Belépés
2019. május 26. vasárnap | 21. hét | 146. nap | 11:31 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nyíltvízi úszó vk - Világbajnoki erősségű mezőny Balatonfüreden
"Balatonfüred neve és a minőségi nyíltvízi úszás összeforrt az elmúlt öt évben, hiszen minden esztendőben vendégül láttunk egy kiemelkedő eseményt. A tavalyi év volt a csúcs, a világbajnokság óriási siker volt, és a város is rendkívül sokat profitált a rendezésből" - fogalmazott a verseny előtti sajtótájékoztatón Bóka István polgármester.

A városvezető hozzátette, bár szakértők szerint sosem volt még ilyen erős a mezőny a füredi világkupa-viadalok történetében, a szívük mégiscsak azért dobog, hogy lássanak végre egy magyart is a dobogón, leginkább a felső fokán.

Mint elhangzott, öt kontinens 27 országának úszói indulnak szombaton, a férfiaknál 77-en neveztek, többen, mint a tavalyi világbajnokság 10 kilométeres számára.

A siófoki obszervatóriumtól kapott előrejelzés alapján tökéletes vízhőmérséklet várja a vk-sorozat negyedik viadalának résztvevőit.

A magyar versenyzők közül Rasovszky Kristóf és Olasz Anna megbetegedett a portugáliai világkupaverseny után, ráadásul a helyi légitársaság hibájából szombat este helyett csak hétfőn reggel tudott hazatérni a magyar csapat. A nehézségek ellenére mindketten ott lesznek a mezőnyben szombaton.

A verseny megtekintése ingyenes, a férfiak 9.30-kor, a nők 10 perccel később rajtolnak. A vk-viadal egyben országos bajnokság is lesz mindkét nem esetében: a magyar indulók közül az első három-három helyezett kvalifikálja magát az augusztusi, glasgow-i Európa-bajnokságra.

Az egész napos rendezvény keretében 13 órától a Magyar Úszás Napja alkalmából tömegúszó-viadalra kerül sor, 16 órától pedig a magyar utánpótlás-bajnokság zárja a programot Balatonfüreden.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:32
Címkék: Bóka István, Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Magyar Úszás Napja, minőségi nyíltvízi, kiemelkedő eseményt,
Kommentek
Kerékpáros turisztikai fejlesztés indul a Balatonnál
Princzinger Péter az 1,2 milliárd forintos támogatású programról elmondta: a balatoni kerékpáros turisztikai szolgáltatások fejlesztésének keretében a Balaton háttértelepüléseit is érintő kerékpárutakat jelölnek ki, pihenőhelyeket és szolgáltató létesítményeket alakítanak ki. A 2020 végén záruló program révén teljes értékű tavaszi és őszi turisztikai kínálatot kívánnak nyújtani, de téli elfoglaltságokat is kínálnának, amelyekről hatnyelvű tájékoztatást is nyújtanának.

A kerékpáros szövetség elnöke felidézte: kormányzati cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb, legegészségesebb országa legyen, amiben szerepe van a turisztikai szektornak, azon belül pedig a kerékpáros turizmusnak. A Balaton esetében is az az elképzelés, hogy "365 napos desztináció" legyen, ne csak a hathetes nyári szezonra koncentrálódjon a turizmus.

A most induló balatoni projekt keretében feltérképezik és kijelölik a Balaton térségében - a meglévő 206 kilométeres bringakörúton kívül - a további, várhatóan mintegy 600
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 12:32
Szkander Eb - Ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre
adatokról azon a csütörtöki sajtótájékoztatón esett szó, amelyen az európai (EAF) és a hazai szövetség (MSZSZ) vezetői ünnepélyesen aláírták a 2020-as Eb balatonfüredi megrendezéséről szóló szerződést.

Aszen Hadzsitodorov, aki a sportági világszövetség (WAF) elnöke is, kiemelte, hogy 2017-ben Magyarország - akkor budapesti színhellyel - már kiváló házigazdának bizonyult a szkander-világbajnokság hibátlan lebonyolításával, és biztos benne, hogy hasonlóképpen magas színvonalú esemény lesz majd Balatonfüreden is, ahol rekordrészvételre számít.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség első embere, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben, elmondta, hogy május 16. és 24. között rendezik meg az Eb-t, amelyen a felnőttek és a juniorok mellett parasportolók is indulnak.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport.

"2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:11
Balatonfüreden a Csobánc nosztalgia hajó már sétahajózik
Balatonfüreden a Csobánc nosztalgia hajó már sétahajózik. Mindenkit szeretettel várunk a fedélzeten szombaton és vasárnap 11.00, 12.30,14.00 és 16.00 órakor. Április 19.-től már naponta közlekedik a hajó.
koszegimarika, 2019. április 10. szerda, 08:41
Ifjúsági konferenciánk 1988 nyarán
Ifjúsági konferenciánk 1988 nyarán

Balatonfüreden
most hétről-hétre:
ötven ifjú éhes
Isten igéjére,
hogy nyíljanak
ajtók, ablakok
s örömmel vallják:
Jézusé vagyok!

Figyelem őket
meghajtva fejem
s tudom, most sokan
könyörögnek velem
azért, hogy ifjaink
hitre jussanak.
Áldd meg Uram
az alkalmakat!

Álld meg, hogy értsék:
Te vagy az Út!
Veled mindenki
biztos célba jut.
Értsék, hogy Te vagy:
Igazság és Élet,
Benned találják meg
a teljességet.

A tisztaságot, testük
templomod legyen,
szívükbe áradjon
bölcsesség, értelem.
Hasznos a Te igéd
a megjobbításra,
Szent Lelked által
a megtartatásra.

Úgy áldd meg őket
egész életükre,
hogy éhezzenek
Kijelentésedre,
hogy nyíljanak
ajtók, ablakok
s örömmel vallják:
Jézusé vagyok!

Petrőcz Lászlóné Hanzlik Mária
kalmanpiroska, 2019. március 29. péntek, 19:13
Június közepéig várják a pályázatokat a balatonfüredi Salvatore Quasimodo költőversenyre
Cserép László elmondta, hogy a jelentkezők két magyar nyelvű, kiadatlan művel pályázhatnak, mely nem nyert díjatkorábbi irodalmi megmérettetéseken.

A költőverseny eddigi történetében mintegy tízezer pályamű érkezett, a díjazottak között szerepel mások mellett Határ Győző, Faludy György, Orbán Ottó, Gergely Ágnes, Marno János, Zalán Tibor és Tóth Krisztina - jegyezte meg.

Az idei díjátadó ünnepséget és nemzetközi költőtalálkozót szeptember 6-án rendezik meg Balatonfüreden, az elsődíjas költemény szerzője Salvatore Quasimodot ábrázoló bronzplakettet és pénzjutalmat kap.

A költőversennyel párhuzamosan az Írók Szakszervezete és a Balatonfüredi Salvatore Quasimodo Alapítvány meghívásos pályázatként meghirdeti a 15. Bertha Bulcsú Emlékdíjat is. A felkért írók a Balaton természeti és kulturális értékeiről készítenek irodalmi publicisztikát, amelyekből néhány, a díjazott versekkel együtt elhangzik majd a szeptemberi gálaesten - mondta a szervező.

Salvatore Quasimodo, olasz költő 1961-ben
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 13:31
Öt dolog, amit tudnod kell a magyar irodalom nagyjairól ....
MR1 - Kossuth Rádió: ,,Ha a Balatont »magyar tenger«-nek nevezzük, őt idézzük, ő vezette be ezt az elnevezést" (250 éve született Palóczi Horváth Ádám költő, népdalgyűjtő. Vasárnapi újság, 2010. 05. 16. 16:34). A Wikipédián ugyancsak az olvasható, hogy Pálóczi ,,A Hol-mi köteteinek (1-3, 1788-1793) számos versében énekelte meg a Balatont, melyet ő nevezett először »magyar tenger«-nek".
Pálóczi Horváth Ádám felesége révén, akinek Balatonfüreden voltak birtokai, került a Balaton mellé. Az 1783 és 1797 között Füreden élő író és költő, tudós csillagász, földmérő, igazi polihisztor volt, neki köszönhetjük Füred első térképét is. Szintén ő volt, aki elkészítette a Magyar Tudós Társaság tervét. Nyelvünk elhivatott művelője - barátjával, Kazinczyval szemben - azonban a nyelvújításban ortológus. 1785-ben verses levélben üdvözölte Révai Miklóst nyelvi törekvéseiért (RÉVAI 1787). Nyomtatásban is megjelent verses levél az ,,Egy szép
maroka, 2019. március 20. szerda, 09:48
Hamvas Béla emlékét idézik meg jövő hétvégén Balatonfüreden
Cserép László elmondta, hogy az író hagyatékát ápoló Hamvas Béla Asztaltársaság minden évben megrendezi a programot, melynek egyik visszatérő eleme a ráolvasás. Az író Fák című esszéjét magyar és szlovák nyelven olvassák rá a Tagore sétányon lévő Hamvas-hársra a rendezvény nyitónapján.

Az ünnepségen Szőcs Géza költő, a Hamvas Béla Asztaltársaság tiszteletbeli elnöke emlékezik meg az író-filozófusról, majd Pavol Hamzík, a Szlovák Köztársaság nagykövete mond köszöntőt. Az életműsorozat legújabb köteteiről Palkovics Tibor filozófus, Hamvas Béla hagyatékának gondozója és Stamler Ábel vallástudós beszélget.

Weöres Sándor mesterének, Hamvas Bélának ajánlotta ikonikus művét, a Teljesség felé című kötetet, ezzel a címmel tart előadást kettejük barátságáról, egymásra gyakorolt hatásáról, életművük közös vonásairól Kenyeres Zoltán Széchenyi-díjas irodalomtörténész.

A kétnapos rendezvény zárásaként szombaton Weöres Sándor és Ady Endre megzenésített verseit hallgathatja a közönség a Misztrál együttes
velemenyezd, 2019. március 16. szombat, 16:41
Ebben az országban mindenki hazudott és hazudik
támogatást a Magyarok Világszövetségétől. Miközben, ő megkapta a mindenkori (bal- ill. jobboldali kormányoktól) a milliós támogatásokat évente pl. a Szabadságharcosokért Alapítvány számára.
,,Boross Péter nemcsak a Szabadságharcosokért Alapítvány kuratóriumának elnökeként, hanem belügyminiszterként is mecénása és támogatója a volt forradalmároknak. A veteránok a BM-klubban a BM-dolgozók kedvezményeit vehetik igénybe, és 60 forintért ebédelhetnek. Ugyanitt Szabadságharcos Klub is működik. Balatonfüreden, Siófokon, Galyatetőn évente 30 fő üdülhet a minisztérium üdülőiben szintén BM-kedvezményekkel. Pongrátz Gergelynek az a javaslata, hogy először ne a szervezetek vezetői kapják az üdülőjegyeket, csak kis részben valósult meg."
A témáról több itt olvasható:
http://beszelo.c3.hu/cikkek/a-meghurcoltak-halaja
*-*-*
Csak azt nem értem, hogy akkor miért kellett Bóna Rudinak, az 1956-os szabadságharcosnak - Mansfeld Péter legjobb barátjának - 1996-ban hajléktalanként, egy
furaila, 2019. március 07. csütörtök, 12:31
Képek, videók
Balatonfüreden
philipposz723
2014. május 27. kedd, 21:26
Hattyúk Balatonfüreden
erzsikepuskas
2013. október 12. szombat, 08:55
Balatonfüreden.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 01. vasárnap, 07:20
Széchenyi Balatonfüreden
1951anna
2013. augusztus 01. csütörtök, 05:48
Hattyú Balatonfüreden
sandrew
2013. május 28. kedd, 23:32
0822-balatonfureden-60 0[1
csilla663
2011. március 17. csütörtök, 10:35
Libabuksi Balatonfüreden
dnemethk
2009. augusztus 18. kedd, 19:25
Esti séta Balatonfüreden
pirine
2009. május 21. csütörtök, 19:30
balatonfüreden
nemethkitti
2007. szeptember 07. péntek, 06:14
Balatonfüreden
dobakpeter
2006. december 01. péntek, 22:30
Balatonfüreden
kissdorka
2006. szeptember 10. vasárnap, 20:12
a világbajnoki címért min
solanum
2006. június 09. péntek, 09:00
fekete-istvan.jpg
foldinefehereva
2019. január 25. péntek, 21:40
Petrovics István&Hrúz Már
menusgabor
2019. január 01. kedd, 17:08
szent István jobb 1207.jp
maroka
2018. december 07. péntek, 18:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.