Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:04 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 4. rész (vasárnapi boltzár)
Novák: a Jobbik másként valósítaná meg a pihenőnapotNovák Előd (Jobbik) szerint a kormány figyelmen kívül hagyta, hogy a vasárnapi pihenőnappal párhuzamosan több helyen meghosszabbították a hétköznapi nyitva tartást, ami családellenes. Megjegyezte: noha pártja programja is tartalmazza a vasárnapi pihenőnapot, azt úgy képzelik el, hogy az embereket ne lehessen munkavégzésre kötelezni, s ha vállalják a munkát, akkor tisztességes bérpótlékot kapjanak.Fidesz: az MSZP az európai baloldali értékeket tapossa sárbaRévész Máriusz (Fidesz) felszólalásában azt hangoztatta: az MSZP olyan európai értékeket tapos sárba, amelyeket mindenütt közösen vívtak ki a baloldali pártok a szakszervezetekkel. Bírálta, hogy a szocialisták sikerként élik meg a jogszabály visszavonását.

Kiemelte, hogy a pótlékok kérdése és más anomáliák rendezése rövid időn belül a parlament elé kerülhet.

A jobbikos Novák Elődnek címezve megjegyezte azt is, hogy a jogszabály nemcsak a vasárnapi, hanem az éjszakai munkát is tiltotta.

LMP: káros, ahogy bevezették az intézkedéstSallai R. Benedek (LMP) károsnak nevezte, hogy megfontolás nélkül vezette be a kormányt az intézkedést, hogy kísérleti egérként tekintett a magyar társadalomra. Rámutatott: a kormány bohócot csinál saját képviselőiből, amikor azt kéri, hogy egy év elteltével ellentétesen szavazzanak erről a kérdésről.

Jelezte, ökopárti képviselőként elvben egyetért a vasárnapi boltzárral, de ezt nem lehet úgy bevezetni, hogy a társadalom nem tud az intézkedéssel azonosulni. Azt javasolta a KDNP-nek, hogyha helyesnek tartja a boltzárat, gyűjtsenek aláírást és tartsanak népszavazást.

Azon véleményének is hangot egy olyan kérdésben hallgatta meg a kormány, a Fidesz a társadalom hangját, amiben a saját zsebe nem érintett.

Fidesz: az ellenzék elárulta a kereskedelmi dolgozókatBoldog István (Fidesz) szerint ezzel a törvénnyel tudtak volna valamit adni a kis- és közepeskereskedőknek. Az ellenzék most viszont elárulta a magyar kisvállalkozásokat, a kereskedelmi dolgozókat - hangoztatta, közölve azt is, hogy nem ért egyet a visszavonással, és továbbra is kiáll a kereskedelmi dolgozók szabad vasárnapja mellett.

A kormánypárti politikus szerint a törvénynek egyetlen hibája volt, nem tudta elnyerni a magyar politikum tetszését, ezért politikai vita alakult ki arról, így az embereket sem lehetett meggyőzni az intézkedés helyességéről.

Azt kérte az ellenzékiektől, hogyha a kereskedelmi dolgozók bérpótlékáról szavaznak, akkor a dolgozók és ne a multik mellé álljanak.

Vona: alkotmánymódosítást javasol a Jobbik a kötelező betelepítési kvóta ellen

Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasárnapi boltzárról szóló törvény eltörlésével a feladatok nem értek véget, ugyanis a bérpótlékok kérdését még szabályoznia kell a parlamentnek.

A kvótareferendumról is szólt a politikus, emlékeztetve, hogy ő kezdeményezett először népszavazást a kötelező betelepítés kérdésében. Most azonban úgy látja, a népszavazás felett eljárt az idő, még erősebb impulzust kell küldeni Brüsszelnek. A népszavazás ugyanis lassú, drága és bizonytalan végkimenetelű - indokolta álláspontját.

Vona Gábor közölte, népszavazás helyett alkotmánymódosítást javasol a Jobbik, azt, hogy a parlament foglalja az alaptörvénybe: az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül nem írhatja elő nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését.

Ezt követően Latorcai János alelnök az összevont vitát lezárta. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter zárszavában azt mondta: kiderült, hogy az ellenzéki frakciók népszavazásukkal a vasárnapi bérpótlék eltörlését is javasolták.

A tárcavezető szerint viszont akár már a következő hetekben megnyílhatnak az egyeztetések egy vasárnapi bérpótlékrendszerről.

Rogán Antal zárszavában álságosnak nevezte Vona Gábor alkotmánymódosításra vonatkozó szavait. A szuverenitásról csak a nép dönthet - hangsúlyozta a miniszter.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 13:03
Címkék: Novák Előd, Novák Elődnek, Sallai, Boldog István, Vona Gábor, Európai Unió,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Fülöp Erik: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik komolyan veszi a környezetvédelmet
megdönteni" - mondta.

Szerinte Greta Thunberget, a klímaváltozás veszélyeire figyelmeztető svéd diáklányt valójában kihasználják, manipulálják, ugyanakkor megpróbálják szélsőségesnek beállítani azokat, akik szerint a lány fellépése mögött valójában politikai marketing áll.

Fülöp Erik több környezetvédelmi akciójukat is ismertette, ezek között említette, sikerült elérniük, amit a hatóságoknak nem, hogy az egyik Pest megyei település utcájáról eltakarítsanak egy rákkeltő azbesztpala-lerakatot.

Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a lakossági fórum házigazdája is azt hangoztatta, hogy a környezetvédelem, a természetvédelem nem egy balliberális privilégium, hanem a hazaszeretettel szorosan összefüggő terület.

A mozgalom megjelenésének zöld színére utalva arról beszélt, hogy miután az LMP az EP-választáson "bedőlt", a Mi Hazánkra fokozott felelősség hárul ezen a területen.

Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Mi Hazánk váci polgármesterjelöltje, a Zöld Hazánk társelnöke elmondta, a Pest
velemenyezd, 2019. október 09. szerda, 20:52
Önkormányzat 2019 - A Mi Hazánk leragasztja a XI. kerület új parkolóóráit
Novák Előd az eseményt követően leragasztotta a Műegyetem rakpart egyik parkolóórájának kijelzőjét és kezelőfelületét, majd közölte, a környék többi újonnan kihelyezett eszközével is hasonlóan járnak el. Az ellenzéki politikus megjegyezte, polgári engedetlenségnek gondolt tevékenységükért vállalják a felelősséget.

A politikus úgy fogalmazott, megálljt akarnak parancsolni a "parkolási maffia bővülésének", amivel 1356 eddig ingyenes parkolóhely válik fizetőssé a Műegyetem rakparton, a Fehérvári, a Bartók Béla, a Bocskai és a Villányi úton.

Novák Előd szerint erről a főváros és a XI. kerület kötött paktumot, a "sunyi döntést" pedig nemhogy társadalmi vita, de megfelelő tájékoztatás sem előzte meg.

A Mi Hazánk alelnöke elfogadatlannak nevezte azt is, hogy a kerületi parkolási rendszert annak ellenére kellett tavaly 100 millió forint közpénzzel kisegíteni, hogy 650 millió forintos bevételt ért el.
velemenyezd, 2019. augusztus 23. péntek, 11:11
Maccabi Európa Játékok - A Mi Hazánk és a MIÉP tiltakozik
Erről Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke és Nagy Tibor, a MIÉP elnöke közös sajtótájékoztatón beszélt szerdán a fővárosban a játékoknak otthont adó Ludovika Campus előtt.

Novák Előd hangsúlyozta: elfogadhatatlan, hogy amíg az előző házigazda Németország 1,4 milliárd forintból rendezte meg az "európai zsidóság olimpiáját", addig Budapesten - mint mondta - mintegy 30 milliárd forintra rúg a rendezés költsége.

Ebben a helyzetben azonnali elszámolást követelnek a kormányzattól, mert a játékok a "korrupció melegágya" - tette hozzá.

Úgy vélekedett: ha a zsidóságnak van pénze Magyarország felvásárlására, ahogy korábban Simon Peresz, Izrael korábbi köztársasági elnöke állította, akkor a saját "kirekesztő rendezvényüket" ne a magyar adófizetőkkel finanszíroztassák.

A Mi Hazánk alelnöke hozzáfűzte: gyalázatosnak tartja az ellenzéki pártok, különösen a Momentum szerepét is, mert nem tiltakoznak a "kirekesztő" rendezvény ellen.

Nagy Tibor, a MIÉP elnöke úgy fogalmazott, hogy a Maccabi játékok
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 12:22
Novák Előd: a Mi Hazánk kész megakadályozni a fővárosban kihelyezett új parkolóórák használatát
Novák Előd azt mondta, nem tűrik, hogy a fővárosi és a XI. kerületi önkormányzat "sunyi eljárásban" 1356 új parkolóhely fizetőssé tételével bővíti a "hivatalosan is veszteségesnek nyilvánított parkolási maffiát".

Az intézkedéssel a Bartók Béla úton, a Műegyetem rakpart teljes részén, a Fehérvári úton, a Bocskai út jelentős részén és a Villányi úton fizetős lesz a parkolás - ismertette.

A XI. kerületi önkormányzat honlapján korábban - elmondása szerint - elrejtve az volt olvasható, hogy ezeken a helyeken nyár végén teszik fizetőssé a parkolást, a már kihelyezett parkolóórákon viszont, filctollal feltüntetve, augusztus 1. szerepel.

Az alelnök úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy a parkolóhelyek fizetőssé tételét nem hirdették meg tisztességesen, a lakóknak a hivatalosnak tűnő, filctollal felírt augusztus 1-jei dátumból kell értesülniük a változásról.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte továbbá azt is, hogy az önkormányzati választások előtt ilyen, hosszú távú döntéseket
velemenyezd, 2019. július 28. vasárnap, 17:42
Mi Hazánk: töröljék el a képviselők mentelmi jogát!
A Mi Hazánk szerint ugyanis a mentelmi jog ellentétes a törvény előtti egyenlőség elvével és csupán arra jó, hogy kiskaput jelentsen a politikusbűnözők számára - közölte Novák Előd.

Közölte, a Mi Hazánk először társadalmi vitát kezdeményez a mentelmi jog eltörléséről, illetve a következő időszakban javasolni fogják az Országgyűlésben az alaptörvény módosítását.

Úgy vélekedett, álságos az az érv, hogy a mentelmi jog fenntartása szükséges a hatékony képviselői munka végzéséhez.

Felidézte, hogy őt magát is számos alkalommal perelték be, jelentették fel, állították elő, ám bíróság előtt védte meg az igazát. 2006 október 23. után például öt különböző ügyben állapította meg a bíróság, hogy jogszerűtlenül állították elő - mondta Novák Előd.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 12:02
Önkormányzat 2019 - A Mi Hazánk egy független jelöltet támogat a XI. kerületben
Novák Előd kifejtette, a Magyar Igazság és Élet Pártjával és a Független Kisgazdapárttal közösen kívánnak alternatívát mutatni a választóknak. "Se Gyurcsány, se Orbán politikáját nem kívánjuk támogatni helyi szinten sem" - jelentette ki.

A Mi Hazánk politikusa sajnálatosnak nevezte, hogy a Jobbik a XI. kerületben beállt a DK polgármesterjelöltje mögé, szerinte "elvtelenül egyesült a balliberális ellenzékkel a hatalom mindenáron való megszerzése érdekében".

Kenéz Ágnes azt mondta: lokálpatrióta közös képviselőként már most is több mint ezer helyi lakos érdekeiért dolgozik, megválasztása esetén pedig a nemzeti oldal értékrendjét jelenítené meg. Legfőbb céljai között említette a XI. kerület folyamatos fejlesztését, hogy a városrész élhetőbb környezetté váljon.

Novák Előd kérdésre válaszolva közölte: a XI. kerületben is hadat üzennek a helyi parkolási maffiának, továbbá fel kívánnak lépni az épülő Mol-székházzal szemben, amely - mint mondta - veszélyezteti a főváros világörökségi címét.
velemenyezd, 2019. július 14. vasárnap, 13:11
Úzvölgyi katonatemető - Mi Hazánk: a magyar-román alapszerződés felülvizsgálatára van szükség
Novák Előz hozzátette, a diplomáciai szabályokat felrúgó román nagykövetet ki kellene utasítani Magyarországról.

Az ellenzéki párt aktivistái egy A halott katona többé nem ellenség feliratú, magyar nemzeti színű zászlóval letakart koporsót helyeztek el a nagykövetség bejárata előtt.

Novák Előd úgy fogalmazott, hogy az "úzvölgyi magyar hősök forognak a sírjukban a temetőgyalázás, majd a magyar kormány szolgalelkűsége miatt", ugyanis Szijjártó Péter külügyminiszter "szó nélkül elfogadta" a katonatemető államosítására vonatkozó román diktátumot, azt, amit még az RMDSZ is ellenez.

Szerinte ezzel a magyar kormány elárulta az erdélyi magyarságot, ahhoz hasonlóan, mint amikor feltétel nélkül támogatta Románia uniós csatlakozását.

Gyalázatosnak nevezte a magyarországi balliberális pártok hozzáállását is, hivatkozva arra, hogy a Momentum például Toroczkai Lászlót, a Mi Hazánk elnökét tette felelőssé a temetőgyalázásért.

Dorogi György, a párt Csongrád megyei elnöke felhívta a figyelmet
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:36
EP-választás - Mi Hazánk: a magyarok elutasítják a cigánykérdés szőnyeg alá söprését
A politikus úgy fogalmazott, "se Orbán, se Gyurcsány nem oldotta meg a cigánykérdést" és ez nem is várható tőlük, ezzel szemben a Mi Hazánk "programot készített a cigánykérdés megoldására", aminek két legfontosabb eleme a "cigánybűnözés" és a "megélhetési gyermekvállalás" visszaszorítása.

Kiemelte, a Mi Hazánk azt követően ért el 15 százalék feletti eredményt, és lett a második legerősebb politikai erő Törökszentmiklóson, hogy a településen felvonulást terveztek a "cigánybűnözés" ellen.

Novák Előd emlékeztetett továbbá, szintén a "cigánybűnözés" visszaszorítása érdekében javasolják a "szibériai bérrabtartás" bevezetését, hogy azzal "valóban elrettentő hatású börtönkörülményeket" hozzanak létre a jelenlegi "wellness börtönök" helyett.

A Mi Hazánk emellett bentlakásos iskolákba helyezné az "alulszocializált, neveletlen gyermekeket", továbbá egyedüli pártként szegregációt alkalmazna az oktatásban.

Hangsúlyozta, a "cigány szavazók szervezett szállításának" is véget vetnének, valamint
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 11:11
Képek, videók
kim Novak.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:54
bk novák.jpg
zsokica45
2016. augusztus 27. szombat, 17:37
Kim Novak
sanci81
2016. augusztus 05. péntek, 16:35
Kim Novak.jpg
sz719eszter
2016. július 22. péntek, 13:05
NOVÁK ANITA APÁNAK LENN
erzsikepuskas
2014. november 01. szombat, 19:37
Novák Anita APÁNAK LENNI.
erzsikepuskas
2014. október 15. szerda, 10:25
novák.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:35
novák zsolt.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:06
603034Aba Novák Vilmos ,F
ircsike36
2013. június 29. szombat, 06:52
Novák Imre -troli vezető.
agica2004
2013. május 01. szerda, 17:42
Aba Novák Művelődési Közp
drozdikata
2012. január 13. péntek, 22:57
9. Kim Novak.JPG
anci-ani
2011. december 11. vasárnap, 10:09
Juhász Előd
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:20
Elödeim emberségéböl 01.j
chillik
2017. január 13. péntek, 14:44
Elödeim emberségéböl 02.j
chillik
2017. január 13. péntek, 14:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.