Belépés
2020. május 31. vasárnap | 22. hét | 152. nap | 18:43 | Angéla, Petronella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mága Zoltán folytatja jótékonysági koncertsorozatát
A karitatív koncertsorozatot Mága Zoltán tavaly márciusban Marosvásárhelyről indította. Missziója keretében hátrányos helyzetben élőknek, nagycsaládosoknak, beteg gyermekeknek, kórházaknak, tehetséges fiataloknak, iskoláknak nyújt segítséget és templomok felújítását is segíteni akarja. Az első száz templomi koncert után több száz millió forint segítséget tudtak biztosítani magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

Mint írták, a szeptember 12-én induló második turnén több mint ezer művész lép fel a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar és Kamarazenekar kíséretében. A koncertekre a belépés díjtalan. A második misszió minden egyes állomásán összegyűlt adományokat teljes egészében rászorulók kapják, így újra több száz család kaphat segítséget.

A turné idei díszelőadása, amely augusztus 23-án volt Budapesten a Szent István bazilika előtti téren, a nemzeti egységet és összetartozást példázta. Az est díszvendége Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök volt, a rendezvényen cigány és magyar gyerekek iskolakezdési adományt vehettek át Kozma Imrétől, a Máltai Szeretetszolgálat alapítójától és Mága Zoltántól. Szintén ekkor adták át a fiatalon elhunyt Mátyás Balázs rendőr őrnagy emlékére létrejött Szolgálat Teljesítés Közben Alapítvány javára szánt támogatást.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával szeptember 12-én Mádon folytatódik a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat. Mága Zoltán szeptemberben Tokajban, Etyeken, Üllőn, Cegléden, Baján, Abaújszántón, Nagykanizsán, Békésen, Hevesen, Budapesten, Földeákon, Mezőhegyesen, Oroszlányban, Gyulán, Egerben, Mezőkövesden, Dunaújvárosban, Békéscsabán, Tiszafüreden, Karcagon és Sárospatakon, októberben Szombathelyen, Fóton, Miskolcon, Komlón, Pécsett, Budapesten, Nyíregyházán, Sümegen, Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Szolnokon, majd a Vajdaságban játszik. A hegedűművész erdélyi turnéja október 28-tól november 7-ig tart, novemberben még Tasson, Dömsödön, Szabadszálláson és Komáromban is fellép.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 14:22
Címkék: Mága Zoltán, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, Szent István, Kiss-Rigó László, Kozma Imrétől, Máltai Szeretetszolgálat,
Kommentek
Krónika 13. rész (örökbefogadás, Erzsébet-táborok)
DK: támogatandó az egyszerűsítés

Varga Zoltán (DK) elismerte: számos ponton egyszerűsíti az örökbefogadási eljárást a törvényjavaslat, ez pedig támogatandó, hozzátéve, tarthatatlan a folyamat jelenlegi hosszúsága.

Hangsúlyozta, a gyerekek családban, ne pedig intézetben nevelkedjenek, ugyanakkor kifogásolta, hogy a családtámogatások egy részére csak azok jogosultak, akik újszülöttet adoptáltak, nagyobb gyerek örökbefogadói nem.

Szerinte ez tovább erősíti a ma is meglévő trendet, hogy a legtöbben csecsemőt vennének magukhoz, amivel tovább csökken az idősebb gyerekek esélye arra, hogy szerető családba kerüljenek.

Szintén kifogásolta, hogy maga a miniszter dönthet a támogatások mértékéről, különösen, hogy a törvényjavaslat nem szabályozza pontosan ezeket a juttatásokat.LMP: túl kell lépni a pártpolitikánHohn Krisztina (LMP) saját korábbi felvetéseit látta visszaköszönni a törvényjavaslatban, azt hangsúlyozva: ebben a témában át kell lépni a pártpolitikai
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 23:43
Egyesek szerint
Egyesek szerint a Latinovits-átok áll Gesztesi Károly tragédiája mögött
Gesztesi Károly előtt már olyan 4 művész is elhunyt, akik kapcsolatba kerültek a színészkirály alakjának megformálásával.
Színházi körökben régóta tartja magát a szóbeszéd: Latinovits Zoltán síron túli bosszút áll azokon, akik megpróbálnak a színpadon a bőrébe bújni. Gesztesi Károly halálával már 5 tragédiát tulajdonítanak ennek - írja a legfrissebb BEST magazin.

Nemrég kiderült ugyanis, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt Gesztesi Károly azt fontolgatta, készít egy verses előadást, amely Latinovits Zoltán személye köré épült volna. A BEST magazin szerint lehet, hogy a színészre a Latinovits-átok sújtott le, amely előtte már 4 alkalommal is.

Így kezdődtek a hátborzongató eseménysorok: először Bubik Istvánt kérték fel arra, hogy formálja meg a legendás művész alakját, ám az autóbalesete miatt már nem kerülhetett sor a
foldinefehereva, 2020. május 17. vasárnap, 17:25
Vékonyabb kerettel maradna ütőképes a Sopron női kosárlabdacsapata
Török Zoltán ügyvezető az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményben kifejtette: a klub anyagi helyzetét több negatív hatás is érte, ezért kellett a terveiket újragondolni. Kiemelte: mindezek ellenére még így is elképzelhető, hogy év közben további korrekcióra szorulnak, ami nagyon fájdalmasan is érintheti a szezonjuk második felét.

A járvány miatti csonka szezonban Magyar Kupa-győztes gárda ügyvezetője a keretről szólva elmondta, Candice Dupree, Dubei Debóra, Weninger Virág és Aleksandra Crvendakic távozik, elvesztésük hatalmas veszteség.

"Még három hónappal korábban is teljesen más tervekkel vártuk a folytatást. Keretünk kialakítása során azonban újra kellett terveznünk mindent. Hangsúlyozom tehát, hogy más összetételű csapat kialakítása volt a célunk. Végül úgy döntöttünk, hogy a keret mélységét feláldozzuk és egy olyan összeállításban vágunk neki a következő szezonnak, ami rendkívüli kockázatokat rejt magában, ugyanakkor alkalmas lehet az Euroligában versenyképességünk megtartására, továbbá
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 19:56
Elmarad az idei HunGarian Baja tereprali világkupa-futam
viadalt, amely nem csak a vk-sorozat, de a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) és a nyílt magyar bajnokság futama is lett volna.

"Maga a verseny augusztus 13. és 16. között lett volna, és az érvényben lévő jogszabályok augusztus 15-ig eleve nem engedélyezik nagyobb rendezvények megtartását. Ebben a helyzetben senkit sem szerettünk volna abba a helyzetbe hozni, hogy a járvány ellenére versenyzésre számítva készüljön még heteken keresztül, majd kiderüljön, mindezt feleslegesen tette" - mondta Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője hozzátette, bár "nagy trauma" a vk-futam elmaradása, mindannyian abban bíznak, hogy jövőre meg tudják rendezni az eseményt.

"A nemzetközi, valamint a hazai szövetségek elnökeit is tájékoztattam a döntésemről, melyet mindannyian megértettek és elfogadtak, ebben a helyzetben ugyanis nem tehettem mást, mert nem állhattam oda a támogatók elé, hogy adjanak pénzt egy olyan, immár majd két évtizedes hagyományra visszatekintő nemzetközi viadalra, melynek megrendezését nem
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 12:28
Koronavírus - Turisztikai ügynökség: a kormány időben megtette a szükséges intézkedéseket
A vezérigazgató az intézkedések között megemlítette az adócsökkentést, -eltörlést és a kedvezményes hitelt, amelyek mentőövet jelentenek a turisztikai ágazatnak.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a turizmus újraindítása egyetlen módon elképzelhető, ha a szereplők újra tudnak vendégeket fogadni.

Az elmúlt hétvégén például a Balaton környékén már megjelentek a belföldi turisták, és nagyon bizakodnak abban, hogy nemsokára határnyitásra is sor kerül, így először a környező országokból, majd később a schengeni övezetből is érkezhetnek vendégek - mondta.

Kifejtette, a lefoglalt utak felmondása márciusban indult, majd Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése nyomán - május elején - belföldön újra elkezdtek foglalni az emberek. Megjegyezte, hogy a külföldi foglalások száma is emelkedik; Németországból sokan szeretnének eljutni például Hévízre.A vezérigazgató beszélt az utazási voucherekről is, mellyel kapcsolatban kifejtette, hogy az Európai Unió utazási csomagról szóló irányelve 14
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 09:57
Online magazinműsort indított a Körúti Színház
Galambos Zoltán, a teátrum igazgatója a műsor elkészítésének okairól szólva azt mondta: úgy gondolta, egy színház nem hagyhatja cserben a közönségét akkor sem, ha baj van, és a színészek fölös energiáját is le kellett kötni.

Hozzátette: már több epizód is elkészült, az első adásban Esztergályos Cecília kenyeret süt, Kautzky Armand könyvet, Pálfi György rendező pedig filmet ajánl. A műsorban látható még Szabó Kristóf műveltségi vetélkedője, interjú a teátrum egyik előadásáról, valamint a Spanyolul tudni kell című előadás filmváltozatát is a magazin keretein belül vetítik részekre bontva. A film főszereplői Vándor Éva, Tahi-Tóth László és Pusztaszeri Kornél.

Az eddig elkészült részek a Körúti Színház Youtube-csatornáján érhetőek el.

Az igazgató beszélt arról is, hogy a járvány miatt eddig csaknem 60 előadásuk maradt el, ezeket későbbi időpontban pótolják majd.

Esztergályos Cecília Kossuth-díjas színész a műsorban arról beszélt, hogy a járvány előtt öt színházban játszott, ezért
velemenyezd, 2020. május 11. hétfő, 11:21
Tokió 2020 - Továbbra is nagy a motivációja Kammerer Zoltánnak
"Nem titok, hogy a K2 1000 méteres szám áll most a legközelebb hozzám" - mondta az M1 aktuális csatornának, azzal kiegészítve, hogy az 1000 méteres négyes volt mindig is a szíve csücske, de férfi K4-ben csak 500 méteren rendeznek versenyt Tokióban, így maradt az 1000 páros.

"Ebben egészen jól felvettem a ritmust" - vélekedett a 42 éves kajakos, emlékeztetve rá, hogy a tavalyi, szegedi világbajnokságon minimálisan maradtak le a kvótáról.

Szerinte jó programot dolgozott ki a szakmai vezetés arra, hogy a legjobb összetételű egységet megtalálja. Hangsúlyozta, hogy a Magyarországot képviselő páros az európai kontinentális kvalifikációs versenyen, Racicében biztosan megszerezte volna a kvótát, s bár az olimpia halasztásával most ez egy évvel eltolódott, jövőre Szegeden lehet megküzdeni a kvalifikációért. Amint azt megjegyezte, van idő 12 versenyzőből kialakítani egy "ütős párost".

"Várom a május végén kezdődő edzésversenyeket, sok minden ki fog derülni augusztus végére" - vélekedett. "Május
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 17:22
Koronavírus - Gépjárműkereskedők: újra beindul az autópiac, de lassú lesz az eladások felfutása
csökkentek az újautó-szerződéskötések. A korábbi megrendelések miatt ez a drámai visszaesés csak részben látszik meg a forgalomba helyezési számokban: az előző hónapban 6170 új személyautót helyeztek forgalomba, ami éves összevetésben így is több mint 50 százalékos csökkenésnek felel meg. Az év első négy hónapjában így38 841 darab új autó kapott rendszámot, 17 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, ez pedig az autóvásárlások 40 százalékát finanszírozó lízingcégeknél is visszaesést hozott.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára azt mondta, az autópiac és a járműfinanszírozás is egyike azoknak az ágazatoknak, amelyekben a koronavírus-járvány azonnali kedvezőtlen hatásokkal járt: Európában és Magyarországon is drasztikusan csökkentek az eladások. Éppen ezért kiemelt jelentőségű, hogy május elejétől az autószalonok újra működnek - tette hozzá.

Gablini Gábor, a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (Gémosz) elnöke a közlemény szerint elmondta: Magyarországon csaknem 700
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 11:11
Képek, videók
mága zoltán 0314_2.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:11
mága zoltán 0314_3.jpg
maroka
2019. március 14. csütörtök, 14:10
csaba atya és mága zoltán
maroka
2019. január 24. csütörtök, 21:38
mága zoltán0122.jpg
maroka
2019. január 22. kedd, 22:39
mága zoltán athén0919_2.j
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:23
mága zoltán athén0919.jpg
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:23
mága zoltán athén0919_3.j
maroka
2018. szeptember 19. szerda, 11:22
ifj_mága zoltán_4.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán_3.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 22:00
ifj_mága zoltán.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:59
ifj_mága zoltán_5.jpg
maroka
2018. július 29. vasárnap, 21:58
jotekonysagibal7578.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:53
jotekonysagibal7327.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
jotekonysagibal7321.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
jotekonysagibal7307.jp g
gyorkosjozsef
2012. szeptember 23. vasárnap, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.