Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 20:58 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kaukázusi kefir
A kefir a Kaukázus északi részéről származó joghurt féleség, amely nem csupán tejsav baktériumokat tartalmaz, hanem élesztő gombákat is. Vegyes erjesztéssel készül, mert a levegőt nem igénylő (anaerob) lebontási folyamatok közül mind a tejsavas, mind pedig az alkoholos erjedés végbemegy benne. A hagyományos kefirt friss tejből és kefirszemcsékből készítik. A kefirszemcsék szerkezete a tejbaktérium és az élesztő szimbiotikus kapcsolatából alakult ki. Ezek a szemcsék puha, fehér biomassza-képződmények, amelyek proteinekből, lipidekből (zsír) és oldódó poliszacharidokból állnak. A kefir kultúrában (kefirgomba) a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefir (Candida pseudotropicalis) nevű élesztő és még más cukorbontó élesztőfaj is, amelyek 18-22 °C körüli hőmérsékleten szaporodnak.
A kefir krémes állagú, íze enyhén savanyú. 35-40 féle aromát tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kefir egyedi, kellemes aromájának kialakításához. A tejsav mellett szén-dioxid és kis mennyiségű alkohol is képződik benne, ettől lesz a jó kefir picit pezsgő. Az élőflórás kefir elősegíti az emésztést. A bél baktériumflórája a betegségek, gyógyszerek hatására megfogyatkozhat, a savanyú tejtermékekben lévő baktériumok azonban segítik a belek baktériumflórájának regenerálódását. A kefir több baktériumfajt tartalmaz, mint a joghurt vagy az aludttej.

A krémes, sűrű állagú ital kissé keserű és savanyú ízű, mint a tejföl köpülésekor kiváló író, és enyhén pezseg a benne lévő szén-dioxid miatt. A kefir készítése során ugyanis kis mennyiségű alkohol is felszabadul. A tej alapú kefir mellett létezik víz alapú is, amely cukros, vizes oldatból készül.
A kefirről úgy tartják, sok tápanyagot tartalmaz, és serkenti a bélrendszer működését. Ez igaz is, de hatása ennél jóval szélesebb körű és változatosabb:
-fehérjéket, A-, B- és D-vitamint és folsavat (B9-vitamin) tartalmaz, valamint szállít kalciumot, magnéziumot, vasat és jódot is. Ezek fontosak a csontjainknak, fogainknak, izmainknak, idegeinknek és a pajzsmirigyünknek.
-probiotikumokat tartalmaz. Ellentétben más tejtermékekkel (mint például a joghurt), a hagyományos kefirben a tejsavbaktériumok mellett élesztő és ecetsav-baktériumok is találhatók. Ezeknek különösen jótékony hatásuk van a vastagbél bélflórájára, kiiktatják a kórokozókat és erősítik az immunrendszert.
-a kefir fehérjékben, telítettségérzést okozó anyagokban gazdag, zsírtartalma viszont alacsony, és kevés kalóriát tartalmaz. Ezért gyakran része a diétának, pépesített zöldségekkel és gyümölcsökkel összeturmixolva. Valóban segít a fogyásban, jó hatással van az anyagcserére.
-a kefir a szép bőr egyik kulcsa, ugyanis a bélflórára kifejtett jótékony hatása megakadályozza a pattanások kialakulását.
Ezért kozmetikákban arctisztításhoz is használják, hidratáló maszkként.
-tökéletesen helyrehozza a szervezet anyagcseréjét
-megakadályozza a rákos sejtek növekedését
-az összes allergiás megbetegedést
-az összes gyomor-bélrendszeri betegségét, többek között a gyomorfekélyt, stb
-normalizálja a bél mikroflórájának a működését
Gyógyítja:
-a tüdő megbetegedéseit, a hörgőhurutot, a tüdőgyulladást.
-a máj, epe és vese összes betegségeit, többek között feloldja a köveket.
-az összes gyulladásos betegséget, azaz antibiotikus hatása van.
-a cukorbetegséget, azaz normalizálja a szénhidrátcserét.
-Fokozza a nemi aktivitást, fiatalítja az egész szervezetet, mivel csökkenti a sejtek öregedését.
Megemeli a tónust és a szervezet belső tartalékait, javítja az emlékezőtehetséget.
Teljesen megtisztítja a szervezetet a salakanyagoktól, azaz kivonja a szervezetből az anyagcsere termékeit, többek között a koleszterint, a nehézfémek alkotta sókat és az alkohol feldolgozás utáni végtermékeket.
A kefir gyógyítólag hat még a következő betegségekre:
-az emésztőszervek hurutja
-gyomorégés
-ütőér csomósodás
-epe panaszok

A hagyományos kefir ugyan tartalmaz alkoholt, de csaknem laktózmentes, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. A kefirt ugyanakkor nemcsak közvetlen fogyasztásra használják, hanem sütéshez és főzéshez is. Azonban figyeljünk arra, hogy túl nagy mennyiségben már egészségtelen, a túl sok tejsavbaktérium ugyanis veszélyezteti a bélflóra egyensúlyát.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy napi fél és egy liter közötti elfogyasztott kefir mennyiség még jótékony hatással van a szervezetre, és támogatja az immunrendszert.
A hagyományos kefir alkoholtartalma a fermentációs folyamat miatt 0,3 és két százalék között mozog, ez azonban a kritikus mennyiség alatt van. Ezért a terhesség alatt is ajánlott napi egy dobozzal meginni, amit leginkább a magas folsavtartalom indokol. A vitamin ugyanis serkenti a sejtek fejlődését.

Kefir készítése otthon
Először is a vásárolt tejet (ha csak tehetjük, vegyünk házi tejet, hogy szarvasmarha-, juh- vagy kecske-, az mindegy) higiéniai okok miatt forraljuk fel, hogy a készített kefir semmilyen szennyezett baktériumot ne tartalmazzon. Utána a szintén boltban beszerzett kefirgombával együtt két napig kell erjeszteni légmentes, szobahőmérsékletű és sötét környezetben.

A gomba fehér színű, először 5*4 mm, majd a növekedési idő végén 40*50 mm átmérőjű lesz.
Egy -két teáskanál gombát öntsünk le 2,5 dl szobahőmérsékletű tejel és hagyjuk állni 24 órán keresztül. Ezt naponta egyszer kell elvégezni, mindig ugyanabban az időben, ha lehet este és tároljuk szobahőmérsékleten.
Az így kiöntött tej tökéletesen megsavanyodik 16-20 óra alatt. A tökéletes megsavanyodás jele, hogy egy sűrű réteg, amelyben a gomba található, válik ki a tej felszínén és elválik a megsavanyodott tejtől.

A megsavanyodott tejet leszűrjük egy üveg edénybe egy műanyag szűrőn keresztül, melynek lyukazata nem nagyobb 2-3 mm-nél. A szűrés után a gombát hideg vízsugárral lemossuk az aludttej maradékától. Ezután a gombát visszahelyezzük a kimosott üvegbe, majd ismét leöntjük tejjel.

Ha a gombát nem tisztíjuk meg minden nap, és nem öntjük le tejjel, akkor nem fog szaporodni és barna színűre változik, elveszti gyógyhatását és el is pusztulhat.
Az egészséges gomba fehér színű, mint a tej vagy a túró. 17 nap alatt a gomba tömege a kétszeresére nő és akkor egy részét oda lehet adni valaki másnak. Az aludttejet naponta 2* kell fogyasztani (egybe is lehet), 20 napon keresztül, majd egy 10 napos szünetet kell tartani.

1 éves kúra után a szervezet tökéletesen egészségessé válik.

Megjegyzés (súlyos betegség esetén, de anélkül is ajánlott): a kúra tartalma alatt szigorúan tilos az alkoholfogyasztás! Korlátozandó a sós és az erősen fűszeres, csípős ételek fogyasztása.
A szervezet reagálása az aludttejre:
-az első 10-14 nap alatt rendkívüli módon fokozódik a gyomor aktivitása, amely különöse erős gázképződésekben nyilvánul meg. Ezért NEM JAVASOLT AZ ALUDTTEJET REGGEL, munkakezdés előtt fogyasztani. Néha gyakoribb és híg lesz a széklet, de semmi esetre sem szabad abbahagyni az aludttej ivását.

Egyes betegeknél, akiknek MÁJ vagy VESEproblémákik vannak, kellemetlen érzés alakulhat ki ezen a tájékon. 10-12 nap múlva a szervezet viharos reakciója csökken, a széklet normálissá válik és egy egész állapotra kiterjedő javulás következik be. Megemelkedik a tónus és férfiaknál fokozódik a nemi aktivitás.

Az aludttej ivásának kezdetétől 20 nap múlva jelentősen jobban érzik magukat. 2 hónap múlva megszabadulnak néhány betegségüktől, 1 év múlva pedig a szervezetük tökéletesen egészséges lesz. Az aludttejet használhatjuk arcunk és kezünk bedörzsölésére, mivel akadályozza a ráncok kezdődését, lassítja a bőr öregedését és csökkenti a fáradtságot.
Az aludttej csökkenti az izületi gyulladás és a reuma okozta fájdalmakat. A fájó testrészeket kell bekenni naponta 6-8 alakalommal.
Bármilyen sérülés, seb begyógyul, ha az aludttejjel átitatott kötést ráhelyezzük a sebre és cseréljük.
Ne felejtsük, hogy a GOMBÁT GONDOZNI KELL ! Ugyanúgy kell bánni vele, mint egy kis élőlénnyel. Óvjuk a gombát! A felesleges gombákat adjuk tovább az utasításokkal együtt!
A kefirgombát fénynek kitett és hideg helyen nem szabad tartani. A gombáról leszűrt kefirt már nyugodtan tarthatjuk hűtőszekrényben a felhasználásig. 20 fok felett a gombák gyorsabban dolgoznak, alacsonyabb hőmérsékleten lassabban. A gomba 3-4 héten belül kétszeresére szaporodik. Akkor meg lehet osztani, és egy részét tovább lehet adni. Adjon belőle barátainak és ismerőseinek! Soha ne semmisítse meg a gombákat, ahhoz túl drágák! A kefirt naponta kell fogyasztani, lehetőleg állandó időpontban, akár önálló ételként is. Megakadályozza a testben visszamaradt anyagok rothadását. Kedvezően befolyásolja a betegségből lábadozó állapotát. Komolyabb megbetegedéseknél naponta legalább 1 litert kell inni. A kefir nem gyógyszer, hanem élelmiszer . Fel lehet használni tejföl helyett saláták, szószok ízesítésénél.

A kefir kedvezően befolyásolja a következő betegségek gyógyulását:

-Vérszegénység: Egy liter naponta. Felnőtteknél normális vérkép keletkezik.
-Kiütés, ekcéma: Fél liter naponta. A kiütéses helyet naponta néhányszor kefirrel be kell dörzsölni, és meg kell szárítani. Éjszakára is hagyjuk rajta. 14 nap után a súlyos ekcémák gyógyulni kezdenek.
-Vérnyomás: Fél liter naponta. Rendben tartja a vérnyomást, és normalizálja a testsúlyt.
-Magas vérnyomás: Egy liter naponta, két hónap után a vérnyomás normális lesz.
-Hólyaghurut: Egy liter naponta a szükséges ideig.
-Székrekedés: Egy liter 12 órás kefir naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.
-Hasmenés: Egy liter 36 órás kefirt naponta. A széklet normalizálódása után már 24 órás kefirt kell inni.

/ forrás:wikipedia, hazipatika, kefirgomba, kaukázusikefir /

Hoztam egy videot is:

Link
relisisi, 2016. november 14. hétfő, 19:10
Címkék: alkoholos erjedés, hagyományos kefirt, kefirszemcsék szerkezete, élesztő szimbiotikus, szemcsék puha, kefir kultúrában,
Kommentek
Jó ez a hosszú hétvége
megint.
Holnap még van egy csomó elintézendő, de a vasárnap és a hétfő újra pihi. Igaz van eltervezve pár apróság, de az annyira nem vészes.
Jó lenne, ha sütne a nap, de nem sok esély van rá.
De már legalább zöld minden. Az a havazás pár napja, az nagyon nem volt gyerebe....

Ma drága ebemet körbevették az apróságok, vagyok néhány ovis és még pellusos kisgyerek. Szegénykém olyan volt köztük, mint elefánt a porcelánboltban. Ahogy simogatták, visongtak, beszéltek, és borzasztóan tetszett nekik hogy egy tőlük épp hogy alacsonyabb kutyát simogathatnak, aki tűri, és még puszit is ad. Mondjuk azt a legkisebb kapta, akivel pont egymagasak voltak, szóval fésztufész
Azzal kezdődött, hogy lementem vele, mert a kaukázusi kefírhez kiflit akartam venni. Gyönyörűen megvárt az üzlet előtt, úgyhogy kapott is jutifalatot. Na ez után jöttek a kisgyerekek, akiket alig lehetett elvonszolni a kutya mellől.
orsi1, 2017. április 28. péntek, 17:26
Anticandidás lepénykenyér
alja és a széle kemény, ropogós lett, de azt hiszem túl vékonyra sikeredett. Viszont más fűszerek nélkül is nagyon finom, tejföllel megkentem és fokhagymát rágcsáltam hozzá."

"Többféle lepénykenyeret is szoktam sütni, általában mindig csak egy jókora pizza méretűt, mert frissen a legjobb. Az az igazság, hogy mikor hogy sikerül, néha másnap-harmadnap is finom még, de sokszor akkor már kőkemény. Az alaprecept a pizza mérethez kb 3-4 pohárnyi (kb.2dl pohár) liszt + kevés olívaolaj, víz és/vagy kaukázusi kefír. nekünk ez van mindig itthon, de sima kefír vagy joghurt is ugyanolyan szerintem. Ha több a kefír, akkor puhább lesz, ha csak vizet használunk, akkor a legropogósabb, keményebb. Lisztfüggő is: a teljes kiőrlésű tönkölylisztből puhább lesz, a Graham-liszttől ropogósabb. A teljes kiőrlésű rozslisszttől a "legtöményebb" szerintem, azt nem szeretjük annyira. Kísérletezni kell! Kedvencünk az aprított olívabogyóval, oregánóval, fokhagymaporral és icipici borssal dúsított lepény, ami önmagában is
bkisseva, 2017. március 21. kedd, 19:59
Sajtos csibecomb recept
[/kep]

Amikor kevés időm jut az ebédrevaló elkészítésére, legtöbbször ilyen tepsis hús van étlapunkon. Kefirrel készítve kalóriaszegényebb és az íz harmónián nem változtat. Öt percnyi előkészítés után mehet a sütőbe, 40 percig nincs vele gond, ráérünk mással foglalatoskodni, amíg megsül. Párolt zöldséggel tálalva lúgosító étel.
A recept hozzávalói ( személyre)

5 db egész csibecomb
1 evőkanál tyúk vagy kacsazsír
350 gr 12%-os tejföl vagy kaukázusi kefir
1 dl főzőtejszín
5 szelet edámi sajt (15 dkg)
5 szelet csibesonka felvágott
5 db rozmaringbóbita

őrölt bors
őrölt szerecsendió
esetleg 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A megtisztított csibecombokat ízlés szerint besózzuk, sütőtálba helyezzük, a sütőt 170 C fokra bekapcsoljuk.

Összekeverjük a tejfölt vagy kefirt a tejszínnel, enyhén megsózzuk, esetleg préselt fokhagymagerezdekkel, borssal,
lebo, 2016. október 05. szerda, 07:30
A GVH engedélyezte a Miskolci Tejüzem megvásárlását
Az engedély nem csak az ingatlan és a rajta lévő felépítmények megvásárlására terjed ki, hanem magába foglalja a "Minna KAUKÁZUSI KEFÍR", a "MINNA COOL MIX" és a "Minna minden napra" színes ábrás védjegyeket is.

A GVH az összefonódás horizontális hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mind a Naszálytej, mind pedig a Miskolci Tejüzem foglalkozik nyerstej feldolgozásával, valamint egyes tejipari termékek előállításával és értékesítésével, azonban a két vállalkozás együttes magyarországi piaci részesedése - mindkét árupiacon - 20 százalék alatt marad. Így az összefonódás nem jár horizontális hatással.

A GVH nem azonosított káros vertikális hatást sem. A két tulajdonos - a Szatmári-csoport és a Jászapáti-csoport - nyerstej-értékesítésből, valamint a Miskolci Tejüzem és a Naszálytej nyerstej-beszerzésből származó együttes magyarországi részesedése nem éri el a 30 százalékot.
velemenyezd, 2015. december 07. hétfő, 14:42
Emésztésserkentő
megszabadulhatsz a testedet terhelő méreganyagoktól, illetve normalizálhatod zsíranyagcsere-folyamataidat is. Reggelente igyál meg egy pohár almaecetes vizet, melyet egy kevés mézzel is ízesíthetsz.

Müzli
Az eredetileg német származású müzli a legegészségesebb reggeli, mivel csupa olyan tápanyagot tartalmaz, melynek fogyasztásával már a nap elején beindíthatod emésztésedet. Ha a rostokban, gabonákban gazdag müzlit joghurttal vagy kefirrel fogyasztod, tovább fokozhatod hatását.

Kaukázusi kefir
A kefirgombák jótékony hatásai közé tartozik az emésztés serkentése is. A savanykás ízű tejszármazék fogyasztásával kiküszöbölheted a székrekedéses panaszokat, illetve elbúcsúzhatsz a kellemetlen gyomorégéstől is. A legjobb, ha mindennap fogyasztasz belőle.

Aloe vera
Az ehető aloe vera páratlan gyógynövény, mely rostjai, aminosavai, vitaminjai és ásványi anyagai révén egész testedet formában tartja. A leveleiből nyert gél fogyasztásával mindemellett lelassult emésztésedet
klementinagidro, 2015. szeptember 07. hétfő, 14:00
Fogyókúra - irreális megszorítások nélkül
Fogyókúra - irreális megszorítások nélkül

Ez a diéta tartható, egészséges, reális! Olyan életmódváltást igényel, ami nem változtat meg lényegében, így nem is esik nehezedre.
Ez egy abszolút egészséges diéta, tapasztalatok és orvosi kijelentések alapján lett összeállítva, lényegében nem kell semmit kiiktatni az étkezésünkből, majdhogynem úgy ehetünk ahogy szoktunk. Egy próbát megér, nem?

A reggelit ejtsük meg felkelés után, a vacsorát meg lefekvés előtt 2-3 órával érdemes. Az étkezések közt 4 óránál több ne teljen el. Mondanom sem kell, hogy igyekezni kell meginni azt a bizonyos 3 liter vizet/teát, valamint lehet almaecetes vizet is

Reggeli:
Sokszor el lett már mondva, hogy az egyik legfontosabb étkezésünk. Nem kell soknak lennie, csak tartalmazzon minden alapvető tápanyagot. Vagyis valamilyen fehérjét, szénhidrátot, egészséges zsírokat és zöldséget vagy gyümölcsöt - esetleg mind a kettőt. Ezek csak példák a reggelire, kb 300 kcal.
a. kb 6 dkg teljes
klementinagidro, 2015. július 01. szerda, 07:58
Kefír
Gyerekkorom vége felé otthon a családba kezdett beütni az egészséges ételek, italok iránti rajongás, így a csíráktól az aszalt szilváig mindenbe belekóstolhattunk egy kicsit. Ha meg nem tetszett, nem kellett megenni, tapasztalatnak jó volt.

Valahogy a kefir örökre belopta magát a szívünkbe, amit akkor még persze nem tudtuk, hogy kaukázusi kefirnek hívnak. Valami különleges kefirgomba ütötte fel a fejét baráti és munkaközösségekben, cserélt és talált gazdát. Aztán egyszer túlnőtte a házat, vagy az is lehet elhalt vagy meguntuk, már nem emlékszem, de nem volt többet. És azóta is keresem azt az ízt, mert a gombákból készített házi kefir sokkalta finomabb volt, mint bármelyik üzletben vásárolt mostani. Akkor persze nem tudtuk (tudatosan), hogy az egészségre is igencsak jótékony.

Egy kicsire nőtt karfiolra emlékeztető gomba képes a friss tejből igencsak egészséges kefirt erjeszteni. Jó hatással van az emésztésre, normalizálja a
klementinagidro, 2015. június 29. hétfő, 07:51
Képek, videók
Kaukázusi kefir.jpg
pacsakute
2013. június 24. hétfő, 17:26
Alkohol
eva6
2017. április 05. szerda, 09:46
Alkohol 01.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:34
Alkohol 02.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:33
Alkohol 03.jpg
chillik
2017. február 27. hétfő, 07:32
ahol a legtöbb alkoholt i
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:45
alkoholist.gif
menusgabor
2016. november 30. szerda, 19:09
alkohol_nagy.jpg
charlotteani
2016. november 29. kedd, 15:56
103610-az-alkoholrol-r ovi
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:39
az-igazsag-az-alkohol- hat
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:39
dem alkohol.jpg
snbela44
2016. március 08. kedd, 18:04
alkohol-predaj-absinth -hi
zskadi
2016. február 09. kedd, 23:26
a legtöbb alkoholt isszák
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.