Belépés
2019. július 16. kedd | 29. hét | 197. nap | 14:25 | Valter
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 1,6 milliárd forintot költ kulturális támogatásokra Nyíregyháza
Ulrich Attila elmondta, hogy a Móricz Zsigmond Színház 503 millió 500 ezer, a Jósa András Múzeum 463 millió 963 ezer, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár 362 millió 470 ezer, míg a Váci Mihály Kulturális Központ 254 millió 262 ezer forint forrást kap a helyhatóság 28,07 milliárdos költségvetéséből.

A világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus 106 millió 933 ezer forint támogatásban részesül, s a helyi művészeti nagy együttesek működését is segíti az önkormányzat 12 millió forinttal.

Emellett a civil szervezetek is kapnak helyhatósági forrást vállalt kulturális feladataik teljesítéséhez, együttesen 2,5 millió forintot.

Ulrich Attila tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat tíz kulturális nagyrendezvény szervezését segíti az idén, összesen 31 millió 500 ezer forinttal.

A helyhatóság közgyűlésének döntése szerint a legnagyobb összeget, 8 millió forintot a Városi Ovis Nap rendezésére fordítják.

Ötmillió forinttal támogatják az óévbúcsúztató rendezényt, négy millió forinttal a Helló Nyíregyháza programsorozatot, hárommillió forinttal a városnapi programokat, valamint két-két millióval a gyermeknapi fesztivál, a Múzeumok éjszakája és a Tirpák Fesztivál megrendezését. Másfél millió forintot kapnak a Krúdy Napok szervezői, egy-egy milliót pedig a Sunshine születésnap és a Retró Fesztivál rendezői.

Kétmillió forint tartalékot is képeztek az idei önkormányzati költségvetésben, amelyet az év közben szervezett, sok látogatót vonzó rendezvények szervezői kaphatnak meg.

A nyíregyházi önkormányzat segíti a Vidor Fesztivál megrendezését is, valamint a Nyíregyházi Szabadtéri Színpad nyári előadásainak szervezését, ezek támogatását a rendező Móricz Zsigmond Színház több mint 500 millió forintos éves költségvetése tartalmazza.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. február 24. kedd, 15:32
Címkék: Ulrich Attila, Móricz Zsigmond Színház, Jósa András Múzeum, Móricz Zsigmond Megyei, Városi Könyvtár, Váci Mihály Kulturális Központ,
Kommentek
Krónika 2. rész (napirend előtt: egészségügy, közfoglalkoztatás, Budapest, családok)
MSZP: a kormány adósa az egészségügyi szféránakKorózs Lajos (MSZP) a július 1-jei Semmelweis-nap kapcsán azt mondta, a kormány adósa az egészségügyi szférának. Elmondta azt is, hogy az alapvető jogok biztosának alapvetően az érsebészekről szóló vizsgálata a többi között megállapította, hogy szakemberhiány van és egyenlőtlen területi ellátást lehet tapasztalni.

Szóvá tette, hogy Nagyatádon "összekalapozták" a pénzt egy CT-berendezésre és hogy a veszprémi kórházban megszűnt a laborszolgáltatás.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerint a szocialisták egyfajta rekordot állítottak fel azzal, hogy 600 milliárd forintot vontak ki az egészségügyből, amióta a mostani kormány van, azóta 700 milliárd forint pluszforrást biztosítottak a területnek. Elmondta, a nagyatádi CT megvásárlására 130 millió forintot adott az állam, nem a környéken kalapozták össze a szükséges pénzt.

Szerinte a javuló ellátást mutatja, hogy a krónikus
velemenyezd, 2019. július 01. hétfő, 15:31
ÁSZ: már érzékelhető a magyar családpolitika eredményessége
mivel azóta csökken Magyarország lakossága. A fejlett országokban általános tendencia a gyermekvállalás csökkenése, ezért a társadalmi fogyás megállítása komplex és következetes állami szerepvállalást igényel - írta az ÁSZ.

A magyar kormány elkötelezett a kedvezőtlen demográfiai folyamatok javításában: 2010-től folyamatosan bővülő, komplex családtámogatási rendszer segítségével ösztönzi a kívánt gyermekek megszületését, és könnyíti a családok gyermeknevelésének terheit. Az ország a szociális támogatásokra - ezen belül a családok támogatására - nemcsak az abszolút számokat tekintve, de a fejlettségéhez képest is különösen sokat fordít - olvasható az összegzésben.

Az ÁSZ kiemelte, hogy a magyar családpolitika egyik legfontosabb alkotóeleme a munkára épülő családi adókedvezmény. Emellett a pénzbeli és természetbeni juttatások is segítik a jövedelmi egyenlőtlenségek, a gyermeket nevelő családok szegénységi kockázatainak csökkentését.

A másik pillért a több elemből álló otthonteremtési támogatások
velemenyezd, 2019. június 18. kedd, 12:21
Költségvetés - Jelentős kulturális beruházások a büdzsében
fejezetében 4,1 milliárd forint saját bevétellel számol a tervezet, ezt csaknem 19,5 milliárd forint költségvetési támogatás egészíti ki.

A közgyűjtemények nemzeti értékmentő programjára 530 millió, közkönyvtári kölcsönzési jogdíjakra 160 millió, a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia megvalósítására 800 millió forintot szán a javaslat.

A művészeti intézmények működési bevételekből 4,6 milliárd, a központi költségvetésből pedig mintegy 16 milliárd forinthoz juthatnak jövőre.

Filmszakmai támogatásokra az Emmi költségvetésében 143 millió forintot rendel a tervezet.

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot 229 millió forinttal tervezi támogatni a kormány, míg a kiemelt és/vagy közösségi nemzetközi és hazai kulturális fesztiválok és események 750 millió forint támogatásban részesülhetnek.

Külön soron szerepel a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Budapesti Őszi Fesztivál, melyek megrendezését csaknem 2 milliárd forinttal támogatja jövőre az állam.

Közművelődési szakmai
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 21:03
Költségvetés - Az országvédelmi alapba 378 milliárd forint jut
fejlesztésére az idei 119 milliárd forintos összeg után jövőre 68 milliárd forint jut. Míg a tárca tavalyi büdzséjét növelte a Nemzeti Olimpiai Központ 88 milliárd forintos kerete, erre az idei büdzsé már nem tartalmaz forrást, viszont 35 milliárd forint szerepel az új budapesti multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnokra.

A Nemzeti Együttműködési Alapba 7,7 milliárd forintot irányoz elő a jövő évi költségvetési javaslat. A Miniszterelnökség büdzséje egyházi célú központi költségvetési támogatásokra 64 milliárd forintot irányoz elő. A Nemzeti Hauszmann Tervre 11 milliárd forintot, a Modern városok programra 85 milliárdot, a Magyar falu programra 90 milliárdot szán a tárca, a Paks II. tőkeemelésre pedig 77 milliárd forintot.

A Miniszterelnöki Kormányiroda az idei 192 milliárd forintnál lényegesen magasabb összeggel, 640 milliárd forinttal gazdálkodhat jövőre. A tárca költségvetése tartalmazza ugyanis a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szánt 110 milliárd forintot, valamint az országvédelmi
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 21:01
Költségvetés - Jövőre is kiemelt támogatásra számíthat a nemzetpolitikai terület
A külhoni magyarságot támogató programok finanszírozását bonyolító Bethlen Gábor Alapkezelő előirányzata jelentősen bővülne, az idei eredetileg előirányzott 28 milliárddal szemben mintegy 46,5 milliárd forintot tehet ki. Ebből a nemzetpolitikai célú támogatásokra 37 milliárdot, a Rákóczi Szövetség támogatására több mint egymilliárd forintot, a Határtalanul! programra az ideihez hasonló összeget, több mint 5 milliárdot, a Magyarság Háza támogatására pedig 224 millió forintot különítenének el. Utóbbi némileg szintén magasabb az ideinél.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően több tárcánál is megjelennek a külhoni magyarok támogatását célzó források.

A legjelentősebb összeget, mintegy 34 milliárd forintot (működési és felhalmozási kiadásként) a külgazdasági és külügyi tárcánál határon túli gazdaságfejlesztési programok támogatására különítenék el. Szintén ez a minisztérium kezeli a csángó-magyar együttműködési programot, amelyre jövőre 532 millió forintot irányoznának elő.

A
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 18:52
Újabb ösztönzők növelik az építőipari vállalatok termelékenységét
Nagy Ádám hozzátette: a 2018-2019-es években 28 milliárd forintot biztosított a kormány az építőipari kkv-k támogatásokra.

Mint elmondta, a támogatás annyiban változott, hogy a 10 és 240 közötti munkavállalót alkalmazó cégek nemcsak eszközvásárlásra, hanem szoftverbeszerzésre is kérhetnek támogatást.

A módosítást az indokolja, hogy az ITM megpróbálja az építőipart úgy szemlélni, mint egy teljes értékláncot, egészen a tervezéstől az üzemeltetésig, és igyekszik annak minden elemét támogatással lefedni.

Hangsúlyozta: az ITM által kidolgozott építésgazdasági stratégia megalkotására többek között azért volt szükség, mert a magyar építőipar 2023-ig mintegy 25 ezer milliárd forint értékű megrendelés állománnyal rendelkezik, amelynek teljesítéséhez termelékenység növelésre van szüksége.
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 14:35
Egy szövetségi bíró Washingtonban felfüggesztette Trump abortusszal kapcsolatos rendeletét
családtervezéssel foglalkozó intézményektől, amelyek - más egészségügyi szolgáltatásaik mellett - a családtervezés részeként abortuszt ajánlanak a nőknek. Az elnöki rendelet megkövetelné azt is, hogy az állami támogatásért folyamodók pénzügyileg és fizikailag is határolják el magukat az abortuszt végrehajtó intézményektől.

A rendelkezés országszerte megfosztotta volna az abortuszklinikákat is működtető Planned Parenthood (Tervezett Szülőség) nevű szervezetet attól, hogy jogosult legyen állami támogatásokra.

A Planned Parenthood elnöke, Leana Wen csütörtök este közleményben dicsérte a bíró döntését, amelyről megállapította: négymillió embernek teszi lehetővé, hogy továbbra is hozzájuthasson az életmentő mell- és méhrákszűrésekhez, az AIDS-tesztekhez és az anyagilag megfizethető születésszabályozáshoz. A közlemény kiemelte, hogy a politikusoknak "abba kell hagyniuk a nők egészségügyi ellátása elleni támadásokat és inkább az orvosokkal összefogva azon kellene munkálkodniuk, hogy még több embernek
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 07:04
Nagy István: Brüsszel csökkentené az agrárcélokra szánt összeget és többet költene migránspolitikára, ez meghív
juttatásokat és támogatásokat annak érdekében, hogy ne csökkenjenek a magyar gazdák támogatásai.

Ennek ellenére új célokat, "migrációs célokat támogató rubrikákat" létrehozni a közös agrárpolitikán (KAP) belül számunkra azt jelenti, hogy Brüsszelben felelőtlenül gondolkodnak a jövőről és egy olyan intézkedéscsomagot kívánnak előterjeszteni, amely sokkal komolyabb problémákat fog előidézni a jövőben, mint azt bárki gondolná - fejtette ki.

Álláspontja szerint változatlan formában szükség van a támogatásokra, mivel az élelmiszerárak szintje nagyban függ a támogatások szintjétől, az olcsó élelmiszer pedig minden európai polgár érdeke.

Brüsszel bejelentése újabb meghívólevél szerte a világban azok számára, akik útra készek és szeretnének egy jobb világba jönni, de mi nem akarjuk a problémát idehozni, hanem azt ott kell kezelni, ahol felmerült - rögzítette Nagy István.

Hozzátette, érthetetlen, miért kell a kap-ban olyan célokat kitűzni a gazdák kárára, amely sokkal több problémát importál
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 21:39
Képek, videók
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
Nyiregyháza
dandej
2018. október 22. hétfő, 12:51
2007_Feher_Nyiregyhaza .jp
charlotteani
2017. augusztus 14. hétfő, 18:15
Nyíregyháza 2014.08.12 (1
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyháza 2014.08.12 (2
dnemethk
2017. február 01. szerda, 15:48
Nyíregyházán
orban47
2015. április 29. szerda, 21:25
Nyíregyháza
lenke1964
2015. április 11. szombat, 11:34
Móricz Zsigmond Színház -
irmus
2011. március 23. szerda, 06:51
András Montvai ajándéka12
charlotteani
2018. október 22. hétfő, 01:41
András.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:04
András-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Dia-Dami.jpg
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:02
András-Kati- Molnár Anita
agica2004
2018. július 22. vasárnap, 18:01
András herceg sólyma 01.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
András herceg sólyma 02.j
chillik
2018. június 13. szerda, 05:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.