Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 04:20 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
4-5 cm-es kis mini kiflik lesznek. 😀
Hozzávalók:
500 g liszt
100 ml olaj
300 ml tej
40 g friss élesztő vagy 1 csomag szárított
1 teáskanál cukor
2 csapott teáskanál só

+ 30-40 g olvasztott vaj a kenéshez
+ 150 g reszelt sajt

1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítése:
A liszt közepébe kis fészket igazítunk ide tesszük az élesztőt, a cukrot, a langyos tejet és hagyjuk felfutni. Ezután a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva egy órát kelesztjük.
A megkelt tésztát három egyenlő részre vágjuk és mindegyiket vékony kör alakúra nyújtjuk.
Olvasztott vajjal lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebbik felüknél fogva feltekerjük, az így kapott kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk.
Tojássárgával megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Link
suzymama, 2020. április 08. szerda, 10:29
Címkék: liszt közepébe, langyos tejet, többi hozzávalóval, órát kelesztjük, megkelt tésztát, szélesebbik felüknél,
Kommentek
5 perc a munka, 30 perc sütés!
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt (5 enyhén púpozott pohár liszt)
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 pohár kefir vagy natúr joghurt (150 g-os)
- 2 dl víz (1 pohár víz)

Elkészítése:
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a kefirt és a vizet. Kézzel olyan tessék-lássék módra összedolgozzuk, tényleg csak nagyjából, ahogyan a képen is látszik.

A lényeg, hogy egy lágy tésztát kapjunk, amit végül nagyjából kerekre igazgatunk és egyszerűen beleemeljük egy sütőpapírral kibélelt jénaiba. Most jön a kozmetikázás: vizes kézzel a tetejét elsimogatjuk, hogy picit simább legyen, majd késsel bevágjuk keresztalakban.

Már mehet is a sütőbe, ahonnan bő harminc perc múlva illatozó, aranyszínre sült formában emelhetjük ki és tehetjük az asztalra legnagyobb örömünkre
eva6, 2020. március 30. hétfő, 11:37
Békebeli ropogós kifli
Hozzávalók 8 db kiflihez:

50 dkg búzafinomliszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g) Jobb ha szénsavmentes ásványvíz nem csapvíz
2 dkg (20 g) friss élesztő VAGY egy zacskó szárított élesztő
2 teáskanál (10 g) só

Recept:

A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk.

A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, kenyérsütőgéppel vagy robotgéppel. Minden esetben addig gyúrjuk a tésztát amíg sima nem lesz a felülete és nem ragad a kezünkhöz.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 db-ba vágjuk (kb 85-110 g/db), gombóccá formázzuk.

Tipp: 50 g-os tésztákkal dolgozva kb 17 mini kifli
eva6, 2020. március 30. hétfő, 10:29
Briós
mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral.

Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
6 dkg cukor
Csipetnyi só
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db tojás a kenéshez
2 ek cukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást. 50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet. Ha megkelt a többi hozzávalóval elkeverjük. Összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben. 35 percig pihentetjük

A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk. Kb. 6 dkg-os gombócokat formázunk. Kb. 15-16 db lesz belőle.

Pihentetjük kb 2 percig. Ezután
suzymama, 2020. március 11. szerda, 14:10
Narancsos kevert suti
Hozzávalók :

4 nagy méretű tojás
300 gr cukor (ez egy elég édes sütemény lesz, aki kevésbe édeset akar, az tegyen 250 g cukrot)
240 ml olaj
2 narancs reszelt héja
1 pohár (240 ml) narancslé
300 gr sima liszt
1 zacskó sütőpor.

1 fakanál vagy habverő
1 tál amiben összekeverjük
26 cm átmérőjű tortaforma vagy bármi más. Nekem most nem volt kedvem kereket sütni, úgyhogy english cake formaban sutottem.

Sütés után:

120 ml narancslé meglocsolni a süteményt (elhagyható de én meglocsoltam és nem bántam meg)

Elkészítése :

A tojásokat feltörjűk es a talba tesszuk, hozzaadjuk a cukrot es kb 1 percig keverjuk a fakanallal. Aztan hozzaadjuk az olajat,a reszlelt narancshejat, a narancslevet es ujbol jol osszekeverjuk. A lisztbe belekeverjuk a sutoport, majd 2-3 reszletben hozzakeverjuk a tobbi hozzavalohoz. Hig tesztat kapunk, nem kell megijedni ilyen kell legyen. A sutot kozben bemelegitjuk 160c. A masszat 26 cm
suzymama, 2020. március 05. csütörtök, 18:49
Farsangi fánk recept Az ünnepek étke
díszített" farsangi fánk. Kerekre szaggatott finom kelt tészta, ré­giesen pánkó vagy pampuska

HOZZÁVALÓK
38 dkg liszt
4 dkg élesztő
5 tojássárgája,
7 dkg vaj
8-9 evőkanál tej
1 evőkanál cukor
2 evőkanál rum
negyed citrom reszelt héja
csipet só
vaníliás cukor a meghintéséhez
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztet meleg helyre tesszük. Az élesztőt egy kanál cukorral, ke­vés liszttel és négy kanál langyos tejjel elkeverjük kovásznak. A tál közepébe, amelyben a fánk készül, tegyük a kovászt, köréje a lisz­tet.

Takarjuk le és tegyük langyos helyre, amíg megkel. Öt tojás sár­gáját csipet sóval elkeverünk és a liszthez öntjük, hozzáadjuk a fris­sen olvasztott vajat, a rumot és a négy-öt kanál forralt, kihűlt tejet. Addig keverjük, amíg hólyagos lesz és elválik a kanáltól. Ekkor be­takarva meleg helyen kelni hagyjuk.

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Szaggatjuk, letakarva hagyjuk
koszegimarika, 2020. január 29. szerda, 08:43
Békaszáj
A szaggatáskor leeső részeket nem gyúrjuk össze, hanem egymásra rakjuk és kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk. Ha összegyúrjuk nem lesz leveles.

500 g liszt,350 g vaj,150 ml tejföl
1 db egész tojás,1 db tojássárgája,1 csipet só
150 g savanykás lekvár(amennyi szükséges)
2 evőkanál porcukor 1 csomag vanília

Elkészítés 60 perc
A vajat a liszttel elmorzsoljuk. A tojást a tejföllel és a sóval elkeverjük, majd a lisztes massza közepébe öntjük. Egy kanállal eldolgozzuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk, fóliába csomagoljuk és 1-2 órára hűtőbe tesszük.

A sütőt bekapcsoljuk. Az egyik cipót lisztes deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Nagyobb köröket szaggatunk (nálam 8 cm átmérőjű), közepére lekvárt teszünk, összehajtjuk, a szélét finoman ujjainkkal összenyomjuk (ne nagyon, hogy sütés közben ki tudjon nyílni). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
180-190 fokon kb. 12-14 perc alatt megsütjük (sütőfüggő). Még melegen, de nem forrón
suzymama, 2020. január 17. péntek, 21:47
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Képek, videók
Mögötted lesznek sokan
sanci81
2016. július 31. vasárnap, 16:35
Lesznek akik...jpg
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 22:10
mindig lesznek.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:51
Lesznek vershez.png
cipello
2013. október 08. kedd, 11:46
Mindig lesznek....jpg
pacsakute
2013. augusztus 27. kedd, 06:07
Mindig lesznek.....jpg
pacsakute
2013. április 20. szombat, 12:48
0 gondok kis lesznek.jpg
lovaszmarika
2012. december 30. vasárnap, 19:27
A barátaiid ott lesznek V
pacsakute
2012. december 16. vasárnap, 12:52
már nálunk is lesznek kát
basikele
2012. november 02. péntek, 01:17
mindíg lesznek nagy hullá
jpiros
2012. május 13. vasárnap, 15:31
A sebekből hegek lesznek,
margoboszi
2012. május 01. kedd, 10:31
Fókuszálj a közepébe..jpg
sztana45
2011. március 27. vasárnap, 13:24
A virág közepében.gif
csalogany13
2010. augusztus 13. péntek, 00:48
Virág közepébe képet lehe
margoboszi
2009. október 18. vasárnap, 19:39
Sűrű erdő közepében kis f
zsebibaba51
2009. augusztus 02. vasárnap, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.