Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:05 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A belga parlament támogatásáról biztosította az ENSZ migrációs csomagját
Az alsóház tagjai hosszú vitát követően, este 9 óra körül voksoltak, és 107:36 arányban elfogadták az indítványt, amelyben felszólítják a kormányt a megállapodás jóváhagyására az ENSZ december 10-11-i marrákesi csúcstalálkozóján.

A határozatot minden párt támogatta az N-VA-t, illetve az erősen jobboldali irányultságú, populista Flamand Érdeket (Vlaams Belang) és Néppártot (PP) leszámítva.

"Én vagyok a miniszterelnök, és elutazom Marrákesbe. Megteszek mindent Belgium hitelességének megőrzése érdekében" - jelentette ki Charles Michel kormányfő, aki a korábban tett vállalások betartásának fontosságát is aláhúzta felszólalásában.

Az N-VA frakcióvezetője előző nap leszögezte, hogy nem lépnek ki a kormánykoalícióból a vita miatt, azonban azt hangsúlyozta, hogy a parlamenti szavazásnak nincs jogi kötőereje, az ügyben a kabinetnek kell döntenie konszenzusos alapon, a miniszterelnök pedig így csakis a kormány támogatása nélkül írhatja alá az egyezményt.

Elemzők szerint a nyilatkozat nem teljesen egyértelmű, így még nem múlt el a veszélye a pártok színei alapján a helyi sajtóban "svédnek" nevezett kormánykoalíció összeomlásának, amely akár előrehozott választásokhoz is vezethetne.

Louise Arbour, az ENSZ-főtitkár migrációért felelős különleges képviselője elmondta, hogy a világszervezet a belpolitikai körülményektől függetlenül a dokumentum jóváhagyásaként fogja értékelni, ha Charles Michel részt vesz a jövő heti marrákesi csúcstalálkozón, amelyen a megjelenők egyhangúlag fogadják el az egyezményt.

Egy friss felmérés szerint a belgák többsége úgy véli, hogy ez az ügy nem ér meg egy kormányválságot, az ellenkező véleményen a válaszadók nagyjából harmada van.

A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

A világszervezet 193 országa még 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag megalkotásáról, amelynek célja a bevándorlás biztonságossá tétele és legális csatornába terelése, az illegális migráció visszaszorítása, a jogosulatlanul érkezők kitoloncolásának felgyorsítása és az integráció erősítése.

Az ellenzők azzal érvelnek, hogy a szerződés sérti a nemzeti szuverenitást, pozitív jelenségként tünteti fel a migrációt, valamint nem tesz megfelelő különbséget menedékkérők és gazdasági bevándorlók között.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős uniós biztos ugyanakkor értetlenségét fejezte ki az elutasítással kapcsolatban, rámutatva, hogy a dokumentum egyetlen államot sem kényszeríthet semmire, az pusztán egy keret a nemzetközi együttműködésre. "Olvasták egyáltalán a megállapodás szövegét az ellenzők?" - tette fel a kérdést csütörtökön.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 22:47
Címkék: Flamand Érdeket, Vlaams Belang, Charles Michel, Louise Arbour, Egyesült Államok, Dimitrisz Avramopulosz,
Kommentek
Krónika 1. rész (határozathozatalok)
megváltoztatásáról is szóló munkatörvénykönyv-módosítás ellen tiltakoztak az elnöki emelvény feljáratának elzárásával. Az ülést végül Latorcai János alelnök a képviselői helyéről vezette. Kövér László házelnök fegyelmi szankciókat helyezett kilátásba. A határozathozatal alatt ellenzéki képviselők a miniszteri padsor elé álltak, sípoltak.

Nemzetközi szerződések

Az Országgyűlés hozzájárult a Magyarország és Kína között a sanghaji központú Fudan Egyetem magyarországi felsőoktatási tevékenységének támogatásáról szóló megállapodás kihirdetéséhez.

Arról is határoztak a képviselők, hogy kihirdetik a magyar és az ausztrál kormány között kőolajkészletezési szerződések tárgyában kötött megállapodást.

Autóbuszos piacfelügyelet létesül

Az Országgyűlés a vasúti piacfelügyeleti szabályokhoz hasonlóan megteremtette a közúti személyszállítási szolgáltatások piacfelügyeletének jogi kereteit.

A képviselők 126 igen szavazattal, egy nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadták el a kormány
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:22
Strasbourgi lövöldözés - Az EU vezetői együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival
Az uniós vezetők az Európai Parlament plenáris ülése miatt vannak Strasbourgban, ahol kedd este egy karácsonyi vásár közelében egy 29 éves, strasbourgi születésű férfi, Cherif Chekatt tüzet nyitott az emberekre. A lövöldözésben hárman meghaltak, tizenketten megsebesültek, közülük hatan válságos állapotban vannak. A francia belügyminisztérium szerint nem biztos, hogy terrortámadás történt. A szökésben lévő támadó ismert volt a rendőrség számára, már korábban bűncselekményeket követett el Németországban és Franciaországban.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke hangsúlyozta, az "Európai Parlamentet nem fogja megfélemlíteni sem terrorista, sem bűncselekmény". Az elnök hangsúlyozta, hogy a parlament tovább fog dolgozni a szabadságért, a demokráciáért, valamint a terrorista erőszak elleni harc erősítése érdekében.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke együttérzését fejezte ki az áldozatok és a sérültek hozzátartozóival. "Franciaország mellett állunk az újabb megpróbáltatás idején" -
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:01
Az EP támogatásáról biztosította az Európai Munkaügyi Hatóság létrehozását
A strasbourgi plenáris ülésen 459:160 arányban jóváhagyott indítvány értelmében megkezdődhetnek az intézményközi tárgyalások a másik EU-s társjogalkotó szervvel, a tagországok kormányait tömörítő tanáccsal a kérdésről.

A képviselők hangsúlyozták, hogy az ügynökségnek a közösségi szabályok betartatására, a munkavállalók szociális védelmének javítására kellene fókuszálnia.

A hatóság létrehozását 2017 szeptemberében javasolta Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, akinek reményei szerint a szervezet 2019-ban megkezdheti a működését.

Az ELA feladata a tervek szerint főként az lesz, hogy tájékoztatást nyújtson álláslehetőségekkel, letelepedéssel, munkavégzéssel kapcsolatban, közvetítsen a több országot érintő jogvitákban, illetve támogassa a tagállami hatóságok közötti együttműködést, a fellépést a szociális és munkaügyi szabályokkal való visszaélések ellen.

Az elmúlt tíz évben csaknem megduplázódott, s 2017-re 17 millióra nőtt azon uniós állampolgárok száma, akik más
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 15:46
Krónika 4. rész (bizottsági jelentések vitái)
az embereket - fogalmazott, és elnézést kért az érintettektől, de a népszámlálási törvény ettől független - hangsúlyozta, hozzátéve: állnak elébe a változtatási szándékoknak.

A Magyar-székely összetartozás napjáról

Herczeg Tamás, a törvényalkotási bizottság fideszes felszólalója a többi között arra mutatott rá: a DK-n kívül hat párt nemcsak támogatója, de előterjesztője is a javaslatnak. Sorolta, hogyan támogatja a kormány a székely autonómia ügyét.

Soltész Miklós is a kormány támogatásáról biztosította az előterjesztőt.

Pánczél Károly, a javaslat fideszes előterjesztője a vitát úgy zárta: a nemzetpolitika olyan terület, ahol szükség van nemzeti minimumokra. A törvényalkotási bizottság és a nemzeti összetartozás bizottsága is támogatta azt a módosítást, ami nem egyszerű összetartozásról szól, hanem a magyar-székely egységről, arról, hogy a székely nép a magyar nép elválaszthatatlan része - hangsúlyozta.

Filmalkotások készítése

Horváth László (Fidesz) arról beszélt, hogy a
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 12:05
Bizalmi szavazást akarnak a belga kormánnyal szemben a koalícióból kilépő flamand nacionalisták
maradt: Michel pártja, a vallon liberális Reformer Mozgalom (MR), a flamand kereszténydemokraták (CD&V) és a szintén flamand liberálisok (VLD). A lemondó politikusok feladatait több más kormánytag között osztották szét.

Az ország legnagyobb pártjának számító N-VA azután lépett ki a koalícióból, hogy a miniszterelnök nyilvánvalóvá tette, tiltakozásuk ellenére is alá fogja írni az ENSZ migrációs csomagját. Erről múlt héten parlamenti szavazást is tartottak, amelyen a képviselők nagy többsége támogatásáról biztosította az egyezményt.

"Kormányomnak nincs már meg a parlamenti többsége, debüszkénállokitt a meggyőződésemmel. Országom a jó oldalon fog állni a történelemben" - közölte Charles Michel a csomag hétfői marrákesi elfogadásakor.

A jóváhagyás folyamatából Ausztrália, Ausztria, Bulgária, Csehország, az Egyesült Államok, Izrael, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia is kilépett.

A világszervezet 193 országa még 2016 őszén egyezett meg a nem kötelező érvényű migrációs csomag
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:52
LMP: cél egy politikai centrum képzése Puzsér Róberttel
Péter azt mondta neki: dolgozik az ügyön. Ezt Kanász-Nagy Máté is megerősítette.

Sétáló Budapest programját egy olyan vállalásnak nevezte, "amelyet meg lehet jegyezni, azonosítani lehet vele és számon lehet kérni". Kijelentette: megvalósítását garantálja, és ha mégsem sikerül, másnap lemond, míg egyéb vállalásai esetében csak törekszik azok véghezvitelére. Zöld, összefüggően besétálható, bekerékpározható autómentes zónát kíván létrehozni Budapest belvárosában - fejtette ki.

Kampánya támogatásáról azt mondta: "én nem számítok egy fillérre sem az LMP-től", megjegyezte ugyanakkor, hogy eddig erről nem tárgyaltak. Hozzátette: a kampány költségvetését közösségi finanszírozásra akarják alapozni, átláthatóan, úgy, hogy a források nem hozzájuk, hanem egy tőlük független szervezethez folynak be. Százezer forintnál nagyobb összeget nem fogadnak el, mert szerinte ennél magasabb összegért az üzleti világ "már vár valamit cserébe".

Kanász-Nagy Máté megerősítette: ezután tárgyalnak arról, az LMP a jövő
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 15:21
Huszonhárom helyi vagy körzeti televízió műsorainak támogatásáról döntött a Médiatanács
Az NMHH kommunikációs igazgatóságának pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pályázat idei harmadik fordulójában huszonhárom helyi vagy körzeti televízió részére összesen 105,3 millió forintot ítélt oda.

A támogatásból hírműsort készíthet hét médiaszolgáltató: a Szombathelyi Televízió, a Miskolc Televízió, a Veszprém TV, a Kecskeméti Televízió, a Mezőtúri Városi Televízió, a Szolnok TV és a fővárosi Hegyvidék Televízió.

Közéleti magazin kategóriában nyolc szolgáltató: a szerencsi Globo Televízió, a ládbesenyői székhelyű Irány Televízió, a Hajdúszoboszlói Városi Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a budapesti Centrum TV, a Sárvári Televízió, a Soltvadkerti TV, illetve a KiSDuNa TV Dunaharaszti vált kedvezményezetté.

Szintén nyolc televízió kap támogatást kulturális magazinműsorok gyártására: a kaposvári Kapos Televízió, az Ózdi Városi Televízió, a békéscsabai 7.Tv, a Gyula Televízió, a Danubia Televízió Tahitótfaluból, a szarvasi Körös Televízió, a TV Szentendre és a
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 15:22
Rádiós frekvenciák pályázatairól, bírságokról és fesztiválok támogatásáról is döntött a Médiatanács
Az NMHH kommunikációs igazgatóságának pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Budapest 99,5 MHz-es körzeti rádiós frekvencia pályázatán utólagos hiánypótlás után mindkét pályázót - a Zene Rádió Kft.-t és a Média Depo Kft.-t is pályázati nyilvántartásba vette a testület, az eljárás a tartalmi vizsgálattal folytatódik.A tanács elfogadta és a honlapján közzétette két, jelenleg használaton kívüli - a Törökbálint 97,6 MHz-es helyi és a Göd 97,3 MHz-es körzeti - rádiós frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét.A Médiatanács bírságokról is döntött, 50-50 ezer forintot kötelesek fizetni a győri és hevesi frekvencián a Rádió 1 hálózatában működő rádiók szolgáltatói, mivel mindkét szolgáltató a hatósági szerződésében vállalttól eltérő szignált tett közzé, valamint nem teljesítették a saját műsoridőre, illetve magyar zenei művek sugárzására tett vállalásaikat - utóbbi rádió közszolgálati, illetve helyi közélettel foglalkozó, helyi mindennapi életet segítő műsorszámból is
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 15:12
Képek, videók
Biztosítótű.jpg
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:44
flamand pórélepény.jpg
szelidszeder
2011. december 19. hétfő, 15:58
Flamand- Úri muri
bodajne
2011. október 08. szombat, 19:04
VII-6_flamand_05.jpg
gigi55
2011. március 05. szombat, 14:42
Kermesse flamande
artcopy
2006. október 24. kedd, 14:28
1342824p9vla1zwwu.gif
vorosrozsa66
2018. február 25. vasárnap, 17:10
60vla7BmN__VeCHs5zXDRb UGr
taszat
2016. szeptember 24. szombat, 18:11
25-vlaszt.jpg
lilagondolatok
2016. január 26. kedd, 09:35
Arad ; az Aurel Vlaicu Eg
farkas1945
2013. november 24. vasárnap, 12:08
3083671307_1_7_vLA2XwG 2.g
jucinenadov
2012. április 23. hétfő, 13:44
1342824p9vla1zwwu.gif
irke43
2011. szeptember 12. hétfő, 13:05
2,,,,03vlaszt.gif
mailona
2011. szeptember 07. szerda, 15:30
vlajka.gif
sarkadykati
2011. július 30. szombat, 06:27
vlaszt2.png
margoka59
2011. július 24. vasárnap, 06:54
VLASZM1.gif
bujocska2
2011. május 14. szombat, 19:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.