Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 03:54 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A halhatatlanság gyógynövénye
A halhatatlanság gyógynövénye

Gynostemma pentaphyllum (Gulan) - a halhatatlanság növénye

Nemrég egy orvos konferencián voltunk látogatóban, ahol a világ egyik legnevesebb etnobotanikusa, Michael Balik tartott előadást.

Michael Balikról röviden annyit, hogy a Harvard Egyetemen végezte tanulmányait, PhD doktori címét is a Harvardon védte meg. Három évtizede kutatja a növények és kultúrák, a gyógynövények és tradicionális használatuk kapcsolatát a világ trópusi, szubtrópusi és sivatagi vidékein.

56 nemzetközi expedíciót vezetett Belize, Bolívia, Amazónia, Kína, Kolumbia, Costa Rica, Haiti, Honduras, Jamaika, Mexikó, Peru, Srí Lanka, Trinidad, Thaiföld, India, Venezuela és Mikronézia szigetvilága őserdeibe, ahol az őslakosokkal hetekig, hónapokig együtt élve jegyezte le tradicionális gyógynövény használati szokásaikat.

Szinte szájtátva hallgattuk, annyi érdekes növényről beszélt, amit a törzsi népek napi szinten használnak az egészségük megóvása érdekében.

Jiaogulan

Az egyik ilyen növény amiről említést tett, az a Gynostemma pentaphyllumvolt. A keleti világban évezredek óta használják, és annyi pozitív hatása vált ismertté, hogy most már ideje a nyugati embereknek is megismerni ajiaogulant, ami nem véletlen kapta a halhatatlanság növénye címet.

Származása

A jiaogulant a kínai népi orvoslás a “Halhatatlanság növényeként" említi. A gulan a ginzenghez képest kevésbé ismert ázsiai növény, amit a kínaiak elsősorban azért használtak, hogy száz évig, vagy annál tovább éljenek. Azok, akik Kínában ismerik ennek a növénynek az áldásos tulajdonságait azt mondják rá: “Olyan, mint a ginzeng, csak sokkal jobb.

A jiaogulan tudományos elnevezése Gynostemma pentaphyllum, további ismert magyar elnevezése a gulan mellett, az ötlevelű ginzeng. A pentaphyllum szó jelentése ötlevelű. Talán ezért fordulhatott elő, hogy egyes források ötlevelű-ginzengként is említik, azonban ez megtévesztő lehet, mert a jiaogulannak semmi köze a ginzenghez. A gulannal botanikailag nincsenek rokonságban, csak gyógyhatásukban hasonlítanak. Mindkét növény jó hatással van az immunrendszerünk működésére.

A gulan őshazája Ázsia, és elsősorban Kínában, Észak-Vietnámban és Japánban őshonos.

A növény neve szó szerint annyit jelent, mint “kígyózó futóorchidea".

Kínai elnevezése jiaogulan, japánul ama-cha zuru. Angolul egyszerűen gynostemma-nak vagy sweet tea vine-nak nevezik, ez utóbbi inkább a japán jelentés fordítása.

Története

Neve először a Ming dinasztia korában bukkant fel. Zhu Xiao 1406-ban írt róla először a Materia Media alultápláltságnál című orvosi szakkönyvében. Ő azt írja erről a növényről, hogy egy olyan nagyszerű táplálék, ami élelmiszerhiány vagy éhínség esetén kiválóan alkalmazható.

Később a híres füvész, Li Shi Zen 1578-ban a Compendium of Materia Media című könyvében már úgy beszél róla, mint egy olyan gyógynövényről, amelynek rengeteg pozitív tulajdonsága van. Ő azt állítja, hogy a jiaogulan kiválóan alkalmazható a különböző vérzéseknél, az ödémák kezelésére, a torokfájás csillapítására, és a trauma megszüntetésére.

A dél-kínai területeken a jiaougulanra serkentőként tekintettek: munkába indulás előtt mindig megitták az e növényből készített teát, hogy jobban bírják a terhelést. A munka befejeztével is ittak belőle, hogy megszüntessék a kimerültségüket. A fiatalság megőrzőjének nevezték, mivel egészségüket is ezzel a teával óvták. A megfázásra és a tüdőbajra is kiváló szernek bizonyult. Azt mondták róla, hogy olyan, mint a ginzeng, de annál sokkal jobb.

A gyógynövény az 1970-es évek után

Kínában

Az első tudományos kutatást e növénnyel kapcsolatban 1972-ben végezték. 537 krónikus hörgőgyulladásban szenvedő beteget vizsgáltak meg. Megállapították, hogy a jiaogulannal kezelhető e betegség.

1987-ben Dr. Jialiu Liu egy újabb kutatást végzett el. Megbízták a Guiyang Medical College-t azzal, hogy vizsgálják meg a környék természetes erőforrásait, és ezen erőforrások a gazdaság számára pozitívan ható eshetőségeit. Több mint 100 növényt vizsgáltak meg. Később a jiaogulanra terelődött a figyelem, mert rájöttek, hogy igen erős gyógyhatással rendelkezik.

Japánban

A japánok amacharuzunak, édes futónövénynek nevezik a jiaogulant. Felfedezése a 70-es évek közepére esett. Az édes alkotóelemek elemzése során Dr. Masahiro Nagai egy érdekes felfedezést tett az amachazuru igazi alkotóanyagát illetően. Megállapította, hogy az amachazuru több alkotóanyagban azonos a Pantax Ginseng-gel, pedig az egy teljesen másik növény.

1977-ben Takemoto professzor szaponinokat talált a növényben, amelyek megegyeznek a ginzengben találhatókkal, de a ginzeng csak 28 szaponint, míg az amacharuzu 82-t tartalmaz, így erősebb hatású.

1984-ben további három tesztet indítottak, amelyek segítségével bebizonyították, hogy a jiaogulan növeli a teljesítőképességet, gátolja a tumorképződést, és adaptogén hatásai is vannak.

A halhatatlanság-növény egészségessé tesz
A gynostemma jótékony hatásai

Egyre népszerűbb mind a kínai orvoslásban, mind a nyugati gyógyításban. Ennek pedig nem más az oka, mint hogy ez a csodálatos gyógynövény rengeteg gyógyhatással bír, képes meggyógyítani és szabályozni a szervezet működését.

Gynostemma mint adaptogén gyógynövény

Adaptogénként megvan az a különleges képessége, hogy “helyreállítsa a homeosztázist", azaz visszaállítsa az egyensúlyt a test számos területén. Ebbe beletartozik a szív- és érrendszer, az emésztő-, ideg- és immunrendszer, valamint a szaporítószervek is.

Stresszhelyzetben az adaptogén segíti a szervezetet. Erősíti az immunrendszert, és megakadályozza, hogy a stressz - legyen az munkahelyi probléma, a levegőben található méreganyagok, nem megfelelő táplálkozás vagy bármi más - károsítsa a szervezetet.

Hatása a sportban

A gynostemma a túledzés hatásait is csökkenti, mivel védi az immunrendszert a stressztől.

Egy, a kínai Guiyang Medical College által végzett kísérlet kimutatta, hogy a gynostemma növelte az alanyok erejét és állóképességét. 300 sportolónak adtak gulant verseny előtt, a kontrollcsoport pedig placebót kapott. A tesztcsoport minden tagja arról számolt be, hogy több energiája volt, élesebbek voltak a reflexeik, ugyanakkor kevésbé izgultak a verseny előtt és közben.

Fokozza az állóképességet, és csökkenti a regenerációhoz szükséges időt. Ez alapján kijelenthető, hogy a gynostemma tökéletes mindenki számára, aki javítani szeretné sportteljesítményét.

Hatékony zsírbontó

Vannak olyan klinikai adatok, amelyek szerint a gynostemma segíthet a súlyvesztésben is. Erre az egyik legjobb magyarázat, hogy aktiválja az AMPK enzimet, ami olyan hatást indít el a szervezetben, mintha testedzést végeznénk, azaz segít a testzsír lebontásában.

Természetesen a napi testmozgást nem váltja ki, de nagy segítséget nyújhat olyan embereknek, akik valami okból kifolyólag korlátozottak a mozgásban (tolószékes emberek, ágyhoz kötött betegek, ágynyugalomra ítélt várandósok).

Hatása az inzulinrezisztenciára

A jiaogulan segíthet az 1-es és a 2-es típusú diabétesz kezelésében is. Egyik hatóanyaga, a damulin, hatékonyabbnak bizonyul, mint a Metformin, amit inzulinrezisztencia (IR) kezelésére használnak. Tehát, mielőtt a gyógyszerhez nyúlunk, érdemes egy próbát tenni a gynostemmával.

Gynostemma, a szuper antioxidáns

A jiaogulan jelentős antioxidáns hatással bír. Klinikai vizsgálatokkal igazolták, hogy a növény csökkenti a szuperoxid gyökök és a hidrogén-peroxid mennyiségét is. Ezenkívül növeli a SOD (superoxid-dizmutáz) mennyiségét, ami a szervezet egyik legfontosabb antioxidánsa (ettől függ leginkább az élettartam).

Mivel megelőzi a DNS-károsodást (amelyet az oxidáció okozna), és késlelteti az öregedést, ezért él jó néhány, gulant használó kínai akár száz évig is.

A Loma Linda Egyetem 1992-ben végzett kutatása kimutatta a jiaogulan antioxidáns hatását. A növény különböző hatóanyagai többféle ártalmas oxidációs folyamatot is megelőztek. A kutatók következtetése szerint “a gipenozid (ez a gulan aktív molekuláris komponense) átfogó antioxidáns hatása értékes lehet számos betegség, például az érelmeszesedés, májbetegségek és gyulladások kezelésében és megelőzésében".

Daganatmegelőző hatás

Rendkívül erős antioxidáns hatásának köszönhetően a gulanról kimutatták, hogy gátolja a rákos daganatok növekedését.

Egy állatkísérlet során patkányoknak két hétig gulant adtak, mielőtt karcinogén anyagot juttattak volna a szervezetükbe. Miután 18 héten keresztül kapták a karcinogén anyagot, a patkányokat felboncolták. Nemcsak kevesebb tumort találtak a tesztcsoportban, mint a kontrollcsoportban (azok az állatok nem kaptak gulant, csak karcinogén anyagot), hanem a gulan mintegy hat héttel késleltette a daganatok kifejlődését is, pedig a patkányok rendszeresen kaptak karcinogén injekciókat.

A klinikai kutatások során a kutatók felfedezték, hogy a gulan növelte a természetes ölősejtek aktivitását húgyúti daganatokban szenvedő betegeknél, segítve a szervezetüket, hogy felvegyék a küzdelmet a daganatok növekedése és terjedése ellen.

Gynostemma mint vérnyomásszabályzó

A magas és alacsony vérnyomás egyaránt káros az egészségre. A szívrohamtól kezdve az agyi keringés összeomlásáig többféle súlyos problémát okozhatnak, ezért mindenképpen foglalkozni kell ezekkel a problémákkal. A gulan a megfelelő szintre állítja be a vérnyomást, akár magas, akár alacsony volt eredetileg.

Magas vérnyomásban szenvedő betegek esetében egy klinikai tanulmány során összevetették a ginzenget és a jiaogulant. Megdöbbentő eredményre jutottak: azok közül, akik jiaogulant szedtek, 82 százalék számolt be jelentős javulásról, míg azok közül, akik ginzenget használtak, csak 46 százalék.

Gynostemma mint koleszterinszabályzó

A gulan hasonlóan hatékony a magas koleszterinszint csökkentésében. Számos klinikai kutatási eredmény látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy a gulan hatékonyan csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, ugyanakkor növeli a HDL (hasznos koleszterin) szintjét.

Azzal, hogy az LDL szintjét csökkenti, a gulan segít megelőzni az érelmeszesedést, az agyvérzést és a szívinfarktust.

A szív őre

A jiaogulan serkenti a szívműködést. Más gyógynövényekkel kombinálva, az egy veréssel továbbított vér mennyiségét 37%-kal, a perc térfogatot 21%-kal, az ejekciós frakciót 13%-kal növelte. A gipenozidok növelik a szívizom összehúzódó-képességét. Ezáltal növelik a szívműködés hatékonyságát.

Egyszerűbben fogalmazva, a gulan könnyíti a szív munkáját, segíti abban, hogy azonos mennyiségű vért kevesebb erőfeszítéssel legyen képes továbbítani anélkül, hogy a pulzusszámot vagy a vérnyomást növelné.

Májvédő hatása

A szív nem az egyetlen szerv, amelyet a gulan véd és segít. Gyógyító hatással van a májra is, megóvja a méreganyagok hatásától.

A gulannal a Hepatitis B is kezelhető. 100 betegnek adtak jiaogulant, 3 hónapon keresztül. A hatékonyság 89% volt. Egy másik vizsgálat, 200 beteg bevonásával hasonló eredményt mutatott. Volt olyan vizsgálat is, amely szerint képes volt a májat megvédeni különböző mérgező anyagoktól, mint például a szén-tetraklorid.

A bronchitis “gyógyszere"

A tüdőnek is hasznos a gulan, különösen a bronchitis (hörghurut) kezelésében, mivel eredetileg ennek a betegségnek a gyógyszereként ismerték Kínában. Egy 86 bronchitises beteggel végzett vizsgálatban, a jiaogulan a betegek 93 százalékának javított az állapotán. Egy másik vizsgálatban, 96 esetből 93 százalékban segített.

Hatása az immunrendszerre

A jiaogulan serkenti a fehérvérsejtek termelődését. Szabályozza a limfociták termelődését, és növeli aktivitásukat. Immunserkentő hatású.

A pihentető alvás elősegítője

A növény a vizsgált esetek 89-95 százalékában elősegítette a mélyebb, nyugodtabb alvást is. Ha a szervezetnek nyugalomra van szüksége, akkor a gulan segíti a pihenést és a regenerációt. A jiaogulan megszünteti az álmatlanságot. Általában 89-95%-os javulás érhető el a fogyasztásával. A növény normalizálja az idegrendszert. Megnyugtat, és elűzi a depressziót.

A szépség és a fiatalság megőrzője

Erőteljes tonizáló, feszesítő kívül-belül, így a bőrre és a belső szövetekre is jótékony hatása van. Rendszeres fogyasztásával sokáig megőrizhetjük bőrünk simaságát, de már a kialakult ráncok kezelésében is segíthet.

Nemcsak a bőrnél és a kötőszöveteknél jelentkezik a fiatalító hatása, hanem a hajnál is. Megelőzi a haj megőszülését azzal, hogy növeli a hajhagymákat tápláló sejtek membránjának aktivitását.

Alkalmazása

Bár nem a ginzengfélék családjába tartozik, a gynostemma is adaptogén növény. Azt szem előtt kell tartani, hogy az adaptogének nem azonnal, hanem fokozatosan fejtik ki hatásukat. A legjobb hatás elérése érdekében folyamatosan használni kell őket.

Mivel jó hatással van az immunrendszerre, bárki hasznát láthatja a szedésének. Antioxidánsként megóvja szervezetünket az oxidatív károsodástól. Akik nagy mennyiségű szennyezésnek vannak kitéve, érdemes fontolóra venniük a gynostemma szedését.

Nem esszenciális, ezért nincs belőle napi szükséges mennyiség, és hiánytünetei sincsenek.

Vannak mellékhatásai?

Nincsenek dokumentált mellékhatásai, és az évszázados feljegyzések alapján is biztonságosnak mondható.

Mindig tartsuk magunkat a szedési útmutatóhoz!

A gynostemma a következőkre van jó hatással (a természetgyógyászat szerint):

Antioxidáns: csökkenti a szuperoxid gyökök mennyiségét
Adaptogén: normalizálja az idegrendszer működését
Álmatlanság: pozitív hatása van az álmatlanság kezelésében
Vérnyomás: szabályozza a vérnyomást
Szívműködés: serkenti a szívműködést
Koleszterin: csökkenti a koleszterinszintet
Fehérvérsejtek: serkenti a fehérvérsejtek termelését
Immunserkentő: erősíti az immunrendszert
Baktériumellenes és gyulladáscsökkentő hatású
Daganatmegelőző
Tüdővédő: segít a bronchitis kezelésében
Diabétesz: javulást hozhat a cukorbetegségben szenvedők állapotában
Alakformáló hatású: elősegíti a zsírbontást és a zsíranyagcserét
Sportolóknak: Fokozza az álóképességet, és elősegíti a regenerációt
Bőrfeszesítő: tonizálja a szervezetet kívül-belül
Őszülés ellen: késlelteti az őszülést, védi a hajhagymákat

Hogyan fogyasszuk?

Felhasználható növényi része, a levele. Elsősorban gyógyteaként használják, de előállítható belőle alkoholos kivonat, esetleg kapszula és gyógyszer (pirula) is. Teát készíthetünk szárított vagy frissen szedett levelekből is.

Tea készítése: 1l vízhez egy maréknyi tealevelet tegyünk. A leveleket 80 fokos vízzel öntsük le, hagyjuk állni 5-15 percig, majd szűrjük le. A legtöbb teafélével ellentétben nem lesz erősebb, ha hosszabb ideig áll, édeskés íze viszont annál intenzívebbé válik.

gulan

A Gulan termesztése

Maga a növény kétlaki. Egy-egy példányon vagy porzós vagy termős virágok fejlődnek. Így, ha magot szeretnénk szedni róla, akkor mindenképpen két, ellentétes nemű egyedre lesz szükségünk. A beporzást rovarok végzik. A növény júliustól augusztusig virágzik, leveleit (évelő növényről lévén szó) télre lehullajtja. Egyes éghajlati területeken egynyári növényként fejlődik. Napos (esetleg félárnyékos) helyre ültessük, mert az árnyékot nem preferálja.

A jiaogulan télálló növény. A magyarországi teleken a föld feletti része elfagy, de tavasszal, a jó idő beköszöntével újra kihajt. Ha tehetjük, neveljük cserépben. Ha szobában neveljük, akkor egész évben fejlődik, ha szabadban tartjuk, akkor kúszónövényként nevelhetjük.

Mint a legtöbb növény, a jó minőségű talajt erőteljes fejlődéssel hálálja meg. Mivel kúszónövény, vagy támasztékot igényel, vagy a cserepet magasra helyezve biztosítsunk helyet a hajtások csüngésének.
Forrás: antalvali.com
horvathnemagdi, 2014. június 26. csütörtök, 16:24
Címkék: Michael Balik, Michael Balikról, Harvard Egyetemen, Costa Rica, Materia Media, Jialiu Liu,
Kommentek
Ganoderma gyógyhatásairól
orvosságoknak van egy olyan kategóriája, amit ők erősítő gyógynövényeknek neveznek. A kínai orvoslásban ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a megelőzésre.

Az életerő erősítő gyógynövények közé azokat sorolják, amelyek hozzájárulnak az általános egészséghez, vitalitáshoz és minőségi élethez. Ezeknek a gyógynövényeknek a fogyasztását napi szinten javasolják, még akkor is, ha nem vagyunk betegek. 50 gyógynövény tartozik ebben a kategóriába. Az egyik legszentebb mind közül a ganoderma, ezért kapta a Halhatatlanság Gombája nevet. Mivel a szerzetesek is előszeretettel fogyasztották, a Spirituális Potenciál Gombája névvel is illették.

Az ősi Kínában, amikor először ráleltek erre a gombára a hegyekben, akkor öregedést lassító hatása miatt vált ismertté. Sok legenda született a ganoderma gombáról, de a mai kor kutatásai megalapozottnak találták az ősi kínai megfigyeléseket. Ma már tudjuk, hogy a ganodermának magas antioxidáns tartalma van, élethosszabbító tulajdonságai vannak és stimulálja az agy
pacsakute, 2020. május 25. hétfő, 22:48
Mai harmónia kártyám
problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.
eva6, 2020. május 18. hétfő, 07:02
Harmónia......
problémák egyediségét és megismételhetetlenségét is mutatja. Egyedül a te dolgod, hogy megoldd! A márvány nemes, drága, ahogy a mostni aktuális feladatod is nemes. A márványt az ókori görögök és rómaiak épületek és szobrok készítésénél használták, ezért a hagyományok megőrzésének és kifinomult ízlésnek a szimbóluma. A természetben rengeteg variációban és színben fordul elő. Mivel nagyon drága, utánzataival gyakran találkozhatunk a körülöttünk lévő dekorációkat illetően. A tiszta fehér márvány a halhatatlanságot jelenti.

Szerelmi üzenete: Régi viszonyban szilárd alapokon állónak látszó, nemes, de könnyen eltörhető, érzékeny, rossz teher-elosztású kapcsolat. Párkeresőknek hajthatatlanság.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy nem minden olyan erős, mint amilyennek látszik.
Gondolkodj el gyenge pontjaidon, és végezz rajtuk erősítést. Minden ilyen jellegű problémának van megoldása.
Üzeni, hogy érdemes a nemes, örök dolgok felé venni az irányt, és azokért áldozatot hozni.
agica2004, 2020. május 10. vasárnap, 15:45
Harmónia......
HarmoNet Harmóniakártya (2020-05-06)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Eredményesség hatja át.

Csillagok - Az Istenség jelenléte, fensőbbség, örökkévalóság, halhatatlanság, remény

,,Csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok, mutassatok utat..." Így szól a nóta, figyelmeztetve arra, hogy életed égi kísérői különleges üzenettel szolgálnak neked! Uralkodó bolygód üzenete ma különösen igaz rád! Olvasd el a HarmoNet horoszkópját, és ha az üzenet még abból sem válik világossá, rendelj személyre szabott horoszkópot. Égi jellegük miatt a szellemi erők, a sötétség ellentétének jelképei. Az asztrológia azon az elven működik, hogy a csillagok analógialáncai saját érzékeléssel rendelkeznek, mert tisztán részesednek az éltető isteni természetből. A természeti népek a csillagokat istenségeknek tekintették. Az
agica2004, 2020. május 07. csütörtök, 17:37
Feltámadás
,,Én vagyok... az élő, pedig halott voltam, és íme, élek örökkön-örökké" (Jel 1,18).

Virágok! Húsvéti liliomok! Mondjátok el nekem ma reggel a halhatatlanságnak ugyanazt a vonzó leckéjét, amit már elmondtatok olyan sok szomorkodó léleknek éveken át. Bölcs régi Könyv! Hadd olvassam ismét lapjaidon azt a szilárd bizonyosságot, hogy ,,a meghalás nyereség" (Fil 1,21). Költők! Idézzétek nekem verseiteket, amelyek visszhangozzák az örök élet evangéliumát minden téren. Énekesek! Zengedezzetek még egyszer az öröm himnuszaival - hadd halljam ismét kedvenc feltámadási énekeimet!
Fák, virágok és madarak; tengerek, egek és szelek - suttogjátok azt, hangozzék újból, énekeljétek, visszhangozzék, doboljon és dübörögjön minden atomon és részecskén át a Földön, és a lég teljék meg vele! Mondjátok el és ismét mondjátok el, amíg remény támad és meggyőződéssé válik, és a meggyőződésből a tudás bizonyossága nem lesz! Mondjátok Pálhoz hasonlóan, még ha halál is vár ránk, akkor
kalmanpiroska, 2020. május 01. péntek, 07:51
Harmónia......
járatlan út. Minden út nyitva áll előtted, kérdés csak az, hogy a ritkábban járt, vagy a gyakrabban tapodott ösvényt választod magadnak. Ez a kártya azt jelzi, helyes cél felé tartasz, jó úton haladsz. Az emberi élet maga is út. Az út egy követendő, példa értékű eszmény jelképe. Az utazás általánosságban a keresés, a felfedezés, a beavatás, a megtisztulás, a misztikus tudás utáni vágy, az egyik szintről a másikba, a profán térből a szent térbe való átlépés; célja a béke, az igazság, a boldogság, a halhatatlanság, a misztikus központ, az igazi önazonosság meglelése. Az egyiptomiaknál a lélek halál utáni utazása.

Szerelmi üzenete: Kapcsolatban élőknek pozitív fordulat. Párkeresőnek el kell indulni azon az úton, mely a beteljesült szerelemhez vezet.

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy az életben a legfontosabb dolog a spirituális fejlődés.
Érdemes elgondolkodnod, hogy a lehetséges utak közül melyiket fogod választani, tényleg a saját utadat járod-e. Mi az az elengedhetetlen
agica2004, 2020. április 12. vasárnap, 18:15
Mai harmónia kártyám
HarmoNet Harmóniakártya (2020-03-12)

Kedves eva6!
A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Kegyelem hatja át.
Gyümölcs - halhatatlanság, újjászületés, termékenység élet

Arra figyelmeztet, hogy alkotóerőddel foglalatoskodj. Ha pozitív a helyzet, akkor lazíts, élvezd az életet. Ha a helyzet nem éppen gyümölcsöző, most azzá teheted, ha még jobban odafigyelsz, kiaknázod a lehetőségeidet. A nap által megérlelt gyümölcs a sors adományaira is utalhat, arra szólít fel, hogy az élet bőségszarujából vedd el, ami a tiéd. Jelenti egy állapot végállomását és eredményességét, valamint egyben - a magja révén - egy új dolog kezdetét. Reprezentálja a bőséget, a kezdet és az eredet megtestesítője. Szerencsehozó kártyaként a ereje kedvez a szerencsejátékoknak, a gyümölcsöző emberi
eva6, 2020. március 12. csütörtök, 12:47
Képek, videók
Anyák halhatatlansága
sacimama
2014. május 04. vasárnap, 16:20
halhatatlanság növényei.j
sarkadykati
2013. január 17. csütörtök, 19:17
Halhatatlanság.jpg
gigi55
2011. május 03. kedd, 06:21
A halhatatlanságról....b m
bongyi53
2010. október 20. szerda, 20:42
Gyógynövények.jpg
pacsakute
2020. május 15. péntek, 21:46
Tüdő gyógynövényei.jpg
pacsakute
2020. február 05. szerda, 00:00
Gyógynövényes segítőink-m
pacsakute
2020. február 04. kedd, 23:53
Gyógynövényes borogatások
pacsakute
2020. február 04. kedd, 23:47
Fűszerek-gyógynövények .j
pacsakute
2020. február 01. szombat, 23:25
Légzésreható gyógynövénye
pacsakute
2019. október 25. péntek, 13:42
Michael Jordan villája-Ed
durcimarcika
2020. május 03. vasárnap, 14:46
Michael Cheval
durcimarcika
2020. február 12. szerda, 20:42
michael+McAuliffea.jpg
menusgabor
2019. május 09. csütörtök, 21:27
Michael J. Fox .
alvaro-hopihe
2018. április 09. hétfő, 08:52
Michael Jakson és Jannet.
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.