Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:07 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Burgonyás lángos sütőben



Hozzávalók:

Tészta

20dkg burgonya

50dkg liszt
2db tojás
1 csomag szárított élesztő
meleg víz
4 dkg Vénusz sütőmargarin

Szósz

1 nagy pohár tejföl
őrölt bors

4 gerezd fokhagyma
fél dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát feldarabolva sós vízben megfőzzük, leszűrjük, forrón összetörjük, és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, az élesztőt, sót, és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Meglocsoljuk olvasztott Vénusz sütőmargarinnal, hólyagosra dagasztjuk, és duplájára kelesztjük. Közben a szószhoz a tejfölt sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával, olívaolajjal elkeverjük. A kelt tésztát lisztezett gyúródeszkán, 8 egyforma részre vágjuk, kigömbölygetjük, és 20cm-es korongokra nyújtjuk. Ha újból megkelt, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és 180 fokon pirosra sütjük. Meglocsoljuk a fokhagymás mártással.


groszmadel, 2014. február 05. szerda, 17:28
Címkék: burgonyát feldarabolva, tejfölt sózzuk, kelt tésztát, fokhagymás mártással, sütőmargarinnal, kigömbölygetjük,
Kommentek
x
a máj megnyomkodásakor már nem jön belőle véres lé , akkor az edényt a tűzről lehúzva, s lefedve, már megpuhul magától is. A paprikát, borsot, majoránnát elég a végén hozzáadni. A sózás pedig egészen a tálalásig ráér, különben meg-keményszik a máj.
Tanácsok: Hasábra vágott főt burgonya illik hozzá,sok savanyúsággal.
Hatalmas jó étvágyat hozzá!
#850
2010. február 20. 09:12
Válaszolj!





Lezsák János [Jana]

Burgonyás lángos. (ahogy én csinálom)
60dkg burgonya
50dkg liszt
3dkg élesztő
3,5dllangyos víz
1-2 evőkanál olaj

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk,melegen áttörjük,hagyjuk langyosra kihűlni.hozzáadjuk az átszitált lisztet,rá morzsoljuk az élesztőt,
hozzáöntjük a vizet,olajat,megsózzuk,és ha van
dagasztógépünk,percek alatt nem túl lágy tésztává
dagasztjuk.Tetejét megszórjuk lisztel,és tiszta konyharuhával letakarjuk,meleg helyen
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
Lángosok
só.
A főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tojást és az elmorzsolt élesztőt. Megsózzuk, és törött borssal ízesítjük. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz, és sima tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, és langyos helyen, letakarva 1/2 órát pihentetjük. Ezután a tésztát kinyújtjuk, kisebb lapocskákra vágjuk, és a serpenyőben felhevített olajban, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A juhtúróval megkenjük, és a friss, apróra összevágott kaporral megszórjuk.

Juhtúrós burgonyás lángos

Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 20 dkg juhtúró, 1 dkg élesztő, 1 db egész tojás, 1 evőkanál vaj, 5-6 dkg finomliszt, 1 csokor friss kapor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, bő olaj a sütéshez.
A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozom és áttöröm. Még melegen összedolgozom a szétmorzsolt élesztővel, a vaj felével, a liszttel, a sóval, a borssal és a tojással. A cipóvá gyúrt tésztát egy órán keresztül pihentetem, majd lisztezett deszkán két centi
akiram45, 2010. március 17. szerda, 22:04
Ünnepi menü újrahasznosítva
tűzálló tálba, úgy hogy háromnegyedig lepje le, majd tetejét fedjük be kinyújtott leveles tésztával. Széleit jól nyomkodjuk a sütőedényhez, tetejét szurkáljuk meg villával, és előmelegített sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig.

Befedhetjük krumplipürével is, ilyenkor a pürébe keverjünk egy-két tojás sárgáját, majd fedjük be vele a zöldséges ragut, villával igazgassuk el egyenletesen, és forró sütőben süssük pirosra. A maradék krumplipürét beledagaszthatjuk kenyértésztába vagy készülhet belőle burgonyás lángos.

Mit kezdjünk a lazacmaradékokkal?

Az egészben megsütött lazac maradékából legjobb, ha kenyérre kenhető szendvicskrémet készítünk. A maradék halhúsból szedjük ki kezünkkel a szálkákat, majd tegyük egy tálba.

Adjunk hozzá vékonyra felvágott zellerszárat (halványított zellert), felkockázott almát és keményre főzött tojást. Ízesítsük kevéske
agimami7, 2009. november 01. vasárnap, 19:35
Vacsoracsata-Hujber-Főétel
Sült báránygerinc


Hozzávalók:

kb.:1,5 kg konyhakész báránygerinc

6-7 evőkanál mangalicazsír burgonyás lángos
fél kiló liszt (bio finomliszt)
25 dkg vízben megfőtt
megtört burgonya
2 dl meleg víz só
2 dkg élesztő
bioolaj

Elkészítés:

A gerincet megtisztítjuk a rajta maradt inaktól, de egy vékony zsírréteget rajta hagyok. Megsózom; más fűszert nem használok hozzá, hogy a hús különleges íze jobban érvényesüljön. Forró sütőben, nagy lánggal (200 °C) 10 percig sütöm. Ekkor megfordítom, a tüzet közepesre mérsékelem (180 °C), és nagyságától függően további 20-30 percig sütöm.
A csontról lefejtve, fölszeletelve tálalom. Akkor jó, ha a közepe rózsaszínű, de nem véres.

Burgonyás lángos

Elkészítés:

A lisztet átszitálom, meleg helyre teszem. a krumplit megfőzöm, összetöröm. Az élesztőt 1
veronika74, 2009. október 01. csütörtök, 14:11
Nem csak lisztérzékenyeknek
szendvicsek készítéséhez kiválóan alkalmas.
Szilvás gombóc.
Hozzávalók: 30 dkg főtt áttört burgonya, 20 dkg Barbara kényérpor,1 db tojás, tölteléknek szilva a tetejére 15 dkg cukros darált dió.
A főtt burgonyát alaposan összetörjük, hozzáadjuk a kenyérport, a tojást és a sót. Rizslisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, és kimagvalt szilvát helyezünk a közepébe. Gombócokat formálunk, és sós vízben megfőzzük. Darált cukros dióval tálaljuk.
Baracklekváros burgonyás rúd.
Hozzávalók: 20 dkg Barbara kenyérpor, 30 dkg burgonya 1 db tojás, 1 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 evőkanál étolaj, ízesítésnek baracklekvár és porcukor.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a kenyérport, a vajat és a tojást. Rizslisztezett deszkán rudakat sodrunk belőle, és sós forró vízben megfőzzük. A zsemlemorzsát étolajban megpirítjuk, majd a hideg vízzel leöblített rudakat a pirított zsemlemorzsával alaposan összekeverjük, és barackízzel,
kloppenburg, 2008. december 01. hétfő, 23:36
Olcsó és gyors sütemények
megkenjük lekvárral.

17.

Linzerperec

Hozzávalók:
6 dkg liszt, 6 dkg vaj, 3 dkg cukor, 3 keményre főtt tojás átpasszírozott
sárgája, tojásfehérje a kenéshez, vékonyra vágott mandula.
Az anyagokat összegyúrjuk és apró pereceket készítünk, tojásfehérjével
megkenjük, a mandulával meghintjük. Először meleg, majd közepes hőmérsékleten
kb. 20 percig sütjük.
Figyelem: A frissen kisült perec, amíg ki nem hül, törékeny!

18.

Burgonyás linzer

Hozzávalók:
20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 20 dkg főtt, áttört burgonya, 50 dkg liszt, fél
citrom reszelt héja, 1/2 csomag sütőpor, 1 egész tojás, lekvár.
A zsírt a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a főtt, áttört
burgonyát, a lisztet, a citromhéjat, a sütőport, és jól összegyúrjuk. Vékonyra
kinyújtjuk, kis pogácsákat szaggatunk, minden második tészta közepét gyűszűnyi
nagyságúra kiszúrjuk. Tojásfehérjével megkenjük, cukorral megszórjuk
kloppenburg, 2008. december 01. hétfő, 23:01
vacsorák
Töltött sült hagyma

Hozzávalók:

75 dkg vöröshagyma, 1 adag leveszöldség, 25 dkg burgonya, 1,5 dl bor, 2 dl tejföl, tárkony, só, bors.

Elkészítése:

A megpucolt vöröshagymák tetejét levágjuk, belsejükbe lyukat vájunk. A leveszöldséget, a burgonyát apróra vágjuk, s tárkonnyal, sóval, borral fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a hagymákba vájt üregeket sóval, borssal meghintjük, majd a villával összenyomkodott zöldséges, burgonyás keveréket beletöltjük. A hagymák levágott tetejét visszahelyezzük, s egy tűzálló tálba rakva tejföllel leöntjük őket. Előmelegített sütőben, közepes lángon fedő alatt kb. negyedóráig sütjük, majd levesszük a fedőt, s mindaddig folytatjuk a sütést, amíg a hagymák külső burka meg nem pirul.

Hagymás burgonyalángos

Hozzávalók:

40 dkg burgonya, 35 dkg liszt, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 dkg élesztő, olaj, só.

Elkészítése:

Egy maroknyi lisztet keverjünk el az
wikers, 2008. augusztus 01. péntek, 11:35
Képek, videók
burgonyás tésztába.jpg
yvett789
2015. január 13. kedd, 18:19
burgonyás saláta.jpg
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:50
Burgonyás ételek
idvigjanos
2012. december 29. szombat, 07:34
burgonyás pite !
ibolya58
2012. szeptember 14. péntek, 10:14
burgonyás cukkinis egytál
ibolya58
2012. június 16. szombat, 15:36
BURGONYÁS KÖFTE !
ibolya58
2012. március 12. hétfő, 17:56
burgonyás falatka
ibolya58
2011. december 31. szombat, 13:24
Csirkemell burgonyás sört
anci-ani
2011. december 17. szombat, 23:50
Csirkemell burgonyás sört
olahl2
2011. december 16. péntek, 18:17
Burgonyás megvágva
lujza56
2011. augusztus 10. szerda, 23:07
burgonyás kenyér
lujza56
2011. augusztus 10. szerda, 23:04
burgonyás lángos....
szupermami
2011. február 28. hétfő, 15:24
feldarabolva.jpg
agica2004
2009. július 07. kedd, 15:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.