Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 06:36 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száz köbméternyi hulladékot takarítottak össze a fővárosi közterületeken szilveszter után
Az FKF Nonprofit Zrt. mintegy 400 dolgozója reggel 6 órakor először az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein kezdték meg a takarítást, többek között a Vörösmarty téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri és Astoria metróaluljárókban.

A rendezvényhelyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről mintegy száz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, ami - mint írták - jelentősen elmarad a korábbi évektől és az előzetesen várttól is.

Az FKF kitért arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján péntektől ónos eső, illetve havazás várható Budapesten. Ezért pénteken hajnali öt órától az FKF Nonprofit Zrt.-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén síkosságmentesítse a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedést - olvasható az FKF közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. január 01. csütörtök, 16:43
Címkék: Nonprofit Zrt, Blaha Lujza, Országos Meteorológiai Szolgálat, fővárosi közterületeken, óévbúcsúztató rendezvények, belvárosi utcákról,
Kommentek
Hajléktalanok - Felmérés: csekély gyakorlati hatása volt a szabálysértési törvény módosításának
Győri Péter, a Menhely Alapítvány kuratóriumának elnöke csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: immár huszonegyedik alkalommal végezte el az országos hajléktalanadat-felvételt a Február Harmadika Munkacsoport, amelynek kérdéseire idén 8568 hajléktalan ember válaszolt.

Emlékeztetett, 2018. október 15-én lépett hatályba a közterületen életvételszerű lakhatást jogellenessé nyilvánító rendelkezés; a felmérés során arra is keresték a választ, hogy ez milyen hatást gyakorolt az érintettekre. A felmérés szerint vidéken csökkent a közterületen élő hajléktalan emberek száma, Budapesten viszont enyhén növekedett - közölte Győri Péter.

Elmondta, a törvényalkotók és az ellátók is azt feltételezték, hogy az éjjeli menedékhelyekre mennek majd a rászorulók. Ugyanakkor azt látni az adatok alapján, hogy október 15-e körül és azt követően egy ideig növekedett az éjjeli menedékhelyen alvók száma, viszont október végére "megtört" ez a folyamat, majd követte a hidegebbre forduló időjárás
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 15:49
2019. Január 26., szombati Napiszöveg
amiről ti is tudtok, bátorságot gyűjtöttünk Istenünk segítségével, hogy a nagy ellenségeskedés dacára
elmondjuk nektek Isten jó hírét.).
Hogyan fejezhetjük ki, hogy Pálhoz
hasonlóan szívből értékeljük a szolgálatunkat?
Pál egyebek közt úgy mutatta
ki a szolgálat iránti értékelését,
hogy minden adódó lehetőséget
kihasznált a tanúskodásra.
Az apostolokhoz és az első századi
keresztényekhez hasonlóan mi is
prédikálunk kötetlen formában,
közterületeken és házról házra
(Cselekedetek 5:42 És a templomban és házról házra mindennap szakadatlanul folytatták
a tanítást és a jó hír hirdetését a Krisztusról, vagyis Jézusról.;
20:20NW Eközben nem vonakodtam attól, hogy elmondjak nektek mindent abból, ami hasznos,
és attól sem, hogy nyilvánosan és házról házra tanítsalak benneteket).
A körülményeinkhez mérten
igyekszünk többet tenni a szolgálatban,
például kisegítő vagy általános
úttörőként. Az is lehet,
charlotteani, 2019. január 26. szombat, 23:47
Rétvári: éves szinten 42 ezer forinttal emelkednek a nyugdíjak
Rétvári Bence felidézte: 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP megkapta a kormányzás lehetőségét, azt vállalták, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megőrzik. Ez ambíciózus vállalás volt, mert a nyugdíjasoktól nem sokkal korábban vették el egyhavi nyugdíjukat, a nyugdíjkasszában pedig többszáz milliárd forintos hiány volt - fogalémazott.

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormánynak sikerült tartania ígéretét, sőt ennél többet is el tudott érni.

Elmondta, hogy az idén a nyugdíjasok 2,7 százalékos nyugdíjemeléssel számolhatnak. A nyugdíjemelés egy átlagos nyugdíj esetében havi 3500 forintot, éves szinten 42 ezer forintot jelent. Az intézkedés 2,5 millió nyugdíjast érint - fűzte hozzá.

Rétvári Bence közölte azt is, hogy 2010 óta 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, az infláció mértékét levonva pedig 10 százalék körüli vásárlóérték-növekedésről lehet beszélni, vagyis ennyivel érnek többet a nyugdíjak.

Hozzátette: olyan rendszert hoztak létre, ami biztosítja, hogy a nyugdíjasok ne járhassanak
velemenyezd, 2019. január 05. szombat, 11:42
Gulyás: a migránsvízum növeli a terrormerényletek veszélyét
Gergely arról is beszámolt, hogy a kormány kifejezte együttérzését a keddi strasbourgi, migrációs hátterű terrormerénylet ügyében Franciaországgal és az áldozatok hozzátartozóival.

Szerdán a kormány mellett a nemzetbiztonsági kabinet is ülésezett, és arról döntött, hogy Budapesten és a nagyobb városokban megerősítik a járőrszolgálatot, páncélozott járművek kivezényléséről is határoztak nagyobb karácsonyi vásárok helyszínére. A kabinet mindent megtett, hogy a karácsony előtti készülődés a közterületeken is nyugodt körülmények között, biztonságban történhessen - tájékoztatott.

A Miniszterelnökség vezetője kitért továbbá arra, hogy a csütörtökön kezdődő EU-csúcs egyik fontos témája lesz a hétéves uniós költségvetés, amellyel kapcsolatban a kormány szintén elkeseredéssel fogadta, hogy az európai bizottsági költségvetési előterjesztés migrációról, határmenedzsmentről szól.

A magyar kormány szerint a migrációt nem menedzselni kell, hanem azt kellene kimondani egyértelműen, hogy megállítani szükséges
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 12:12
Illegális bevándorlás - Bakondi: a kormány mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében
terrorcselekmény történt - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a kormány folytatja eddigi politikáját és mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta: az ünnepek közeledtével, a biztonság garantálása érdekében a rendőrség együttműködik a polgárőrséggel, a közterület-felügyelettel és az önkormányzatokkal, fokozott a rendőri jelenlét a nagy forgalmú helyszíneken, az aluljárókban, piacokon, bevásárlóközpontokban.

A nyilvános közterületeken a rendészeti és bűnügyi állománnyal megerősített járőrszolgálat, az üzletközpontokban és vásárokon mozgóőri szolgálat működik. A nagyobb rendezvényeken, vásárokon a járművek behajtását betonelemekkel, nagyobb faládákkal akadályozzák. A katonai rendészek együttműködnek a rendőrséggel négy fővárosi adventi vásár biztosításában - közölte.

Hozzátette: az országban jelenleg 160 karácsonyi vásár van.

Kontrát Károly kiemelte: a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően Magyarország Európa
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 11:21
Adventtől karácsonyig
széket, melyre ha felálltak megláthatták a falu boszorkányait. Egy kedves elképzelés szerint az éjféli mise alatt megszólalnak az állatok és kibeszélik a gazdájukat.

14 A karácsony kellékei

15 A karácsonyfa A karácsonyfa-állítás a népi hiedelmek szerint: a téli napforduló alkalmával, a gonosz démonok, szellemek kiszabadulnak, és szabadon kószálnak a világban. A gonosz kísértetektől csak az menekülhet meg, aki az élet örökzöldjének számító fa alá húzódott.

16 A közterületeken kivilágított karácsonyfáknak és a karácsonyi fényben úszó utcarészleteknek is szimbolikus jelentése van. A fény a sötét-ségben a ősi vallási jelentés szerint a keresz-ténységnek a pogány világban való meg-jelenésére utal.

17 Ünnepi vacsora Bajai halászlé Hozzávalók:
4 személyre: g ponty, 500 g vegyes hal (törpeharcsa, kárász, keszeg), 2 db közepes vöröshagyma, 2 ek. őrölt pirospaprika (édesnemes, és erős), só, 1 db paradicsom, 1 db hegyes zöldpaprika, 1-2 db, só, cseresznyepaprika, 250
menusgabor, 2018. december 03. hétfő, 18:00
2018. október 12., pénteki Napiszöveg
,,Állandóan ügyelj magadra és arra,
hogy mit tanítasz"
(1Timóteusz 4:16NW).

Amikor Timóteusz ezt a tanácsot
kapta, már tapasztalt evangélium-
hirdető volt. Ám ahhoz, hogy
eredményes legyen a szolgálatban,
állandóan ügyelnie kellett a
tanítására. Nem feltételezhette,
hogy az emberek kedvezően fogad-
ják, ha mindig ugyanúgy adja át
a jó hírt. Ha szeretett volna a szívükre hatni,
a szükségleteikhez kellett igazítania
a tanítási módszereit. Nekünk is
ugyanez a dolgunk. Amikor házról
házra prédikálunk, sokszor alig
találunk otthon valakit. Máshol
az jelent nehézséget, hogy nem
tudunk bejutni bizonyos épületekbe
vagy akár egész lakónegyedekbe.
Ha ez a helyzet, miért ne próbálnánk
ki más tanúskodási módszereket?
A jó hír hirdetésének egyik kiváló
módja a közterületen végzett tanús-
kodás. Sok testvér nagyon jó eredmé-
nyeket ér el ezzel a módszerrel.
charlotteani, 2018. október 13. szombat, 01:35
Világítástechnikai Társaság: a fényforrás-piacról az izzók mintegy 20 százalékát kell kivezetni szeptembertől
Nagy János az MTI-nek elmondta, hogy Magyarországon egyedül a Tungsram foglalkozik halogénizzók gyártásával, a kereskedők pedig igyekeztek feltölteni készleteiket, mert egy ideig még lesz rá kereslet.

Az Európai Bizottság rendelete alapján 2018. szeptember elsejétől Európában betiltják a halogénizzókat, helyette a LED-es technológiát kell alkalmazni, a raktáron lévő készletet azonban még értékesíteni lehet.

Vámos Zoltán, a Tungsram-csoport általános világítástechnikáért felelős igazgatósági tagja az MTI érdeklődésére elmondta, a Tungsram időben felkészült arra, hogy az Európai Unió 2018 szeptember elsejétől betiltja a halogénizzók forgalmazását.

Szerinte a világítástechnikai gyártóknak is volt idejük felkészülni az új helyzetre, hiszen a közösségi rendelet 2009-ben született, előkészítése azóta zajlik, a Tungsram pedig termelését évek óta ennek szellemében irányítja.

A halogénizzóit a Tungsram elsősorban az Európai Unión kívüli területeken értékesíti, így az EU szeptember 1-től
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 14:53
Képek, videók
napi 1000 köbméter vissza
peterimajoridozsahe
2010. február 06. szombat, 10:46
0 a Szilveszter.jpg
lovaszmarika
2019. január 08. kedd, 10:05
0 a Szilveszter 4394a211
lovaszmarika
2019. január 01. kedd, 13:04
Szilveszteri fejl.jpg
liliana01
2018. december 31. hétfő, 15:21
szilveszteri_ujevi_sms _2.
durcimarcika
2018. december 30. vasárnap, 21:22
Szilveszter
eva6
2018. december 30. vasárnap, 19:27
Szilveszterre
eva6
2018. december 29. szombat, 20:00
0 a Buék és szilveszter
lovaszmarika
2018. december 17. hétfő, 16:56
k9szilveszter.jpg
durcimarcika
2018. december 14. péntek, 21:19
Szilveszter 01.jpg
chillik
2018. április 09. hétfő, 05:14
Szilveszter 02.jpg
chillik
2018. április 09. hétfő, 05:14
szilveszteri_kepkerete k_0
foldinefehereva
2018. január 01. hétfő, 14:49
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
zoldkaszino
2011. január 12. szerda, 04:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.