Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 16:36 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kelt kuglóf csokival és gesztenyével
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
1,2 dkg friss élesztő 2 ek cukor
45 dkg liszt 1 csipet só
2 db tojássárgája kb.
2 dl langyos tej
10 dkg puha vaj

A gesztenyés töltelékhez:
50 dkg cukrozott gesztenyepüré 10 dkg puha vaj

A csokis töltelékhez:
25 dkg csokis mogyorókrém

A bevonathoz:
30 dkg étcsokoládé 5 dkg tört mogyoró

ELKÉSZÍTÉS
Egy kis pohárba morzsoljuk az élesztőt, kikavarjuk egy teáskanál cukorral, hagyjuk kicsit állni.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, egyik oldalára szórjuk a sót.
A közepébe egy kis mélyedést vájunk, ide öntjük a cukrot és a tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a cukorral elkevert élesztőt, húzunk a tetejére egy kis lisztet, és ismét hagyjuk 20 percig kovászolódni.
Odakészítjük a langyos tejet, öntünk rá körülbelül másfél decit, és szépen kidagasztjuk, kézzel vagy géppel.
Ha szükséges, adunk még hozzá kis tejet, lágy, de nyújtható tésztát szeretnénk kapni.
Ha már szépen elválik az edény falától, akkor hozzádagasztjuk a langyos olvasztott vajat is. Letakarva hagyjuk a duplájára kelni.
Amíg kel, a gesztenyepürét kikavarjuk a 10 dkg puha vajjal.
A megkelt tésztát háromfelé osztjuk.
Egyesével vékonyra nyújtjuk.
Két tésztát megkenünk a gesztenyekrémmel, felcsavarjuk, mint a bejglit.
A harmadikat meglangyosított csokis mogyorókrémmel kenjük meg, ezt is felcsavarjuk.
A három rudat lazán összefonjuk, és egy nagy kizsírozott kuglófformába fektetjük.
Letakarva ismét kelesztjük.
Végül 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Tíz perc múlva levesszük a sütő hőmérsékletét 170 fokra, és készre sütjük, körülbelül egy óra alatt. Hagyjuk hűlni a formában, végül rácsra borítjuk.
Ha már teljesen hideg, leöntjük olvasztott csokival, megszórjuk a tört mogyoróval.
suzymama, 2019. november 21. csütörtök, 16:50
Címkék: gesztenyés töltelékhez, csokis töltelékhez, teáskanál cukorral, nagy tálba, tojások sárgáját, cukorral elkevert,
Kommentek
Birsalmás, gesztenyés kacsasült
Birsalmás, gesztenyés kacsasült


Hozzávalók

1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye

sütőzacskó

Elkészítés

Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba helyezzük, melyet lezárunk és tepsibe tesszük. A zacskót néhány helyen késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson. Forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmaszeleteket és bő félóra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.
vorosrozsa66, 2018. november 09. péntek, 19:15
A gesztenye
Egy igazi őszi vitaminbomba - a szelídgesztenye

Szereted a sült gesztenyét? Akkor van egy jó hírünk - nem csak roppant finom, hanem hihetetlenül egészséges is.
A szelídgesztenyére leginkább egy fenséges csemegeként tekintünk, és valóban, az íze ínycsiklandozó, ünnepi hangulatot előcsalogató illata pedig az ősz végi, karácsony körüli hetek egyik legkellemesebb velejárója.
Sokak nagy kedvence a sült gesztenye, de a tejszínhabbal megkoronázott gesztenyepüré is favorit a desszertek között, azt azonban talán már kevesebben tudják erről a remek termésről, hogy az őszi hónapok csemegéje nemcsak finom, hanem kiváló vitamin és ásványi anyag forrás is. Saját kezünkkel való gyűjtögetése kissé
lovaszmarika, 2018. október 27. szombat, 12:49
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül


Hozzávalók

A tésztához:

20 dkg darált keksz,
50 dkg gesztenyepüré,
10 ml rumaroma,
5 dkg margarin,
0,5 dl tej.

A krémhez:

2 tasak vaníliás puding,
6 dl tej (en rizstejet használtam, ha valaki nem ihat tejet),
20 dkg margarin,
8 dkg cukor,
400 ml Hulala.
Elkészítés

A pudingot elkészítjük a tejjel majd hűtjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.

A kekszet összedolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal, rumaromával és a tejjel, majd a tortaformába nyomkodjuk (en 25 cm átmérőjű tortaformát használtam, de lehet egy kisebb tepsibe is csinálni).

Rásimítjuk a pudingos krémet, majd a habbá vert tejszínt.

Én reszelt gesztenyével és reszelt étcsokival megszórva tálaltam.
vorosrozsa66, 2018. október 20. szombat, 00:26
Itt az ősz!! Dáma Lovag Erdős Anna verse.
Dáma Lovag Erdős Anna verse:

Itt az ősz!!

Itt az ősz, kopogtató gesztenyével
Hideg széllel és esővel
Hajléktalan mondd hova bújjon?
Hol lesz neki meleg otthon?

Kis házát, s lakását elárverezték
Őt utcára kegyetlenül kitették!
Hova menjen, ki lesz ki befogadja?
Életét semmibe véve, meggyalázva

Ami maradt, dolgos keze
Hazát féltő, gyenge szíve
Élete munkáját elrabolták
Mindenre éhes, vadász héják.

Itt az ősz, hulla levél
Takaró sincs, nem csak fedél
Hull az ember fájó könnye
Beteg gyermekét miből etesse?

Imára kulcsolom kezemet
Térjetek már magatokhoz emberek!
Segítsétek az elesettet?
Földről nehéz felállni!
Csak az emberi szeretet tud segíteni

Mosonmagyaróvár. 2018.10.03.
Dáma Lovag Erdős Anna
kép..net.
lovagdamaerdosanna, 2018. október 03. szerda, 12:15
Hódítsd meg velem az őszt! Jössz velem szedni gesztenyét?
Hódítsd meg velem az őszt!

Jössz velem szedni gesztenyét?
csínáljunk belőle az asztalra díszt!
szedünk sok szines falevelet?
készítsünk belőle füzéreket!
Tegyük az ablakba , mindenki láthassa,
készülünk a nyár búcsúztatására,
szomorúak ugyan, mi nem leszünk,
csak a boldogságot keressük.
Gyere velem gázolni az avarba,
nevessünk büszkén a gyengülő szép napra,
karoljunk ketten át , egy jó vastag fát,
onnan lopjunk sok jó energiát.
Szagoljuk öreg , tapasztalt illatát,
hisz tőle is szebb a nagyvilág,
lassan elveszti az ékes lombkoronát
mondjuk ki hangosan,számíthat ránk!
Ragyog a táj, pompa, pompa hátán,
szebbnél szebb ruhába öltözött,
a parkban a sok hatalmas platán!
nézd , csodáld , ne zárd be szívedet
ne a hideg legyen mi elveszi kedvedet!
gondolj a forralt bor fűszer illatára,
gondolj a
koszegimarika, 2018. szeptember 02. vasárnap, 08:26
Gesztenyés krémes sütés nélkül
Gesztenyés krémes sütés nélkül



Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

25 dkg kekszmorzsa
50 dkg gesztenyemassza
10 ml rumaroma (ízlés szerint)
5 dkg margarin

A krémhez

1 tasak vaníliás pudingpor
4 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg cukor
500 ml habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló

elkészítés

A pudingot elkészítjük, majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. július 12. csütörtök, 14:00
Receptek az 1930-as évekből
Hidegen újjnyi szeletekre vágjuk fel. (Sokáig eltartható) és finom."

Gesztenye-torta:

"25 dkg czukrót habosra keverünk 8 tojás sárgájával. Hozzáteszünk 12 dkg olvasztott vajat, 25 dkg főtt átpaszirozott gesztenyét és 25-30 perczig keverjük. Most aztán a 8 tojás kemény habbá vert fehérjét és 5 dkg finom lisztet vegyitünk hozzá. Két részben sütjük meg és megtöltjük a következő krémmel: ˝ liter tejszinhabot összekeverünk 10 dkg vaniliás czukorral, és 10 dkg főtt átpaszirozott gesztenyével. A krémet a jégen jól megfagyasztjuk mielőtt felhasználnok. A torta tetejét és oldalát is ezzel vonhatjuk be és czukros vagy gesztenye golyocskákkal diszithetjük. A tortához 2 evőkanál rumot is tegyünk.

Mandula stangli:

"14 dkg finomra tört mandula 14 dkg cukor, szegfüszeg, fahéjj, egy tojás fehérjével összegyúrva kiss ujjnyi vastagra kisodorni, tojásjéggel (tojás fehérje annyi cukorral amennyit felvesz) bevonni és elszeletelni, kizsírozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 10:36
Képek, videók
moss gesztenyével.jpg
dnemethk
2012. november 06. kedd, 18:38
gesztenyevel_toltott_c sok
szelidszeder
2012. február 04. szombat, 12:19
gesztenyével és rumba ázt
csancsy3
2008. március 27. csütörtök, 18:34
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
0 ezek teáskanák.png
lovaszmarika
2015. november 08. vasárnap, 16:31
Almák tálban
eva6
2019. november 03. vasárnap, 14:06
Eprek tálban
eva6
2019. május 30. csütörtök, 15:53
Gyümölcsök tálban
eva6
2019. május 14. kedd, 17:26
málnák tálban
eva6
2018. június 01. péntek, 18:04
tálba virág.png
53ilona
2017. július 20. csütörtök, 10:57
Virágok tálban
eva6
2017. június 23. péntek, 09:59
Eprek tálban
eva6
2017. június 16. péntek, 07:40
eper tálban.png
eva6
2017. április 20. csütörtök, 18:59
eprek tálban
eva6
2017. március 20. hétfő, 13:08
Római tálban sült tarja,
irmus
2017. február 23. csütörtök, 17:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.