Belépés
2020. április 02. csütörtök | 14. hét | 93. nap | 17:17 | Áron
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - A MÁV meghosszabbította a nemzetközi jegyek díjmentes visszatérítését
A nemzetközi jegyek jelenleg az előírásoknak megfelelően korlátozás nélkül megválthatók azokra a vonatokra, amelyek közlekedésében nincs ismert korlátozás.

Ismertetik, hogy a jegypénztárban vásárolt nemzetközi jegyek esetében a nemzetközi pénztáraknál és az ügyfélszolgálatokon személyesen nyújthatják be az utasok a visszatérítési kérelmüket, de elektronikus úton is jelezhetik az eszrevetel@mav-start.hu címen, ebben az esetben az eredeti menetjegyet postai úton el kell juttatni az ügyfélszolgálatra, a 1426. Budapest, Pf.: 56. címre.

Ha a pénztárban bankkártyával vagy készpénzzel vásárolt nemzetközi menetjegy értéke nem haladja meg az 50 ezer forintot, azonnali visszatérítését kérheti az utas személyesen a nemzetközi pénztárakban vagy a személyes ügyfélszolgálatokon, bankkártyás vásárlás esetén a menetjegy értékét a pénztárban visszautalják bankszámlára.

Az 50 ezer forintnál nagyobb értékű menetjegyek esetében a vasúttársaság honlapjáról is letölthető visszatérítési igénybejelentő nyomtatványt kell kitölteni, a menetjegy értékét a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 09:21
Címkék: nemzetközi jegyek, előírásoknak megfelelően, jegypénztárban vásárolt, nemzetközi pénztáraknál, visszatérítési kérelmüket, eredeti menetjegyet,
Kommentek
Koronavírus - Két héttel meghosszabbította termelési szünetét az Audi Hungaria
Czechmeister Mónika hozzátette, hogy a motorgyár azonban "a vevői igényektől függően várhatóan fokozatosan megkezdi a termelést" az április 13-i héten.

A vállalatvezetés a következő hétre fizetett szabadságot rendelt el azoknak a munkavállalóknak, akik a munkavégzés alól mentesülnek. A második hétre vonatkozó elszámolásról április 9-ig hoznak döntést.

Az Audi Hungaria jelenleg az állásidőt, az elszámolási időszakra történő lemondást, az otthoni munkavégzést, a rugalmas munkaidőkeretet és a szabadság elrendelést vegyesen alkalmazza.

A kommunikációs vezető hangsúlyozta, hogy a termelés mielőbbi fokozatos felfutását a vállalat válságstábja az érvényes egészségvédelmi előírásoknak megfelelően a legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett tervezi.

Az Audi március 17-én jelentette be, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt március 23-tól leáll a termelés a gyárban. A győri mellett az Audi AG
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 14:42
Koronavírus - Csehország meghosszabbította német és osztrák határszakaszának ellenőrzését
A belügyi tárca a határellenőrzésekre 18,1 millió koronát kapott a kormány tartalékalapjából.

A cseh kormány a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatban március 14-én újította fel a német és az osztrák határon az ellenőrzéseket, az úgynevezett schengeni kódex alapján. Az intézkedés eredetileg öt napra szólt, de később április 4-ig meghosszabbították. Az ellenőrzések a határátkelők mellett a csehországi repülőterekre is vonatkoznak.

A határellenőrzések felújításáról hozott döntés ugyanakkor a cseh-lengyel és a cseh-szlovák határra nem vonatkozik. Jan Hamácek belügyminiszter már korábban elmondta, hogy ez a két határ cseh oldalról szabad, a jelenlegi ellenőrzéseket a lengyel és a szlovák fél vezette be, de Prágának nincs oka hasonló korlátozások bevezetésére.

A cseh állampolgárok kiutazása külföldre, illetve a külföldiek beutazása Csehországba egyelőre április 12-ig tilos.

Csehországban a csütörtök reggeli hivatalos kimutatás szerint eddig 40 személy halt meg a Covid-19
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:33
Koronavírus - Bernie Sanders a wisconsini előválasztás elhalasztására szólít fel
A középnyugati Wisconsin államban a jövő kedden tartanák az előválasztásokat a novemberi elnökválasztáshoz. Április 7-én egyébként csak egyedül ebben az államban voksolnának.

Elhalasztást kérő közleményében a vermonti szenátor azzal érvelt, hogy az embereket "nem szabad arra kényszeríteni, hogy az életüket kockáztassák a sorban állással a szavazófülkéknél". Emlékeztetett arra is, hogy 15 másik tagállamban már követték az egészségügyi szakemberek tanácsait, és későbbre halasztották az előválasztásokat. "Arra sürgetjük Wisconsint, hogy kövesse példájukat" - írta Sanders.

Amerikai elemzők rámutatnak: a koronavírus-járvány jelentősen átalakította a demokraták előválasztási és elnökjelölő folyamatát. Egyes tagállamokban ugyanis személyes megjelenés helyett csakis levélben lehet voksolni, sok államban pedig májusra vagy júniusra halasztották az előválasztást. A Demokrata Párt elnökjelöltségéért küzdő Joe Biden, Barack Obama volt elnök egykori alelnöke és Bernie Sanders szenátor az elmúlt hetekben
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 23:34
Koronavírus - További halasztások és újratervezések a sportvilágban
A német első- és másodosztályú labdarúgó-bajnokság felfüggesztését április 30-ig meghosszabbították. Erről a liga virtuális közgyűlésén döntött a 36 profi klub.

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) bejelentette, hogy elhalasztja a hegyikerékpáros világbajnokságot, amelyet június 25. és 28. között a németországi Albstadt városában rendeztek volna.

Az amerikai nyílt teniszbajnokság, azaz a US Open szervezői az egészségügy részére biztosítják a torna helyszínéül szolgáló Billie Jean King National Tennis Centert.

Az otthon ülő szurkolók részére azzal kedveskedik az észak-amerikai kosárlabda- (NBA), illetve amerikaifutball-liga (NFL), hogy ingyenessé tette videós alkalmazását (game pass), melyen keresztül az érdeklődők a korábbi mérkőzéseken kívül más tartalmakat is nézhetnek.

A Nemzetközi Tekvondó Szövetség bejelentette, hogy a tervek szerint még idén megrendeznék azokat az olimpiai kvalifikációs versenyeket, amelyeket tavaszról kellett elhalasztani.

A Nemzetközi Egyetemi
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:53
Koronavírus - A kormány meghosszabbította a veszélyhelyzeti intézkedéseket
A központ közleményében emlékeztetett, a kabinet az elmúlt hetekben számos intézkedést hozott a járvány lassítása, a magyar emberek egészségének, valamint a magyar családok, a gazdaság és a munkahelyek védelme érdekében.

Ezek a rendkívüli intézkedések hozzájárultak a járvány elleni védekezés hatékonyságának növeléséhez, a fertőzések és megbetegedésének számának csökkentéséhez és a járvánnyal járó gazdasági károk mérsékléséhez - fejtették ki, hozzátéve, a kormány a veszélyhelyzet megszűnéséig hosszabbítja meg ezen rendkívüli intézkedések hatályát.

Hangsúlyozták, a kabinet a veszélyhelyzet végéig fenntartja az olyan családvédelmi intézkedéseket, mint a gyed, a gyes, a gyet meghosszabbítása. Ugyancsak meghosszabbítja a kórházparancsnokok megbízásáról szóló jogszabály hatályát és az eddig bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseket, így például a hiteltörlesztések és végrehajtások felfüggesztését, a kata megfizetésének halasztását, az egyes szektorokban a járulékfizetési kötelezettség
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 16:34
Koronavírus - Szijjártó: hazatért 502 magyar a vesztegzár alá helyezett tiroli térségből
A konvoj "ezekben a percekben érkezik a határra" - írta a miniszter röviddel éjfél után.

Emlékeztetett arra, hogy Ausztria Tirol tartományának öt települését március 13-án két hétre karantén alá helyezték, hogy lassítsák a koronavírus terjedését a régióban. A lezárt területen több mint félezer magyar tartózkodott munkavállalás céljából, és így valamennyien vesztegzár alá kerültek.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra is: az eredetileg március 28-án lejáró karantént a tiroli tartományi kormányzat április 13-ig meghosszabbította, azonban szigorú kikötések mellett a tünetmentes külföldi állampolgárokkal kivételt tettek.

"Magyarország természetesen vállalta a kiszabott feltételeket, így nyilatkoztunk arról, hogy állampolgárainkat visszafogadjuk, és gondoskodunk hazaszállításukról" - szögezte le a külgazdasági és külügyminiszter.

Hozzátette: a hazatérőkre két hét hatóságilag elrendelt házi karantén vár, "azonban most már itthon vannak, és ez a legfontosabb".
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 07:04
Koronavírus - A cseh kormány meghosszabbította a vesztegzárat
Az eredetileg március 16-án életbe lépett kijárási korlátozásokat legutóbb a múlt héten hosszabbította meg a kabinet április elsejéig.

A kormány intézkedése jelentősen korlátozza az állampolgárok szabad mozgását. A rendelet szerint az emberek nem hagyhatják el lakásukat, és nem tartózkodhatnak közterületen, ami alól kivételt képez egyebek mellett, ha munkába vagy orvoshoz mennek, valamint élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodószereket vásárolnak. További kivételt képez a közeli személyekről való gondoskodás is. A rendelet betartását a hatóságok ellenőrzik.

További korlátozások, hogy a közterületen kötelező az orr és a száj eltakarása, s legfeljebb két személy lehet együtt, kivéve, ha családtagokról van szó. Engedélyezve van a kinti séta is, de nem szabad csoportosulni.

Szintén április 11-ig maradnak érvényben a további korlátozások is: egyebek között zárva vannak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltokat, patikákat és néhány hasonló szolgáltatást, s gyakorlatilag leállt a kulturális
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 20:24
Krónika 2. rész (frakcióválaszok, napirend előtt)
DK: jó eszközöket kell beszerezni a védekezéshezVarju László (DK) arról beszélt, fontos, hogy a védekezéshez jó eszközöket szerezzenek be, mert a most érkezőknél sokszor komoly minőségi problémák vannak.

Fontosnak tartotta azt is, hogy a járványveszély okozta gazdasági következményeket enyhítsék. Utalva a miniszter szavaira, a szabad kereskedelem és a szabadrablás közötti átjárásra, azt mondta, ez különösen problémás, ha kormánytaghoz köthető körök is részt vesznek benne, mint azt hétvégén a sajtóban olvasni lehetett. Azt kérte, erre is figyeljen a kormány, illetve ezt a jelenséget vizsgálják ki.LMP: kevesebb indulattal kellene közelíteni a kérdéshezKeresztes László Lóránt (LMP) úgy látta, hogy ebben a helyzetben kevesebb indulattal is meg lehetne közelíteni ezt a kérdést. Hallottak olyan híreket, amelyek pozitívak - mutatott rá, kiemelve a külföldön rekedt magyarok hazaszállítását. Egyetértett Szijjártó Péter miniszterrel abban is, hogy egészen döbbenetes
velemenyezd, 2020. március 30. hétfő, 12:43
Képek, videók
Meghosszabbitott f.kar ??
raczandris
2007. január 29. hétfő, 20:07
Nemzetközi forgalom..jpg
terimamy
2018. március 07. szerda, 19:18
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Víz Nemzetközi Világnapja
sacimama
2015. március 25. szerda, 19:03
Peking:nemzetközi repülőt
sanci81
2014. szeptember 06. szombat, 12:25
Nemzetközi Barátság Múzeu
sanci81
2014. június 27. péntek, 14:58
belgrád nemzetközi vásár
lacipecsenye
2013. március 15. péntek, 09:59
nemzetközi nőnap
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:59
baku nemzetközi úttörőtáb
lacipecsenye
2013. március 08. péntek, 17:43
A nemzetközi nőnap alkalm
csalogany13
2013. március 08. péntek, 07:30
5469-a-beke-nemzetkozi -vi
isti53
2013. március 03. vasárnap, 07:16
Központi előírások
furaila
2013. január 14. hétfő, 23:04
Biztonsági elöirások
biharieniko
2006. október 22. vasárnap, 23:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.