Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 07:52 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Csudai Sándor nyerte a hatodik Hemző Károly-díjat
A zsűri nemcsak Csudai Sándor magas színvonalú és változatos tematikájú portfólióját értékelte - amelyben háborús tudósítás, képriportok, utcai fotó és drónfelvételek is szerepelnek -, hanem azt is, hogy a leginkább "hemzős" pályázat volt az övé - közölték az MTI-vel a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a Hemző Károly Alapítvány kuratóriumából álló zsűri - Lajos Mari, Hemző Károly özvegye; Salvarani Zsófia, a művész nevelt lánya; Korniss Péter és Bánkuti András fotográfusok, valamint az alapítvány titkára, Szarka Klára kurátor - több, szinte egyenértékűen nívós finalista közül választotta ki Csudai Sándort a díjra.

A tanácsadó testület tagjai - Barakonyi Szabolcs, Cseke Csilla, Bácsi Róbert László, Mucsy Szilvia, Szabó Lajos és a tavalyi győztes, Bielik István - ezúttal 12 fotográfust jelöltek a 35 év alatti alkotók számára meghirdetett pályázaton: Csudai Sándort, Mónus Mártont, Ruprech Juditot, Rostás Biankát, Sóki Tamást, Szilágyi Annát, Varga Dzsenifert, Szekeres Mátét, Sivák Zsófiát, Kókai-László Dórát, Hölvényi Kristófot és Simó Szabolcsot.

Közülük került ki az idei öt finalista: Mónus Márton, Sivák Zsófia, Simó Szabolcs, Szilágyi Anna és Csudai Sándor, aki a Hemző-díjat átvehette a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban szerdán.

Csudai Sándor 1987-ben született, jelenleg az origo.hu munkatársa. Nemzetközi és hazai pályázatokon is többször díjazták már, 2015-ben Junior Prima díjat kapott.

A tavalyi díjazott, Bielik István Szabadságok című "jutalomkiállítása" július 22-ig tekinthető meg a Capa 8F Galériában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 17:11
Címkék: Csudai Sándor, Hemző Károly-díjat, Hemző Károly Alapítvány, Lajos Mari, Hemző Károly, Salvarani Zsófia,
Kommentek
Magyar Sajtófotó Pályázat - Kihirdették az idei díjazottakat
Mindennapi élet (egyedi) kategória élén Reviczky Zsolt (HVG) végzett, a Mindennapi élet (sorozat) kategória első helyezettje pedig Bődey János (Index.hu) lett.

Az Emberábrázolás - portré (egyedi) kategória legjobb képét Páczai Tamás (Képmás Magazin) készítette, az Emberábrázolás - portré (sorozat) kategória első díjával pedig Kállai Mártont (Szabad Föld) jutalmazták.

A Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel (egyedi) kategória első helyezettjeként Csudai Sándort (Origo) hirdették ki, Kurucz Árpád pedig a Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel (sorozat) kategória első és második díját is elnyerte.

Ifj. Lőrincz Ferenc (szabadfoglalkozású) végzett a Sport (egyedi) kategória élén, míg a Sport (sorozat) kategória aranyérmese Zoltai András (szabadfoglalkozású) lett.

Ifj. Lőrincz Ferenc a Természet és tudomány (egyedi) kategória első helyezését is kiérdemelte, a Természet és tudomány (sorozat) kategória
velemenyezd, 2019. január 28. hétfő, 14:21
Hatan vehették át az idei Junior Prima sajtódíjat
Az elismerést Borbás Barna (Heti Válsz, valasz.hu), B. Simon Krisztián szabadúszó, Csudai Sándor, a Magyar Hírlap fotóriportere, Mészáros Tamás, az MTVA/MTI munkatársa, az Index videorovatában dolgozó Szabó Péter és Zsiborás Gergő (Forbes Magyarország) vehette át.

Krisán László, a díjkategóriát második éve támogató, a Széchenyi Kártya Programot irányító KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója az eseményen azt emelte ki, hogy sajtó nélkül nem jöhetnek létre sikerek, ezt saját példájuk is alátámasztja.

Hozzátette, a Kossuth-, Prima Primissima- és Pulitzer-díjas tagokat felvonultató zsűri összetétele is mutatja, jelentős és jó döntés született arról, kik kapják az elismerést, a díjazottaknak pedig további bíztatás, hogy olyan emberek ismerték el eddigi tevékenységüket, akik példaképeik lehetnek.

Borbás Barna méltatásakor Balogh Gabriella, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagja azt emelte ki, hogy ő a Heti Válasz szellemi műhelyének egyik legtehetségesebb és legsokoldalúbb tagja, aki írásban
velemenyezd, 2015. november 18. szerda, 11:58
Sajtófotó pályázat - A díjazottak listája
megyékben dolgozó legjobb fotóriporter Balázs Attila, az MTVA/MTI munkatársa lett.

A legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotóriporter díjatBéli Balázs (Barikád) kapta.

KATEGÓRIADÍJAK

Hír-, eseményfotó (egyedi) - Beérkezett pályaművek száma: 306

1. hely: Móricz-Sabján Simon (Népszabadság): Netadó tüntetés

2. hely: Koszticsák Szilárd (MTVA/MTI): Avató

3. hely: Tuba Zoltán (szabadúszó): "Hazaáruló"

Képriport (sorozat) - Beérkezett pályaművek száma: 150

1. hely: Csudai Sándor (Magyar Hírlap): Háború az utcán

2. hely: Süveg Áron (szabadúszó): Bú/csúztatók

3. hely: Huszti István (index.hu): Tüntetés a netadó ellenEmberábrázolás - portré (egyedi) - Beérkezett pályaművek száma: 422

1. hely: Veres Viktor (Mediaworks Kiadó Nemzeti Sport / Népszabadság): Bálvány

2. hely: Oláh Gergely Máté (szabadúszó): Pallag Zoltán

3. hely: Bődey János (index.hu): A rejtélyes Berény-festmény

Emberábrázolás - portré (sorozat) - Beérkezett pályaművek
velemenyezd, 2015. január 19. hétfő, 12:11
Béli Balázs nyerte a Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját
fotográfusa; Marián Pauer fotótörténész, kurátor; valamint Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere vett részt a munkában.

Adrian Evans az eredményhirdetés előtt kiemelte, hogy az elmúlt év legfontosabb pillanatait rögzítő pályamunkákon keresztül megismerhette az országot, amelynek jelentős fotográfiai hagyományait tapasztalatai szerint a fiatal magyar fotósok is továbbviszik.

A Hír- és eseményfotó egyedi kategória első díját Móricz-Sabján Simon nyerte el, a Képriport sorozat kategóriában a zsűri Csudai Sándort (Magyar Hírlap) sorolta az első helyre.

Emberábrázolás - portré egyedi kategóriában Veres Viktor (Mediaworks Kiadó Nemzeti Sport/Népszabadság) végzett az első helyen, a sorozatok között Bőde János (index.hu) anyagát találta a legjobbnak a zsűri.

A Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel egyedi kategóriát Eöri Szabó Zsolt (Nemzeti Színház) nyerte meg, a sorozatok között Hartyányi Norbert (szabadúszó) képei nyertek.

A Sport
velemenyezd, 2015. január 19. hétfő, 12:11
Miért nem szeretik a magyarokat?
egyetemre. Ezer év óta a magyarság az európai keresztény műveltség kihagyhatatlan elemét képezi. Magyarország hosszú évszázadokon át Európa védőbástyája volt, ugyanakkor tudósaival és művészeivel jelentős szerepet játszott az európai műveltség kimagasló eredményeinek létrehozásában. Gyűlölik a magyarokat? A miértre keresem a választ.

Ősök Napja: A több mint ezeréves Kárpát-medencei magyar történelemben a hun-magyar rokonság mindig a magyar nemzettudat alapját képezte (Fotó: Csudai Sándor)


Soha nem értettem meg, hogy az első világháború után a győztes nagyhatalmak, Franciaország, Nagy-Britannia és az Amerikai Egyesült Államok miért éppen azt a népet büntették meg a legjobban, amelynek semmi köze nem volt a háború kirobbantásához. Mindezek ismeretében teljesen érthetetlen az Európai Unió vezető politikusainak hisztérikus magyarellenes
menusgabor, 2013. szeptember 30. hétfő, 20:34
Rózsa utcai történetek.2. kisalföld.hu
kisalföld.hu-n olvasható. http://s3.www.tvn.hu/sid12poiuztrewqasdfghjklmnbvcxy91827364521/us ers_blog/myblog_newpost.tvn?SID=126882c26273a0217a01008bc32ed26212 6882c26273a0217a01008bc32ed262&pid=85220&mod=1#. Biztosan sokan ettek abból a finom pléh oldalasból,olcsó marha-disznó húsokból ,amit a Sastéri Hatósági húsboltban lehetett kapni.Most élelmiszer üzletként üzemel,mellette egy kiskocsma.Péntekenként már korán reggel sorban álltak a nénik,igy anyukám is az olcsó,állítólag kényszer vágású húsokért.Ilyenkor hosszú sor kigyózott már reggel négytöl a Sas téren,fel egészen Sanyi bácsi házáig.Sanyi bácsi már sokszor téma volt,de azért elmondom,én hogyan hallottam az esetet.Sanyi bácsi könyvet árúlt a Várkerületen és állitólag rengeteg eldugott pénze
adorjanattila, 2012. július 24. kedd, 13:08
- Soproni történetek.Még mindig a Rózsa utca.........
Biztosan sokan ettek abból a finom pléh oldalasból,olcsó marha-disznó húsokból ,amit a Sastéri Hatósági húsboltban lehetett kapni.Most élelmiszer üzletként üzemel,mellette egy kiskocsma.Péntekenként már korán reggel sorban álltak a nénik,igy anyukám is az olcsó,állítólag kényszer vágású húsokért.Ilyenkor hosszú sor kigyózott már reggel négytöl a Sas téren,fel egészen Sanyi bácsi házáig.Sanyi bácsi már sokszor téma volt,de azért elmondom,én hogyan hallottam az esetet.Sanyi bácsi könyvet árúlt a Várkerületen és állitólag rengeteg eldugott pénze volt,mégis szegényesen szerényen élt. Van aki szerint festményekben és más egyéb mükincsekben volt a vagyona.1990. július 6 -án,N. Sándort, mindenki által Sanyi bácsiként ismert könyvárús bácsit brutálisan megölték,fejét baltával szétverték. Állitólag valakit elfogtak a rendörök,aki bevallotta ,hogy ott volt a gyilkosságnál,de nem Ö követte el.Szokás szerint bizonyiték hiányában a rendörség tehetetlen volt.Lehetett olyant is hallani,hogy egy félkezü hajléktalant
sopronipanzios, 2012. július 23. hétfő, 11:54
Képek, videók
csudai tisza2.jpg
liza1
2014. szeptember 13. szombat, 18:31
károly atya áldási terüle
maroka
2020. április 05. vasárnap, 22:17
károly atya0405_3.png
maroka
2020. április 05. vasárnap, 09:34
károly atya0405_2.png
maroka
2020. április 05. vasárnap, 09:33
károly atya0405.png
maroka
2020. április 05. vasárnap, 09:32
károly atya0404.png
maroka
2020. április 04. szombat, 18:42
károly atya0325_2.png
maroka
2020. március 25. szerda, 09:05
károly atya0325.png
maroka
2020. március 25. szerda, 08:57
károly atya0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 16:58
Gesztesi Károly (1963-202
dandej
2020. január 05. vasárnap, 19:25
károly atya1229.jpg
maroka
2019. december 29. vasárnap, 20:48
károly atya1113.jpg
maroka
2019. november 15. péntek, 08:56
SzKT Masa Károly.jpg
agica2004
2019. augusztus 29. csütörtök, 18:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.