Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:36 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Veletek együtt ...
Veletek együtt álmodom , illatozó
virágszirmoktól duzzadó Májusok .
Ábrándozva járom a kerteket ,
suttogva számolom az elmúlt éveket .

Minden Május hozott valami szép csodát ,
énreám sütött a szikrázó napsugár ,
Nekem nyílott a vörös rózsa szál ,
szabadon szárnyaltam , mint a dalos madár .

A múló évek számomra is közelebb hozták ,
az alkonyt , az elmúlást .
Elbágyadt szívemből felszakad egy sóhajtás .

- Szép Május - !

Te a hónapok gyöngye , a szívem reménye ,
kísérj az utamon őszbe vegyülő életem alkonyán .

Bédné Marika : 2018 . 05 . 17 . 12 : 38 . / saját versem
bedmarika47, 2018. május 17. csütörtök, 12:44
Címkék: Minden Május, Szép Május, Bédné Marika, elmúlt éveket, vörös rózsa, dalos madár,
Kommentek
Brexit - Európa a rendezetlen Brexit felé halad a külföldi lapok szerint
A német sajtó számos kommentárban a március 29-re tervezett kilépés elhalasztását sürgette.

Egyeselemzők az EU tevékenységét is bírálták, az ARD országos köztelevízió például kiemelte: "az EU stratégiája kezdettől fogva azon a merész feltételezésen alapult, hogy a britek végül hajlandóak lesznek a megállapodásra, ha nyomás nehezedik rájuk".

Azonban ha csak "nem történik csoda" a következő hetekben, meg kell állapítani, hogy "Brüsszel alaposan eltaktikázta magát".

Így nemcsak Theresa May brit kormányfő "áll üres kézzel, hanem a mai állás szerint az EU sem érte el a céljait, egyetlen egyet sem", például "nem érkeznek búcsúmilliárdok Londonból, és nincs megoldás az ír-északír határ ügyére".

A Handelsblatt című üzleti lap szerint is halasztásra lesz szükség. Csütörtöki kommentárjában hangsúlyozta, hogy a Brexit megosztja a brit társadalmat és a pártokat, ezért "sajnos nem lehet kizárni, hogy végül abba a helyzetbe kerülünk, amelyet a főleg Nagy-Britannia számára kiszámíthatatlan
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 15:42
Kiszivárogtak Washington közel-keleti béketervének részletei
Donald Trump amerikai elnök rendezési terve a palesztinoknak adná államuk megteremtéséhez Ciszjordánia területének nyolcvanöt-kilencven százalékát, és területcseréket is végrehajtanának, melyekben 1967 előtt is Izraelhez tartozó földekkel váltanának ki olyan 1967-ben elfoglalt területeket, melyeket Izrael megtarthatna. A területcserék pontos mértéke egyelőre nem világos.

A terv három részre osztja az izraeli telepeket: településblokkokra, melyeknek nagy része Izrael részévé válna, elszigetelt telepekre, melyeket nem számolnának fel, de nem nőhetnének tovább, és a felszámolásraítélt, az izraeli törvények szerint is illegális "előretolt helyőrségekre".

Jeruzsálem közös, de megosztott fővárossá válna, Izrael fővárosa lenne Nyugat-Jeruzsálem, Palesztináé pedig Kelet-Jeruzsálem jelentős része, az ottani arab lakónegyedek többsége.

Az óváros és közvetlen környékének vallási szempontból fontos részei izraeli fennhatóság alatt maradnának, de fennmaradna az eddigi helyzet a muzulmán szent
velemenyezd, 2019. január 17. csütörtök, 09:01
MLSZ: fókuszban a 2020-as Eb és az idei női BL-döntő
David Farrelly, a kontinenstorna kommunikációs vezetője a magyar sportújságíróknak szervezett háttérbeszélgetésen elmondta, több mint hárommillió jegyet vásárolhatnak meg a szurkolók, ami rekordot jelent az Európa-bajnokságok történetében. Már csak azért is, mert ez lesz az eddigi legnagyobb torna, amelyet az UEFA valaha szervezett. Az eddigi legtöbb jegyet - 2,4 milliót - a 2016-os, franciaországi Eb-re adták el. Hozzátette, azt szeretnék, hogy minden rendező városban az adott ország lakosai juthassanak hozzá a jegyek 70 százalékához.

Az ír sportvezető emlékeztetett arra, hogy a 12 helyszín közül nyolc főváros, 11 stadion pedig 50 ezer feletti befogadóképességgel rendelkezik - az egyetlen kivételt a koppenhágai létesítmény jelenti -, továbbá hét rendező ország, így Magyarország is újoncnak számít, azaz még nem volt házigazdája Eb-nek. A tornára egyetlen új stadion épül, az éppen a budapesti lesz.

Farrelly jelezte, a jegyértékesítés első fázisa még idén, az Eb-selejtezők zárása előtt elindul,
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 15:32
Időkapszula - Ötvenharmadik nap
néha-néha.
Emlékszem a telente felolvasott Egri csillagokra, amikor a konyhai tűzhely körül kuporogtunk, s anyánk csillogó szemmel olvasott. Bözsi nénire, aki Imre bácsival a hátsó házba költözött, ahogyan bekukucskált fejkendővel az ablakon, s mi rémüldöztünk az idős nénitől, aki akkor úgy negyven éves lehetett.
Halványan Imre bácsira is, aki az első háborúról mesélt, a szerb frontról, ahol ő szolgált.
S az iskolára, az osztatlan osztályokra, Polgár tanító nénire, aki szépen megtanított mindenkit írni, olvasni.
S emlékszem arra a napra is, amikor traktorra pakoltunk mindenünket, s elindult velünk a gép, én hátul ültem a bútorokon, a balfi állomásra, a határsávba, ahol édesapám szolgálati lakást kapott a vasútállomáson.

Tíz éves voltam ekkor.

- Visszaemlékezve sokunkban megszépül a múlt, pedig az ötvenes évek első felében nem volt könnyű az élet.

Ebben is lehet valami, de én akkor is szépnek és biztonságosnak éreztem a világot. Édesanyánk valahogyan olyan
sandrapolke, 2019. január 16. szerda, 07:16
EP-választás - Bakondi: a liberálisok aktívak maradnak a kampányban
Bakondi György kiemelte: a májusi Európa parlamenti választás tétje nagy: a kérdés, hogy marad-e a parlament jelenlegi összetétele, vagy a bevándorlást ellenzők kerülnek többségbe. Mindez hatással lesz az Európai Bizottság összetételére is.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, a kampányban mindent megtesznek: Magyarországon és Európában is elmondják mi zajlik Európában és milyen veszélyei vannak, ha a mostani politika folytatódik.

Bakondi György felhívta a figyelmet arra is, hogy az európai vezetés még a választás előtt igyekszik visszafordíthatatlan helyzetet létrehozni. Erre példa a kvóta, valamint a migránsvízum is. Céljuk, legálissá tenni az illegális migrációt, hogy minél könnyebben és minél nagyobb számban növeljék a beérkező migránsok számát - vélekedett Bakondi György.
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 22:03
Román miniszterelnök: fontos megmutatni az európai polgároknak, hogy az uniós intézmények értük dolgoznak
Dancila az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének a román uniós elnökség programjáról folytatott vitáján kiemelte, Európát számos válság alakította, az ilyen helyzetek azonban mindig egy új kezdet lehetőségét hordoznak.

"Európa mindig arról volt ismert, hogy képes leküzdeni az akadályokat, és újjászületik a történelem egy-egy kevésbé szerencsés epizódja után" - fogalmazott.

A román miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a megkülönböztetett bánásmód bármilyen formájának megszüntetésére van szükség a közös európai értékek megerősítése érdekében.

Kiemelte, Romániát kritikával illetik más tagállamokban természetesnek vett intézkedések miatt. Bukarestet arra kötelezik, hogy feleljen meg bizonyos feltételeknek, amelyeket más EU-tagállamok nem érvényesítenek. Hozzátette, a románok úgy érzik, hogy egyenlőtlen bánásmódban részesülnek, amikor azt látják, hogy hazájuk a schengeni térségen kívül marad.

"Egy demokratikusabb uniót akarunk, hogy előmozdítsuk az egyenlő bánásmódot, amelyre
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 18:52
BM: Magyarország segíti a holokauszt áldozatainak maradványainak felkutatását a Dunában
belügyminisztere hétfőn folytatott megbeszélést Budapesten. A találkozón Aryeh Deri - egyebek mellett - nagyrabecsülését fejezte ki és köszönetet mondott azért a segítségért, támogatásért amit Magyarország részéről tapasztal a kutatásban. Pintér Sándor támogatásáról biztosította izraeli kollégáját.

Azt írták: az izraeli belügyminiszterrel szinte egy időben érkeztek Budapestre a ZAKA International Rescue Unit munkatársai. A speciálisan képzett, önkéntes izraeli kereső és mentő szakemberek - ha azt igénylik - minden tekintetben számíthatnak a Belügyminisztérium és az irányítása alá tartozó szervek segítő együttműködésére - közölte a BM.

A Reuters hétfőn írt arról, hogy egy izraeli kutatócsoport érkezett, hogy - Magyarország engedélyével és együttműködésével - a holokauszt áldozatai után kutasson a Dunában. A maradványokat zsidó szertartás szerint temethetik majd el - közölte az izraeli küldöttség egyik tagja.

A jeruzsálemi Jad Vasem (a Holokauszt Áldozatainak és Hőseinek Izraeli Emlékhatósága)
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 18:02
Eurovíziós Dalfesztivál - Sátortábort építenek Tel-Avivban a vendégeknek
leginkább pénzkímélő megoldás az otthonról hozott sátrak felállítása lesz egy erre kijelölt részen. Ennél többe fog kerülni a központilag felállított, kényelmesebb egyensátrakban elfoglalt hely, a legdrágább pedig a klímaberendezéssel és fürdőszobával felszerelt lakókocsik kibérlése lesz.

A táborban lesznek nyilvános illemhelyek és zuhanyzók, valamint pihenő- és szórakozóhelyek, étel- és italárusok, biciklikölcsönző és rendszeres minibuszok a fesztivál helyszínére.

"Tel-Aviv önkormányzata mindent elkövet a csodálatos Eurovízió, a rendkívüli élmény érdekében a városba érkező turisták számára" - jelentette ki Ron Huldai, a tengerparti város polgármestere a sátorváros meghirdetésekor.

Izrael idegenforgalma jelenleg rekordszinten van, és ez új kihívásokat jelent számunkra különösen a szálláshelyek tekintetében - nyilatkozta kedden Jarív Levin turisztikai miniszter.

Tavaly májusban Netta Barzilai énekesnő Toy (Játékszer) című dalával megnyerte a nemzetközi dalversenyt, és ezzel 20 év után
velemenyezd, 2019. január 15. kedd, 16:11
Képek, videók
halat_adok_istenem_min den
menusgabor
2019. január 16. szerda, 21:03
bizz-az-urban-mindenko r.j
menusgabor
2019. január 16. szerda, 18:45
Minden halállal....png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:44
Már mindent elmondtam.png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 16:40
barátság többet er minden
charlotteani
2018. december 19. szerda, 23:04
szep_napot_kivanok_min den
sz719eszter
2018. október 18. csütörtök, 10:57
mindenki.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 30. vasárnap, 15:00
Annyi mindent.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 24. hétfő, 12:34
Mindenkor örüljünk
dandej
2018. szeptember 18. kedd, 23:37
Mindent visszakap
anna4459
2018. augusztus 27. hétfő, 08:15
Szép májusi napot.
etelka6363
2016. május 18. szerda, 17:10
Gyönyörü szép május éjjel
chillik
2016. április 27. szerda, 05:33
Szep majus....
borigit
2016. április 11. hétfő, 11:11
Gyönyörű szép Májust
irmus
2015. május 02. szombat, 07:32
szép májusi hetet.jpg
jpiros
2013. május 06. hétfő, 11:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.