Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:09 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mit tudtok az egészségügy újabb változásáról?
Kedves Szensavasutlezaras! #28

Ez a bérlakás ügy hogyan funkcionál szerinted a fejlett nyugaton?
A fütés a magán házban is tönkre mehet és ha nincs lé akkor fázol!
http://s9.images.www.tvn.hu/2016/02/28/08/42/www.tvn.hu_1b2b78affc 4cd1968c26b55bcf37b831.jpg

Nyugaton valóban jobban keres a melós, de ott is csak bárlakásba megy
vagy mégrosszabb: tömgeszallason lesz. Akkor nem csoda, hogy több marad!
A bérlakásom, rezsi elöleggel 730€/hó. Évvégén elszámolás ahol mindig ráfizetek!
Itthon csak a töredéke ennek igaz nekünk nyugati munkaadón van!;)

Na, pontosan az általad leírtak miatt nem lesz ebböl,
itthon, soha élhetö ország! Ha a TESCÓS árúfeltöltök
összafongnának akkor nem lenne semmi a polcon....!
A TESCO azonban talál sok hülyét aki dolgozik bagóért is!
Megint csak a melós a hibás, mert vállalja! Miért adjon a
Tesco többet? Én sem adnék, ha van hülye a melóra! :))

A bérlkásból senki nem tud kitenni, ha szerzödésed van.
A javitásokért is a tulaj felel, noha én javitgatom a bérlakásomat
ami külföldön van! S ez másé valóban, DE ÉN LAKOM BENNE!!
A külföldi bérlakásom 15. éve van meg! Ha idöben fizetsz akkor
a tulaj nem mond fel! Most emelték a havi lakbért! 12 euróval!
(Kuncogva fizetem, a nejem órabére 25 euró felett van!)

Az életszinvonaladért Te magad vagy felelös!
Senki nem fogja az életedet jobbá tenni!

Én tovabra is állitom, hogy egy jobb melóért bérlakásba kell menni!
A tuljadont add el, (akár veszteséggel is) mert marad böven lé!
A bérlakásban másét fizeted, de van jóbban fizetö melód és jobban
is fogsz élni! A milliók az utcán hevernek, de lehajolni magad kell érte!
(Vagy hajlongjon más érte, >>> neked!)

Csak egy kérdésem van a végén:
MOST IGY, AHOGY VAN, JOBB ??

(S ha jobb akkor ne válzotass, de ha rosszabb akkor indulj el!)
decotext, 2018. július 21. szombat, 08:46
Címkék: Kedves Szensavasutlezaras, egészségügy újabb, fejlett nyugaton, magán házban, töredéke ennek, általad leírtak,
Kommentek
Két hétre lezárják a Déli pályaudvart októberben
Azt írták: október 4. és 17. között olyan halaszthatatlan karbantartási munkákat végeznek el a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni. A karbantartást a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár - tették hozzá.

A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban (https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vaganyzar). Emellett a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra.

A munkálatokról és a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:29
A magyar mobilozók zöme értesült a roamingdíjak eltörléséről
- olvasható az anyagban.

Roamingoláskor - ahogy itthon is - elsősorban telefonálásra és SMS-ezésre használták a magyar előfizetők telefonjukat.

A kutatás során azt is megállapították, hogy többségbe kerültek az okostelefon-tulajdonosok a hagyományos készülékeket használókhoz képest: tavaly év végén már a vizsgált korosztály 63 százalékának volt legalább egy okostelefonja.

A 2019 háztartásra, illetve személyre kiterjedő, reprezentatívnak tekinthető felmérést, amely a szabályozás változásáról szóló adatokat is tartalmazza, a 14 éves és idősebb magyarországi mobilhasználók körében végezték el, a részletes eredmények az NMHH honlapján teljes egészében elérhetők.

Az NMHH a kutatás eredményei alapján azt a következtetést vonta le, hogy sikeres volt a többszintű - az uniós és a magyar hírközlési hatósági - tájékoztatás a roamingszabályok változásáról.

Az európai roamingdíjak éveken át fokozatosan csökkentek, míg a folyamat utolsó lépéseként éppen egy éve, 2017. június 15. óta az Európai
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 12:31
Dömötör Csaba: nem gyengíthetik az ország védelmi képességeit!
államtitkár.

Kifejtette: sok uniós politikus próbálja figyelmen kívül hagyni az április 8-i választás végeredményét. Brüsszelben folytatódik a "boszorkányüldözés", a magyar törvények azonban sokszorosan kiállták az idő és a demokrácia próbáját.

A támadásokkal, elítélő jelentésekkel, jogi és pénzügyi zsarolással meg akarják törni Magyarországot, hogy elfogadja a betelepítési tervet, de amíg ez a kormány van hivatalban, ilyen nem lesz - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

A kormány felépítésének változásáról szólva az államtitkár azt emelte ki: mindig az aktuális feladatokhoz kell igazodni.

Az új szerkezet tükrözi a fő célokat, amelyek közül a legfontosabb a biztonság és a nemzeti identitás megerősítése, a versenyképesség növelése és a teljes foglalkoztatottság. "Abban azonban nincs semmilyen változás, hogy a miniszterelnöknek van kormánya, vagyis ő határozza meg a fő politikai irányvonalakat" - mondta.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata, hogy segítse a miniszterelnök munkáját, továbbá,
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:02
Mit tudtok az egészségügy újabb változásáról?
Ma megkértem az asszisztensőt, hogy nyomtassa ki a laborleletemet, azt felelte, hogy már nem adnak ki leletet, mert felesleges papírmunka. Majd az orvos látja a gépen, mi van a leletemben. Nem tartom igazságosnak, ha van önrendelkezési jogom, ha ezt is bevezették, illetve megengedték, mi köze van minden orvosnak az én leleteimhez? Meg magamnak kértem az egyik értéket ellelnőrzés végett, mivel az egészségügy hosszú éveken keresztül nem foglalkozott az egyik betegségemmel, mint általában én megyek kontrollra, ellenőrzésre, saját beutalóval, majd viszem, mint mindig a labor leleteket. Ezután az egészségügy titokban fogja tartani a vizsgálatok eredményeit, nem lesz a kezemben semmi kézzel fogható eredmény? Nem tudom kezelni az ügyfélkaput, hogy korlátozó intézkedéseket hozzak létre, kik férhetnek hozzá az adataimhoz.

Sőt folytatta azzal, hogy nemcsak leletet nem fognak kiadni, hanem receptet sem írnak júniustól, ők adják le a gyógyszertáraknak, mit adjanak majd ki nekünk. Nem értem, miért kellett
katalinkohut, 2018. április 10. kedd, 21:54
Indul a viharjelzés a tavakon
Az elsőfokú viharjelzés, a percenként 45 sárga fényfelvillanás az erős (40 kilométer/óra és 60 kilométer/óra közötti) szélre, a másodfokú viharjelzés, a percenként 90 sárga fényfelvillanás pedig a viharos (60 kilométer/órát meghaladó) szélre figyelmeztet. A jelzéseket a szélerősödést megelőzően fél-másfél órával adják ki.

A Balatont és a Velencei-tavat érintő időjárási információk folyamatosan frissülve szabadon hozzáférhetőek az OMSZ honlapján (www.met.hu), a BM OKF honlapján (www.katasztrofavedelem.hu), valamint a www.rsoe.hu weboldalon.

A viharjelzések tóparti megjelenítését a Balaton körül harmincegy stabil fényjelző, kiemelt strandokon tizenöt mobil tájékoztató fényjelző, a Velencei-tavon három stabil fényjelző viharjelző és egy mobil lámpaegység, a Tisza-tavon öt viharjelzőállomás végzi.

Az OMSZ folyamatosan fejleszti az időjárással, illetve a veszélyes időjárási jelenségekkel kapcsolatos tájékoztatást. Teljes körű információt nyújt az OMSZ Meteora nevű, ingyenesen letölthető
velemenyezd, 2018. március 31. szombat, 14:52
Negyedik alkalommal gyűjtöttek adatokat magyar kutatók a chilei Ojos del Saladón
A Nagy Balázs geográfus által vezetett expedíció 2012 óta gyűjt adatokat az örökfagy változásáról és a vízjelenlét átalakulásáról a Száraz-Andokban fekvő, szélsőséges időjárásnak kitett tűzhányón. A kutatócsapat a globális felmelegedés következményeit vizsgálja ezen az ember által szinte teljesen érintetlen tájon.

Az expedíció 4200 métertől 6893 méterig hat magassági szinten elemzi az örökfagy jelenlétét, területi elterjedését és változásait. Emellett vizsgálják az extrém magasságban kialakult (időszakos) hegyi tavak jelenlétének okait, valamint a vulkáni kísérőjelenségek (gőzfeltörések, hévizek) környezetfejlődést befolyásoló szerepét is.

"Ebben az évben majdnem minden hegyi mérőhelyen műszereket kellett cserélnünk, mert vészesen közeledett az akkumulátorok élettartamának vége. Letöltöttük a tárolt adatokat, új mérőhelyeket is létesítettünk" - mondta el az MTI-nek Nagy Balázs.

Hozzáfűzte: emellett üledék- és vízmintákat vettek, mivel kíváncsiak a sivatagban jelenlévő víz pontos
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 12:51
Új ezer forintos bankjegyet vezetnek be csütörtöktől
A jegybank alelnöke kiemelte: a megújított 1000 forintos címletek március elsejétől fokozatosan jelennek meg a készpénzforgalomban, elterjedésük néhány hónapon belül várható. A most forgalomban levő régi 1000 forintos bankjegyekkel október 31-ig lehet fizetni, ezt követően az MNB bevonja azokat, így idén november 1-től már csak az új 1000 forintos bankjegyek használhatók.

Jelezte: a bevonási határidőig be nem váltott, régi ezresek sem veszítik el az értéküket, a régi bankjegyek a bevonási határnapot követően minden bank- és postafiókban három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig, 2038. október 31-ig díjmentesen átválthatók azonos címletű törvényes fizetőeszközre.

Pataki Tibor, az MNB készpénz-logisztikai igazgatóságának vezetője elmondta: a 2014 végén megkezdett bankjegycserével egyebek mellett erősítik a címletek hamisítás elleni védelmét, és technikailag is megújulnak a bankjegyek.

Jelezte: 2019 első negyedévében az új 500-as címletek bevezetésével fejezi be az MNB az új
velemenyezd, 2018. február 28. szerda, 12:11
Emmi: ülésezett a köznevelés-stratégiai kerekasztal
döntésének megfelelően bővült a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre is, a testületben eddig is résztvevő Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács (OKNT) pedig nagyobb létszámmal képviselteti magát, illetve új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház.

Közölték: a keddi ülésen a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról adott tájékoztatást a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, valamint az ebből fakadó kormányrendeleti és miniszteri rendeleti szintű változásokról volt szó, és érintették az ebből fakadó tartalmi szabályozási kérdéseket is. Tart ugyanis a 2020-as érettségit és a szakmai vizsgakövetelményeket módosító rendeletek közigazgatási egyeztetése. Azt írták: a kerekasztal pozitívan fogadta az elhangzott tájékoztatást, és kinyilvánította segítségét, támogatását a további fejlesztési folyamatokhoz
velemenyezd, 2018. január 17. szerda, 12:25
Képek, videók
Krisztus képünk változása
sacimama
2013. szeptember 02. hétfő, 00:54
Kék hold változásai.jpg
kicsoda57
2012. augusztus 03. péntek, 16:42
A fa változásai
pacsakute
2011. december 11. vasárnap, 09:35
természet változásai.jpg
gosztmagdi
2011. szeptember 18. vasárnap, 19:48
A fa változásai
pacsakute
2011. február 04. péntek, 15:08
Jackson változásai
fleki22
2007. május 02. szerda, 17:39
Az egészségügyi iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:09
egészségügy.png
agica2004
2017. január 09. hétfő, 18:05
egészségügy.png
sz719eszter
2016. december 01. csütörtök, 17:17
egészségügy.jpg
kicsoda57
2015. július 04. szombat, 23:15
Egészségügy.jpg
pacsakute
2013. július 06. szombat, 21:14
Az egészségügy célja...
gyulla
2013. június 12. szerda, 22:11
5 Az egészségügyi maffia.
sarkadykati
2011. március 25. péntek, 03:21
78_78 Állat-egészségügyi
charlotteani
2010. november 15. hétfő, 22:00
Egészségügyi biztositó ép
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.