Belépés
2019. március 22. péntek | 12. hét | 81. nap | 05:23 | Beáta, Izolda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Magyar versenyző nyerte az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny kelet-európai döntőjét
Közlésük szerint a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK) megrendezett verseny második és harmadik helyén egy-egy szlovén hallgató, Jure Dretnik és Tim Guadanigno végzett.

Az idei versenyen 4 nemzet 7 képviselője, köztük két magyar BGE-s hallgató - Pacsai Martin és Tóth Attila - mérte össze tudását. A versenyzők meghatározott idő alatt, ugyanazokból az alapanyagokból, fenntartható termelésből származó hal vagy más tengeri élőlény felhasználásával kétféle versenyételt készítettek el, majd élő szóban is bemutatták receptjeiket a zsűrinek.

Az első helyezett magyar versenyző profi étele akasztói sziki ponty és homárhab volt csicsóka és kapor variációkkal, míg háziasszonyi ételként posírozott pontyot készített rántott sütőtökkel és citrusokkal. Pacsai Martin meghívást kap az Ethic Ocean párizsi rendezvényére, amelyet június 7-én, az óceánok világnapján az UNESCO székházban rendeznek.

A verseny nemzetközi zsűrijében Franciaországból érkezett elismert séfek és szakemberek mellett a magyar gasztronómia vezető séfjei és a szakértői foglaltak helyet.

A három Michelin-csillagos, világhírű francia séf nevével fémjelzett Olivier Roellinger szakácsversenyt az Ethic Ocean/SeaWeb Europe, a FERRANDI Paris, az Yvon Bourges Catering School és a Relais & Châteaux szervezetek hívták életre 2010-ben. Céljuk a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, főképp a halak élővilágának megőrzése.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:01
Címkék: Olivier Roellinger, Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Idegenforgalmi Karán, Jure Dretnik, Pacsai Martin, Tóth Attila,
Kommentek
Meghirdették a Magyarország étele 2019 szakácsversenyt
A kormányzat számára számára rendkívül fontos, hogy az egészséges életformát a mindennapok részévé tegye: ezt szolgálta többek között a mindennapos iskolai testnevelésórák és az úgynevezett chipsadó bevezetése, amelynek bevételéből az egészségügyben dolgozók bérét emelték - mondta el a szakácsversenyek szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence emlékeztetett arra, hogy megváltozott az iskolai menzákra vonatkozó szabályozás is, annak érdekében, hogy a gyermekek étrendjében minél több zöldség és gyümölcs, minél több természetes íz legyen, a szociális gyermekétkeztetésre fordított keretet pedig 29-ról 79 milliárd forintra emelték.

Bognár Lajos, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára hozzátette: a közétkeztetés kiemelt figyelmet élvez az agrártárcánál is, hiszen naponta 1,5-2 millió embert érint.

Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, az
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 12:31
Bocuse d'Or - Norvégia nyerte az európai döntőt
A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata. Különdíjat a finn és a francia csapat kapott.

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon, hétfőn versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segítette.

Pohner Ádám a hétfői versenynap után a csapat teljesítményét értékelve kifejtette: "jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisan tudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog az előző napi piacon, amivel másképp számoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük".

A
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 19:13
Bocuse d'Or Europe - A magyar csapat bizakodva várja a keddi eredményhirdetést
A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe. A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segítette.

Hamvas Zoltán az MTI-nek hétfő este elmondta, hogy idén a vegetáriánus ételek zsűrijében vett részt, ennek alapján megállapította: "amit elterveztünk és begyakoroltunk, ami a versenytémánk volt, azt sikerült megvalósítani".

Mint hangsúlyozta, a mezőny második fele majd csak a második napon versenyez, így csak kedd este derül ki, melyik csapatoknak sikerült a 2019-es lyoni világdöntőbe jutniuk.

A Bocuse d'Or európai mezőnyében öt ország csapata mindig erős teljesítményt nyújt, öt-nyolc nemzet alkotja általában a középmezőnyt, néhány kevésbé sikeres résztvevő előtt -
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 19:22
Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban
Munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti.

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.



A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 07:04
Pohner Ádám hétfőn versenyez a Bocuse d'Or európai döntőjén Torinóban
szakácsa méri össze tudását hétfőn és kedden, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre.

A verseny honlapja szerint a hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz.

A magyar csapat tagjaként Pohner Ádám munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti.

A Bocuse d'Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezett európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse-nek és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesinek kíván emléket állítani.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használniuk, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese
velemenyezd, 2018. június 10. vasárnap, 16:01
Széll Tamás séf lesz a Bocuse d'Or európai döntőjének zsűrielnöke
séfből áll: köztük lesz a francia Jerome Bocuse, a verseny alapítójának fia és a Bocuse d' Or jelenlegi elnöke, az olasz Enrico Crippa, a 2018-as verseny európai döntőjének elnöke, valamint az olasz sztárséf, Carlo Cracco tiszteletbeli elnök.

A magyar séfre azután esett a választás, hogy Széll Tamás a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

Ez lesz az első alkalom, hogy a Bocuse d'Or szakácsverseny Olaszországban zajlik. Torinó városában június 10. és 12. között húsz európai szakács méri össze erejét. Magyarországot a 25 éves Pohner Ádám képviseli, aki a bemutatott program szerint június 11-én versenyez.

A Bocuse d'Or szakácsverseny 15. alkalommal megrendezendő európai döntője az évszázad séfjének tartott, 2018 elején elhunyt Paul Bocuse-nek és az olasz gasztronómiai hagyomány megújítójaként ismert, 2017 végén elhunyt Gualtiero Marchesinek kíván emléket állítani.

A sajtótájékoztatón
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:04
Rétvári: még több természetes alapanyagot használjanak a közétkeztetésben!
hatásairól is beszélt, és arról, változás, "fokozatos átállás" figyelhető meg a közétkeztetésben, a menzákon, az iskolai büfékben. Az államtitkár szerint a cél az, hogy az iskolai ételek ne különböző porokból, mesterséges anyagokból készüljenek. Arra is kitért, hogy évek alatt 29-ről 79 milliárd forintra emelték a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ez pedig fedezetet is biztosít arra, hogy minőségibb alapanyagokból tudjanak a konyhákon dolgozni.

Rétvári Bence méltatta a csütörtöki szakácsversenyt és a hasonló kezdeményezéseket, melyeken egyebek mellett új receptek alapján még egészségesebb ételeket tudnak készíteni a fiataloknak.

A Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott sajtótájékoztatón két szakácsveresenyt isbemutattak. Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) meghirdette a "Magyarország étele 2018" országos melegkonyhai szakácsversenyt. A nyertes receptet közzéteszik a melegkonyhás egységek számára, amelyek a győztes ételt június 10-től árusíthatják.

A rendezvényen
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:18
Képek, videók
fernande-Olivier-portr éja
liliana01
2017. március 23. csütörtök, 12:38
1-Olivier Rousteing,dívat
farkas1945
2013. október 20. vasárnap, 13:46
Olivier Martinez 45.jpg
farkas1945
2011. március 07. hétfő, 13:09
olivier3.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 12:03
olivier1.jpg
margoboszi
2010. május 07. péntek, 12:03
olivier800.jpg
konoksag
2008. szeptember 22. hétfő, 08:07
olivier08b.jpg
relaxa2008
2008. február 16. szombat, 03:32
olivier08.jpg
relaxa2008
2008. február 16. szombat, 03:31
olivier07b.jpg
relaxa2008
2008. február 16. szombat, 03:31
olivier07.jpg
relaxa2008
2008. február 16. szombat, 03:31
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.