Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 10:51 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
🍒 Meggyes- mákos pite 🍒
Hozzávalók:

Tésztához:

- 30 dkg liszt
- 20 dkg Ráma
- 2 evőkanál porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 evőkanál tejföl
- 2 tojás sárgája

A lisztben elkeverjük a sót, porcukrot, sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a többi hozzávalóval összedolgozzuk.
2 részre osztjuk, fél órára folpackba csomagolva hűtőbe tesszük.

Addig elkészítjük a mák és a meggytölteléket.

Máktöltelék:

- 10 dkg darált mákot elkeverünk 10 dkg porcukorral, 1 citrom reszelt héjával, 2 percig főzzük. Mikor kihűlt 2 felvert tojásfehérjével és 6 ek. grízzel óvatosan összekeverjük.

Meggytöltelék:

1 üveg meggyet kimagozunk, majd levével együtt összeturmixoljuk.
2 csomag vaníliapudinggal, 1 teáskanàl fahéjjal, és 3 evőkanál cukorral sűrűre főzzük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kizsírozott, kilisztezett tepsübe tesszük.
Rátesszük a máktölteléket, rá a meggytölteléket, majd a másik tésztát.

180 C- on kb 30 percig sütjük.

Annácska konyhája
suzymama, 2018. január 25. csütörtök, 14:42
Címkék: lisztben elkeverjük, többi hozzávalóval, tésztát lisztezett, másik tésztát, vaníliapudinggal, összeturmixoljuk,
Kommentek
Diós sütemény
Egyszerű és nagyon-nagyon finom. Nem tart sokáig az elkészítése...

Hozzávalók:

A két laphoz:
30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tejföl,
1/2 csomag sütőpor,
9 dkg porcukor,
csipetnyi só

Töltelékhez:

5 dkg vaj,
17 dkg porcukor,
2 dl tej,
17 dkg darált dió,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje,
14 dkg liszt

Kenéshez:
Baracklekvár
Elkészítése:

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a a tojássárgákat, cukrot, tejfölt és a sót. Tésztát gyúrunk, jól eldolgozzuk, két felé vágjuk és kelesztjük. Lisztezett deszkán külön-külön kisodorjuk a lapokat. Az első felét tepsibe rakjuk, megkenjük baracklekvárral, azután kerül bele a töltelék és betakarjuk a tészta másik felével.
A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, jól elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjék habját is. Ezt a
suzymama, 2019. március 06. szerda, 13:07
Hatlapos, ahogy én készítem
Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadom: Ez a sütemény 2-3 napig garantáltan puha marad

HOZZÁVALóK
a tésztához

60 dkg liszt
15 dkg cukor
1 cs. szalalkáli
1 ek. zsír
1/4 liter tej
Hozzávalók a krémhez

25 dkg cukor,
1 liter tej,
2 dkg kakaó,
4 evőkanál liszt
ELKÉSZÍTÉSE

A lisztben a szalalkálit elkeverjük, majd a zsírral összemorzsoljuk, utána jön a cukor és a tejjel rugalmas tésztát készítünk. 6 egyenlő méretű cipót készítünk belőle.

A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, majd tepsi hátán (gáz tepsi méret) világosra sütjük! Vigyázni kell vele, mert ekkor még törékenyek a lapok!
A krémhez a cukrot lábasban karamellizáljuk, (nem szabad megégnie) majd felöntjük 8 dl tejjel és felforraljuk. A lisztet és a kakaót a maradék 2 dl tejjel simára keverjük. A felforrt karamellás tejhez adjuk, és forrásig főzzük, állandó kevergetés mellett.

A kész lapok közül
suzymama, 2019. február 04. hétfő, 10:32
Almás krémes
töltelékhez
1.7 kg alma
20 dkg porcukor
10 g vaníliás cukor - bourbon
3 teáskanál fahéj (őrölt)
1 db citrom reszelt héja
50 g zsemlemorzsa
A vaníliás krémhez
160 g pudingpor (vaníliás)
2 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon
1 L víz
6 db tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
20 g vaníliás cukor - bourbon

Elkészítés
90 perc

A tésztához a lisztben elkeverjük a sütőport, majd a többi hozzávalóval (szobahőmérsékletű) tésztát gyúrunk.

Közepes tepsi hátán három egyforma vékony lapot sütünk (én 21x32 cm-es tepsin sütöttem). A tepsi hátát előtte zsírozzuk és lisztezzük le mindig.

Az almás töltelékhez az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ezután jól kinyomkodjuk az almából a levet, majd egy edénybe rakjuk. Hozzákeverjük a kétféle cukrot, citromhéjat és a fahéjat, majd együtt megdinszteljük kb. 5-7 perc
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 19:35
Kinder bueno
cukor
2 ek kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 cs vaníliás cukor
1 ek vaníliaaroma
kb 150 g vajas keksz

Tetejére:

3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
csokireszelék vagy kakaópor



Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 25*35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.

A lisztben elkeverjük a sütőpor, kakaóport és a darált diót.

Az egész tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot és addig keverjük robotgéppel, amíg ki nem fehéredik és meg ne nő a térfogata.

A tojásos masszába beleforgatuk óvatosan a lisztes keveréket, csomómentesre keverjük. A masszát beleöntjük az előkészített tepsibe és kb 20 perc alatt készre sütjük.

Még forrón (óvatosan meg ne égesse a kezünket!) lehúzzuk róla a papírt és megkenjük bőven mogyorókrémmel.

Közben a tejben elkeverjük a
vorosrozsa66, 2018. november 04. vasárnap, 13:15
Berényi szelet beréttel
Hozzávalók: a berényi szelethez: 8 szelet tarja, 15 dkg liszt, 3 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt feketebors, 3 teáskanál őrölt paprika, fél dl étolaj. A beréthez: 10 db közepes nagyságú burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 teáskanál só, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, fél dl étolaj, 5 púpos evőkanál liszt, két és fél dl tej.
A krumplit héjában félpuhára főzzük.
A hússzeleteket enyhén átsózzuk. A tepsit kiolajozzuk. A lisztben elkeverjük az őrölt paprikát, és ebben átforgatjuk a hússzeleteket. Egymás mellé lerakjuk a sütőformába. Borsot őrölünk rá, és az egészet tejföllel jó vastagon átkenjük. A tetejére sajtot reszelünk.
A beréthez a burgonyákat meghámozzuk. A sütőedényt kiolajozzuk, és belekarikázzuk a krumplikat. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, és a burgonyához keverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Palacsinta tésztát készítünk rá. A lisztet két tojással és kevés tejjel simára keverjük, majd apránként hozzáadagoljuk a többi tejet is. Ezt a krumplis hagymára
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:26
Méteres sütemény
Hozzávalók: 26 dkg liszt, 26 dkg kristálycukor, 6 tojás, 1 dl víz, 1 dl étolaj, 1 sütőpor, 1 evőkanál kakaó. A krémhez: 2 puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor. A mázhoz: 15 dkg porcukor, 4 evőkanál víz, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg vaj. A formák előkészítéséhez vaj, liszt.
A kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is a masszához keverjük. Ezt az anyagot két tálba szétválasztjuk, az egyikbe kakaót keverünk.
Két őzgerincformát alaposan kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk. Ezekben sütjük ki a sárga és a barna süteményeket. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészülnek. A formákban egy kicsit hűlni hagyjuk, majd konyharuhára kiborítjuk a rudakat.
A pudingport apránként elverjük a tejjel, sűrűre főzzük, és teljesen kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, és kanalanként hozzáadagoljuk a puncs ízű pudingot is. Sima krémet
bkisseva, 2018. augusztus 08. szerda, 13:04
mikóházi epres túrótorta !
Epres túrótorta

Hozzávalók:
4 tojás,
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál cukor,
1 csomag sütőpor,
1 púpos evőkanál kakaó.

A krémhez:
50 dkg áttört túró
, 5 dl tej,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál cukor.

A tetejére:
40 dkg eper,
1 csomag piros színű tortazselé.

Először a piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A sárgákban először a cukrot keverjük el, amíg a tojás kicsit veszít a színéből. Hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport, a kakaót, végül óvatos mozdulatokkal a fehérjehabot.
Sütőpapírral kibélelt tortaformába borítjuk, elegyengetjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Közben elkészítjük a tetejére a krémet. A hideg tejben elkeverjük a pudingport, és sűrűre főzzük. Idő közben ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Amikor elkészült, félretesszük hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá
ibolya58, 2018. június 03. vasárnap, 08:24
SZENTGÁLi töpörtyűs pogácsa (sütőporos)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, só, 2 tojás, 1 sütőpor, két dl tejföl, 20 dkg zsír, kevés tej. 30 dkg darált töpörtyű, a pogácsák kenéséhez 1 tojás sárgája, a tepsi kenéséhez zsír.
A lisztben elkeverjük a sütőport, beletesszük a sót, a tojásokat, a tejfölt és a zsírt, és jól összedolgozzuk. Amennyiben szükséges, még kevés tejjel lazíthatjuk a tésztát. Lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, a tetejére halmozzuk a darált töpörtyűt, szépen elegyengetjük, majd négy oldalról felhajtjuk a széleket. Újra kisodorjuk, majd ismét hajtogatjuk, és sodorjuk. Ezt a folyamatot 3-4-szer meg kell ismételni, hogy szép réteges tésztát kapjunk. Pogácsaszaggatóval bemintázzuk a tetejét, és kiszaggatjuk. A pogácsákat kikent sütőlapra helyezzük, tetejüket tojás sárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
Letakarva napokig eltartható.
bkisseva, 2018. május 07. hétfő, 11:34
Képek, videók
Meggyes mákos pite
zsuzsmancs
2013. január 19. szombat, 13:28
a szósz elkeverve
srejbalu
2006. szeptember 24. vasárnap, 12:43
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
trendy-és hozzávalól.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
WOK-ban készült hozzávaló
darazsilona
2011. szeptember 04. vasárnap, 19:14
hozzávaló
lebo
2011. augusztus 14. vasárnap, 11:15
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
külön főztem a tésztát
sarkadykati
2016. január 04. hétfő, 17:16
Így melegítsd a tésztát!
sanci81
2015. december 05. szombat, 09:16
Smiley tésztát eszik
barkaszjudit
2009. augusztus 15. szombat, 06:56
17Marika tésztát készít.j
kishajos
2007. október 18. csütörtök, 18:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.