Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 15:37 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kibertámadás ért több ezer izraeli honlapot
"Állj készen a meglepetésre" - üzenték a megtámadott honlapokon angol és héber nyelven. A szöveget egy lángoló tel-avivi házakat ábrázoló képen helyeztek el, a montázson a tengerben a súlyosan megsebesült Benjámin Netanjahu miniszerlentök megpróbál elérni egy mentőövet. Videoüzenetet is elhelyeztek: több izraeli város bombázását is szimulálják, Jeruzsálemben az Al-Aksza mecsetnél arab imádkozókat, és a zsidó állam megsemmisítésével fenyegetnek, miszerint "Izrael nem fogja megérni a következő 25 évet".

Minden érintett honlapot a UPress nevű internetes cég szerverein tárolták a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet tudósítása szerint. A vállalkozás megígérte ügyfeleinek, hogy az esti órákig helyreállítja az eredeti állapotot.

Kisvállalkozások, vendéglők, városi önkormányzatok, jobboldali politikai csoportosulások, továbbá a baloldali liberális Merec pártot vezető Nicán Horovic honlapja is a kibertámadás áldozata lett.

A támadást a szakértők szerint az arab világ hackereinek egy csoportja követte el, voltak köztük török és észak-afrikai támadók, néhányan a Gázai övezetből dolgoztak.

Iránban pénteken tartják az 1979-es iszlám forradalom után bevezetett Kudsz, vagyis Jeruzsálem-napot, amellyel a ramadán utolsó napján a palesztinok ügyét hangsúlyozzák.

Május elején egy Izraelnek tulajdonított kibertámadás béníthatta le a Hormuzi-szorosban az iráni Sahíd Radzsí kikötőt, amit április végén Teherán sikertelen számítógépes hadművelete előzött meg az izraeli ivóvízellátás megzavarására.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 16:42
Címkék: Benjámin Netanjahu, Jediót Ahronót, Nicán Horovic, Sahíd Radzsí, megtámadott honlapokon, lángoló tel-avivi,
Kommentek
Koronavírus - Szijjártó: az új körülményekre kell reflektálnia az Információs Hivatalban dolgozók képzésének
verseny és a beruházásokért folytatott vetélkedés az országok között, az erősorrendet pedig nagy mértékben befolyásolja majd, hogy melyik ország milyen mértékben tudja megvédeni a munkahelyeket és hány új munkahelyet tud létrehozni - vélekedett.

A mindennapi élet változásai közül a miniszter szerint az egyik legfeltűnőbb, hogy a digitalizáció és a járvány okozta kényszer miatt a személyes találkozások szerepét egyre inkább átveszik az online kapcsolatteremtési formák. Emiatt jelentősen nő a kibertámadások veszélye. Ezért a kiberbiztonság jelentősége még soha nem volt olyan fontos, mint lesz a következő években lesz - mondta.

Hangsúlyozta: a kibertámadások megelőzésére, a támadási szándékok felderítésére sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani az elkövetkezendő időszakban.

Hozzátette: a magyarok nemzeti érdeke, hogy a NATO erősödjön, ennek eléréséhez folyamatosan növelik a magyar hozzájárulást.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a következő időszakban azok az országok erősödnek meg,
velemenyezd, 2020. május 28. csütörtök, 12:11
Izraeli kibertámadás béníthatott meg egy iráni kikötőt
A Hormuzi-szorosban, Bandar-Abbász iráni tengerparti városában található kikötő forgalma május 9-én állt le váratlanul, miután a hajóforgalmat és az áruszállítást összehangoló számítógépes rendszer összeomlott. Amerikai sajtóértesülés szerint izraeli kiber-ellentámadás okozta a komputerek többnapos zavart eredményező leállását.

Meg nem nevezett amerikai kormányzati tisztviselők szerint Izrael a "rendkívül pontos" és súlyos károkat okozó akcióval egy április 24-i, sikertelen iráni kibertámadást torolt meg, amely az ország ivóvízellátásában próbált károkat okozni - írta a ynet. Az incidenst ismerő tisztviselők szerint az ismeretlen, feltételezhetően iráni hekkerek a vízelosztást és a szennyvízkezelést ellenőrző izraeli számítógépeket vették célba, valamint azt a rendszert, amely a klór és más vegyi anyagok hozzáadását szabályozza. A kibertámadást időben észlelték és megakadályozták, még mielőtt jelentős károkat okozott volna.

Az izraeli vízügyi illetékesek gyorsan intézkedtek, és azonnal
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 12:22
Az EU egy évvel meghosszabbította a kibertámadások elkövetőivel szembeni szankciórendszert
A tanácsi tájékoztatás szerint ennek eredményeképpen az unió "továbbra is képes lesz arra, hogy célzott korlátozó intézkedéseket vezessen be a jelentős hatást gyakorló és külső fenyegetésnek minősülő kibertámadásokban közreműködő személyekkel vagy szervezetekkel szemben".

Korlátozó intézkedéseket lehet továbbá bevezetni akár az unión kívüli államok vagy nemzetközi szervezetek ellen irányuló kibertámadásokra válaszul is, "amennyiben a közös uniós kül- és biztonságpolitika céljainak megvalósításához szükség van ezekre az intézkedésekre" - áll a brüsszeli közleményben.

A szankciórendszer célja elsősorban az EU vagy a tagállamai ellen irányuló kibertevékenységek végrehajtásától való elrettentés és az azokra való reagálás. A büntetőintézkedések emberek esetében az EU-ba való beutazási tilalmat, illetve emberek és szervezetek esetében egyaránt vagyonieszköz-befagyasztást foglalnak magukban. Emellett uniós állampolgároknak és szervezeteknek tilos a jegyzékbe vettek rendelkezésére pénzeszközöket
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 19:03
Kibertámadás érte a Stadler járműgyártó csoport nemzetközi IT-rendszerét
Hangsúlyozták, hogy az érintett rendszerek újraindítása folyamatban van, a koronavírus okozta járványhelyzet és a kibertámadás ellenére az új járművek gyártása, a járművek karbantartása továbbra is biztosított.

A tájékoztatás szerint a cég belső ellenőrzési rendszere feltárta, hogy a cégcsoport informatikai hálózatát rosszindulatú szoftvertámadás (malware) érte, amely nagy valószínűséggel adatszivárgáshoz vezetett, a nagyságrend meghatározásához további vizsgálat szükséges.

A Stadler azt feltételezi, hogy az incidens egy ismeretlen elkövetők által végrehajtott, professzionálisan szervezett támadás eredménye.

Az elkövetők a Stadlertől nagy mennyiségű pénzt követelnek, és azzal fenyegetik a vállalatcsoportot, hogy a megszerzett adatok nyilvánosságra hozatalával károkat okoznak a társaságnak és munkavállalóinak egyaránt - ismertették a közleményben.

Kiemelték, a Stadler a szükséges biztonsági intézkedéseket azonnal megtette, az ügy kezelésébe külső szakértőkből álló csapatot, illetve az
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:12
Krónika 12. rész (honvédség, biztonság)
állomány körét.

A rendőrök oktatását érintő változások közé sorolta a rendőrség által készített kép- és hangfelvételek azonosításra alkalmatlanná tételét. Hangsúlyozta, hogy a képzés során ezekkel a felvételekkel élethelyzeteket mutatnak be, de ha azok szereplői felismerhetőek maradnának, akkor azzal személyiségi jogokat sérthetnek.

A nemzetbiztonsági szolgálatokról törvény módosítására áttérve kiemelte a tervezett kiberbiztonsági központ és kutatóintézetet létrehozását. A cél az, hogy a kibertámadásokra megfelelően tudjanak reagálni - szögezte le. Amennyiben a szervezet a kibertér biztonságát fenyegető eseményt érzékel, akkor elrendelheti az elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adat vagy szolgáltatás ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét. A végrehajtásban részt vesz a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is - emelte ki. Az ideiglenesen hozzáférhetetlenné tétel időtartama maximum kilencven nap lehet, amit további kilencven nappal meg lehet hosszabbítani - érvelt.

A javaslat
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 20:44
Hackerek támadtak meg kínai kormányhivatalokat és diplomáciai kirendeltségeket
A támadás célpontjában pekingi és sanghaji kormányhivatalok mellett Kína a többi közt Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Észak-Koreában, valamint Thaiföldön működő diplomáciai kirendeltségei álltak.

A jelentésben a Qihoo 360 az akcióval a kelet-ázsiai DarkHotel nevű hacker csoportot gyanúsítja, és a cég feltételezése szerint a támadás célja az új koronavírus-járványhoz köthető. Ugyanezt a csoportot sejtik egyébként a márciusban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) elleni, sikertelen kibertámadások mögött is.

A pekingi vezetés a járványra tekintettel arra kérte a hivatalokat, hogy legfeljebb csupán az ott dolgozók fele tartózkodjon egyszerre a munkahelyen - emiatt sokan a VPN szervereken keresztül érik el otthonaikból az irodai hálózatot. "Ha a VPN fenyegetést jelentő felek ellenőrzése alá kerül, számos vállalat és intézmény belső tartalmai válnak elérhetővé a nyilvános hálózaton, ami felmérhetetlen károkat okozhat" - fogalmaz jelentésében a szoftvercég.

A DarkHotel egy legalább 2007
velemenyezd, 2020. április 07. kedd, 14:42
Koronavírus - Fidesz: szükség van az összefogásra
pártok között egységet érezzenek - jelentette ki.

A korábban elhangzott ellenzéki kifogásokra reagálva azt mondta, hogy digitális parlamenti szavazásra az uniós tagállamok túlnyomó részében nincsen lehetőség. Ennek bevezetéséhez az alaptörvényt, a házszabályt és az országgyűlési törvényt is módosítani kellene, ami legalább egy hónap lenne - emelte ki. További időt venne el a rendszer kiépítése és még akkor sem biztos, hogy ellenőrizni lehetne, hogy ki ad le egy szavazatot, miközben fennáll a kibertámadás veszélye is - hívta fel a figyelmet.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: aki teljhatalomról beszél, az vagy nem olvasta a törvényt, vagy olvasta, de rosszindulatú és azért ismételgeti ezt a kijelentést. A jogszabály világosan fogalmaz, a járvánnyal szembeni megelőző intézkedésekről és a gazdasági hatásokra vonatkozó döntésekről van szó - szögezte le.

Hangsúlyozta, most nincs ideje pártpolitikai vitáknak vagy a miniszterelnökkel szembeni személyeskedésnek. Kérte az ellenzéket, tegyék félre "azt a
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 17:03
Képek, videók
Emily-Benjamin Netanjahu
dandej
2017. augusztus 01. kedd, 09:36
kSw6v5Uorlzk4h41xoGG3a Hro
molcso
2009. október 17. szombat, 15:13
Elizabeth Horovicz.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:42
Radzsa a lbdájával
ve48
2007. december 17. hétfő, 19:00
Radzsa és a kisvakond
ve48
2007. december 17. hétfő, 18:33
Megtámadott egy szivárván
sanci81
2015. március 07. szombat, 11:26
lángoló szendvics.jpg
maroka
2017. augusztus 20. vasárnap, 20:15
lángoló könyv
csigababy
2015. június 21. vasárnap, 09:55
lángoló.jpg
yvett789
2015. május 28. csütörtök, 21:55
langolo-sziv.jpg
yvett789
2015. május 28. csütörtök, 21:55
lángoló szív.jpg
bbbarbara
2015. február 12. csütörtök, 21:12
Lángoló szív
sacimama
2014. december 27. szombat, 21:33
lángoló ősz.png
szelgyongyi
2014. október 13. hétfő, 16:24
Lángoló szerelem.jpg
margoboszi
2014. szeptember 06. szombat, 20:15
Lángoló szív.gif
margoboszi
2014. május 21. szerda, 22:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.