Belépés
2020. február 21. péntek | 8. hét | 52. nap | 00:04 | Eleonóra
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jakab Péter választották a Jobbik elnökévé
A tanácskozást követő sajtótájékoztatón Jakab Péter elmondta: az új pártvezetéssel a Jobbik új lendületet vesz. Hozzátette, "érdemelvű pártként" kívánnak működni, amely lehetőséget kínál az előrelépésre minden szorgalmas, tehetséges embernek.

A pártelnökről egyetlen jelöltként dönthettek a küldöttek, akárcsak Gyöngyösi Márton elnökhelyettesről és Szabó Gábor választmányi elnökről.

Mellettük bekerült az elnökségbe Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György, Potocskáné Kőrösi Anita, Szilágyi György és Z. Kárpát Dániel.Jakab Péter elmondta: 2022-ig úgy akarnak eljutni, hogy addigra lényegében minden magyar embert meg tudjanak szólítani, ideológiától függetlenül.

Miközben fontos az ideológia és magunkat továbbra is jobboldali nemzeti keresztény és konzervatív pártként definiáljuk, rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy emberközpontú pártként politizáljon a Jobbik, és az emberek mindennapi életére fókuszáljon - fogalmazott az elnök.

A mi feladatunk az, hogy minden magyar ember számára biztosítsuk a szabadság és a gyarapodás lehetőségét - tette hozzá Jakab Péter, ennek részeként említve a minőségi munkáért fizetett minőségi bért és nyugdíjat, a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátást, a modern oktatást és a kiegyensúlyozott tájékoztatást.

Hangsúlyozta, minden tisztességes emberre számítanak, megjegyezve, "nem tartjuk szövetségesünknek azokat az embereket, akik az elmúlt harminc évben részt vettek ennek az országnak a kifosztásában".

A Jobbik történelmi felelőssége az, hogy olyan ellenzéki összefogás alakuljon ki Magyarországon, amelyik úgy képes leváltani az Orbán-kormányt, hogy közben nem hozza vissza azt a múltat, amelyre a magyar emberek egyszer már nemet mondtak - jelentette ki.

Kérdésre válaszolva Jakab Péter arról beszélt: 2022-re a választókerületekben egy az egy elleni küzdelmet kell kialakítani, a listákon pedig a választókra kell bízni a döntést.

Gyurcsány Ferencet egy másik kérdésre rendkívül megosztó személyiségnek nevezte, kijelentve, ugyanakkor a jelen helyzetben integratív személyiségek előtérbe lépésére van szükség.

Én Gyurcsány Ferenccel nem tudok közösséget vállalni, a magyar emberekkel tudok közösséget vállalni - jelentette ki, hozzátéve, bízik a választók bölcsességében, hogy "nem akarják vissza azt a rosszat, amire egyszer már nemet mondtak".

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 25. szombat, 21:42
Címkék: Jakab Péter, Gyöngyösi Márton, Szabó Gábor, Ander Balázs, Dudás Róbert, Lukács László György,
Kommentek
Időközi választás Dunaújvárosban - Jakab: történelmi jelentőségű választás előtt állunk
Vasárnap országgyűlési választások szintjén fog vizsgázni az ellenzéki együttműködés, amely az őszi önkormányzati választásokon jelesre vizsgázott - mondta Jakab Péter.

A pártelnök rámutatott, hogy az ellenzéki pártok a lehető legszélesebb együttműködést valósították meg Dunaújvárosban és környékén, és mindent elkövettek azért, hogy "a Fideszt két vállra fektessék".

Jakab Péter felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában az összefogás nem elég, a sikerhez hiteles, elfogadott jelölt is kell, ők Kálló Gergely személyében megtalálták ezt a jelöltet.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke azt mondta, hogy jelöltjük vasakarattal, tisztességgel fogja képviselni Dunaújváros és környéke lakóit a Parlamentben. Megjegyezte, hogy amennyiben Kálló Gergely nyer vasárnap, a helyi ügyekhez a DK támogatását is megkapja az Országgyűlésben.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: ősszel nemcsak azt mutatták meg, hogy az ellenzék képes választást nyerni, hanem azt is, hogy miként lehet visszahozni hazát, szabadságot és
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:09
Márciusban rendezik Szegeden a Rekamié kamaraszínházi fesztivált
király szorong című színmű. Émile Ajar regényének színpadi változatát Dicső Dániel rendezte.

József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából készítette el a költő életútját, szerelmeit és versrészleteit bemutató estjét Vecsei H. Miklós. A darab március 24-én szerepel a fesztivál programján.

A nagyváradi Szigligeti Színház William Shakespeare Szentivánéji álomjával vendégszerepel Szegeden. Az előadást a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen 2019-ben színházrendezőként végzett Tarnóczi Jakab állította színpadra.

Luk Perceval, Feridun Zaimoglu és Günter Senkel Moliére című színdarabja a négy leghíresebb Moliere-komédia - A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény - kortárs újragondolása és összefűzése egy grandiózus nagyságú művé. A darabot Hegymegi Máté rendezésében a Radnóti Színházban mutatták be MOLIERE - The passion címmel, március végén a szegedi közönség is láthatja.

Az Örkény István Színház Kosztolányi Dezső Édes Annáját hozza el a Rekamié fesztiválra, a rendező Szenteczki
velemenyezd, 2020. február 15. szombat, 23:07
Mentesítené az átlagbérnél kevesebbet keresőket a személyi jövedelemadó alól a Jobbik
javaslatban kezdeményezik.

Az ellenzéki politikus szerint a 200 ezer forint alatti kereseteket akár havi 45 ezer forinttal is megemelhetné ez a lépés, amelynek éves költségeit évi 800 milliárd forintra becsülik. Hozzátette: a pénzt a "kormányzati korrupción", stadionépítéseken, látszatberuházásokon lehetne megtakarítani.

Arról beszélt: az intézkedéssel mintegy kétmillió munkavállaló fizetésén javíthatnának. Lehetetlennek nevezte kijönni a minimálbér havi 107 ezer forintos nettó összegéből.

Jakab Péter kiemelte: a Jobbik "valódi néppártként" ideológiai kérdések helyett olyan ügyekkel kíván foglalkozni, amelyek az emberek mindennapi életét érintik, ezek közül is kiemelve a "megélhetési válság", az alacsony fizetések problémáját.

Mondjuk ki: ma egy átlag magyar melós, ha beledöglik, se tud egyről a kettőre jutni, mert a saját kormánya megfojtja a rengeteg adóval - jelentette ki Jakab Péter.

A magyar kormány szégyenének nevezte, hogy a cseh, lengyel vagy a szlovák minimálbér 20-25
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 14:42
4. évközi hét kedd 02.04
előlépett - mert hisz tudta, hogy mi történt vele -, odaborult eléje, és őszintén bevallotta neki az igazságot.
Ő így szólt hozzá: ,,Leányom, hited meggyógyított téged. Menj békével, és bajodtól megszabadulva légy egészséges!"
Még beszélt, amikor jöttek a zsinagóga elöljárójának házából és közölték: ,,Meghalt a lányod. Miért fárasztanád a Mestert?"
A hír hallatára Jézus így bátorította a zsinagóga elöljáróját: ,,Ne félj, csak higgy!" Péteren, Jakabon és Jánoson, Jakab testvérén kívül senkinek sem engedte meg, hogy vele menjen.
Amikor odaértek az elöljáró házához, nagy riadalmat, sok siratót és jajgatót látott. Bement és így szólt hozzájuk: ,,Mit lármáztok itt, miért sírtok? A gyermek nem halt meg, csak alszik." Azok kinevették.
Ő azonban mindenkit kiparancsolt, maga mellé vette a gyermek apját, anyját, s kísérőivel együtt bement (a helyiségbe), ahol a gyermek volt. Megfogta a kislány kezét, és azt mondta neki: ,,Talita
maroka, 2020. február 04. kedd, 00:50
Nézőpont Intézet: változatlanul vezet a Fidesz-KDNP a teljes ellenzékkel szemben
aratnának.

Kiemelték, hogy az ellenzéki pártok támogatottsága az önkormányzati választások óta stagnál, "elmozdulásokat csak az egyes pártok szavazótáborának aktivitása miatt lehetett látni".

A Nézőpont Intézet tájékoztatása szerint az ellenzéki pártok közül a Momentum listája 13 százalékot szerezne egy most vasárnap tartandó választáson. A magyarországi parlamenti képviselettel nem rendelkező erő 3 százalékponttal előzi meg Gyurcsány Ferenc pártját, a DK-t, valamint a hétvégén pártelnöki székbe került Jakab Péter vezette Jobbikot.

Az MSZP-Párbeszéd-szövetség (5 százalék) szavazótáborának mérete alapján ezúttal sem tudná átlépni a két párt közös listaállítása esetén érvényes 10 százalékos bejutási küszöböt - írták, azt is megjegyezve, hogy "támogatottságuk annyira lecsökkent, hogy önerőből egyik párt sem jutna parlamenti mandátumhoz". Az MSZP ugyanis 4, a Párbeszéd pedig 1 százalékon áll a választási részvételüket biztosra ígérők körében - jelezték.

A felmérés szerint "hasonló gondokkal
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 17:02
Koronavírus - Volt tisztifőorvos: frissíteni kell az ország pandémiás tervét
elő a vírus terjedését. Kiemelte, hogy sokan tünetmentesen hordozzák a vírust, de ezek az emberek is képesek másokat megfertőzni. Azt is kérte, hogy akinek utaznia kell, az indulás előtt oltassa be magát influenza ellen, ugyanis a két betegség tüneteit nem lehet egymástól megkülönböztetni. Hozzátette, aki egy távol-keleti út után influenzaszerű tüneteket tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz.

A más témában érkező kérdésekre a DK szóvivője válaszolt. Barkóczi Balázs nem akarta kommentálni azt, hogy Jakab Péter, a Jobbik hétvégén megválasztott elnöke azt mondta, nem tud közösséget vállalni a DK-t vezető Gyurcsány Ferenccel. A szóvivő csak annyit felelt, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra is elkötelezett a teljes ellenzéki összefogás mellett.

Arról is kérdezték, hogy a Jobbik vezetése felszólította Kulcsár Gergelyt, a párt hajdú-bihari politikusát, hogy adja vissza megyei közgyűlési mandátumát. Kulcsár Gergelyről korábban kiderült, hogy beleköpött a fővárosi Duna partján elhelyezett, a holokauszt
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 13:31
Mi Hazánk: Magyarország mondja fel a strasbourgi bíróság joghatóságát!
Novák Előd közölte: Magyarország ezzel visszaszerezné önrendelkezését, mert elfogadhatatlan, hogy egy idegen bíróság döntsön hazai emberi jogi kérdésekben, például a börtönviszonyok ügyében.

Hozzátette: a Mi Hazánk szerint a magyar börtönviszonyok valóban méltatlanok, vagyis méltatlanul jók ahhoz képest, amit a bűnözők érdemelnének. A párt álságosnak tartja azt a kormányhatározatot is - folytatta -, hogy a jogszabályok által megengedett legvégső időpontig kell húzni a börtönkártérítések kifizetését, mert a döntés nem kérdőjelezi meg a kártérítések jogosságát.

A párt újra javasolja a szibériai bérrabtartás bevezetését a bűnözés, a többi között a politikusbűnözés visszaszorítása érdekében. A jelenlegi "wellnessbörtönök", amelyek egyre komfortosabbá válnak, nem bírnak ugyanis elegendő elrettentő erővel. Az pedig hazudik, aki azt mondja, hogy a jelenlegi jogrendben felszámolhatók a börtönkártérítések - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva közölte: Jakab Péter Jobbik-elnökké választása "az utolsó
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 13:31
Toroczkai László: szükség van szegregációra
Ennek a szegregációnak vannak etnikai vetületei, a cigány szubkultúra egy részében "menő" a bűnözés, bár természetesen vannak olyan cigány családok, amelyek tisztességesek és olyan cigány gyerekek, akik tanulni szeretnének - magyarázta a pártelnök.

Toroczkai László azt mondta: a magyar belpolitikában a Mi Hazánk Mozgalom az a párt, amely nem próbál mellébeszélni, nevén nevezi a dolgokat, akár cigányokról, akár bankokról, multikról van szó, és a magyar emberek érdekeit képviseli, ellentétben a "Gyurcsány család" mögött felsorakozott, "törpepártokból" álló ellenzékkel és a hatalomon lévő Fidesszel. A Mi Hazánk Mozgalom nem szövetkezik a két nagy tömbbel, harmadik utat képvisel olyan történelmi pártokkal együttműködve mint az FKGP és a MIÉP.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy legnagyobb ellenségük az ellenzéki szövetséghez szegődött Jobbik, amely még Vona Gábor korábbi pártelnök vezetésével- mint mondta - a magyar történelem egyik legnagyobb árulását hajtotta végre. A Jobbik most megválasztott új
velemenyezd, 2020. január 26. vasárnap, 19:59
Képek, videók
jakabfi zsanett0116.jpg
maroka
2020. január 16. csütörtök, 21:16
jakab-l.jpg
katolikusokoldala
2018. június 07. csütörtök, 15:59
jakab név.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:41
JAKAb_L.jpg
katolikusokoldala
2018. május 21. hétfő, 14:15
szentfülöp és jakab.jpg
maroka
2018. május 03. csütörtök, 14:30
jakab_gyorgy_milyen_sz ep_
menusgabor
2017. szeptember 14. csütörtök, 15:48
szentfülöp és jakab2.jpg
maroka
2017. május 03. szerda, 17:20
Innsbruck- Szent Jakab dó
pacsakute
2017. március 26. vasárnap, 20:06
jakab apostol.png
chillik
2016. december 30. péntek, 07:14
jakab névx.png
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:44
jakab névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 20:43
Ő választotta, de van vál
alvaro-hopihe
2018. március 07. szerda, 09:38
ti választottatok.jpg
agica2004
2012. június 22. péntek, 16:34
Téged választottalak
sarkadykati
2012. május 02. szerda, 07:24
te vagy a választottam
1maszatka
2009. június 28. vasárnap, 17:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.