag a Mi Hazánknak írt alá.

Az a gyanújuk, hogy a korábbi támogatók adatait törvénytelenül használta fel az "egykor jobboldali párt", ami a "szervezett politikusbűnözés" példája - tette hozzá.

Elmondta: minderre azután derült fény, hogy kampányfőnökként egy formalevelet tett közzé, amelynek segítségével a választók megtudhatják a Nemzeti Választási Irodától, mely pártok ívén szerepelnek ajánlóként az adataik. Többen azt a választ kapták, hogy a Mi Hazánk mellett a Jobbik ajánlóívein is szerepelnek az adataik, miközben évek óta megszüntettek minden kapcsolatot a "balliberálissá vált párttal" - mondta Novák Előd. Szerinte ez lehet a magyarázata annak, hogy feltűnően gyorsan adta le "a 6 százalékosra zsugorodott Jobbik" az EP-listaállításhoz
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 12:43
A Mi Hazánk számára fontos a környezetvédelem
Novák Előd úgy vélekedett: szakítani kell azzal a nyugati, liberális hazugsággal, hogy a környezetvédelem baloldali privilégium, mert a zöld gondolat és a markáns nemzeti politika egymás feltételei.

Ugyanis csak az képviselhet hiteles környezetvédelmi programot, aki szereti, becsüli és tiszteli szülőföldjét, vagyis nacionalista - tette hozzá.

A politikus hangsúlyozta, hogy az "önkéntességet" mind a korábbi szocialista, mind a Fidesz vezette kormányok korlátozták.

Példaként említette, hogy Magyarország egyik legnagyobb önkéntes mozgalmát, a Magyar Gárdát betiltotta a hatalom.

Ezzel szemben a Mi Hazánknak az a véleménye, hogy a köz szolgálatába kellene állítani azokat az önfeláldozó társadalmi erőket, akik hajlandóak részt venni a köztisztaság, de akár a közbiztonság fenntartásában is - tette hozzá.

Nem lehet azt állítani, hogy a közbiztonság fenntartása állami monopólium - mondta Novák Előd.
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:45
EP-választás - A Mi Hazánk etikai kódexet javasol
szemben a Mi Hazánk Mozgalom programalapú kampányt szeretne az EP-választáson. Szerinte ugyanis a Mi Hazánk Mozgalmat szélsőséges módszerekkel próbálja ellehetetleníteni az egyesült balliberális ellenzék és a Fidesz, így például csütörtökre virradóra festékszóróval fújták le a mozgalom budapesti, központi irodáját.

"A festéket már eltávolítottuk, de szeretnénk a közéletből is eltávolítani az ilyen módszereket, és az olyan politikai szereplőket, akik ilyen vandál eszközökhöz nyúlnak" - hangsúlyozta a Novák Előd.

Elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Fidesz által szervezetten és bevallottan folytatnak ellenzéki pártok óriásplakátjaival szemben rongálási akciókat, és a balliberális ellenzék részéről is vannak ilyen szervezett rongálások. A Mi Hazánk szerint ez nem fér bele a kulturált politikai kampány keretébe - jelentette ki.

Novák Előd elmondta: a Mi Hazánk Mozgalom azt is javasolja, hogy ne indulhasson az a párt a választáson, amelynek nincs írásos programja, illetve listavezetője nem vállalja
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:44
Mi Hazánk: Magyarország kösse feltételekhez Szerbia uniós csatlakozását!
Novák Előd hangsúlyozta: a kormányzatnak először egyeztetni kellene a délvidéki Magyarsággal és utána megfogalmazni a támogatás feltételeit. Ha pedig ezeket nem teljesíti Szerbia, Magyarországnak élni kell a vétó jogával - tette hozzá a politikus.

Úgy vélekedett: a kormányzatnak tanulnia kell abból, hogy korában Magyarország feltétel nélkül támogatta Románia uniós csatlakozását, ennek nyomán pedig mára szinte eszköztelen maradt a magyar kormány a romániai magyarság, "Európa legnagyobb jogfosztott nemzeti kisebbsége" ügyében.

Ugyanis még az 1918-as gyulafehérvári nyilatkozatban foglaltakat sem tartja be a román állam - tette hozzá.

Az ott élő magyarok nem használhatják szabadon az anyanyelvüket, nemzeti szimbólumaikat, és mai napig várat magára az önálló magyar kar létrehozása a marosvásárhelyi egyetemen - sorolta Novák Előd, aki megjegyezte, ugyanakkor terrorizmus vádjával koncepciós eljárás nyomán börtönözték be a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom két erdélyi tagját.

Felidézte:
velemenyezd, 2019. március 06. szerda, 12:52
EP-választás - Toroczkai László vezeti a Mi Hazánk listáját
Novák Előd közölte: a listán szereplő 63 ember egyúttal a Mi Hazánkkal együttműködési megállapodást aláíró Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) és a Független Kisgazdapárt (FKGP) jelöltje is. Úgy fogalmazott: a nemzeti összefogás listájával értékalapú alternatívát kínálnak a jelenlegi kormányzattal szemben "az elvtelenül egyesült balliberális tömb" helyett.

A kampányfőnök úgy vélekedett, hogy Toroczkai László, aki elsőként vetette fel a migrációs krízis kezdetekor a határkerítés megvalósításának szükségességét, Európa-szerte ismert és elismert politikus; olyan vezető, akivel képes lehet európai szövetséget is kötni a Mi Hazánk. Hozzátette, olyan európai szintű összefogást szeretnének, amelynek nyomán kiterjeszthető a párt jelszava: "Magyarország a magyaroké és Európa az európaiaké".

A lista második helyén Dúró Dórát, a párt elnökhelyettesét indítják, ám az ő szereplését szimbolikusnak nevezte Novák Előd, mert nem veszi át a mandátumát, ha képviselővé választják.

A harmadik helyen Árgyelán
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 16:41
Képek, videók
kim Novak.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:54
Kim Novak
sanci81
2016. augusztus 05. péntek, 16:35
Kim Novak.jpg
sz719eszter
2016. július 22. péntek, 13:05
NOVÁK ANITA APÁNAK LENN
erzsikepuskas
2014. november 01. szombat, 19:37
Novák Anita APÁNAK LENNI.
erzsikepuskas
2014. október 15. szerda, 10:25
novák.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:35
novák zsolt.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:06
603034Aba Novák Vilmos ,F
ircsike36
2013. június 29. szombat, 06:52
Novák Imre -troli vezető.
agica2004
2013. május 01. szerda, 17:42
Aba Novák Művelődési Közp
drozdikata
2012. január 13. péntek, 22:57
9. Kim Novak.JPG
anci-ani
2011. december 11. vasárnap, 10:09
Kim Novak
csigamalac
2011. május 01. vasárnap, 06:53
Juhász Előd
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:20
Elödeim emberségéböl 01.j
chillik
2017. január 13. péntek, 14:44
Elödeim emberségéböl 02.j
chillik
2017. január 13. péntek, 14:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.