Belépés
2019. március 19. kedd | 12. hét | 78. nap | 18:17 | József, Bánk
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Finom palacsinta
A világon mindenki odáig van ezért a különleges palacsintáért! Annyira finom és ízletes, hogy nem lehet belőle eleget enni!:)

Hozzávalók....1 csésze natúr joghurt vagy savanyú tej
1 tojás,1 csésze liszt,⅓ teáskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál olaj,½ csésze forró víz,1 evőkanál cukor
⅓ teáskanál só

Tedd egy tálba a joghurtot, a tojást, a cukrot, a sót, és a lisztet, és alaposan keverd össze. Vigyázz arra, hogy a massza, ne legyen csomós, ezért csak lassan és kitartóan kevergesd.
A forrásban levő vízzel keverd el a szódabikarbónát, majd gyorsan öntsd a tésztához. Addig keverd, amíg egy sima, krémes massza lesz belőle.
Tedd félre tíz percre a masszát, és hagyd pihenni.
Ezután keverd hozzá az olajat a masszához.
Majd süsd meg a palacsintákat egy felmelegített, kiolajozott serpenyőben.
Ha eddig nem próbáltad, az érdekesség kedvéért, készíts hozzá egy sós tölteléket. A spenótos palacsinta az egyik kedvencünk, ezt a gyerekek is imádják mindig, még, ha a spenótot eddig messziről elkerülték is. Készíts egy spenót főzeléket a megszokott módon. Legyen jó sűrű, és fokhagymás, majd amikor elkészült egy palacsinta, kend meg a spenóttal, szúrd meg egy kevés feta sajttal, és ezután tekerd fel.


suzymama, 2019. január 09. szerda, 11:10
Címkék: világon mindenki, különleges palacsintáért, forrásban levő, érdekesség kedvéért, spenótos palacsinta, egyik kedvencünk,
Kommentek
kókuszlisztes kis palacsinta
Hozzávalók:

1 dl kókuszliszt (lehet kókuszreszelékkel keverve)
1 dl kókusztej
1 ek kókuszolaj
vaníliakivonat
1 tk nyírfacukor vagy 5 ml Update1 Lovely Sweet
3 tojás
1 cs sütőpor
csipet só
Így készítsd:

1. Keverd össze a palacsintához való alapanyagokat - habverővel vagy botmixerrel segíthetsz. Ha úgy érzed, túl sűrű a massza, inkább egy kis vízzel hígítsd föl.
2. Serpenyőben forrósíts kevés kókuszolajat, majd ezen süsd ki a babatenyérnyi méretű palacsintákat.

3. Frissen, forrón azonnal kínáld.

4. fahéjjal, kókuszreszelékkel, cukormentes lekvárral, friss gyümölcsökkel isteni finom!
faciendum, 2019. január 04. péntek, 21:03
Medvegomba
Mit bizonyít, és a lelkiismeret hangján miről szól ez a két, szárított medvegombával tömöttre rakott tarisznya? Arról, hogy én jó vagyok? Arról, hogy nekem van hitem? Arról, hogy én hiszek Istenben, és bízok az ő szolgájában?

Akire most emlékezek, azt igazi nevén Kamill pap bácsinak hívták, így szólította őt a három falu összes templomba járó gyermeke, de még a legöregebb aggastyán is.
Mindenki pap bácsi volt, aki a ferencrendi zárdában élt, csak éppen Hacski nem. Ő a zárda gyönyörű teheneire viselt gondot, fát és tűzgyújtót hasogatott, vizet hordott be a zárda épületébe, abba a hatalmas nagy, havasi fenyőből készült cseberbe.
Hacskinak a címzetes feladata talán az volt, hogy óvja és védelmezze a zárda nagyon sokhektáros birtokát, amiben kitűnő fajgyümölcsök voltak, gyönyörű meggyek, cseresznyék, körték és almák, mindenből a legtökéletesebb, ami szem, szájnak ingere.
Persze, nemcsak mi, keresztény emberek láttunk ott szemet-szájat ingerlő falatokat, hanem a felsőesztelneki
hidegkut, 2018. október 12. péntek, 06:16
Bertók László
BERTÓK LÁSZLÓ

Bertók László (Vése, 1935. december 6. - ) József Attila- és Kossuth-díjas magyar író, költő, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

" A túlélés titka talán csak annyi,
Magadba zárva is nyitva maradni."
/Bertók László/

"...időtálló, divatok fölötti, nagy költészet Bertók Lászlóé."
/Parti Nagy Lajos/

Bertók László
menusgabor, 2018. szeptember 25. kedd, 19:59
Tallóztam
benne lévő plusz sómennyiségre!

Általában minden gyümölcs hűthető kivéve a déligyümölcsöket.
Banánt egyáltalán ne tegyünk a hűtőbe, mert nagyon hamar megfonnyad.

Ne tároljuk a kenyeret a hűtőszekrényben! Lehet, hogy azt hisszük, sokáig eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívosodik.


Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.


Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is
horvathnemagdi, 2018. szeptember 05. szerda, 08:04
Almás-tepsis palacsinta
Almás palacsinta másképpen.

Így is finom, érdemes kipróbálni. Tálaljuk kevés porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy fagylalttal. Alma helyett a palacsintát elkészíthetjük: körtével, cseresznyével, szilvával vagy barackkal is. A tepsit könnyebben kitudjuk a papírral bélelni, ha pár pontban az alján és a szélein a tepsit kevés vajjal megkenjük.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához:

4 db tojás
1 csipet só
240 ml tej
100 ml ásványvíz
200 g finomliszt

A rátéthez:

5 közepes db alma
1 ek citromlé
5 ek cukor
1.5 tk fahéj

Elkészítés

A tésztához valókból sima tésztát kavarunk.
Egy 40x30x8 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Betoljuk a hideg sütőbe, majd a sütőt 240 fokra előmelegítjük.
Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, a
nanoka72, 2018. szeptember 05. szerda, 07:53
Palacsinta kefírrel recept
Hozzávalók 3 főre
» 2 pohár kefir
» 2 pohár liszt
» 1/2 csomag sütőpor
» 1 késhegynyi szódabikarbóna
» 2 db tojás
» 1 evőkanál olvasztott vaj
» 1-1,5 pohár hideg víz
» olaj (a sütéshez)

A tojásokat tálba ütjük, elkeverjük a kefirrel, az olvasztott (de nem forró) vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet (a lisztet a kefires pohárral mérjük ki) és apránként a hideg vizet. Csomómentesre keverjük.

Palacsintasütőt forrósítunk, kevés olajat cseppentünk bele, beleteszünk egy adag tésztát és megsütjük előbb az egyik, majd a másik oldalát.
Megjegyzés / tipp:

Vastagabb mint a hagyományos palacsinta, finom, piskótaszerű lesz a tészta. Ízlés szerint bármivel tölthető.

A kefires pohár a mérce!
mamucika, 2018. szeptember 01. szombat, 20:14
27 olyan konyhai tanács, hogy eldobod az agyad!
Felhasználáskor
figyeljünk a az ételhez adott sómennyiségre!

19. Ne táróljuk a kenyeret a hűtőszekrényben lehet, hogy azt hisszük, sokáig
eláll, viszont a tésztája gyorsabban öregszik, szívósodik.

20. Sütés-főzés közben az üresjáratokat mosogatással érdemes kitölteni. Például, amíg a sütőben sül a kenyerünk, elmoshatjuk a keverőtálat/üstöt még frissiben, mielőtt beleköt a tészta, és akkor már csak kirobbantani lehet. Azon felül nem szaporodik fel a mosatlan sem.

21. Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem
utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel pedig, még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk,sokkal több palacsinta süthető belőle.

22. A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk
a főzőléhez.

23. A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a
suzymama, 2018. augusztus 23. csütörtök, 10:39
Képek, videók
Finom volt a palacsinta;)
aranyemberke
2008. április 21. hétfő, 11:20
Ha a világon mindenki ily
konyvek
2006. szeptember 26. kedd, 15:21
palacsintaeper.jpg
kpista64
2009. november 04. szerda, 17:23
Forrásbuli
ludysi
2010. november 26. péntek, 07:06
Forrasbol%20ivo%20no%2 C%2
brozsika
2008. december 27. szombat, 21:36
Tiszta forrásból
fopi69
2008. április 15. kedd, 14:10
csak tiszta forrásból
miskolcino
2006. szeptember 05. kedd, 21:18
41_erdekesseg_a_husvet rol
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:31
Érdekesség
sanci81
2018. április 06. péntek, 16:58
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekesség a kertből3.jpg
borigit
2016. február 24. szerda, 10:05
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.