Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 17:03 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - Révész Máriusz: az olaszok felajánlották a jövő májusi Nagy Rajt-rendezést
"Nagyon sokat dolgoztunk munkatársainkkal, hogy a Giro Magyarországról induljon 2020-ban, ám sajnos a koronavírus-járvány ezt is elvitte" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. Elárulta: ezt követően a szervezők megkeresték azzal, hogy októberre halasztanák a versenyt, és akkor tartanák Budapesten a Nagy Rajtot, ám ez több szempontból is elfogadhatatlan volt számukra.

"Egyrészt sok szakértő azt mondja: könnyen lehet, hogy a vírusnak akkortájt esetleg beköszönt a második hulláma. Illetve nyilvánvalóan a marketing- és turisztikai értéke sem olyan egy októberi Girónak, mint egy májusinak" - fogalmazott.

"Most az olasz szervezőkkel tárgyaltunk, és elméletben felajánlották azt, hogy 2021 májusában megrendezhetnénk a Giro Nagy Rajtját" - árulta el. Leszögezte ugyanakkor: a kormánynak meg kell fontolnia, hogy "az ország anyagi teherbíró képessége a következő időszakban mit bír el és mit nem", és döntenie ebben a kérdésben.

Így kormány-előterjesztést készítenek, az olaszok részéről pedig van nyitottság - mondta Révész Máriusz. Hozzáfűzte: a Grande Partenza megrendezése esetén pedig az elmúlt időszakban elvégzett nagyon sok munka - így például az útvonalak megtervezése - nem veszne kárba.

"Én azt hiszem, hogy ha a turizmus fellendítésére fókuszálunk, és azt szeretnénk, hogy a turizmusban újra felfedeznék Magyarországot, akkor az mindenképp amellett szól, hogy a Giro-rajtot érdemes jövőre megrendezni Magyarországon" - mondta a kormánybiztos.

A 103. Giro d'Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna és az első három szakasznak adott volna otthont Magyarország. Az olasz körversenyt végül a pandémia hatására elhalasztották, így október 3-tól 25-ig tart majd.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:52
Címkék: Révész Máriusz, Nagy Rajt-rendezést, Giro Magyarországról, Nagy Rajtot, Giro Nagy Rajtját, Grande Partenza,
Kommentek
Révész: az EU 28 országa közül Magyarország harmadik a mindennapos kerékpáros közlekedés részarányát tekintve
Révész Máriusz szerint ezért rendkívül fontos, hogy a kerékpáros infrastruktúrát még tovább fejlesszék, hiszen komoly igény van rá.

Reményét fejezte ki, hogy a táci kerékpárút segíteni fogja a munkába járást, másrészt a szabadidő eltöltését, különösen akkor, ha sikerül a jövőben hozzákapcsolni a Budapest-Balaton kerékpárúthoz.

Révész Máriusz kiemelte, hogy a magyar kormány soha nem látott pénzösszegeket fordít kerékpárút-fejlesztésre: az uniós forrásokból Magyarország használ a legnagyobb arányban forrásokat ilyen célra.

A kormánybiztos rámutatott, hogy a most átadott 8,6 kilométeres szakaszból egyik irányban négy kilométer hiányzik a Budapest-Balaton kerékpárút eléréséhez, míg a másik irányban 25 kilométernyi kerékpárutat kellene építeni, hogy elérjék a Sió-csatornát. Reményei szerint ezek a fejlesztések a közeljövőben megvalósulhatnak.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés fideszes elnöke közölte, hogy Tác község Szabadbattyánnal közösen 276 millió forintot nyert a kerékpárút
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 12:11
A pallagi labdarúgó akadémia mellett épül fel a debreceni velodrom
A szövetség - Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos támogatásával, valamint a debreceni önkormányzattal szoros együttműködésben - készítette el a megvalósíthatósági tanulmányt.

Az ennek kapcsán született kormányhatározat - a konkrét helyszínen túl - kimondja, hogy a beruházás előkészítésére a kormány biztosította a forrásokat a 2020-as és 2021-es költségvetésben, az előkészítő szakasz 2021. június 30-án zárul, melyre 453 millió forintot csoportosítottak át.

A velodrom építését kiemelt kormányzati beruházássá nyilvánították, az előkészítés és a megvalósítás során a szövetség szakmai segítséget nyújt, a létesítmény üzemeltetője az önkormányzat cége, a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. lesz.

A magyar szövetség 2018 januárjában számolt be a kormány döntéséről, miszerint 100 millió forint forrást biztosít a szövetségnek egy kelet-magyarországi és egy nyugat-magyarországi "kis" velodrom előkészítésére, amelyek edzésekre és kisebb nemzetközi versenyek
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 20:43
Révész: soha nem történt ennyi kerékpáros-fejlesztés egy időben
megkerülő bicikliút Tiszafüred és Poroszló közötti szakaszát, amelyhez három hidat kellett építeni. Júniusban adják át az Eger-Egerszalók kerékpárút-szakaszt is, amely az EuroVelo 14-es útnak lesz fontos része - közölte.

A kormánybiztos elmondta: még a nyáron átadják a Debrecent Nagyváraddal összekötő kerékpárút egy részét, a Tépe-Berettyóújfalu kerékpárutat, amelyhez már csak egy rövid szakaszt kell építeni, hogy végig önálló kerékpárúton lehessen a két nagyváros között biciklizni.

Révész Máriusz elmondta, hogy a Duna bal partján, Szob és Ipolydamásd között jelenleg is épül a kerékpárút és folyik az Ipolydamásd-Helenba-híd építésének előkészítése.

Ha a híd elkészül, akkor a Duna bal partja akár a Fekete-erdőig járható lesz kerékpárral - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy folyik egy másik nagyon fontos kerékpárút építése Budapest és Szentendre között, ami augusztus végére készül el.

A Budapest-Balaton-kerékpárút építéséről Révész Máriusz elmondta, hogy az idén több szakaszon
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 12:42
Koronavírus - Százötven számítógéppel segíti a gyermekvédelemben élő tanulók digitális fejlődését a 4iG
hozzá.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára az adományozás kapcsán kiemelte, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet arra is rámutatott, hogy mennyi lehetőség rejlik a hétköznapi életben is a digitalizációban.

"Ezek a gépek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok a jövőben is fejleszthessék az ilyen irányú tudásukat, képességeiket, így akár a tanulmányaik, akár később a munkájuk során még eredményesebbek lehessenek" - fejtette ki Schanda Tamás.

Révész Máriusz, az Önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője szerint már a járványveszély első napjaiban nyilvánvalóvá vált, hogy a pandémia kezelésében csak a nemzeti megoldások működnek, és a kormány mindvégig következetesen tartotta is magát ehhez az alapelvhez, amelynek egyik eleme a Digitális Összefogás, illetve az Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoport működése.

"A történelmi távlatokban is példátlan méretű, valamint összetettségű kihívás a
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:23
Koronavírus - Nagy István: eljött a felelősségteljes kikapcsolódás ideje
mint 20 milliárd forint értékben valósítottak erdei turizmus fejlődését szolgáló beruházásokat és évente 4 milliárd forintot fordítanak a természetjárást szolgáló infrastruktúra fenntartására.

Mint mondta, ma egyszerre 1100 vendég számára képesek jól felszerelt, minőségi, egyben megfizethető szálláshelyet kínálni a nemzeti parkok; a fejlesztések pedig részben a Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési program közel félmilliárdos forrásából valósulhattak meg az utóbbi három esztendőben.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta: 2010 óta több mint 120 turistaház újult meg, több mint negyven új kilátó épült, s további negyvenet újítottak fel, miközben a látogatóközpontok vendégforgalma több mint 70 százalékkal növekedett a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően.

Závoczky Szabolcs, a pénteken átadott szállót övező Duna-Dráva Nemzeti Park területét fenntartó igazgatóság vezetője beszámolt róla, hogy a létesítmény páratlan természetvédelmi és néprajzi központban
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 13:52
Koronavírus - Révész Máriusz: tíz-húsz vándortábor szabadult fel
Révész Máriusz azt mondta, hogy idén összesen 24 útvonalon mintegy ötszáz időpontot hirdettek meg. Ezek januárban a jelentkezéskor két óra alatt beteltek - tette hozzá.

Kiemelte: a táborok biztonságosak, beteg gyermek nem vehet részt azokon, aki a táborban betegszik meg, azt elkülönítik.

A kormánybiztos szerint a táboroknak köszönhetően a gyerekek nemcsak jól érzik magukat, hanem megismerik az országot is.

Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára arról beszélt, hogy tavaly 11 ezer gyermeket táboroztattak.

Idén a gyalogos, kerékpáros és vízi vándortáborok mellett zarándoktábor is indul, és a gyalogos útvonalak is két útvonallal hétre bővültek - ismertette.
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:38
Emléktáblát avattak az Év kerékpárútján
A kormánybiztos szerint a megfelelő úthálózat kiépülése mellett fontos kezdeményezés az idén első alkalommal kiírt szavazás, mert országszerte hozzájárul egy-egy térség kerékpárútjainak népszerűsítéséhez.

Révész Máriusz elmondta, hogy Közlekedési Kultúra Napja Facebook-oldalán tartott szavazáson 5494 voks érkezett az ország hét megyéjében található 11 kerékpárútra, ezek közül 1430 kedveléssel a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes.

A győztest követte 1178 szavazattal a Pálháza-Bózsva és 1153 szavazattal a Füzérkomlós-Füzér bringaút.

A kezdeményezés a hazai kerékpáros-turizmus népszerűsítése mellett a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára is felhívta a figyelmet. A program népszerűsítésében az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ is szerepet vállalt - közölte a kormánybiztos.

A Tata és Tatabánya közötti kerékpárutat 2013-ban adták át, az autóforgalomtól elválasztva jó minőségű aszfalton lehet tekerni rajta az Által-ér völgyének természeti
velemenyezd, 2020. május 29. péntek, 12:01
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
20160902.Rendezés előtt.j
tavirozsak
2016. szeptember 05. hétfő, 21:53
Kirakat-rendezés.jpg
farkas1945
2011. október 03. hétfő, 12:07
Werkt képek a rendezésről
derinebmagdi
2011. január 30. vasárnap, 16:43
rész_olaszok elsők0123.jp
maroka
2020. január 23. csütörtök, 15:54
olaszok0701.jpg
maroka
2012. július 02. hétfő, 22:23
olaszok0628.jpg
maroka
2012. június 28. csütörtök, 22:34
olaszok öröme0624.jpg
maroka
2012. június 25. hétfő, 00:42
olaszok0610.jpg
maroka
2012. június 11. hétfő, 14:34
olaszok.jpg
astropapa58
2012. január 11. szerda, 19:25
az olaszok!!!.jpg
kukurta
2011. március 17. csütörtök, 15:54
olaszok.jpg
maroka
2010. augusztus 08. vasárnap, 19:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.