Belépés
2019. szeptember 19. csütörtök | 38. hét | 262. nap | 04:29 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Változik a fővárosi tömegközlekedés menetrendje karácsonykor és újévkor
A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 22-étől január 1-jéig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a 3-as metró, tehát csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni.

December 22-én és 23-án, szombat-vasárnap több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon a szokásosnál gyakrabban indulnak a járatok, így például a 2-es, a 4-6-os és a 17-es villamost, több trolit és buszt is a megszokottnál sűrűbben indítanak.

December 24-én, hétfőn a nappali járatok reggel és napközben a szombati menetrend szerint közlekednek 15-16 óráig, majd a legtöbb vonalon az éjszakai járatokkal lehet utazni. A Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc-repülőtér között közlekedő 100E busz a Deák térről 25-én 0.40-ig, a Liszt Ferenc-repülőtérről pedig 1.20-ig jár. December 25-én és 26-án az ünnepnapi, munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

December 27-én és 28-án az iskolai szünet idején érvényes munkanapi, illetve több vonalon év végi menetrend lesz érvényben, amelynek értelmében több kisebb forgalmú járat nem közlekedik, és nem jár majd a D11-es hajó sem.

December 31-én napközben a szombati menetrend szerint indulnak a járatok. Szilvesztert éjjelén egész éjszaka jár a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, a békásmegyeri és a csepeli HÉV, a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. Az éjszakai buszok vonalán - néhány kivétellel - sűrűbben induló vagy nagyobb járművek közlekednek.

Január 1-jén a járatok az ünnepnapi, munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, január 2-ától a 3-as metróval ismét a felújítás idején érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 07:04
Címkék: Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez, Deák Ferenc, Liszt Ferenc-repülőtér, Liszt Ferenc-repülőtérről, fővárosi tömegközlekedés, 3-as metró,
Kommentek
A MÁV állapota miatt tiltakozik a Jobbik
Brutális számnak nevezte, hogy tavaly összesen három és fél évnyit késtek a személyszállító vonatok. Hozzátette, emellett tömegével vannak olyan pályaudvarok, ahol életveszélyes helyzetek állhatnak elő.

Hiányolta a működésbiztonságot és a tisztaságot, késések esetén az utasok és az alkalmazottak tájékoztatását.

Szerinte a MÁV és a hazai tömegközlekedés működése "nagyon távol áll attól, amit a magyar állampolgárok megérdemelnek".

Magyarországon sem európai, sem 21. századi tömegközlekedés, vasúti személyszállítás nincs - jelentette ki Magyar Zoltán, a korábban beígért átfogó vasútfejlesztéseket hiányolva.

A képviselő jelezte: levélben fordulnak a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, tájékoztatást és azonnali, hatékony megoldásokat kérve, valamint kezdeményezik a parlament gazdasági bizottságának összehívását az ügyben.

Arra a kérdésre, támogatja-e a Jobbik Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltet, az ellenzéki politikus arra emlékeztetett: korábban vállalták, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 09:51
Áder: 2030-ig megszűnik az energetikai célú szénégetés Magyarországon
Mindezek következtében az áramtermelésből származó szén-dioxid-kibocsátás drasztikusan csökken Magyarországon - tette hozzá Áder János.

Elmondta: az új energiatermelő technológiák, kapacitások megteremtése mellett legalább ilyen fontos az épületek energiahatékonyságának növelése, a geotermikus energia nagyobb mértékű hasznosítása, a közlekedés, benne a tömegközlekedés elektronizálása, vagy gázüzemű, illetve hibrid meghajtásra való átállítása.

Hasonlóan fontosnak nevezte az energiaintenzív ipari ágazatok - cement-, üveg- és gumiipar - technológiai váltását, a mezőgazdaság metánkibocsátásának drasztikus csökkentését és az erdősítést.

A klímaváltozás kapcsán az államfő emlékeztetett a Bahamákat sújtó hurrikánra, amely óránként közel 300 kilométeres széllel járt és 3000 halálos áldozatot követelt, valamint felidézte a két ével ezelőtt Houstonban történteket, amikor két nap alatt nagyjából 50 balatonnyi eső hullott az amerikai városra és környékére.

Ilyen viharoknak semmiféle
velemenyezd, 2019. szeptember 17. kedd, 16:11
Tömegesen sztrájkolnak a párizsi tömegközlekedési dolgozók, de nem alakult ki káosz a városban
A munkabeszüntetéshez a párizsi metró valamennyi dolgozója csatlakozott: a 16 metróvonalból tízen egyáltalán nem közlekedtek reggel a szerelvények, a többi haton pedig csak a járatok negyede indul el, de a reggeli csúcsforgalom után már csak a két, automata vezérlésű vonalon közlekedtek a vezető nélküli vonatok.

A helyzet a párizsi tömegközlekedési vállalat, az RATP tájékoztatása szerint délután 5 óráig nem változik, az esti csúcsforgalmi időszakban valamelyest javulhat.

A buszoknak mintegy harmada indult el pénteken.

A francia sajtó arra emlékezetett, hogy az RATP-nél 2007. október 18-án volt utoljára ilyen nagy és egységes megmozdulás, akkor is a nyugdíjrendszernek még Nicolas Sarkozy államfő által meghirdetett reformja ellen. Aznap a vasutasok is munkabeszüntetést tartottak, a párizsi tömegközlekedés pedig szinte teljesen lebénult.

A példátlan méretű szakszervezeti fellépés ellenére nem alakult az előrejelzett káosz, miután a párizsiak jelentős része szabadságot vett ki,
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 12:41
Sztrájkkal tiltakoznak pénteken a párizsi közösségi közlekedés dolgozói a francia kormány nyugdíjreformja ellen
egységes nyugdíjrendszer bevezetésének menetrendjéről a gazdasági, szociális és környezetvédelmi tanács előtt elmondott beszédében bizalmat kért, valami társadalmi igazságosságot és több párbeszédet ígért.

A francia sajtó arra emlékezetett, hogy az RATP-nél 2007. október 18-án volt utoljára a pénteken várhatóhoz hasonló megmozdulás, akkor is a nyugdíjrendszernek még Nicolas Sarkozy akkor államfő által meghirdetett reformja ellen. Aznap a vasutasok is munkabeszüntetést tartottak, a párizsi tömegközlekedés pedig szinte teljesen lebénult.

Az Emmanuel Macron államfő által tervezett nyugdíjreform lényege, hogy eddig az vállalatonként, illetve ágazatonként működő 42 féle nyugdíjrendszert egységesítenék. A 42 rendszer három nagy kategóriába sorolható: külön kategóriába tartoznak a közszolgálatban dolgozók (katonák, rendőrök, tanárok), egy másikba az állami vállalatok alkalmazottai, mint például a vasutasok vagy a tömegközeledési dolgozók, míg a harmadikba minden egyéb különrendszer, amelyek előnye, hogy
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 19:21
Vihar - Több mint hétszáz helyre riasztották a tűzoltókat Csongrád megyében
Molnár Krisztina közölte: szinte a megye minden pontjáról érkeztek bejelentések, kidőlt fák és leszakadt faágak okoztak komoly fennakadásokat a városokban és a külterületeken.

A legnagyobb károkat Szegeden okozta a több mint száz kilométer/órás szél. Szeged minden pontján kidőlt fákat, úttestre hasadt faágakat lehetett látni, ami fennakadásokat okozott a forgalomban is. A kidőlt fák a villanyvezetékeket is leszakították, a megye több pontján volt áramkimaradás. Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megye tűzoltói kedd délután óta folyamatosan a viharkárok felszámolásán dolgoznak. A helyreállítás előreláthatólag szerdára is áthúzódik.

A viharban három ember is megsérült Szegeden, a Széchenyi téren.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint kedd reggelre helyreállt a város működése. Összefogással, éjszakába nyúlóan dolgoztak együtt a szegedi önkormányzat cégei a hétfői viharkárok elhárításán. A tömegközlekedés már hétfőn este helyreállt, kedd reggelre járhatóvá váltak a
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 10:41
Súlyos károkat okozott a vihar Szegeden
Molnár Krisztina elmondta, megyeszerte kidőlt fák, leszakadt faágak okoztak károkat, épületek megbontott tetejéről sodort le bádoglemezeket a szél. A megye több pontján áramszünet van.

Személyi sérülésről egy bejelentés érkezett, Szegeden a Széchenyi téren egy padon ülő emberre szakadt rá egy platánfa, a hivatásos tűzoltók láncfűrésszel szabadították ki - tudatta a főhadnagy,

A károk elhárítása több napig eltarthat - közölte a szóvivő.

A szegedi önkormányzat közleménye szerint váratlanul és soha nem látott erővel csapott le a városra hétfőn délután a vihar, amely súlyos károkat és baleseteket okozott. Botka László (MSZP) polgármester a minél gyorsabb és eredményesebb mentési munkálatok érdekében egyeztetett a katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség vezetőivel. Saját hatáskörben arra utasította a város tulajdonában álló szolgáltató cégeket, hogy vegyenek részt a segítségnyújtásban és a kárelhárításban. A közterületek, a közintézmények és a tömegközlekedés helyreállítására
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 17:01
Magyar-szlovák - Esernyőt ne, személyazonosító igazolványt viszont vigyenek a nézők
Hozzátette: esernyőket nem lehet bevinni a stadionba, mert egyrészt balesetveszélyes, leginkább viszont azért, mert a lelátóról a szurkolók csak korlátozottan látnák a pályát.

"Ezért arra kérünk mindenkit, aki kilátogat a mérkőzésre, hogy az esős időjárással szemben máshogy, lehetőség szerint kapucnis kabáttal védekezzen" - mondta Sipos Jenő.

Kiemelte: a névre szóló jegyek mellé mindenki hozza magával a személyazonosító igazolványát, mert a belépésnél szigorúan ellenőrzik. A stadion kapuit 18.45 órakor, két órával a kezdés előtt nyitják ki. Az MLSZ tájékoztatása szerint a III. kapu működik, de időszakonként előfordulhat, hogy rövidebb időre a megközelítést korlátozzák. A kiléptetésnél a magyar szurkolók csak a II-es kapun tudják elhagyni a stadiont.

"Miután a környéken szűkösek a parkolási lehetőségek, ezért arra kérjük még a szurkolókat, hogy lehetőség szerint tömegközlekedési eszközökkel közelítsék meg a Groupama Arénát" - mondta.

A szóvivő hangsúlyozta: a magyar szektorokba
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 12:01
Önkormányzat 2019 - Jobbik: több figyelmet a kistelepüléseknek!
Azt hangsúlyozta: pártja fontosnak tartja, hogy javuljon az élet minősége azon a több mint ezer településen, ahol a lakosságszám nem éri el a fél ezret még akkor is, ha a népesség alig három százaléka lakik ezeken a helyeken. Ezeknek az embereknek az esélyeit is közelíteni kell a többiekéhez, hiszen "nem szabad erre mennyiségi kérdésként tekintenünk" - érvelt Bana Tibor.

Az ellenzéki politikus szorgalmazta, hogy mihamarabb teljesedjen ki a kormányzat által ígért, minden településen ingyenes wifi-szolgáltatást biztosító program, napi egy-két járat helyett pedig használható tömegközlekedési rendszert kapjanak a kisebb falvak.

Azt is igényeik között említette, hogy állítsák helyre az önkormányzatiságot, amely szerinte a kistelepüléseken csonkult az utóbbi években a legnagyobb mértékben.

Bana Tibor lényeges feladatnak nevezte, hogy sikerüljön megállítani a fiatalok elvándorlását a kistelepülésekről. Lehetséges eszközként említette, hogy az eddiginél kedvezőbb feltételekkel pályázhassanak az
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 12:01
Képek, videók
Tömegközlekedés
szarvak
2008. december 26. péntek, 08:57
tömegközlekedés.jpg
lacus0221
2007. július 20. péntek, 14:29
KJ karácsonykor.png
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:05
Karácsonykor.jpg
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
Nő karácsonykor
eva6
2017. december 19. kedd, 08:10
egy gyertya karácsonykor.
maroka
2017. december 14. csütörtök, 10:43
Karácsonykor 01.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:31
Karácsonykor 02.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:30
karácsonykor.jpg
chillik
2016. szeptember 22. csütörtök, 08:23
kislány karácsonykor JPG
erzsikepuskas
2016. május 03. kedd, 14:54
Karácsonykor az ember
sanci81
2015. december 24. csütörtök, 15:37
VÁROSRÉSZ KARÁCSONYKOR.jp
gosztmagdi
2015. december 22. kedd, 11:44
Karácsonykor 006.jpg
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.