Belépés
2020. július 03. péntek | 27. hét | 185. nap | 00:43 | Kornél, Soma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ez az orvosilag is elismert
Ez az orvosilag is elismert csodanövény még a fokhagymánál is erősebb hatású! Ráadásul ingyen hozzájuthatsz!

Gyógyhatása fantasztikus, a fokhagymáénál is tízszer erősebb, fogyassz belőle minél többet!

A medvehagymának nevében a jelentése, vagyis a népi hagyomány szerint a barlangjából kibújó medve először ezt a növényt keresi, hogy a hosszú téli álom után kitisztítsa szervezetét.

Hazánkban főleg a gyertyános, tölgyes vagy bükkös erdők aljnövényzetében nő vadul, tömegesen, például Gerecsében és a Mecsekben, Orfű környékén, illetve a Misina déli lejtőin. Erdőkben, ligetekben nagy telepeket alkotó évelő növény. A nedves, árnyas helyeken érzi jól magát.

Aki a fokhagymát szereti, az a medvehagymával is jó barátságban lesz, hiszen íze nagyon hasonlít hozzá. Megveheted a piacon, de ha jó helyen kirándulsz, ingyen is begyűjtheted. Arra vigyázz, hogy ne téveszd össze levelét a mérgező gyöngyvirágéval. (Ha a medvehagyma levelét megdörzsölöd, fokhagyma illatot áraszt, így biztosra mehetsz.)

Fogyaszthatod nyersen, kenyérhez, salátába keverve, de főzhetsz belőle levest, gazdagíthatod vele a főfogást is, de pogácsába keverve is mennyei.

Áldásos hatással van a szervezetedre

Erős méregtelenítő, segíti az emésztést, csökkenti a magas vérnyomást, a vöröshagymához hasonlóan jótékonyan hat a köhögésre, de magas C-vitamin tartalmának köszönhetően az egész testet vitalizálja, és erősíti az immunrendszert.

Kitisztítja a májat, az ereket, a beleket. Nagyvárosok lakóinak különösen ajánlott, ,,ólommentesítő" hatása miatt. Vérnyomáscsökkentő és vérzsír csökkentő hatású, lassítja a koleszterin lerakódások kialakulását az érfalban, javítja a végtagok keringését. Fokozza az étvágyat és az emésztőrendszer működését. Bélfertőtlenítő tulajdonsága miatt egyes emésztési panaszok kezelésére alkalmazzák. C-vitamin tartalmának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló-képességét. Felső légúti megbetegedések megelőzésére és a kialakult hurut súlyosságának csökkentésére is alkalmazzák.

Így tárolhatod!

Alacsony hőmérsékleten megszárítva, vagy befőttesüvegben alaposan megmosva, felszeletelve sóval és olíva olajjal meglocsolva, kinyomkodva a levelek közül a levegőt. Hűtőben így hosszú ideig is eláll.
horvathnemagdi, 2016. március 01. kedd, 12:07
Címkék: medvehagymának nevében, népi hagyomány, barlangjából kibújó, növényt keresi, hosszú téli, fokhagymát szereti,
Kommentek
Több orvos bevallotta
az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzről van szó," - mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelőtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepő védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."

Fata-t azzal vádolták meg, hogy egy 35 millió dolláros egészségügyi ellátási csalási tervet futtatott, ami azzal járt, hogy orvosilag fölösleges onkológiai és hematológiai kezeléseket számlázott ki a kormánynak. A kormány azt mondja, hogy Fata a programot 2009-től egészen mostanáig működtette az orvosi vállalkozásain keresztül, többek közt a Michigan Hematológiai Onkológiai Központokban, a Clarkstonban,Bloomfield Hillsben, Lapeerben,
Sterling Heightsben, Troyban és
horvathnemagdi, 2016. november 05. szombat, 18:24
Szűz Mária tövise
2013

Magyarországon idén először választotta meg az év gyógynövényét a Magyar Gyógyszerész-tudományi Társaság Gyógynövény Szakosztálya. A 2013-as év gyógynövénye a máriatövis lett.

Májvédelem és májtisztítás

A máriatövist már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tarják számon, már a középkorban is az elismert gyógynövények közé tartozott, ahol elsősorban epe- és májpanaszok kezelésére használták. A máriatövis májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított. A máriatövisnek ezidáig semmilyen mérgező hatása vagy káros mellékhatása nem ismert.

A máriatövis termése hazánkban számos gyógyszer, gyógytermék és étrend-kiegészítő alapanyaga. A legtöbb esetben a máriatövis terméséből nyert kivonatot alkalmazzák. A máriatövis termése szilimarint tartalmaz, ami segít a májkárosodás megelőzésében és serkenti a máj regenerációját. Használják májzsugorodás, májgyulladás kiegészítő kezelésére és gyógyszerek okozta májkárosodás
drciccancs, 2016. augusztus 22. hétfő, 11:33
Több orvos bevallotta
az egészségünk és a bizalmunk a kezükben van - egy nagyon veszélyes kombináció, ha pénzről van szó," - mondta Dr. Sayed Mohammed nyugalmazott onkológus, aki bevallja, hogy már több mint egy évtizedel ezelőtt látta ezt a tendenciát.

"Ez az én választásom," - mondta Fata a tárgyaláson meglepő védekezésként, melyben számos hatóanyagot tartalmazó gyógyszer nevét említette, melyeket a pácienseinek felírt az évek során. Minden felvételen kiejtette ezeket a szavakat:

"Tudtam, hogy ez orvosilag indokolatlan."

Fata-t azzal vádolták meg, hogy egy 35 millió dolláros egészségügyi ellátási csalási tervet futtatott, ami azzal járt, hogy orvosilag fölösleges onkológiai és hematológiai kezeléseket számlázott ki a kormánynak. A kormány azt mondja, hogy Fata a programot 2009-től egészen mostanáig működtette az orvosi vállalkozásain keresztül, többek közt a Michigan Hematológiai Onkológiai Központokban, a Clarkstonban, Bloomfield Hillsben, Lapeerben, Sterling Heightsben, Troyban és Oak Parkban
sanci81, 2015. április 16. csütörtök, 16:07
Bicsérdy Béla: A halál legyőzése
csírázhat ki a mag sem. amit az alsófokú váladékaitól megszabadult ember tüdeje asszimilál. mert hiába igyekszik betegségeit helyrehozni. Terhelt szervezetében a máskülönben hatékony gyógytényezök tehetetlenek maradnak.tanítja Krisztus.arcszínem pirospozsgássá lett. A főzés mestersége az élet tudományával összeférhetetlen. Aki vegetáriánus receptek felől érdeklődik tőlem. Szervezetem ezen újjáépülésével kapcsolatosan minden korábbi betegségeimet elveszítettem. melyek útbaigazító erejéhez alkalmazkodva orvosilag évtizedekig hasztalanul kezelt betegségéből maga is rendbejött. mely a felszabaduló területek által földünkön megoldaná az éhinséget. tiszta életmód mellett életműködésünkbe tisztátalan anyagok. semmit nem értett meg könyvemből. A Mesternek minden szava igaz. sem lakásán nem fogad. Az alapos tanulás. az életművészet emberének elsősorban találékonyságát kell fejlesztenie miközben a könyv lényegi igazságainak megértésére koncentrál a gyakorlati kivitelezés közepette. Az esetleges bántalmakat maga az
yaskane, 2015. március 10. kedd, 09:22
Bicsérdy Béla a "Bicsérdizmus" apostola.
belül a szabadba törekszik.
-- Csak hasféltő emberek vágynak átmenetre. Aki átmenetet akar, annak figyelme nem a tanultak felfogása alapján áll. Legjobban előkészíthetjük szervezetünket az új életmód számára néhány napi szigorúan betartott 5-6 esetleg 8 napi tápmegvonással. Ennek tartalmát az egyén diszpozíciója szabja meg. Ha a szervezetet addigi terheitől lassanként megszabadítjuk, negatív szokásaitól is felszabadul. Előadásaimnak megkezdésének időszakaitól hét év alatt több mint 5000, jórészt orvosilag lemondott gyógyíthatatlan beteg nyerte vissza egészségét. 12 napos böjtöm során elvesztett 12 kg testsúlyomból nyolcat nyertem vissza. (hagyma, kenyér, puliszka, patakvízet fogyasztott) Aznap délelőtti bélmosásom csak 280 gramm salakot hozott ki, szervezetem tehát mindent életté dolgozott fel.
-- Az izgató: sós, fűszeres, húsmérges ételekkel telített szervezet az élet szórására kényszerít. Az igazság útját megértett egyén gondolatvilágát tökéletesedési vágya tölti be. Ilyen irányú gondolataival
yaskane, 2015. március 10. kedd, 09:03
Bicsérdy Béla tanítása IV.
hasféltő emberek vágynak átmenetre. Aki átmenetet akar, annak figyelme nem a tanultak felfogása alapján áll.
Legjobban előkészíthetjük szervezetünket az új életmód számára néhány napi szigorúan betartott 5-6 esetleg 8 napi tápmegvonással. Ennek tartalmát az egyén diszpozíciója szabja meg.Ha a szervezetet addigi terheitől lassanként megszabadítjuk, negatív szokásaitól is felszabadul.

Előadásaimnak megkezdésének időszakaitól hét év alatt több mint 5000, jórészt orvosilag lemondott gyógyíthatatlan beteg nyerte vissza egészségét.12 napos böjtöm során elvesztett 12 kg testsúlyomból nyolcat nyertem vissza. (hagyma, kenyér, puliszka, patakvízet fogyasztott) Aznap délelőtti bélmosásom csak 280 gramm salakot hozott ki, szervezetem tehát mindent életté dolgozott fel.Az izgató (sós, fűszeres, húsmérges) ételekkel telített szervezet az élet szórására kényszerít.

Az igazság útját megértett egyén gondolatvilágát
yaskane, 2015. március 10. kedd, 07:49
Képek, videók
Orvosi pemetefű.jpg
pacsakute
2020. június 09. kedd, 20:38
Orvosi somkóró.jpg
pacsakute
2020. június 01. hétfő, 21:51
0 a orvosi vizsgálat.png
lovaszmarika
2019. augusztus 03. szombat, 16:03
Orvosi tüdőfű.jpg
pacsakute
2018. november 16. péntek, 21:52
Orvosi füstike .jpg
pacsakute
2018. szeptember 26. szerda, 10:54
Orvosi táska
eva6
2018. május 05. szombat, 09:45
Orvosi vizitorma .jpg
pacsakute
2018. február 12. hétfő, 14:26
Kamilla-orvosi székfű.jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:16
Az orvosi kar 01.jpg
chillik
2017. december 20. szerda, 04:54
Az orvosi kar 02.jpg
chillik
2017. december 20. szerda, 04:54
Az orvosi kar 03.jpg
chillik
2017. december 20. szerda, 04:53
sertésnyelv,medvehagym án
soosistvan
2013. május 04. szombat, 21:20
20120405-hagyomanyos-h usv
foldinefehereva
2020. április 12. vasárnap, 18:21
hagyomanyos-adventi-ko szo
lilagondolatok
2016. december 02. péntek, 08:58
hagyomanyos-adventi-ko szo
yvett789
2014. december 27. szombat, 19:39
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.