Belépés
2020. március 28. szombat | 13. hét | 88. nap | 19:37 | Gedeon, Johanna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Giro d'Italia - Bemutatták a nagy rajt logóját és felavatták a rajtkaput
Reggel a rossz idő és az eső ellenére százan-százötvenen tekertek fel a Gellért-hegyre, köztük Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

"A nagy rajt logóján a Szabadság-szobor nem egy pálmaágat, hanem egy rózsaszín kerékpárt emel a magasba. A Giro színét, a rózsaszín pólót felöltve mi is fejünk fölé emeltük a bringákat, ezzel megmutatva, hogy szeretnénk fellendíteni a magyar kerékpársportot" - fogalmazott Révész Máriusz azt követően, hogy ő maga is megérkezett kilenc kilométert tekerve a Hősök terére.

A Giro rajtkapuja előtt állva kiemelte: alig több mint kétszáz nap múlva indul Magyarországról a világ egyik legnagyobb kerékpárversenye. Hangsúlyozta: remélik, hogy az eddig 102-szer megrendezett Giro egyetlen magyar résztvevője, Bodrogi László után jövőre akár két-három hazai bringásért is szoríthatnak a nézők a nagy rajton.

"A nagy rajt kapcsán biztosan sok gyerek fog kedvet kapni a kerékpározáshoz, extra motivációt kaphatnak azáltal, hogy látják a profikat verseny közben" - fogalmazott Vas Kata Blanka, aki múlt héten hetedik lett a junior nők mezőnyversenyében a yorkshire-i országúti világbajnokságon. A teljesítményével kapcsolatban az MTI érdeklődésére elárulta: némi csalódottság van benne, mivel országúti tapasztalatlansága miatt több hibát is elkövetett, így több is lehetett volna a versenyében. Vas augusztus végén a hegyikerékpárosok vb-jén negyedik lett korosztályában, és elmondta: ebben a szakágban szeretne a későbbiekben olimpiai kvótát szerezni.

Fetter Erik az MTI kérdésére elárulta, hogy neki is komoly motivációt jelent a Giro magyarországi rajtja, noha úgy véli, két-három év múlva fog csak igazán készen állni egy háromhetesre. A következő évben már a Kometa Cycling Team színeiben versenyző Fetter leszögezte: valóra vált álom, hogy Alberto Contador csapatánál szerepelhet majd.

Csapattársa, Dina Márton azt mondta, évről évre lépdel előre a magyar kerékpársport, a Giro rendezése pedig óriási lehetőség.

"Megmutathatjuk, hogy egyre tehetségesebb kerékpárosok vannak itt, és előbb-utóbb felvesszük a versenyt az olasz, a francia vagy épp a szlovén kerékpársporttal" - fogalmazott Dina.

Az ünnepségen a kerékpározás fontosságát méltatta Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Kovács Ágnes ötkarikás aranyérmes úszó és a kajakos Kammerer Zoltán, aki ugyancsak háromszor állhatott az olimpiai dobogó tetejére. Utóbbi az MTI-nek kifejtette: a többi között Forma-1-ben, kajak-kenuban vagy épp úszásban Budapest már bizonyította, hogy remek házigazda, és egy jövőbeni olimpiai pályázathoz jól jöhet, hogy a Giro az ország hírét fogja öregbíteni.

"Remélem lesz magyar kerékpáros, aki végigmehet ezen a távon, nekem a vízen megadatott ugyanez a lehetőség" - fogalmazott.

A magyarországi Grande Partenza, azaz nagy rajt keretében 2020. május 9-én, szombaton egy 9,5 kilométeres budapesti időfutam lesz, amely a Hősök teréről indulva az Andrássy úton halad, érinti a Parlamentet, majd a Dunán át a Clark Ádám téren keresztül a Várban zárul.

A második etap ugyancsak a Hősök teréről rajtol, majd a Pilisen átkelve a Dunakanyarban haladva Esztergomon és Pannonhalmán át Győrben ér véget a 193 kilométeres táv.

A harmadik, 197 kilométeres szakasz Székesfehérváron kezdődik, a Balatont Balatonfürednél éri el, aztán a Tihanyi-félszigetről Keszthelyen át halad a nagykanizsai befutóig.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 05. szombat, 14:21
Címkék: Révész Máriusz, Bodrogi László, Kata Blanka, Fetter Erik, Kometa Cycling Team, Alberto Contador,
Kommentek
Eddig az alábbi magyarországi sportesemények maradtak el
közölte, hogy nem lesz lehetőség a koronavírus-járvány miatt törölt magyarországi esemény megrendezésére egy későbbi időpontban sem. A két sorozat idénynyitó eseményére április 24-26-án került volna sor a mogyoródi Forma-1-es pályán. A kamion Eb Hungaroringre tervezett versenyhétvégéjének megrendezésére a június 13-14-i időpontot javasolták.

március 13. - Nem rendezik meg Magyarországon a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny idei első három szakaszát május 9. és 11. között. Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos elmondta, a Giro d'Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a verseny rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Később a szervezők bejelentették, hogy az egész versenyt elhalasztják.

március 13. - A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elhalasztotta a 2020. március 20-22. közötti időpontra kiírt női olimpiai
maroka, 2020. március 20. péntek, 17:23
Koronavírus - Orbán: több témáról is szó lesz az akciócsoportok ülésén
Orbán Viktor azt mondta, hogy a tanácskozás hosszú lesz, az éjszakába nyúlik majd.

Az ülés után reggel folytatják a munkát - tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport alakul. Csütörtökön egy újabbat, úgynevezett önkéntes akciócsoportot állított fel a miniszterelnök, amelyet Révész Máriusz kormánybiztos, országgyűlési képviselő vezet.
velemenyezd, 2020. március 19. csütörtök, 22:03
Koronavírus/Giro d'Italia - Lemondták a magyarországi szakaszokat
Ezt Révész Máriusz, a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos jelentette be a közösségi oldalán pénteken. A viadalt még nem törölték.

"Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét, ezért egyre kisebb az esély a Giro magyarországi rajtjának megrendezésére" - írta.

Hozzátette, Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket ölt a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekszik, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett. Eközben a vírus Magyarországot is elérte, és a járvány megfékezése érdekében a magyar kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, amely tiltja a nagyobb látogatottságú sportrendezvények lebonyolítását, és a nemzetközi események szervezését is ellehetetleníti.

Révész elmondta, a Giro d'Italia
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 12:22
Szentendrei polgármester: tévesen tájékoztatta a közvéleményt a híd ügyében Révész Máriusz
Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, a szentendrei önkormányzat többhetes helyi véleménykutatási "színjátékkal" megakadályozta, hogy Szentendre és Szigetmonostor között gyalogos-kerékpáros híd épüljön uniós forrásból az európai kerékpárút-hálózat (EuroVelo6) részeként. A híd a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában 1,5 milliárd forint uniós forrás felhasználásával épült volna, Szentendre új önkormányzata ehhez nem járult hozzá, miután a lakosság körében végzett kéthetes véleménynyilvánító szavazáson felmérték: a helyiek inkább azt szeretnék, hogy a híd a város déli részén, a Postás strandnál épüljön. Révész Máriusz azt mondta, Fülöp Zsolt becsapta a helyieket, amikor egy olyan helyszínt - a Postás strandot - is szavazásra bocsátott, amelyről pontosan tudta, hogy ott nem építhető meg a híd, mivel a szemben lévő szigeti részen védett vízbázist érintene.

Fülöp Zsolt pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt
velemenyezd, 2020. március 06. péntek, 14:01
Révész Máriusz: a szentendrei önkormányzat megakadályozta a gyalogos-kerékpár út építését
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. beruházásában 1,5 milliárd forint uniós forrás felhasználásával gyalogos-kerékpáros híd épült volna Szentendre és Szigetmonostor között. Szentendre új önkormányzata ehhez nem járult hozzá, miután a lakosság körében végzett kéthetes véleménynyilvánító szavazáson felmérték: a helyiek inkább azt szeretnék, hogy a város déli részén, a Postás strandnál épüljön híd.

Révész Máriusz szerint Fülöp Zsolt szentendrei polgármester becsapta a helyieket, amikor egy olyan helyszínt - a Postás strandot - is szavazásra bocsátotta, amelyről pontosan tudta, hogy ott nem építhető meg a híd. Az önkormányzat által javasolt helyszínről szerinte nincs értelme tárgyalni, mert a szemben lévő szigeti részen védett vízbázist érint, ahová nem lehet építkezni.

Révész Máriusz elmondta, Szentendre és Szigetmonostor önkormányzatainak választásokon átívelő álma volt a szárazföldi összeköttetés megteremtése a két település között.

Felidézte, hogy 2014. április 17-én a
velemenyezd, 2020. március 05. csütörtök, 18:22
Giro d'Italia - Révész Máriusz: a kerékpározás népszerűsítését is szolgálja a verseny
A kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos a Nemzeti Sportügynökség által szervezett eseményen Papp Gábor polgármesterrel közösen kijelölte a részhajrá célvonalát, illetve a verseny tiszteletére egy emlékkövet is felavatott.

Révész Máriusz úgy fogalmazott, hogy az ország és azok a városok, amelyeken keresztülhalad a verseny, minden bizonnyal sokat fognak profitálni. Kiemelte, emberfeletti teljesítményt nyújtanak azok a versenyzők, akik az összesen mintegy 3500 kilométeres útvonalon, komoly hegyi és gyorsasági szakaszokon végighajtanak, nem véletlenül számítanak világsztároknak.

A verseny egyben hatalmas turisztikai marketingakció is, hiszen tavaly 195 országban közvetítették és mintegy 810 millió ember nézte a kerékpárosokat. Mindez elképesztő népünnepéllyel is együtt jár, a helyszíni nézőszám naponta 400 ezer - sorolta a kormánybiztos.

Hozzátette: szeretnék, ha a Giro az egész kerékpározás ügyét fellendítené Magyarországon, beleértve
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 14:01
Kormánybiztos: 227 millió forinttal támogatta a kormány síterepek fejlesztését 2019 végén
Révész Máriusz kiemelte: a támogatások öt magyar síterepet érintettek. A fejlesztésekkel megújul a Nagy-Hideg-hegyi turistaház, a pécsi síház, a Vasas Síház és a bánkúti síház, Eplényben új sífelvonó épül, Bánkúton pedig új pályakarbantartó gépet szereztek be.

A kormánybiztos hangsúlyozta: Magyarországon is van igény sípályákra. Ezt mutatja az is, hogy az eplényi sípálya évente ötven-hatvanezer látogatót vonz.

Bár a magyarországi pályák nem versenyképesek az Alpokkal, de kiválóan alkalmasak arra, hogy a sport iránt érdeklődők az országhatárokon belül tanuljanak meg síelni, a családoknak pedig arra, hogy egy-két napos síeléssel szakadjanak ki a mindennapokból - mondta.

Hozzátette: erre szeretné felhívni a figyelmet a téli sportok népszerűsítésére indított Síeljünk itthon! kampány.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által indított, a Chernel István Sí- és Turisztikai Klaszter szakmai támogatásával megvalósuló kampányban videofilmek forgatásával és influencerek bevonásával
velemenyezd, 2020. január 20. hétfő, 14:52
Új útvonalakkal és vándortáborral bővül idén a Vándortábor program
A kormánybiztos elmondta: az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda idén már negyedszer szervez vándortáborokat, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel (OEE), a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel, valamint idén a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciájának Irodájával. Az egyhetes nyári táborokra január 27-től lehet jelentkezni - mondta.

Révész Máriusz hozzátette: a táborok 28 ezer forintos részvételi díja minden költséget tartalmaz, a szállás, az étkezés mellett belépőket, a bringások esetében a kerékpárokat, sisakokat, a láthatósági mellényt, a vízi vándoroknak pedig a hajót és a mentőmellényt.

Tavaly 421 turnusban több mint 11 ezer diák és pedagógus táborozhatott egy hétig az ország 19 erdei, kerékpáros és vízi útvonalának bejárásával. Ebben az évben több mint 13 ezer résztvevőre számítanak még.

Zámbó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára elmondta: a programban 9 állami erdőgazdaság
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 12:02
Képek, videók
Klicsko-Mariusz W..jpg
agica2004
2012. november 11. vasárnap, 15:20
Tibi, Miki, Máriusz, Jani
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:20
Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:11
Laci, Máriusz, Jani, Miki
moncsika77
2008. március 18. kedd, 19:06
Bodrogi Gyula 2009.jpg
agica2004
2015. október 23. péntek, 17:30
Bodrogi_Gyula.jpg
agica2004
2015. október 23. péntek, 17:28
Bodrogi Gyula 80 éves.jpg
agica2004
2014. április 16. szerda, 14:33
Bodrogi Gyula.jpg
sarkoziferencne
2013. február 05. kedd, 10:29
Bodrogi Gyula.jpg
erzsob
2012. december 26. szerda, 09:08
Bodrogi Gyula
chillik
2012. március 26. hétfő, 11:03
Bodrogi Kúria
irmus
2012. február 22. szerda, 11:05
Bodrogi Gyula.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 21:37
Bodrogi-Gyula1.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:33
Bodrogi-Gyula.jpg
gigi55
2011. szeptember 26. hétfő, 18:33
Bodrogi Kúria Inárcs
irmus
2011. április 13. szerda, 18:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.