Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 07:29 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rákóczi túrós lépésről-lépésre
Számtalan változatban el lehet készíteni ezt a sütit, de én a nejem által készített finomságot ismertetem. Kisebbik fiam, aki nem csípi a túrót, is benyomott egy párat. Anyósom, pedig egyenesen megdicsérte az alkotót.

Hozzávalók:
250 g liszt, 80 g vaj, 50 g porcukor, 1 tojás, 1/2 dl tejföl, késhegynyi szódabikarbóna; a töltelékhez: 500 g áttört túró, 150 g cukor, 25 g búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve; a tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g cukor; baracklekvár a tésztalap megkenéséhez

Elkészítés:
A felsorolt hozzávalókból tésztát készítünk. Egy nagyobb tepsit vajjal kikenünk, liszttel meghintünk, majd belefektetjük a kinyújtott tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben félkeményre sütjük (pont annyi idő szükséges hozzá, amíg a túrós krémet összeállítjuk, a hozzávalóit alaposan összekeverjük kb. 10-15 perc).

A félig sült tésztaalapot megkenjük baracklekvárral, majd ráborítjuk a túrókrémet, amit szépen elegyengetünk.
Visszatesszük a sütőbe. Közben keményre verjük a tojásfehérjét a cukorral.

Kb. 20 perc elteltével, amikor a túró már ruganyosra összeállt (nem folyik), kivesszük a sütőből és a tetejére kanalazzuk a habot és ízlés szerint mintákat rajzolunk rá egy kanállal, villával, nyomófecskendővel (ami éppen kéznél van).

Mehet vissza a sütőbe, egészen addig, amíg a hab megszikkad és kicsit meg nem pirul.
Ha kihűlt, felszeleteljük.

Forrás: gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu

Link
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 17:23
Címkék: nejem által, tésztalap megkenéséhez, felsorolt hozzávalókból, nagyobb tepsit, kinyújtott tésztát, túrós krémet,
Kommentek
Hollósy László a német röplabdabajnokságban lesz edző
megkeresés, úgy döntöttünk, belevágunk" - mondta az MTI megkeresésére Hollósy. A szakember kijelentette, hároméves szerződést kötött az együttessel, a játékoskeret kialakításánál pedig szabad kezet kapott.

"A keret egyik felét fiatal tehetséges német játékosok alkotják majd, őket egészítik ki az idegenlégiósok" - fogalmazott az edző, aki nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Bundesligában dolgozhat a következő szezontól.

"A koronavírus-járvány az ottani költségvetésre is hatással van, éppen ezért lépésről lépésre szeretnénk közelíteni a középmezőnyhöz" - utalt arra a szakember, hogy a Suhl a 11., utolsó helyen állt a német bajnokságban, amikor a pandémia miatt idő előtt véget ért az idény.

A 2019-ben az év legjobb női edzőjének választott Hollósy legutóbb a kazincbarcikai férfi csapatnál dolgozott, ám a járvány miatt ott mindössze egy mérkőzésen ült vezetőedzőként a kispadon.

Ezt megelőzően, 2018 márciusa óta a Nyíregyháza női csapatát irányította, onnan februárban menesztették, miután
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 13:02
Koronavírus - Karácsony Gergely javaslatcsomagot dolgozott ki Budapest újranyitásért
elérhető.

Ebben a főpolgármester kiemelte, hogy a Budapest Restart programról folyó gondolkodás, a róla szóló kommunikáció nem keltheti azt a hamis illúziót, mintha túllennénk a járványon. Az út, ami előttünk áll még, alighanem hosszú lesz - fogalmazott. A város fokozatos és óvatos újranyitását úgy kell megtervezni, hogy a járvány bármikori újbóli "belobbanására", esetleges szezonális visszatértére is reagálni lehessen - írta.

Karácsony Gergely szerint a hétköznapoknak a korábbiakhoz hasonlatos rendje lépésről lépésre, akkor állatható helyre, ha a következő feltételek teljesülnek: az új fertőzöttek száma alacsony szinten stabilizálódik; a tesztelés tömeges és folyamatos, ezeknek az adatai nyilvánosak és alátámasztják az újranyitás lehetőségét; felépülnek a szükséges egészségügyi tartalékkapacitások, és senki nem eshet el olyan ellátástól, amelynek elmaradása maradandó egészségromlást okozna; valamint továbbra is fegyelmezetten betartjuk az ismert biztonsági intézkedéseket, köztük a távolságtartást
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 09:46
Csampa Zsolt: stabil helyzetben és elegendő felkészülés után lesznek újra nemzetközi vívóversenyek
jelezte: nekik a FIE naptárához kell alkalmazkodniuk.

"Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a nemzetközi szövetség illetékeseivel, készülünk, de egyelőre felesleges lenne dátumokkal dobálóznunk. Ugyanakkor a hazai vívóélet újraindításán javában dolgozunk" - mondta.

Emlékeztetett rá, hogy a válogatott edzéseket felfüggesztő elnökségi döntés jelenleg még érvényben van.

"Most készítjük elő a feloldás mikéntjét, ezt fogja az elnökség megtárgyalni, és amennyiben elfogadja, akkor ennek megfelelően, lépésről lépésre megkezdjük a központi munkát. Az egyéni felkészülések a kormányhatározatnak megfelelően a múlt héten természetesen elkezdődhettek. A legfontosabb azonban továbbra is a teljes biztonság, ez felülírja a sportcélokat." - fogalmazott.

Csampa Zsolt felidézte, hogy a leállás egy hosszú sorozat vége előtt történt, az egyéves olimpiai kvalifikációs időszakból minden fegyvernemnek egyetlen versenye maradt el, az utánpótlásnak pedig az évadzáró kadet és junior világbajnokságát halasztották
velemenyezd, 2020. május 13. szerda, 08:43
Az Istennel való barátság
,,Ábrahám pedig még az Úr előtt áll" (1Móz 18,22)

Ebben a fejezetben Ábrahám könyörög Istenhez mások életéért. Mint Isten barátja éppen ezt teheti. De talán Ábrahám hitének szintjét és Istennel való barátságát olyannak látod, mint ami messze túlszárnyalja saját lehetőségeidet. Ne keseredj el azonban, mert Ábrahám nem óriási lépésekkel növekedett hitében, hanem lépésről lépésre. Ugyanezt mi is megtehetjük.
Az az ember, akinek hite súlyos próbán megy át, és mégis győztesen kerül ki a harcból, olyan valaki, akire még nagyobb próba is vár. A legfinomabb ékszereket a leggondosabban vágják és csiszolják, és a legdrágább fémeket viszik át a legnagyobb tüzeken. Bizonyos lehetsz abban, hogy Ábrahámot sohasem nevezték volna a hit atyjának, ha a végtelenségig nem ment volna át próbákon.
Olvassuk el az 1Mózes 22-t! A 2. vers szerint Isten ezt mondta Ábrahámnak: ,,Vedd a fiadat, a te egyetlenegyedet, akit szeretsz, Izsákot... és áldozd fel!" Aztán látjuk őt felkapaszkodni a
kalmanpiroska, 2020. május 12. kedd, 07:22
Koronavírus - Johnson: a jövő héten kezdődhet a korlátozások feltételes és fokozatos enyhítése
szintje ugyanakkor olyan kritikus járványügyi helyzetet jelezne, amely például akkor következett volna be, ha a mostani járvánnyal a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) nem tudott volna megbirkózni - mondta beszédében a brit miniszterelnök.

Johnson kiemelte: a járvány megfékezését célzó, március 23-án érvénybe léptetett korlátozó intézkedések eddigi szakaszában Nagy-Britannia a második legmagasabb, vagyis a negyedik riasztási szinten volt, de a lakosság áldozatvállalásának köszönhetően most már "lépésről lépésre" el lehet indulni a harmadik fokozat felé.

A brit miniszterelnök közölte azt is: a kormány úgy ítéli meg, hogy legkorábban június 1-től szakaszosan hozzá lehet kezdeni a boltok megnyitásához, és az általános iskolai alsó tagozatok egyes évfolyamainak diákjai is visszatérhetnek az iskolákba.

Ezután, legkorábban júliusig remélhetőleg meg lehet kezdeni egyes vendéglátóhelyek újranyitását is, de csak akkor, ha a járványügyi mutatók ezt lehetővé teszik.

Johnson vasárnap esti
velemenyezd, 2020. május 10. vasárnap, 22:02
MVSZ: május közepétől lehet tervezni a hazai vívóélet újraindulását
megjelent interjúban úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi helyzetben kockázatos és felesleges is lenne konkrétumokkal dobálózni, biztosan megvárják, illetve követik majd a kormányrendeleteket.

Közel másfél hónapja állt le itthon a vívóélet, a szövetség elnökségének döntése alapján jelenleg a válogatott edzések szünetelnek, a vívókat a testület arra kérte, hogy vonuljanak önkéntes házi karanténba.

"Ha a körülmények úgy alakulnak, május közepe felé lehet változás" - mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy lépésről lépésre történhet majd meg a visszatérés, először a klubokban kell ismét elindulnia az életnek. "Mindenki várja az újrakezdést, de türelmesnek kell lennünk még egy ideig" - hangsúlyozta.

Az MVSZ helyzetét illetően úgy fogalmazott, abból a szempontból szerencsések, hogy az év első három hónapjában valamennyi állami támogatásról szóló megállapodást aláírták, így most csak átcsoportosításokról kell beszélniük.

"Ugyanakkor a megváltozott körülmények között húsz százalékkal csökkentették a
velemenyezd, 2020. április 25. szombat, 12:11
Találkozni jön a Feltámadott
készület. Közös szentségimádások, a missziós kereszt körüli ima összejövetelek, találkozók, konferenciák, lelkigyakorlatok által erősödhetett a hitünk, elmélyülhetett lelki életünk. Ezek az alkalmak lehetővé tették, hogy találkozzuk egymással és az eucharisztikus Jézussal. A kisebb-nagyobb létszámú összejövetelek arra is felkészítettek bennünket, hogy egy még népesebb találkozón, a kongresszuson is részt vegyünk.
A készület ideje alatt az egyházi év ünnepei is új fényben jelentek meg számunkra. Lépésről lépésre fedezhettük fel az Eucharisztia titkát. Az eucharisztikus Jézus által újraértelmezhettük istenkapcsolatunkat, családi és házassági kapcsolatainkat, a hitoktatási módszereket és a legkülönfélébb feladatainkat: egyszóval életünk és imádságaink értékét, titkát újraértelmezhettük az Eucharisztia fényében.
Mondhatjuk, hogy vitt bennünket a lelkesedés, a lendület. Hiszen bárhogyan viszonyultunk is a kongresszussal kapcsolatos szervezéshez, valamennyiünk közös élménye lehetett, hogy
maroka, 2020. április 22. szerda, 12:01
Koronavírus - Emelkedett a fertőzöttek és a halottak száma a világon, de lassult a növekedés üteme
kedden.

Egyre több német tartományban vezetnek be maszkviselési kötelezettséget. A Robert Koch országos járványügyi intézet (RKI) figyelmeztetett, hogy bármikor ismét elindulhat egy újabb fertőzéshullám, amely nagyobb és pusztítóbb lehet, mint az első. A RKI adatai szerint az új típusú koronavírust keddig országszerte 143 457 ember szervezetében mutatták ki, ami 1785 esettel több az egy nappal korábbinál, a halálesetek száma kedd estig 4869-re nőtt.

Ausztriában folytatódik az üzletek és az iskolák lépésről lépésre történő újranyitása. Sebastian Kurz kancellár kijelentette, hogy "jó úton vagyunk", az óvintézkedések hatásosak. A hétvégén száz alá csökkent az új fertőzöttek számának napi növekedése. Ausztriában eddig 14 845-en fertőződtek meg, a halálesetek száma 483.

Horvátországban a legfrissebb adatok szerint egy nap alatt 27-tel, 1908-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, 48 halálos áldozata van a járványnak, az elmúlt 24 órában egy ember hunyt el. Az első fertőzés megjelenése óta 801
velemenyezd, 2020. április 22. szerda, 07:31
Képek, videók
4-es lépésről lépésre 201
mami7090
2014. október 30. csütörtök, 10:14
Lépésről lépésre 10002.jp
berrys
2010. január 24. vasárnap, 22:48
Lépésről lépésre 10001.jp
berrys
2010. január 24. vasárnap, 22:48
Lépésről lépésre
rece-fice
2008. december 17. szerda, 10:10
Nejem az unokákal
szepkoru
2015. június 10. szerda, 06:43
A nejem
isti53
2012. március 11. vasárnap, 13:00
NEJEM MEG A LÁNYOK
bacska
2011. január 22. szombat, 17:16
A nejem
misitata
2010. december 11. szombat, 15:24
Nejem Tipivel
csili56
2010. május 28. péntek, 16:54
Kedves nejem és az unoka
palmai46
2009. november 22. vasárnap, 11:06
Tesverem,nejem..
rodes53
2009. november 19. csütörtök, 21:05
a nejem és nővére ja! meg
jamespapa
2009. november 15. vasárnap, 05:39
a nejem unokázik
mfoldes
2009. október 20. kedd, 20:40
Nejemmel
kegelstar
2009. szeptember 16. szerda, 15:44
Fiam és nejem.JPG
kaffer53
2009. július 18. szombat, 18:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.