Belépés
2019. december 09. hétfő | 50. hét | 343. nap | 21:30 | Natália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Száz köbméternyi hulladékot takarítottak össze a fővárosi közterületeken szilveszter után
Az FKF Nonprofit Zrt. mintegy 400 dolgozója reggel 6 órakor először az óévbúcsúztató rendezvények helyszínein kezdték meg a takarítást, többek között a Vörösmarty téren, továbbá a Kis- és Nagykörúton, valamint a Boráros téri, Ferenc körúti, Blaha Lujza téri, Nyugati téri, Kálvin téri, Deák téri és Astoria metróaluljárókban.

A rendezvényhelyszínekről, a belvárosi utcákról, terekről mintegy száz köbméter hulladékot gyűjtöttek össze, ami - mint írták - jelentősen elmarad a korábbi évektől és az előzetesen várttól is.

Az FKF kitért arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján péntektől ónos eső, illetve havazás várható Budapesten. Ezért pénteken hajnali öt órától az FKF Nonprofit Zrt.-nél ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén síkosságmentesítse a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedést - olvasható az FKF közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2015. január 01. csütörtök, 16:43
Címkék: Nonprofit Zrt, Blaha Lujza, Országos Meteorológiai Szolgálat, fővárosi közterületeken, óévbúcsúztató rendezvények, belvárosi utcákról,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - Egy héten belül le kell szedni a választási plakátokat, ahol nem ismétlik a szavazást
Az önkormányzati és nemzetiségi választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek november 12-éig - tehát a szavazásnap utáni 30 napon belül - kell leszedniük a kampány időszakában közterületeken elhelyezett plakátjaikat.

Ez az előírás nem vonatkozik azonban az "újrázó" településekre, ahol jogszabálysértés miatt meg kell ismételni a szavazást.

A Nemzeti Választási Iroda jelenlegi adatai szerint tíz települést érint valamilyen (képviselői, polgármesteri, megyei közgyűlési) megismételt önkormányzati választás: Komló, Pettend, Nyésta, Jászberény, Kisberény, Tarany, Lengyeltóti, Szekszárd, Litér és Várfölde.

A megismételt szavazásokat november 10-ére tűzték ki a helyi választási bizottságok. Ezeken a településeken így jelenleg is tart a kampányidőszak, egészen a szavazás napjáig.

A többi településen azonban - azokon is, ahol időközi választást kell tartani - a választási plakátokat el kell távolítani november 12-éig. A választási törvény szerint a plakátokat azoknak kell
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 12:53
Kanadában a helyi magyar emlékeket és értékeket bemutató honlap indult
volna.

A magyar szervezetek és a helyi magyar közösségek tagjainak bevonásával zajló, csaknem két esztendeig tartó gyűjtőmunka eredményeként jelenleg több mint százra tehető a dokumentált, nagyrészt fotókkal illusztrált magyar értékek száma kanadai földön. Részben ezek megismertetését - és az információcserét is - szolgálja a most megindult honlap (https://hungarianheritageincanada.ca).

A honlap jelenleg hét kategóriába csoportosítva mutatja be a kanadai magyar értékeket. Részletezi a közterületeken elhelyezett magyar vonatkozású műalkotásokat, az emlékműveket, az egyes, magyar nevű településeket, utcaneveket, magyarokról elnevezett épületeket vagy intézményeket, magyar vagy magyarok építette templomokat és a magyar kulturális központokat.

Az internetes oldal három nyelven - magyarul, angolul és franciául - ad tájékoztatást. S nemcsak bemutatja a Kanadában fellelhető magyar értékeket, képet adva a magyarok sokrétű hozzájárulásáról Kanada fejlődéséhez, hanem interakcióra is ösztönöz. A
velemenyezd, 2019. október 30. szerda, 07:04
Európai Bizottság: újabb 1780, köztük 142 magyar település létesíthet ingyenes wifi-pontokat
A brüsszeli testület kihirdette a harmadik - idén szeptemberi - pályázati felhívás eredményét, ebben a körben a több mint 11 ezer pályázó település közül 1780-at választottak ki.

A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken.

Magyarországon Abaújszántótól Zsámbokig 142 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (körülbelül ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat.

A települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt.

Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.

Az Európai Bizottság 2020 végéig egy további felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek eddig nem nyertek.
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 17:11
Újraélesztés- EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL
beteg esetén törekedjen a mielőbbi segítségkérésre, de a beteget ne hagyja magára!

Ha bármilyen reakciókat észlel, vagy a beteg válaszol, az újraélesztésre egyelőre nincs szükség, tájékozódjon a beteg állapotáról és figyelje azt. Végezze el a szükséges teendőket, hívjon segítséget. A segítség megérkezéséig maradjon a beteg mellett és ellenőrizze állapotát, csak szükség esetén avatkozzon be.

Mielőbb kérjen segítséget a környezetétől, kiáltson segítségért, vagy a nagy forgalmú közterületeken mutasson rá egy személyre, akit magához hív segítőként.
Átjárható légutak biztosítása, légzés vizsgálata
A sérültet/beteget a hátára kell fektetni, ruházatát bontsa meg a mellkasán és a hasán. A beteg szájába csak akkor kell benyúlni, ha szemmel jól látható idegen test akadályozza a légzést. A beteg mellé térdelve fejét hajtsa hátra, állát emelje előre, így a hátraesett nyelv eltávolodik a gégefedőről és nyitjuk a légutakat. A nyaksérülés együttes előfordulása keringésleállással igen
pacsakute, 2019. október 17. csütörtök, 08:49
Önkormányzat 2019 - A rendőrség kiemelt feladata a választás biztosítása
jelen voltak a szállítási útvonalakon. Közölte, "megtörtént és megtörténik a szavazás napja előtt is" a szavazóhelyiségek tűzszerészeti átvizsgálása, mivel "nagy problémát okozhat", ha közveszéllyel fenyegető bejelentés érkezik.

Vasárnap "megfelelő létszámú" tűzszerész, bombakereső és -kutató járőr lesz szolgálatban - mondta, azt is megjegyezve, hogy a voksolás biztosításában részt vevő teljes rendőri létszám szolgálati titoknak minősül.

Halmosi Zsolt erről csupán annyit közölt, hogy a közterületeken, a határokon, a határátkelőhelyeken annyi rendőr szolgálatát rendelték el, amennyi "az előre tervezhető feladatok ellátásához elégséges lesz".

A rendőrség együttműködik a szavazatszámláló bizottságok elnökeivel, akik rendelkeznek a legközelebbi egységek elérhetőségeivel. A hívások beérkezésétől számított 15 percen belül kell az egységeknek megérkezniük minden szavazóhelyiségbe - mondta.

Halmosi Zsolt a belügyminiszter szavait is felidézve kijelentette: hisz abban, hogy a választás a
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 12:21
Önkormányzat 2019 - MSZP: a fideszes polgármesterjelöltek vidéken sem mernek vitázni
plakáthelyekhez. Megjegyezte, egy olyan cégtől bérli a Fidesz a plakáthelyeket, amely az elmúlt években "töménytelen mennyiségben" üzletelt az önkormányzattal.

A jelölt szerint ez sérti a választási eljárás esélyegyenlőségét és büntetőjogi felelősségre vonással is jár.

Jeszenszki András (Mindenki Magyarországa-LMP-Függetlenek Egyesülete-Jobbik-MSZP-Párbeszéd-Momentum-DK) nyíregyházi polgármesterjelölt is arról számolt be, hogy az ellenzéki erőknek semmilyen lehetőségük nincs megjelenni a közterületeken.

Elmondta, plakátjaikat leszedték és kiszámlázták azok tárolási díját is, holott nem kaptak felszólítást arra, hogy vegyék le azokat. Hozzátette: arra kérték a városlakókat, hogy magántulajdonú ingatlanjaikon rakják ki az ellenzéki plakátokat.

Volt kérdés arról, hogy sajtóhírek szerint kényszerítés bűntette miatt rendelt el nyomozást a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség alárendeltségében működő Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. Harangozó Tamás
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 15:48
A zene világnapja - Fekete Péter: vissza kell vinni a zenét a közterekre
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága a zene világnapján indította el a Térzene programot, kedden Szegeden, Békéscsabán, Szombathelyen és Szarvason hangzott fel a klasszikus zene közterületeken.

Fekete Péter emlékeztetett arra, hogy Magyarország zenei világhatalom, de mégis eltűnt az utcáról,a közterekről a zene. Az államtitkár szerint a klasszikus zene nem csak a hangversenyekre jegyet váltó közönség műfaja. "Ki kell jönnünk az utcára, a közterekre, le kell porolnunk a zenepavilonjainkat és vissza kell hoznunk a térzenét" - mondta az államtitkár.

Fekete Péter kifejtette: az a cél, hogy minden ötezer főnél népesebb településen kijelöljenek egy olyan teret, ahol jó találkozni, jó összejönni és jó zenét hallgatni.

"Hiszem azt, hogy egy év múlva, ha majd találkozunk újból a zene világnapján, akkor elmondhatjuk: Magyarország egy olyan ország, ahol hetente egyszer mindig valahol felcsendül a muzsika" - fogalmazott.

A kezdeményezés szorosan kapcsolódik a
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 18:41
CAFe Budapest - Két hét múlva kezdődik a kortárs művészeti fesztivál
tette hozzá.

Káel Csaba kitért arra is, hogy a CAFe Budapest folytatja azt a törekvést, hogy integrálja az októberi fesztiválokat, ide sorolta az eseménysorozat idején megrendezett Art Market Budapestet és a Budapest Ritmo világzenei fesztivált, valamint az őszi Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásárt is.

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, az Operatív Testület tagja elmondta: a fesztivál programjaival a koncerttermek, a galériák és a színházak mellett közterületeken is találkozhatnak az érdeklődők. Mint fogalmazott, a fesztivál együtt lélegzik a várossal, és váratlan helyszíneken, olykor igen rendhagyó terekben is megjelennek programjai. A #kapucsengő sorozat keretében például izgalmas lakásszínházi előadásnak ad otthont a KuglerArt Szalon. A Willany Leó improvizációs táncszínháza a legforgalmasabb utcákat és tereket veszi birtokba.

A Budapest Bábszínház három előadással csatlakozott a fesztiválhoz. Ezek közül Bán Teodóra kiemelte Vizin Viktória és Gergye
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 15:21
Képek, videók
napi 1000 köbméter vissza
peterimajoridozsahe
2010. február 06. szombat, 10:46
0 a Szilveszter.jpg
lovaszmarika
2019. január 08. kedd, 10:05
0 a Szilveszter 4394a211
lovaszmarika
2019. január 01. kedd, 13:04
Szilveszteri fejl.jpg
liliana01
2018. december 31. hétfő, 15:21
Szilveszter
eva6
2018. december 30. vasárnap, 19:27
Szilveszterre
eva6
2018. december 29. szombat, 20:00
0 a Buék és szilveszter
lovaszmarika
2018. december 17. hétfő, 16:56
Szilveszter 01.jpg
chillik
2018. április 09. hétfő, 05:14
Szilveszter 02.jpg
chillik
2018. április 09. hétfő, 05:14
szilveszteri_kepkerete k_0
foldinefehereva
2018. január 01. hétfő, 14:49
szilveszter1231.jpg
maroka
2018. január 01. hétfő, 01:09
SZILVESZTERI KIVÁNSÁG.jpg
gosztmagdi
2017. december 30. szombat, 14:42
ÖKO-Pack Nonprofit Kft.
zoldkaszino
2011. január 12. szerda, 04:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.