Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 11:29 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szkripal-ügy - Szennyeződésmentesnek nyilvánították Salisburyt
A Scotland Yard bejelentése szerint a szakértők Szkripal egykori házát és tizenegy egyéb helyszínt fertőtlenítettek, és az összes érintett helyet biztonságosnak minősítették.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a brit hadsereg vegyvédelmi egységei összesen 13 ezer munkaóra alatt tisztították meg azokat a helyszíneket, amelyeken ténylegesen fellelték a Novicsok hatóanyag maradványait, illetve amelyek potenciálisan szintén szennyeződhettek.

A tavaly április 20-án kezdődött tisztítási munkálatok minden érintett helyszínen a szennyeződésnek kitett felületek teszteléséből, a szennyezett tárgyak eltávolításából és elégetéséből, a helyszín vegytisztításából és újbóli teszteléséből állt.

A tisztítás részeként teljes gyep-, talaj- és kőburkolat-cserét is elvégeztek annak a bevásárlóközpontnak a környékén, amely előtt tavaly március 4-én eszméletlenül találták Szergej Szkripalt és lányát.

A mérgezés ügyében nyomozó brit rendőrségi szakértők a méreganyagot Szkripal Salisburyben lévő házának bejárati ajtaján mutatták ki a legnagyobb koncentrációban.

Dean Haydon, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és terrorellenes rendőri tevékenységének országos főkoordinátora péntek esti tájékoztatóján elmondta: a továbbra is folyó vizsgálatban 250 nyomozó vesz részt, akik eddig 11 ezer órányi, térfigyelő kamerák által rögzített felvételt néztek át, 3700, potenciálisan bizonyítékként felhasználható tárgyat foglaltak le és 1702 tanúvallomást vettek fel.

A 67 éves Szkripal az orosz katonai hírszerzés (GU, korábbi rövidítésével GRU) ezredeseként a brit külső hírszerzésnek (MI6) is dolgozott. Hazájában 13 év fegyházra ítélték, de egy orosz-amerikai kémcsere keretében 2010-ben letelepedhetett Nagy-Britanniában, ahol brit állampolgárságot kapott.

A tavaly márciusban történt mérgezéses incidensig Salisburyben élt. A Novicsok katonai idegméreggel elkövetett mérgezést lányával együtt túlélte, jelenlegi tartózkodási helyüket a brit hatóságok titokban tartják.

Tavaly nyáron két brit állampolgár, a 45 éves Charlie Rowley és 44 éves élettársa, a háromgyermekes Dawn Sturgess is súlyos mérgezést szenvedett, miután Salisburyben megtalálták a méreganyagot tartalmazó, a Szkripalék elleni támadás elkövetői által elhajított parfümös fiolát.

Rowley-t hosszas kezelés után kiengedték Salisbury kórházából - ahol Szkripalékat is kezelték -, Dawn Sturgess azonban tavaly júliusban ugyanebben a kórházban meghalt.

A Scotland Yard főparancsnok-helyettese pénteki esti tájékoztatóján közölte: a rendőrség továbbra sem tudja, hogy a Nina Ricci márkajelzést viselő hamisított parfümös üvegcse hol volt a mérgezéses merényletkísérlet napja és tavaly június 27. között, amikor Rowley egy közterületi hulladékgyűjtőben megtalálta a palackot.

Dean Haydon közölte: a Scotland Yard változatlanul várja azok jelentkezését, akik a két időpont között látták a rózsaszín csomagolású parfümös üveget.

A brit hatóságok hivatalosan a GU két aktív hírszerzőtisztjét gyanúsítják a merényletkísérlettel, de a Bellingcat független brit oknyomozó csoport a minap bejelentette, hogy nyomára akadt egy harmadik gyanúsítottnak is, bár ezt London hivatalosan nem erősítette meg.

A mérgezéses incidens után a brit kormány többtucatnyi - a brit elhárító szolgálatok által hírszerzőként azonosított - orosz diplomatát utasított ki Londonból, és azóta a két ország kormányközi kapcsolatai gyakorlatilag befagytak.

Moszkva ugyanakkor folyamatosan és határozottan cáfolja, hogy bármi köze lenne a Szkripal-ügyhöz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 01. péntek, 19:52
Címkék: Scotland Yard, Szergej Szkripalt, Szkripal Salisburyben, Dean Haydon, Charlie Rowley, Dawn Sturgess,
Kommentek
Dunai hajóbaleset - Legfőbb Ügyészség: kiemelt üggyé nyilvánították a tragédiát
Közleményükben azt írták: a Dunán szerdán történt baleset miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetése miatt indult nyomozás. A nyomozás irányításával kapcsolatos ügyészi jogköröket a közlekedési bűncselekményekkel is foglalkozó Budapesti VI. és VII. kerületi ügyészség teljesíti.

A legfőbb ügyész rendelkezése nyomán az ügyészség kiemelt ügyként kezeli a büntetőeljárást, amelynek során szorosan együttműködik más bel- és külföldi hatóságokkal. A Legfőbb Ügyészség ezen intézkedése az átlagosnál is gyorsabb, még inkább körültekintő, nagyobb erőkkel történő eljárási lépéseket szolgálja - hangsúlyozták.

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki. Hét holttestet még szerda éjjel megtaláltak, mindannyian dél-koreai
velemenyezd, 2019. június 03. hétfő, 23:43
Nemkívánatos személlyé nyilvánította a koszovói miniszterelnök a kedden elfogott orosz állampolgárt
Mihail Krasznoscsokovot, a koszovói ENSZ-missziónak (UNMIK) a tagját, a koszovói rendőrök kedden bántalmazták, majd őrizetbe vették, később viszont Moszkva követelésére szabadon engedték.

Ramush Haradinaj pénteken közölte, Mihail Krasznoscsokovot azért nyilvánították "persona non gratának", mert Koszovó alkotmányos rendje, egyetemes értéke, békéje és stabilitása ellen lépett fel. Az orosz állampolgárt felszólították arra, hogy hagyja el Koszovó területét, noha Mihail Krasznoscsokov csütörtök óta nincs is az országban, mert a belgrádi katonai kórházban ápolják.

A koszovói különleges rendőrség (Rosu) kommandósai szervezett bűnözés gyanújával kedden Koszovóban elfogtak 23 embert, főképp szerbeket és bosnyákokat, köztük rendőröket is. Az elfogottak között volt a diplomáciai mentességgel rendelkező orosz állampolgár is.A pristinai igazságügyi szervek a férfi diplomáciai mentességének felfüggesztését kérték az UNMIK-tól, de ez nem történt meg.
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 13:56
Úzvölgyi katonatemető - Megtámadja a közigazgatási bíróságon a prefektus a temető lezárását - FRISSITETT (új: l
hadsereghez tartozó katona nyugszik. Utóbbiak közül 794 magyar, 108 német, négy orosz, három szerb, két osztrák, két olasz és 242 azonosítatlan.

Az erdélyi magyarság április végén szembesült azzal, hogy Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki az első világháborús osztrák-magyar sírkertben, ahol félszáz betonkeresztet és egy emlékművet állított fel. Ezek felavatását a moldvai kisváros önkormányzata május 17-ére hirdette meg, de - miután a román hatóságok törvénytelennek nyilvánították az emlékműállításra kibocsátott építési engedélyt - Constantin Toma polgármester bejelentette, hogy elhalasztják az avatást.

Az úzvölgyi katonatemetőt Hargita megye legnagyobb és legjelentősebb első világháborús emlékhelyeként tartják számon. A temetőben 1994-ben második világháborús emlékművet is állítottak, amelynél évről évre augusztus 26-án tartanak nagyszabású megemlékezést.

A Csíkszentmárton község leltárában szereplő temetőt az elmúlt években az önkormányzat forrásaiból, a
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 19:25
Úzvölgyi katonatemető - Megtámadja a közigazgatási bíróságon a prefektus a temető lezárását
hadsereg katonáinak a hamvait őrzi. Utóbbiak közül 794 magyar, 108 német, négy orosz, három szerb, két osztrák, két olasz és 242 azonosítatlan.

Az erdélyi magyarság április végén szembesült azzal, hogy Dormánfalva önkormányzata önkényesen román parcellát alakított ki az első világháborús osztrák-magyar sírkertben, ahol félszáz betonkeresztet és egy emlékművet állított fel. Ezek felavatását a moldvai kisváros önkormányzata május 17-ére hirdette meg, de - miután a román hatóságok törvénytelennek nyilvánították az emlékműállításra kibocsátott építési engedélyt - Constantin Toma polgármester bejelentette, hogy elhalasztják az avatást.

Az úzvölgyi katonatemetőt Hargita megye legnagyobb és legjelentősebb első világháborús emlékhelyeként tartják számon. A temetőben 1994-ben második világháborús emlékművet is állítottak, amelynél évről évre augusztus 26-án tartanak nagyszabású megemlékezést.

A Csíkszentmárton község leltárában szereplő temetőt az elmúlt években az önkormányzat forrásaiból, a magyar
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 15:15
Amerikai egészségügyi miniszter: az Egyesült Államok 22 tagállamában terjed a kanyaró
A tárcavezető az amerikai járványügyi hivatalra (CDC) hivatkozva közölte, hogy 2000 óta - amikor pedig már megszűntnek nyilvánították a betegséget - nem diagnosztizáltak ennyi megbetegedést.Alex Azar közleményt adott ki, amelyben nagyobb átoltottságot sürgetett. Arra hívta fel a figyelmet, hogy az oltóanyagok - az egyes, interneten terjedő információkkal ellentétben - évek óta bizonyítottan biztonságosak.Az idén 695 beteget kezelnek kanyaróval, a legtöbb megbetegedést az északnyugati Washington államban és New Yorkban regisztrálták. New York városának Brooklyn negyedében néhány héttel ezelőtt egészségügyi szükségállapotot hirdettek a hatóságok és elrendelték a kötelező oltást is. Az oltásnak "ellenálló" szülőket törvény elé idézték, akár ezerdolláros büntetésre is számíthatnak. Brooklyn ortodox zsidó közösségében egyébként tavaly október óta 390 új kanyarós megbetegedést rögzítettek.

A betegség terjedését az erősödő oltásellenes mozgalom segíti elő, több közösségi portálon
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 07:04
Nézőpont: a túlnyomó többség támogatja a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását
A Nézőpont Intézet közleményében úgy fogalmazott: ez is mutatja, hogy a Fidesz-KDNP a migráción és a családpolitikán túl is "pártokon átívelő konszenzust tud teremteni egyes intézkedéseivel".

A megkérdezettek fele (51 százalék) tudta, hogy körülbelül hány éve nyilvánították munkaszüneti nappá nagypénteket, míg az emberek harmada (31 százaléka) hitte azt, hogy idén lesz először piros betűs ünnep ez a nap. A magyarok többsége az Orbán-kormány intézkedéseként gondol a munkaszüneti nappá nyilvánításra, mindössze a megkérdezettek 5 százaléka vélte úgy, hogy egy régebbi kabinet vezette be ezt az intézkedést.

A magyarok túlnyomó többsége tudta, hogy keresztény ünnep nagypéntek, de azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi az eredete, bizonytalan válaszokat kapott felmérésében az intézet. A válaszolók 43 százaléka tudta, hogy Jézus kereszthalálára emlékeznek a keresztények ezen a napon. A megkérdezettek egyharmada (31 százalék) tévesen úgy vélte, Jézus feltámadását ünnepelik nagypénteken.

A Nézőpont
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 08:11
Egy kilencéves gyermeket is tiszteletreméltónak nyilvánított
A hősies erények elismerésével az Egyház hét új tiszteletreméltó személlyel is gazdagodott. Ketten közülük világi hívők: egy brazil gyermek, Nelson Santana, valamint az olasz Gaetana Tolomeo
Egy kilencéves gyermeket is tiszteletreméltónak nyilvánított az Egyház.
Újabb boldoggal gazdagodik az Egyház Donizetti Tavares de Lima brazil pap személyében. Két világi hívőt - egy brazil kisfiút és egy olasz nőt - pedig tiszteletreméltónak nyilvánítottak.
Bővebben
maroka, 2019. április 14. vasárnap, 08:50
A török elnök a közeljövőben mecsetként nyitná újra a ....
A török elnök a közeljövőben mecsetként nyitná újra a Hagia Sophiát
...........
2019. március 28., csütörtök | 17:02
A görög külügyminiszter reagált Recep Tayip Erdogan török elnök tervére, mely szerint ismét mecsetté alakíttatná át a Hagia Sophiát. Az egykori bizánci székesegyház ma múzeumként üzemel Isztambulban, tervéről pedig a török elnök egy vasárnapi tévéműsorban beszélt.
A Hagia Sophiát a középkorban évszázadokon keresztül a kereszténység legnagyobb templomának tekintették, mielőtt II. Mehmed oszmán szultán elrendelte muszlim imaházzá való átalakítását Konstantinápoly 1453-as elfoglalása után.
A görög külügyminiszter Erdogan tervét ehhez hasonló, a kereszténység elleni támadásként értékeli.
Ez nem csak a kereszténység nagy temploma, hanem egyben az emberiség egyetemes kincse is, amelyet az UNESCO is elismert azzal, hogy felvette világörökségi listájára. Ennélfogva minden erről szóló vita nemcsak a
maroka, 2019. március 30. szombat, 09:07
Képek, videók
szeretetet nyilvanitotta
charlotteani
2011. július 04. hétfő, 18:39
Úgy legyen mindig.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:11
Kép 1078. Csak úgy....jp
jucinenadov
2019. április 27. szombat, 00:09
Kép 1053. Csak úgy....jp
jucinenadov
2019. április 27. szombat, 00:06
ugy hiányzol.png
menusgabor
2019. április 10. szerda, 20:13
úgy tartják.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:40
Olyan nehéz úgy szeretni.
menusgabor
2018. december 05. szerda, 21:19
vito_zoltan__van_ugy_a z_e
menusgabor
2018. október 16. kedd, 19:46
Mert úgy szeret Isten
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 10:10
Úgy gondolom
anna4459
2018. augusztus 22. szerda, 19:45
Úgy legyen Ámen.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 17. péntek, 10:24
Élj úgy
sanci81
2018. augusztus 01. szerda, 17:38
Bizony Ám. Ugy-Ugy !!
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.