Belépés
2019. január 20. vasárnap | 3. hét | 20. nap | 18:18 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lapértesülés: elhalaszthatják Salah Abdeslam és társa ügyének tárgyalását
A napilap információi szerint Sven Mary, Abdeslam kijelölt védőügyvédje a hétfőtől péntekig tervezett tárgyalás és ítélethozatal januárra való elhalasztását fogja kérni a hétfői ülésnapon, hogy alaposan tanulmányozhassa védence dossziéit.

Korábbi tájékoztatás szerint a tárgyaláson jelen lesz Soufien Ayari, valamint saját kérésére részt vesz Salah Abdeslam is.

A 2015 novemberében Párizsban elkövetett terrortámadások egyik kitervelőjének tartott Salah Abdeslamnak és társának azért kell bíróság elé állnia, amiért egy héttel a brüsszeli terrortámadásokat megelőzően rendőrökre támadtak, továbbá tiltott fegyvertartás miatt indult eljárás ellenük.

A jelenleg franciaországi őrizetben tartott Abdeslam és társa tavaly március 15-én, Brüsszel Forest negyedében lőfegyverrel támadt a házkutatásra kiérkezett rendőrökre. A tűzpárbajra a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi terrortámadások felderítése kapcsán folyatott művelete közben került sor.

A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik - köztük Abdeslam - pedig elmenekült. A szökevényeket néhány nappal később a főváros Molenbeek nevű negyedében elfogták.

A francia nyomozók szerint a párizsi támadásokat elkövető dzsihadista csoport egyetlen életben maradt tagja, Abdeslam szállította a Stade de France nemzeti stadionnál magát felrobbantó három öngyilkos merénylőt a helyszínre, majd Párizs északi részén hagyta a gépkocsit. Robbanóövét tíz nappal később Párizs egyik elővárosban találták meg egy szemetesben.

Négy hónapi hajtóvadászat után március 18-án Belgiumban fogták el a rendőrök, s április 27-én a belga hatóságok átadták Franciaországnak, azóta egy szigorúan őrzött börtön biztonsági kamerák által megfigyelt magánzárkájában tartják fogva Fleury-Merogis-ban. A belgiumi születésű (marokkói felmenőkkel rendelkező) 26 éves francia állampolgárt terrorcselekmények elkövetésével és gyilkossággal vádolják.

Tavaly március 22-én a belga fővárosban először a Zaventem nemzetközi repülőtéren, majd fél órával később az európai uniós negyed közelében lévő Maelbeek metróállomáson hajtottak végre öngyilkos merényletet egy dzsihadista csoport tagjai. A két támadásban harminckét ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek, utóbbiak között két magyar állampolgár is volt.

Párizsban 2015 novemberében hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. december 13. szerda, 17:23
Címkék: Salah Abdeslam, Sven Mary, Soufien Ayari, Salah Abdeslamnak, Brüsszel Forest, Iszlám Állam,
Kommentek
Merényletek Párizsban - Vakbélgyulladás miatt Salah Abdeslam kórházba került Párizsban
A dzsihadistánál kedd este diagnosztizálták a problémát, majd a csendőrség elitalakulatainak, a GIGN-nek a biztosításával a Párizstól délre található Corbeil-Essonnes kórházába szállították.

Az egészségügyi intézmény 15 kilométerre található a Fleury-Mérogis börtöntől, ahol Salah Abdeslamot több mint két éve a többi rabtól teljesen elkülönítve őrzik.

Helyszíni tudósítások szerint a kórház előtt jelenleg is jelentős a rendőri biztosítás, az intézmény területére belépő minden járművet és embert alaposan átvizsgálnak a felfegyverzett rohamrendőrök.

A marokkói származású, 28 éves francia állampolgár Salah Abdeslamnak a nyomozás lezárulása után Franciaországban kell majd bíróság elé állnia a párizsi merényletek miatt, amelyekben 130 ember halt meg. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által megrendelt terrortámadás tettesei közül többen, köztük Abdeslam is Brüsszelben élt korábban, ahol áprilisban egyik társával húsz év börtönbüntetésre ítélték emberölési kísérlet miatt.

A belga
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:12
Merényletek Párizsban - Feltételesen szabadlábra helyezték Salah Abdeslam egyik segítőjét Franciaországban
védekezhet, az ügyben eljáró francia bíróság szerint ugyanis előzetes letartóztatásának hossza már nem áll arányban az általa elkövetett bűncselekményért kiszabható maximum 6 éves börtönbüntetéssel.

"A továbbiakban nem szükséges előzetes letartóztatásban tartani. A szökéshez nyújtott segítséget beismerte, a merényletekben pedig nem érintett" - mondta az illetékes.

A 24 éves férfi beismerte, hogy a támadás éjszakáján Brüsszelből Párizsba ment autóval, hogy társával, Mohamed Amrival visszavigye Abdeslamot a belga fővárosba.

A segítőket még visszaérkezésük napján őrizetbe vette a rendőrség a brüsszeli Molenbeek negyedben, és később átadtak őket Franciaországnak.

Attou a kihallgatásán azt mondta, hogy Abdeslam a merényletek után este 11 órakor felhívta őt és a barátját, s megkérte őket, hogy menjenek érte Párizsba, ahol baleset érte. Állítása szerint csak azután értesült arról, hogy Abdeslam részt vett a terrortámadásokban, hogy felvette őt a kocsiba.

November 14-én hajnalban háromszor
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:06
Salah Abdeslam nem fellebbez a brüsszeli büntetőperében született ítélet ellen
"Nem kíván fellebbezni. Nincs hozzáfűznivalóm, ez az ő döntése, amelyet tiszteletben kell tartanom" - közölte Sven Mary a La Derniere Heure (DH) című belga lap beszámolója szerint.

A brüsszeli bíróság terrorista gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találta és 20 év börtönre ítélte áprilisban Salah Abdeslamot és társát, Soufien Ayarit. A két férfinak egy hónapja volt fellebbezni a verdikt ellen.

A hatóságok szerint Abdeslam volt a főszervezője a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak, Belgiumban azonban egy másik ügyben, gyilkossági kísérlet és tiltott fegyvertartás miatt kellett bíróság elé állnia.

A rendőrség 2016. márciusában, négy nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga fővárosban egy lakásban, amely - mint kiderült - a párizsi merényletek óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban lévő három férfi közül egyet agyonlőttek, de a másik kettőnek sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 17:53
Több ember meghalt a franciaországi túszejtésben
Állam dzsihadista szervezet nevében lép fel.

Az ügyben a párizsi ügyészség terrorelhárítási részlege indított eljárást, a hatóságok és a kormányzat is terrortámadásként kezeli a túszejtést.

A La Dépeche du Midi című regionális lap értesülése szerint a támadó egy 30 év körüli, marokkói származású férfi, aki szerepel a francia titkosszolgálatok nyilvántartásában. A szupermarket parkolójában álló gépkocsijának rendszámtáblája alapján tudták azonosítani a hatóságok.

A férfi állítólag Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i párizsi merényleteket elkövető kommandó egyetlen életben maradt tagjának szabadon engedését követeli.

A túszejtés délelőtt 11 órakor történt, szemtanúk több lövést is hallottak.

A hírtelevízió értesülése szerint a fegyveres a túszejtést megelőzően egy gépkocsiból rálőtt négy marseille-i rendőrre, akik egy közeli terepen futottak. Az egyik rendőr a vállán könnyebben megsebesült. A támadó ötször lőtt, és azután ment be a Super U szupermarketlánc egyik üzletébe.

A
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 14:21
Salah Abdeslam nem kíván részt venni brüsszeli perének utolsó tárgyalási napján
A hétfőn kezdődött per csütörtökön folytatódna a belga fővárosban, Luc Hennart, a bírói testület elnöke azonban arról számolt be közleményében, hogy Abdeslam nem kíván részt venni az utolsó tárgyalási napon, így arra a távollétében fog sor kerülni.

Abdeslam hétfőn közölte, hogy nem fog válaszolni a kérdésekre, és a vádirat ismertetésekor sem volt hajlandó felállni. "Jogom van hallgatni (...), de ez nem tesz bűnössé. Vannak kézzelfogható és tudományos bizonyítékok, azt akarom, hogy azok alapján ítéljenek meg" - mondta a 28 éves férfi, mielőtt visszaszállították a Párizshoz közeli börtönbe, ahol őrizetben tartják.

A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak viszont
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 15:05
Fidesz: az illegális migráció nagy biztonsági kockázat Európának
"Ez a per és Salah Abdeslam személye is csak a jéghegy csúcsa" - fogalmazott Hidvéghi Balázs, jelezve, hogy több száz vagy akár több ezer további potenciális terrorista rejtőzködhet még Nyugat-Európában.

Az a közös bennük - mondta -, hogy mindannyian a 2-3 évvel ezelőtti illegális migrációs hullámmal érkezhettek a kontinensre.

A Fidesz kommunikációs igazgatója felidézte, hogy Salah Abdeslam Budapesten is járt, a Keleti pályaudvar közelében szállt meg, és innen ment Nyugat-Európába, ahol a szörnyű támadásokat elkövette.

Az általa elkövetett párizsi merényletben 130 ártatlan ember halt meg - emlékeztetett.

Hidvéghi Balázs szerint ha megvalósulna a "Soros-terv" és benne a kötelező szétosztási kvóta, mások mellett olyan embereket osztanának szét Nyugat-Európából Magyarországra is, mint ez a terrorista, akiről nem tudták, hogy valójában kicsoda, honnan jött és miért.

"Ezért mondunk nemet mindenféle szétosztási kvótára, ezért kell megállítani azt a Soros-tervet, amely többek között
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 14:42
Megkezdődött Salah Abdeslam brüsszeli perének tárgyalása
A rendőrség 2016 márciusában, néhány nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga főváros Forest nevű kerületében egy lakásban, amely - mint később kiderült - a párizsi terrortámadások óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a lakásban tartózkodó három férfi közül egyet agyonlőttek, a két másiknak viszont sikerült elmenekülnie. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, a szökevényeket nem sokkal később elfogták.

Az RTBF közszolgálati tévécsatorna beszámolója szerint Abdeslam közölte, hogy nem fog válaszolni a kérdésekre, és a vádirat ismertetésekor sem volt hajlandó felállni.

Marie-France Keutgen elnöklő bíró elmondta, a 28 éves Abdeslam nem járult hozzá, hogy őt ábrázoló képeket közöljenek a tárgyalásról médiában.

A hatóságok megerősítették a biztonsági intézkedéseket a tárgyalás idejére, amelyen a marokkói származású, francia állampolgár Salah Abdeslam mellett társa, Soufien Ayari is jelen van, aki ellen
velemenyezd, 2018. február 05. hétfő, 10:31
Helyreállt a rend a francia börtönökben a fegyőrök tiltakozása után
A tiltakozási hullám az után kezdődött, hogy egy német állampolgárságú dzsihadista január 11-én ollóval támadt az őreire egy észak-franciaországi börtönben. A Tunéziához tartozó Dzserba szigetén 2002-ben egy zsinagóga ellen elkövetett, 21 áldozatot követelő öngyilkos merényletben való bűnrészességért elítélt, 52 éves, lengyel származású Christian Ganczarski négy börtönőrt sebesített meg a Lens városához közeli Vendin-le-Vieil-i fogházban.

A tiltakozó fegyőrök jobb biztonsági körülményeket követeltek, és a Szíriából várhatóan hamarosan hazatérő francia állampolgárságú volt dzsihadisták fogvatartási körülményeire vonatkozólag kértek garanciákat.

A tiltakozás csúcspontja csütörtökön volt, amikor is a 188 börtönből 72-ben nem vette fel a munkát a fegyőrök egy jelentős része, egyes helyeken 100 százaléka, jóllehet számukra nem engedélyezett a sztrájk. Munkájukat kirendelt rendőrök és csendőrök vették át.

Franciaországban rendszeresen szerveznek tiltakozó megmozdulásokat a fegyőrök a börtönök
velemenyezd, 2018. január 29. hétfő, 18:09
Képek, videók
tárgyaláson
sanci81
2017. szeptember 02. szombat, 15:18
Az agresszív tárgyalás.gi
pacsakute
2016. május 07. szombat, 22:44
Tárgyalások.jpg
megyerimihaly
2015. december 17. csütörtök, 01:24
Agresszív tárgyalás.gif
pacsakute
2013. április 18. csütörtök, 18:53
Tárgyaláson
tnemarika
2012. szeptember 28. péntek, 14:08
Targyalás az asztalnál
wob
2012. július 24. kedd, 14:57
Stoh a tárgyaláson
tinka1951
2011. június 21. kedd, 10:21
igyekezet a tárgyalásra.j
agica2004
2009. november 12. csütörtök, 12:31
Tárgyaláson - a súgó
barkaszjudit
2009. október 24. szombat, 07:06
tárgyalás
lebo
2008. szeptember 17. szerda, 13:38
Űzleti Tárgyaláson Partne
ildike46
2008. augusztus 07. csütörtök, 18:34
tárgyaláshoz öltözve.jpg
agica2004
2007. január 31. szerda, 16:21
Információ-HUSZONKETTŐ
1vargaildyko
2016. május 03. kedd, 07:13
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
Információ-ALMA
1vargaildyko
2015. február 19. csütörtök, 07:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.