Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 00:30 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sült tarja római tálban
A nagy hóesésben nem tudtuk a párommal eldönteni, hogy mi is legyen a szombati ebéd. Kitaláltuk, hogy pakoljuk meg a római tálat.

hozzávalók / 2 adag

40 dkg sertéstarja
50 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy borsos steak)
bors ízlés szerint (őrölt)
fokhagymapor ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
1 ek mustár (ízlés szerint)
10 dkg zöldborsó
10 dkg csemegekukorica
2 db paradicsom
1 dl sör
1 ek napraforgó olaj

elkészítés

A római tálat beáztatjuk egy jó fél órára.
A húst besózzuk, a fűszereket összekeverjük és bedörzsöljük a húsba, majd mustárral is átkenjük, és 1 órára hagyjuk a hűtőben pihenni.
A krumplit, hagymát, paradicsomot karikára vágjuk. Rétegesen belehelyezzük a tálba, először a krumplit, amire sót és petrezselymet teszünk, és 1 ek étolajat. Erre következik a hagyma és a paradicsom, erre 1-2 marék borsó és kukorica, só és petrezselyem. Fokhagymagerezdeket ízés szerint rádobálunk.
A végén a húst helyezzük rá, amit fokhagymával megtűzdelünk. Meglocsoljuk kb. 1dl sörrel.
Rátesszük a római tál tetejét, és a HIDEG sütőbe betesszük.
Fokozatosan melegítjük a sütőt, és 6-os fokozaton (gáz) sütjük 1 órát.
Levesszük a tetőt, és ezután sütjük addig, míg szép piros nem lesz a hús.
sütési hőfok: 200°C.
klarika47, 2020. március 13. péntek, 06:29
Címkék: nagy hóesésben, párommal eldönteni, szombati ebéd, római tálat, húst besózzuk, fűszereket összekeverjük,
Kommentek
x
Válaszolj!





Lukácsné Ágnes [Ági,Ágica]

Sütés nélküli finomság!
Gesztenyés charlotte
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
15 db babapiskóta
4 dl tejszín
0,5 dl rum
2 dkg zselatin
1 dkg vaj
Elkészítés:
Egy mély, kb. 25 cm átmérőjű tál falát kikenjük a vajjal, a tál alját kibéleljük papírral (kör alakúra vágjuk) vagy alufóliával. A tál oldalán szorosan körberakjuk a babapiskótát.Egy másik tálban simára keverjük a rummal meglocsolt gesztenyemasszát a kevés vízben feloldott zselatinnal, majd hozzákeverünk 2,5 dl felvert tejszínt.A krémet a piskótákkal kibélelt tálba töltjük, a kiálló piskótavégeket a tál széléig levágjuk, majd a charlotte-t legalább három órán keresztül hűtőben érleljük.Tálalás előtt tortástálra borítjuk, levesszük róla a papírt vagy az alufóliát, és a maradék tejszínhabbal díszítjük.
#924
2010. május 14. 12:35
Válaszolj!
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
jó és praktikus dolgokról olvasgatok itt, köszönöm szépen. Ígérem jövök nemcsak olvasgatni, hanem hozok is receptet.
A héten Szombathelyen lesz a Savaria történelmi karnevál, ennek kapcsán jutott eszembe ez a csülkös finomság!
Próbáljátok ki Ti is, és számoljatok be róla, hogy izlett a CSaládnak.
:* Mindenkinek
#110
2010. augusztus 17. 13:19
Válaszolj!





Siposné Éva

Hagymás-tejfölös sültcsülök római tálban ....
2 db sovány , bőrös csülök, 80 dkg tisztitott burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl tejföl, só, őrölt feketebors.
A római tálat jó fél órára hideg vízbe tesszük, alaposan beáztatjuk. A burgonyát megtisztítjuk és karikákra várjuk. Megsózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk, majd a lecsepegtetett cseréptálba szórjuk.
A gondosan megtisztított csülköket a csont mentén felvágjuk, a félbevágott foghagymagerezdekkel megtűzdeljük, majd ráfektetjük a burgonyákra.
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
x
Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

A mi családunkban a párolt rizst így szeretik:
1 fej hagymát apróra vágva olajon megpárolni. Ráönteni a megmosott rizst, sózni, borsozni, apróra vágott petrezselyemmel gazdagon megszórni. Ha van kéznél húsleves, egy merőkanállal beleönteni. (esetleg 1/2 leveskocka is megteszi) Felönteni annyira, hogy 1 újjnyira ellepje. Forró sütőben lefedve puhára párolni. (Nem baj, ha egy kicsit megpirul a széle) Vigyázat! Hőálló tálban meleg vízzel öblítjök le a rizst és engedjük fel!
#624
2008. szeptember 16. 10:02
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Tepsibe szórt túrós
30 dkg liszt, ½ cs. Sütőpor, 20 dkg porcukor összekeverve.
½ kg túró, 2 dl tejföl, 4 tojás, mazsola, 1 vaníliás cukor, ½ l tej.
Vajjal jó vastagon kikenjük a tepsit. Rászórjuk a lisztes keverék felét. Tetejére szórjuk a túrót, vaníliás
nagyuska, 2011. január 11. kedd, 13:39
Pataki tál, római tál, cserépt
használjuk?

A római vagy pataki tálat használat előtt legalább fél órára áztassuk vízbe, de ha időnk engedi, akkor érdemes akár egy órát is a vízben hagyni, hogy jól megszívhassa magát. Első használat előtt minimum egy órát hagyjuk az új edényeinket a fürdőjükben, hogy utána jól bírják a kiképzést a sütőben.

A vizes cseréptálba aztán - elképzelésünk vagy a recept útmutatásai alapján - halmozzuk bele a hozzávalókat, és lefedve, a 190-200 fokra előmelegített sütőbe toljuk be a tálat. A tálban készülő ételeknek nagyjából egy órára van szükségük, de húsok esetében ez az idő ennél jóval több is lehet. A magába szívott nedvességnek köszönhetően az ételünk a sütőben finoman megpárolódik, hozzáadott zsiradék nélkül is tökéletes lesz, és a fűszerek íze is jobban átjárja mind a zöldségeket, mind pedig a húsokat. Épp ezért fogyókúrázok számára tökéletes főzési módot kínál a római tál.

Köret és hús egyben sül a cserépedényben Köret és hús egyben sül a cserépedényben

A
horvathnemagdi, 2011. január 09. vasárnap, 19:22
x
#699
2009. október 29. 17:50
Válaszolj!





Ferter Éva [Évi]

Erős Pistás sajtos rúd
Hozzávalók:
60 dkg finom liszt
30 dkg margarin
4 dkg sertészsír
20 dkg reszelt füstölt edami sajt
4 evőkanál tejföl
1 csomag sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
só, ízlés szerint
1-2 evőkanál Erős Pista, (ízlés szerint inkább!)
3 tojássárgája a tetejére
Elkészítés:
Egy tálban szétmorzsoljuk a lisztet a margarinnal, addig amíg finom, szinte por állaga nem lesz! Beletesszük a többi alapanyagot,kivéve a tojássárgáját majd kézzel jól eldolgozzuk, addig míg el nem válik az edénytől!Miután jól összegyúrtuk, kóstoljuk meg, hogy elég sós e!ha nem akkor még adjunk hozzá egy keveset!Vegyük elő a nyújtódeszkát egy kicsit gyúrjuk még, majd takarjuk le egy konyharuhával egy jó 30 percre!
Ha letelt az idő, gyújtsuk ki, kb 2-3cm méter vastagra és vágjuk fel, akár kockára akár
nagyuska, 2010. december 19. vasárnap, 11:47
Római tálas receptek
A Drótpostagalamb recepttára 164. könyv

Római tálas receptek

A Drótpostagalamb recepttára

164. könyv

Római tálas receptek

Tartalomjegyzék

Receptek 4

Bajor káposztás csülök 4

Brassói rakott káposzta 4

Bújtatott csirke 4

Császárszelet római tálban 4

Cserepes burgonya 5

Cserepes sonka 5

Cserép edénykében párolt sertéshús 5

Csirke Római tálban 5

Csirke vörösborban 6

Csiramálé 6

Délszaki csirke agyagban 6

Egyszerű töltött káposzta 6

Eredeti erdélyi töltött káposzta 7

Fabada 7

Fácán cseréptálban, káposztával 7

Fóliás hús Római tálban
sarkadykati, 2009. december 20. vasárnap, 00:36
Rakott húsételek
szórok rá, majd a besózott húsdarabokkal letakarom. Erre reszelt sajtot hintek, kevés tejföllel lelocsolom. Rákarikázok vöröshagymát, rászórok zúzott fokhagymát, majd beborítom meghámozott, kicsumázott almaszeletekkel. Erre káposzta kerül, és addig folytatom a rétegezést, amíg van hozzávaló. A tetejére húsnak, sajtnak és tejfölnek kell kerülnie. A tálat szorosan lefedem, és előmelegített, forró sütőben, kis lángon legalább két órán keresztül sütöm. Felséges étel! (Nem, nem is étel, hanem étek!) Ha római tálban készítem, akkor még jobb, de a sütés idejét egy órával növelni, a lángot viszont takarékra tanácsos csökkenteni.

Elkészítési ideje: 150-210 perc
Rakott pontyfilé tepsiben (6 személyre)

Hozzávalók: 1,50 kg burgonya, 1,20 kg filézett pontyhús, 30 dkg gomba, 2 evőkanál szardellapaszta, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 5 evőkanál liszt, 10 dkg vaj (vagy margarin), 1 fiola kapribogyó, 2 nagy fej vöröshagyma. 4 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve és reszelt héja, 1 mokkáskanál törött fehér
spanyolsky, 2009. szeptember 23. szerda, 08:01
Képek, videók
Római tálban sült tarja,
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:44
Rózsák hóesésben
eva6
2020. január 10. péntek, 08:57
hóesésben0106.jpg
maroka
2020. január 06. hétfő, 23:24
hóesésben
eva6
2019. január 29. kedd, 11:29
Tündér hóesésben.gif
pacsakute
2019. január 03. csütörtök, 18:42
mókus a hóesésben1229.jpg
maroka
2018. december 29. szombat, 15:27
Karácsonyfa hóesésben.gif
pacsakute
2018. december 25. kedd, 21:54
hóesésben1219_2.jpg
maroka
2018. december 20. csütörtök, 12:52
hóesésben1219.jpg
maroka
2018. december 20. csütörtök, 12:52
nő a hóesésben
eva6
2018. december 15. szombat, 06:30
hóesésben1210.jpg
maroka
2018. december 10. hétfő, 16:49
lovak hóesésben.png
agica2004
2018. március 24. szombat, 18:53
Kutya hóesésben
eva6
2018. február 11. vasárnap, 10:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.