Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 02:58 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Beiktatták hivatalába Székely János szombathelyi megyés püspököt
A zsúfolásig megtelt Sarlós Boldogasszony-székesegyházban tartott szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek volt, a szertartáson a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia számos tagja mellett részt vett Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

A beiktatáson Alberto Bottari de Castello apostoli nuncius olvasta fel majd adta át Székely Jánosnak a kinevezéséről szóló pápai bullát, ezt követően az új megyés püspök hivatalosan is elfoglalta az egy éve megüresedett szombathelyi püspöki széket.

Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, a szombathelyi egyházmegye korábbi püspöke levélben köszöntötte utódját.

Székely János székfoglaló szentbeszédében arról szólt: a papi szolgálat célja, hogy segítsenek eljutni minden jóakaratú embernek a lét forrásához, a teremtő Istenhez, ezért is választotta püspöki jelmondatául Jézus szavait: "Omnes vivunt Ei", vagyis "Mindenki érte él".

Kitért arra is, hogy püspökként legközvetlenebb munkatársait, az egyházmegye papjait, akiket kincseknek nevezett, szeretné megerősíteni, hogy örömteli, hiteles és teljes módon tudják megélni és gyakorolni papi szolgálatukat.

Hozzáfűzte: mindent igyekszik majd megtenni a családokért, biztatva őket arra, hogy vállalják a házasság szentségét és bátran mondjanak igent a gyermekáldásra.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is fokozott figyelemmel kíván fordulni a szegények, a betegek, idősek, a szenvedők és a kitaszítottak felé és erre biztatja az egyházmegye közösségeit és minden hívő embert.

Székely János még beiktatása előtt az MTI-nek elmondta: kiemelten fontosnak tartja a hitoktatást, az egyházi iskolákat, valamint azt is, hogy a plébániákon aktív, élő közösségi élet legyen, illetve támogatja és a "Szentlélek ajándékainak" tekinti az egyház által elismert lelkiségi mozgalmakat is, mint például a fokoláre, a cursillo, a karizmatikusok és a cserkészet.

Az új megyés püspök, aki 2015-től a Boldog Ceferino Roma Misszió vezetője a szentmisében saját nyelvükön szólt a megyében élő roma kisebbség tagjaihoz, de saját nyelvükön köszöntötte a német, horvát és szlovén nemzetiség tagjait is, a szentmise végén pedig a pápai és a magyar himnusz mellett felhangzott a cigány himnusz is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 08. szombat, 14:42
Címkék: Székely János, Sarlós Boldogasszony-székesegyházban, Erdő Péter, Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, Kövér László, Balog Zoltán,
Kommentek
Nemzet Sportolója - A tagok Monspart Saroltát javasolják a címre
A 75 éves Monspart Sarolta az első magyar világbajnok tájfutó, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.

A Nemzet Sportolói exkluzív társaságban az olimpiai aranyérmes úszó, Székely Éva február 29-ei halálával üresedett meg egy hely a tizenkettőből.

Az Emmi sportállamtitkárságának közleménye szerint a választásra jogosult tizenegy tag kedden dönthetett arról, hogy kit választ új tagnak, és az előírásoknak megfelelően valamennyien idejében megkapták az értesítést az eljárás menetéről.

"A járványhelyzet miatt természetesen nem ültek össze a Nemzet Sportolói, hanem mindenki telefonon szavazott. A szavazás menete azzal kezdődött, hogy a tagokat egyesével felhívtam, akik ekkor mindannyian javaslatot tehettek arra, kit tartanak érdemesnek és méltónak arra, hogy a Nemzet Sportolója legyen - adott tájékoztatást Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy mindez jegyzőkönyv által hitelesítve történt és egy ember több javaslattal is élhetett. - Miután mindenki elmondta a
velemenyezd, 2020. március 31. kedd, 12:51
Szent-Gály Kata: Keresztúton
Szeretettel mindenkinek.....Szent-Gály Kata alkotását Székely János püspök atya mondja el.
Facebook oldali videó

,,Azt mondja az Úr:
Kevés az, hogy a szolgám légy,
s fölemeld Jákob törzseit,
és visszatérítsd Izrael maradékát.
Nézd, a nemzetek világosságává tettelek,
hogy üdvösségem eljusson a föld határáig."
(Iz 49,6)
Tudsz-e úgy szeretni, ahogy én szerettem...?
Reszketni, remegni az Olajfa-kertben...?
Elhagyatva lenni, egyedül a bűnnel...?
Szemben a Halállal, szemben a közönnyel...?

Adnád-e kezedet szorító kötélnek...?
Arcodat a gúnynak, lenéző köpésnek...?
Tudsz-e mellém állni fojtogató csendben...?
Az ostorozásnál eltakarnál engem...?

Tudsz-e úgy szeretni, ahogy én szeretlek...?
Tudsz-e tűrni értem, hordani keresztet...?
Roskadva, remegve, föl, egész a
maroka, 2020. március 29. vasárnap, 09:00
Székely János: Ne feledkezzünk meg a legszegényebbekről!
Az alábbiakban Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága elnökének felhívását adjuk közre.
................
II. János Pál pápa ezekkel a szavakkal kezdte meg pápai szolgálatát: ,,Ne féljetek!" A járvány nehéz heteiben nem félelemre van szükségünk, hanem bizalomra a Teremtő Istenben, aki tenyerén tartja a világot. Bizalomra, hitre, imádságra van szükségünk, valamint egymás iránti szolidaritásra, segítő szeretetre.
A járvány rendkívüli mértékben sújtja a gazdasági életet is, s ennek legfőbb áldozatai a legszegényebbek: azok, akiknek nincsenek tartalékaik, akik albérletben élnek, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek.
A hazánkban eddig meghozott intézkedések (az adó- és járulékcsökkentés, hitelek törlesztésének felfüggesztése, kilakoltatási moratórium) nagy segítséget jelentenek sok-sok család és rászoruló számára, azonban a
maroka, 2020. március 27. péntek, 08:12
dr. Székely János megyéspüspök felhívása
II. János Pál pápa ezekkel a szavakkal kezdte meg pápai szolgálatát: ,,Ne féljetek!" A járvány nehéz heteiben nem félelemre van szükségünk, hanem bizalomra a Teremtő Istenben, aki tenyerén tartja a világot. Bizalomra, hitre, imádságra van szükségünk, valamint egymás iránti szolidaritásra, segítő szeretetre.
A járvány rendkívüli mértékben sújtja a gazdasági életet is, s ennek legfőbb áldozatai a legszegényebbek: azok, akiknek nincsenek tartalékaik, akik albérletben élnek, akiket fizetés nélküli szabadságra küldtek.
A hazánkban eddig meghozott intézkedések (az adó- és járulék-csökkentés, hitelek törlesztésének felfüggesztése, kilakoltatási moratórium) nagy segítséget jelentenek sok-sok család és rászoruló számára, azonban a legszegényebbek közül igen sokaknak nem nyújtanak mentőövet. Égetően fontos, hogy az Országgyűlés, a Kormány, az önkormányzatok, a munkaadók és minden jóakaratú ember minden lehetőt megtegyen az ő érdekükben.
Kérjük a felelős vezetőket, hogy mindazok számára, akik a
maroka, 2020. március 26. csütörtök, 09:33
Vasárnapi szentmisék online közvetítése egyházmegyénkben
Dr. Székely János megyéspüspök és a Székesegyház lelkipásztorai mindennap mutatnak be szentmisét a hívek részvétele nélkül, amelyet a Mária Rádió Savaria felvételről közvetít 18 órakor.

- A a szombathelyi Krisztus Király Plébánia 2020.03.22 videó

- A Zalaegerszegi Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia minden vasárnap hangfelvételt rögzít a szentmiséről. Videó_hanganyag 2020.03.22

- A sárvári Szent Miklós-templomból nagyböjt 4. vasárnapjától minden este 18 órakor szentmise
Szent Miklós plébánia, Sárvár Videó 2020.03.22
maroka, 2020. március 24. kedd, 09:42
Székely János versei
SZÉKELY JÁNOS VERSEI

Székely János (Torda, 1929. március 7. - Marosvásárhely, 1992. augusztus 23.) a 20. század második felében a magyar irodalom sokoldalú egyénisége, költő, prózaíró, drámaíró, tanulmány- és esszéíró, műfordító.

A háború végén, még serdülőként a frontra vitték, nyugati fogságba került. A kolozsvári egyetemen szerzett filozófusi képesítést.1955-ben jelent meg első verskötete, a Csillagfényben. 1956-tól 1989-es nyugdíjazásáig a marosvásárhelyi Igaz Szó (1990-től Látó) című szépirodalmi folyóirat versrovatát szerkesztette, e lapokban jelentek meg költeményei is. Édesapját 1958-ban rendszerbírálatáért letartóztatták és 8 év börtönre ítélték. Székely János - mindent elkövetve, hogy apját kihozza a börtönből
menusgabor, 2020. március 22. vasárnap, 22:45
Székely János püspök:
Van mindebben valami nagy aránytalanság, hangsúlytévesztés 2020. március 18.,
................
Székely János szombathelyi megyéspüspök szerkesztőségünk kérésére írt jegyzetét olvashatják a koronavírusról és más ,,lelki vírusokról"
Először is idős, beteg, bajban levő embertársainkhoz szeretnék szólni. Nagy szeretettel gondolunk rájuk, együtt érzünk velük, imádkozunk értük. Igyekszünk mindent megtenni az egészségük megóvása érdekében.
A második gondolatom az orvosoké, ápolóké. Hálásan köszönjük az ő bátor helytállásukat, szolgálatukat! Kívánunk nekik sok erőt, türelmet, kitartást ebben az embert próbáló helyzetben.
Szeretnék ezután reflektálni a járványra és az emberiség erre való reakciójára. Jelenleg az emberiség nagyon érzékenyen reagál környezetünk megóvásának fontosságára, a klímaváltozásra, az egészségünket fenyegető veszélyekre. Ez önmagában nagyon jó. Jó, hogy az emberiség egyre inkább
maroka, 2020. március 18. szerda, 18:43
Székely János püspök: Koronavírus
Nincs itt valami nagy aránytalanság?
A koronavírus azért foglalkoztat minket, mert a saját életünket veszélyezteti, eközben hat másodpercenként éhen hal egy gyermek.
Terjed a koronavírus, és megmozdult a világ. Egyre szigorúbb óvintézkedések lépnek életbe. Természetesen fontos minden lehetőt megtennünk a betegségek gyógyításáért, az egészségünk megőrzéséért. Isten is ezt várja, kéri az embertől, az orvosoktól, a felelős vezetőktől. Mégis, mintha volna a kialakult helyzetben valami nagy aránytalanság.
Hat másodpercenként meghal egy gyermek a Földön éhezés, vagy a legalapvetőbb gyógyszerek hiánya miatt. Ez nem mozdítja meg a világot, nem indulnak repülők, hogy élelmet szállítsanak a Föld legszegényebb országaiba. Pedig bőven volna annyi repülőgép és élelem, hogy a Földön senkinek se kelljen éhen halnia. Ez nem üti át modern, jóléti társadalmunk ingerküszöbét. Talán azért nem, mert ez mások életéről szól. A koronavírus pedig a miénkről.
Van aztán nagyon sok lelki vírus is, ami terjed a
maroka, 2020. március 16. hétfő, 17:42
Képek, videók
székely jános0226.jpg
maroka
2020. február 27. csütörtök, 10:00
székely jános püspök0203.
maroka
2020. február 03. hétfő, 21:07
székely jános0124_3.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 11:33
székely jános0124_2.jpg
maroka
2020. január 24. péntek, 11:33
székely jános0122.jpg
maroka
2020. január 23. csütörtök, 13:39
székely jános1215.jpg
maroka
2019. december 15. vasárnap, 07:29
székely jános1214_2.jpg
maroka
2019. december 14. szombat, 21:27
székely jános1214.jpg
maroka
2019. december 14. szombat, 21:26
bucsu_székely jános1023.j
maroka
2019. október 23. szerda, 17:25
székely jános1010.jpg
maroka
2019. október 11. péntek, 16:38
székely jános1009_2.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 23:28
székely jános1009.jpg
maroka
2019. október 09. szerda, 23:26
A Szombathelyi Tanárképző
ufologus
2008. július 18. péntek, 13:06
A szombathelyi székesegyh
isukaking
2007. február 06. kedd, 18:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.