Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 03:01 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 1,6 milliárd forintot költ kulturális támogatásokra Nyíregyháza
Ulrich Attila elmondta, hogy a Móricz Zsigmond Színház 503 millió 500 ezer, a Jósa András Múzeum 463 millió 963 ezer, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 362 millió 470 ezer, míg a Váci Mihály Kulturális Központ 254 millió 262 ezer forint forrást kap a helyhatóság 28,07 milliárdos költségvetéséből.

A világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus 106 millió 933 ezer forint támogatásban részesül, s a helyi művészeti nagy együttesek működését is segíti az önkormányzat 12 millió forinttal.

Emellett a civil szervezetek is kapnak helyhatósági forrást vállalt kulturális feladataik teljesítéséhez, együttesen 2,5 millió forintot.

Ulrich Attila tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat tíz kulturális nagyrendezvény szervezését segíti az idén, összesen 31 millió 500 ezer forinttal.

A helyhatóság közgyűlésének döntése szerint a legnagyobb összeget, 8 millió forintot a Városi Ovis Nap rendezésére fordítják.

Ötmillió forinttal támogatják az óévbúcsúztató rendezényt, négy millió forinttal a Helló Nyíregyháza programsorozatot, hárommillió forinttal a városnapi programokat, valamint két-két millióval a gyermeknapi fesztivál, a Múzeumok éjszakája és a Tirpák Fesztivál megrendezését. Másfél millió forintot kapnak a Krúdy Napok szervezői, egy-egy milliót pedig a Sunshine születésnap és a Retró Fesztivál rendezői.

Kétmillió forint tartalékot is képeztek az idei önkormányzati költségvetésben, amelyet az év közben szervezett, sok látogatót vonzó rendezvények szervezői kaphatnak meg.

A nyíregyházi önkormányzat segíti a Vidor Fesztivál megrendezését is, valamint a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad nyári előadásainak szervezését, ezek támogatását a rendező Móricz Zsigmond Színház több mint 500 millió forintos éves költségvetése tartalmazza.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. február 24. kedd, 15:32
Címkék: Ulrich Attila, Móricz Zsigmond Színház, Jósa András Múzeum, Móricz Zsigmond Megyei, Városi Könyvtár, Váci Mihály Kulturális Központ,
Kommentek
Wekerle Sándor Kárpát-medencei Gazdasági díjat kapott Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató vezérigazgatója
Radetzky Jenő felidézte: a Fejér megyei Móron született Wekerle Sándor miniszterelnöksége a legsikeresebb gazdaságfejlesztési időszak volt a Kárpát-medencében. Mórról indult 2011-ben az a gazdasági fórumsorozat is, amely a pénteki torockói fórummal zárul, és amely a Kárpát-medencei gazdasági integráció gondolatát erősítette meg.

A kamarai elnök elmondta azt is, hogy az első Wekerle-díjat Matolcsy György volt pénzügyminiszternek, a Magyar Nemzeti Bank jelenlegi elnökének ítélték oda, aki felkarolta az integráció gondolatát, aztán a Kárpát-medencei gazdasági teret betöltő vállalkozóknak, majd a Magyarországon kívüli közgazdász társaságoknak adták. Hozzátette: a média felé fordultak a díjjal, melynek óriási szerepe volt annak a tudatosításában, hogy a nemzeti összetartozás programja és a gazdasági integráció kiegészítik egymást, egyik sincs a másik nélkül.

Radetzky Jenő felidézte, hogy a fórumsorozattal kimunkált gondolatokból született a magyar kormány által elfogadott Wekerle-terv, és jött
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 15:22
Feldman: magyar borokat népszerűsítő programot indít a kormány
szeretné a magyar borok promóciós és bormarketing tevékenységét fejleszteni.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megalkotta azt az arculatot a magyar borhoz, amelyet a következő időszakban a szakmával közösen szeretnének felépíteni, hogy a jó minőségű magyar bor védjegyévé váljon. A népszerűsítő program ezt a célt szolgálja - fűzte hozzá az államtitkár.

Elmondta, hogy a vidékfejlesztési program keretében 35 milliárd forintot különített el a kormány a borászatok technológiai megújítását elősegítő támogatásokra, amiből 10 milliárd forint még elbírálás alatt áll.

Azt a gyönyörű változatosságot, amit a 6 borrégió, a 22 borvidék, a 36 földrajzi árujelző 65 000 hektáron megjelenít, mindenképpen tovább kell erősíteni azzal a népszerűsítő programmal, amelyet a kormány most elindít - fűzte hozzá Feldman Zsolt.

Dominique Ducoux, az Auchan Retail Magyarország vezérigazgatója arról beszélt, hogy az Auchan külön figyelmet fordít arra, hogy ilyenkor ősszel ne borlistázással, hanem kóstolás utáni
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 11:37
Varga Mihály - Több mint kétszázmilliárd forintnyi fejlesztés köszönhető a nagyvállalati beruházási programnak
A nagyvállalati beruházási programmal a pénzügyminiszter szavai szerint olyan vállalkozásoknak kívánnak új lendületet adni, amelyek a szigorú közösségi elvárásoknak ugyan megfelelnek, mégis elesnek az uniós támogatásoktól, mert méreteikből adódóan már nem felelnek meg a kiírásoknak, ugyanakkor fejleszteni akarnak, és ehhez szükségük van támogatásokra.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a Gallus cégcsoport, amelynek a sárvári Taravis Kft. is tagja, évek óta a Dunántúl egyik legjelentősebb baromfitermékeket előállító vállalatcsoportja, dinamikusan fejlődik, és a jövőben is képes a növekedésre. "Az ehhez hasonló beruházások jelentik azt, hogy nemcsak a múlt és a jelen lehet egy növekedési pálya a magyar gazdaság számára, hanem a jövő is" - mondta.

Kitért a világgazdaságban várható gazdasági lassulásra is a pénzügyminiszter; azt mondta, recesszió még nincs, de a kormány azon dolgozik, hogy a lassulás a lehető legkisebb mértékben érintse a magyar gazdaságot. A beruházások és fejlesztések a
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 16:01
PM-államtitkár: továbbra is stabil a magyar gazdaság
Banai Péter Benő kifejtette: a gazdasági bővülés stabil lábakon áll, mivel a belső fogyasztás és a beruházások is bővültek, ennek köszönhetően az államháztartásnak a szokásosnál több bevétele volt, így az államadóság nagyobb mértékben tudott csökkeni, minthogy azt a pénzügyminisztérium feltételezte. Emlékeztetett rá, hogy az államadóság 2017 végi 73 százalékról 70,2-re csökkent.

Jelentősen csökkentek az adósságszolgálati terhek is, a kormány az így felszabaduló forrásokat pedig családtámogatásokra, illetve otthonteremtési támogatásokra fordíthatja - jegyezte meg.
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 14:41
Hidvéghi Balázs: Gyurcsányék el akarják venni az uniós támogatásokat a magyaroktól
A képviselő hangsúlyozta, a DK javaslatának lényege, hogy azok a települések, amelyek nemet mondanak a migránsok betelepítésére, elesnének az uniós forrásoktól.

A bevándorláspárti ellenzék nem csak a kerítést bontaná le, nem csak illegális bevándorlókat engedne be az országba, hanem egyebek között a migránsok kvótaalapú elosztásának rendszerét is támogatná, ahogy támogatta az elmúlt években is - tette hozzá.

"Ha rajtuk múlna, akkor nem Magyarországon, hanem Brüsszelben dönthetnének arról, hogy Budapestre vagy más magyar városba, településre hány bevándorlót telepítenek be központi döntés alapján" - mondta a fideszes politikus.

Tájékoztatása szerint az Európai Parlament asztalán számos olyan javaslat van, amelyek arra irányulnak, hogy pénzügyileg büntessék azokat a tagállamokat, amelyek nem hajlandóak bevándorlókat befogadni. Amelyek viszont igen, azokat pénzügyileg is jutalmaznák, és több forrást kapnának.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK)
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 13:31
Önkormányzat 2019 - Karácsony: közvetlen uniós forrásokból kell fejleszteni a budapesti egészségügyi ellátást
Európai Unió közvetlenül finanszírozza a fontos beruházásokat, köztük az "egészségügy talpra állítását".

Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, a testület alelnöke elmondta, azért dolgoznak, hogy a jövőben ne a magyar kormány döntsön arról, hogy hova jutnak az uniós fejlesztési pénzek, hiszen annak korrupció a vége.

Ebben az új rendszerben önkormányzatok, oktatási intézmények, civil szervezetek, kutatóintézetek közvetlenül az Európai Uniónál pályázhatnának a fejlesztési támogatásokra - fejtette ki.

Élő Norbert, a XII. kerület közös ellenzéki polgármesterjelöltje úgy fogalmazott, nem kérnek a kormány "könyöradományából", helyette közvetlen uniós pénzből tervezik felújítani a kútvölgyi úti szakrendelőt. Hangsúlyozta továbbá, szintén uniós pénzből építenének egy új idősek otthonát a kerületben, a jelenlegi tervek szerint a csillebérci gyermektábor egy részét felhasználva erre a célra.Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke arra hívta fel a figyelmet, miközben az unióban
velemenyezd, 2019. szeptember 28. szombat, 22:33
MSZP: a kormány írjon ki új pályázatokat a kisgazdálkodóknak!
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, az uniós pénzek ellenére nőtt a vidék leszakadása, érdemi gazdaságfejlesztés, munkahelyteremtés sehol nem történt.

Harangozó Gábor szerint emellett az is fenyeget, hogy felhasználatlanul maradnak fejlesztési források. Több mint 25 ezer kisgazdálkodó kérte ugyanis pályázata megváltoztatását az államtól, mivel a két évig húzódó bírálati időszakban 30 szazalékkal emelkedtek beruházásaik megvalósítási költségei - fejtette ki.

Hangsúlyozta, ezeket a változtatásokat egyetlen esetben sem kapták meg a gazdák, aminek eredményeként rengetegen mondanak le az elnyert pályázatokról.

Harangozó Gábor szerint emellett azzal is tovább nehezedett a kisgazdálkodók helyzete hogy a kormány - az uniós pályázati szabályokkal ellentétes módon - 9 százalékos társasági adót szabott ki a támogatásokra.

Az MSZP politikusa azt kérte a kormánytól írja össze, mennyi forrás osztható még ki vidékfejlesztési célokra. Ezzel összefüggésben megjegyezte, az összesen 1350
velemenyezd, 2019. szeptember 14. szombat, 12:11
Demográfiai konferencia - ÁSZ: a magyar családpolitika eredményessége már érzékelhető
termékenységi arányszám vagyis az egy szülőképes korú nőre jutó gyermekszületések száma Magyarországon 2011 és 2018 között 21 százalékkal nőtt, a 2011-es mélypontjáról, 1,23-ról 2018-ra fokozatosan 1,49-re emelkedett.

Az ÁSZ azt is közölte, hogy ebben az időszakban a komplex intézkedések eredményeként a családtámogatásra fordított költségvetési források, adó- és járulékkedvezmények aránya a GDP-ben folyamatosan emelkedett: a 2010-es 3,5 százalékról, 2018-ban 4,8 százalékra nőtt. A családpolitikai támogatásokra szánt költségvetési források összege a 2010-2018 közötti időszakban megduplázódott, vagyis 960,2 milliárd forintról 1929,1 milliárd forintra emelkedett.

Az elemzésében kitérnek arra is: az elmúlt hetven évben - változó formában és hangsúlyokkal - folyamatos volt a gyermekeket nevelő családok állami támogatása, ami 1980-tól kapott különös jelentőséget, mivel azóta csökken Magyarország lakossága. A fejlett országokban általános tendencia a gyermekvállalás csökkenése, ezért a társadalmi fogyás
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 10:41
Képek, videók
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
Nyiregyháza
dandej
2018. október 22. hétfő, 12:51
2007_Feher_Nyiregyhaza .jp
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:15
Nyíregyháza 2014.08.12 (1
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyháza 2014.08.12 (2
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyházán
orban47
2015. április 29. szerda, 21:25
Nyíregyháza
lenke1964
2015. április 11. szombat, 11:34
Móricz Zsigmond Színház -
irmus
2011. március 23. szerda, 06:51
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
András.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:04
András-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Dia-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.