Belépés
2020. február 20. csütörtök | 8. hét | 51. nap | 18:15 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Változik a fővárosi tömegközlekedés menetrendje karácsonykor és újévkor
A Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint december 22-étől január 1-jéig mindennap Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között jár a 3-as metró, tehát csak a Lehel tér és Újpest között kell pótlóbusszal utazni.

December 22-én és 23-án, szombat-vasárnap több nagy forgalmú villamos-, autóbusz- és trolibuszvonalon a szokásosnál gyakrabban indulnak a járatok, így például a 2-es, a 4-6-os és a 17-es villamost, több trolit és buszt is a megszokottnál sűrűbben indítanak.

December 24-én, hétfőn a nappali járatok reggel és napközben a szombati menetrend szerint közlekednek 15-16 óráig, majd a legtöbb vonalon az éjszakai járatokkal lehet utazni. A Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc-repülőtér között közlekedő 100E busz a Deák térről 25-én 0.40-ig, a Liszt Ferenc-repülőtérről pedig 1.20-ig jár. December 25-én és 26-án az ünnepnapi, munkaszüneti napi indulásokat kell figyelni a menetrendben.

December 27-én és 28-án az iskolai szünet idején érvényes munkanapi, illetve több vonalon év végi menetrend lesz érvényben, amelynek értelmében több kisebb forgalmú járat nem közlekedik, és nem jár majd a D11-es hajó sem.

December 31-én napközben a szombati menetrend szerint indulnak a járatok. Szilvesztert éjjelén egész éjszaka jár a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, a békásmegyeri és a csepeli HÉV, a 4-es és a 6-os villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz. Az éjszakai buszok vonalán - néhány kivétellel - sűrűbben induló vagy nagyobb járművek közlekednek.

Január 1-jén a járatok az ünnepnapi, munkaszüneti menetrend szerint közlekednek, január 2-ától a 3-as metróval ismét a felújítás idején érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 19. szerda, 07:04
Címkék: Budapesti Közlekedési Központ MTI-hez, Deák Ferenc, Liszt Ferenc-repülőtér, Liszt Ferenc-repülőtérről, fővárosi tömegközlekedés, 3-as metró,
Kommentek
Észak-Macedónia rendkívüli intézkedéseket vezetett be a magas légszennyezettség miatt
Az észak-macedón kormány azt kérte, hogy a fővárosban a várandós, idősebb vagy légúti betegségekre hajlamosakat mentsék fel a munkavégzés alól, míg a szabadban dolgozóknak a munkaideje 11-től 17 óráig tartson mindaddig, amíg ilyen rosszak a légszennyezettségi mutatók. A reggeli és az esti órákban ingyenes a tömegközlekedés Szkopjéban, míg a parkolás árát a duplájára növelték, a tehergépjárműveket pedig kitiltották a belvárosból. Az ország vezetése a szabadtéri sport- és kulturális programok elhalasztását is kérte a szervezőktől. A kormány ígéretet tett arra, hogy a hivatali járművek használatát a felére csökkenti.

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint az utóbbi két napban a káros anyagok koncentrációja a levegőben a megengedettnek több mint tízszerese volt.

Észak-Macedónia évek óta Európa egyik legszennyezettebb országának számít, ez különösen a téli időszakban mutatkozik meg, amikor a széntüzelésű kályhák használata, a régi gépjárművek kipufogói és a szemétégetés miatt gyakran
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 10:31
Európai Bizottság: az Európai Beruházási Bank egyelőre 47 millió eurós hitelt nyújt a Volánnak
A tájékoztatás szerint a 47 millió euró az első részlete annak a 140 millió eurós hitelnek, amely lehetővé teszi, hogy a Volán - kereskedelmi bankoktól származó finanszírozást is igénybe véve - a buszflottája közel felét modernizálhassa.

A hitel ezáltal hozzájárul Magyarország átállásához az energiahatékonyabb és alacsonyabb kibocsátású tömegközlekedésre, ugyanis a magyar vállalat buszflottájának korszerűsítésével 38 százalékkal csökkentheti szén-dioxid-kibocsátását.

Azt közölték, hogy a Volán az elkövetkező négy évben 3200 új busszal bővítheti járműparkját, javítva ezzel a tömegközlekedés energiahatékonyságát, biztonságát és minőségét. A hitel révén 450 olyan autóbusz állhat majd forgalomba a belvárosi útvonalakon, amelyek alternatív üzemanyaggal működnek, ezáltal csökkentik a magyar városok légszennyezettségét. A flotta többi busza pedig a legújabb, EURO VI szabványnak megfelelő motorral lesz felszerelve.

Magyarországon a települések kétharmadára a tömegközlekedési eszközök közül csak
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 12:42
Fáklyás tiltakozó felvonulásokat tartottak Franciaországban a nyugdíjreform utolsó szakasza előtt
bejelentette, hogy január 30-án kezdődik az a konferencia a szociális partnerek részvételével, amelynek április végéig kell megfogalmaznia javaslatait a nyugdíjrendszer finanszírozásának egyensúlyban tartására. Amennyiben addig ezek nem születnek meg, a kormány visszateszi a tervezetbe a teljes jogosultság 64 évre emelését, ami a reformpárti szakszervezetek kérésére kikerült onnan.

A kormány két héttel ezelőtt bejelentett kompromisszumos javaslatának hatására a vasúti közlekedésben és a párizsi tömegközlekedésben fokozatosan helyreállt a rend, de a kedélyek nem csillapodtak le teljesen, miután a radikálisabb szakszervezetek különböző figyelemfelhívó akciókkal - politikusi beszédek megzavarásával, áramszünetek előidézésével, erőművek időszakos leállításával - folytatják a tiltakozást.

"Eltökéltségünk nem csökken" - mondta Philippe Martinez, a CGT szakszervezet vezetője a Public Sénat tévécsatornának.

Az Elabe közvélemény-kutató intézet szerdán közzétett felmérése szerint a franciák 61 százaléka
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 21:42
Varga Ivett vezeti a BKK-t február elsejétől
Ivett Nemesdy Ervint váltja a BKK vezérigazgatói posztján.

Mint írták, Varga Ivett tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (mai nevén Budapesti Corvinus Egyetem) végezte.

A közleményben kiemelték: "az élhető, zöld Budapest megteremtésében stratégiai fontosságú a fenntartható közösségi és közúti közlekedés megszervezése."

Az új vezérigazgató feladata a főváros közlekedésszervezési és fejlesztési programjainak megvalósítása, a tömegközlekedés szervezése, a kiemelt közlekedési projektek, valamint a közútkezelés és a közúti forgalomirányítással összefüggő tevékenységek megújítása.

A közleményben idézik Karácsony Gergely főpolgármestert, aki azt mondta: az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt. "Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 12:12
MSZP: ki kell egészítenie egymást a MÁV-nak és a Volánnak
Szakács László a Volánbusz Népligetnél lévő székhelye előtt azt mondta, most ötödik alkalommal "esik neki" az Orbán-kormány, hogy átalakítsa a MÁV-ot és a Volánt. Az eddigi próbálkozások "eredménye" az volt, hogy mindig rosszul jártak dolgozók és az utasok - fűzte hozzá.

Hozzátette, az összevonásnak lehetne értelme, ha azzal együtt meg tudnák oldani az évek óta húzódó problémákat, és a két tömegközlekedéssel foglalkozó állami cég többé nem lenne egymás versenytársa, hanem kiegészítenék egymást. Fejleszteni kell, át kell alakítani a cégeket és béreket kell emelni - összegezte javaslatait.

Komjáthi Imre MSZP-alelnök "káoszbrigádnak" nevezte a három nagy állami cég, a Magyar Posta, a MÁV és a Volánbusz vezetőit. Szerinte a vezetők kicsemegézik ezekből a cégekből azokat a területeket, "zsíros falatokat", amelyeket át lehet játszaniMészáros Lőrincnek és haverjainak.

Az alelnök a Volán problémái között említette a régi buszokat és az alacsony béreket. Közölte, Dávid Ilona elnök-vezérigazgató,
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 16:31
Elemző: nem áll jól a főpolgármester a programpontok megvalósításával
lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre. Azok alapján ráadásul "a régi baloldalon és a régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert október 13-a óta" - fogalmazott az elemző.

Hozzátette: a három intézkedés közül a klímavészhelyzet kihirdetésének nem volt látható következménye, pozitív hatása, az ingyenes tömegközlekedési juttatás korhatárának 14 évre emelése a kormányzat hatásköre, nem a Fővárosi Közgyűlésé. Azt pedig "érdekes felfogásnak" nevezte az elemző, hogy a munkanélküliek - akik szerinte Budapesten kevesen vannak - ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést a munkához jutás érdekében.

Bár száz nap alatt nem lehet csodát tenni, a legfontosabb intézkedések "alapkőletételeit" végre lehet hajtani. Karácsony Gergely azonban a releváns budapesti kérdések helyett hatalmi harcokra, hatalmi pozíciók
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 10:21
Tisztább, zöldebb és biztonságosabb Szombathelyet szeretne az új városvezetés
Továbbra is fontos célja programjuknak az utak, hidak, járdák és játszóterek felújítása, a város parkolóhelyeinek bővítése, valamint a helyi tömegközlekedés színvonalának javítása, új környezetkímélő autóbuszok forgalomba állítása - fűzte hozzá a városvezető.

Szólt arról, hogy szakemberek bevonásával egy új tömegközlekedési koncepció kialakításán dolgoznak, amelynek része például egy új menetrend kialakítása, valamint újabb fedett autóbusz-megállók létesítése is.

Közölte: választási ígéretüknek megfelelően megtették a szükséges lépéseket az ezer darab fa elültetésére, és a város köztisztaságát érintő intézkedési javaslatcsomag is hamarosan a közgyűlés elé kerül.

A "Nyitott városháza" program jegyében szorosabb együttműködésre törekszenek a helyi civil szervezetekkel, ezért hívták össze a civil fórumot, illetve kezdte meg munkáját a városházán civil szervezetek javaslatára egy civil referens, aki a kapcsolattartást segíti és egyebek között a civil szervezetek számára kiírt pályázatokat is
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 13:52
Elektromos autókhoz fejleszt navigációs megoldásokat az NNG
elektromos járművek vezetését, hogy figyelembe veszi a töltőállomások elérhetőségét az útvonaltervezés során, az energiafelhasználási modell alapján meghatározza a járművel elérhető hatótávot, valamint járműspecifikus töltési időt számoló algoritmust használ, továbbá minden irányban mutatja a maximálisan elérhető utazási távolságot.

Az NNG új terméke nemcsak az egyedi felhasználói igények kielégítését célozza meg, hanem olyan támogató rendszert kíván létrehozni, ami a személyszállítás, a tömegközlekedés, a közösségi autózás, az áruszállítás, a forgalomirányítás, sőt az önvezető autózás területén működő szervezetek tevékenységét is elősegíti. Az előállítottadatállomány képes lehet támogatni az infrastruktúra-fejlesztéseket is - írják a közleményben.

A 2004-ben alapított NNG globális autóipari szoftverbeszállító a navigáció, a kiberbiztonság és a UX piacain kínál megoldásokat. Navigációit már több mint 60 millió eszközre telepítették világszerte, köztük több mint 38 autómárka járműveire is.

Az
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 17:52
Képek, videók
Tömegközlekedés
szarvak
2008. december 26. péntek, 08:57
tömegközlekedés.jpg
lacus0221
2007. július 20. péntek, 14:29
KJ karácsonykor.png
sz719eszter
2018. december 24. hétfő, 18:05
Karácsonykor.jpg
pacsakute
2018. január 28. vasárnap, 21:52
Nő karácsonykor
eva6
2017. december 19. kedd, 08:10
egy gyertya karácsonykor.
maroka
2017. december 14. csütörtök, 10:43
Karácsonykor 01.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:31
Karácsonykor 02.jpg
chillik
2017. szeptember 14. csütörtök, 04:30
karácsonykor.jpg
chillik
2016. szeptember 22. csütörtök, 08:23
kislány karácsonykor JPG
erzsikepuskas
2016. május 03. kedd, 14:54
Karácsonykor az ember
sanci81
2015. december 24. csütörtök, 15:37
VÁROSRÉSZ KARÁCSONYKOR.jp
gosztmagdi
2015. december 22. kedd, 11:44
Karácsonykor 006.jpg
chillik
2015. december 07. hétfő, 06:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.