Belépés
2020. július 08. szerda | 28. hét | 190. nap | 03:39 | Ellák
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mozi - Febr.27 - Márc.5
Mozi - Febr.27 - Márc.5

Kereshető ORSZÁGOS moziműsor a Mozineten! Kattintson ide:
http://www.mozinet.hu/mozimusor

Apáim története
Forgalmazó: Mozinet Kft.
Eredeti cím: Stories We Tell
Nemzetiség,szín,szinkron: kanadai,színes,feliratos
Rendező(k): Sarah Polley
Szereplő(k): Michael Polley,Harry Gulkin,Susy Buchan,John Buchan
Hossz: 108 perc.
Korhatár: Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

A Váratlan utazás sztárja, Sarah Polley bár a tévésorozat óta számos mozifilmben alakított főszerepet (Az élet nélkülem, A szavak titkos élete stb.), az elmúlt években inkább a kamera másik oldalát választotta, hogy rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is bizonyítsa tehetségét. Két nagy sikerű rendezése, a kétszeres Oscar-jelölt Egyre távolabb és a Volt egy tánc után élete legnagyobb kihívása elé nézett: az Apáim története különleges családi tabló, melyben Polley megkapó érzékenységgel, játékfilmes eszközökkel meséli el saját maga és családja fordulatokban gazdag életét. A kutatómunka Polley számára is meglepő és az egész életét megváltoztató eredménnyel zárult.

Bővebben itt olvashat a filmről:
http://www.mozinetmagazin.hu/filmbemutatok/mozi/film_adatlap/5160/ apaim_tortenete

Csajkeverők
Forgalmazó: Forum Hungary Filmforgalmazó Kft.
Eredeti cím: That Awkward Moment
Nemzetiség,szín,szinkron: amerikai,színes,feliratos vagy szinkronizált
Rendező(k): Tom Gormican
Szereplő(k): Zac Efron,Miles Teller,Imogen Poots,Michael B. Jordan
Hossz: 94 perc.
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Jason (Zac Efron) a modern, nagyvárosi fiatal iskolapéldája, aki jól fizető, kreatív munkája és két infantilis haverja mellett a csajozással múlatja az időt. Ám csak semmi komolyság, ezek a "randik" nem arról szólnak, hogy két felnőtt értékeli egymást, mint embert. Mígnem Jason egyik alkalmi partnere fel nem teszi a nagy kérdést: "szóval mi van most közöttünk?" A szoknyavadász fiúnak természetesen nem áll szándékában szorosabbra fűzni a szálakat, ezért véd-, és dacszövetséget köt barátaival, a válóper szélén álló Mikey-val és a sokszor nagyra nőtt óvodásként viselkedő Daniellel. Fogadalmat tesznek, hogy még véletlenül sem kezdenek komoly kapcsolatba a közeljövőben. Természetesen az élet - és egy kínos második találkozás a szőke Ellie-vel - keresztülhúzza Jason számításait, miközben cimborái is rájönnek, hogy a sors és a nők útjai kifürkészhetetlenek.

Bővebben itt olvashat a filmről:
http://www.mozinetmagazin.hu/filmbemutatok/mozi/film_adatlap/5161/ csajkeverok

Gyermekeink
Forgalmazó: Anjou Lafayette
Eredeti cím: A perdre la raison
Nemzetiség,szín,szinkron: belga francia luxemburgi,színes,feliratos
Rendező(k): Joachim Lafosse
Szereplő(k): Niels Arestrup,Tahar Rahim,Émilie Dequenne,Baya Belal
Hossz: 111 perc.
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Murielle és Mounir szenvedélyesen szeretik egymást. Mounir marokkói bevándorló, akit a jómódú doktor Pinget gyerekkorában magához fogadott és akinek a pótapa egy kényelmes, némiképp elkényeztetett életet biztosít. A fiatalok összeházasodnak és gyermekeik születnek, azonban érzelmileg és egzisztenciálisan egyre jobban ki vannak szolgáltatva a magányos doktornak. Pinget visszaél azzal, hogy az ő házában laknak, az életüket a saját szigorú szabályai szerint szervezi, folyamatos pszichikai és anyagi nyomás alatt tartva az ellenszegülő Muriellet. A család egy olyan egészségtelen érzelmi állapotba kerül, mely alattomosan vezet a tragikus kimenetel felé.

Bővebben itt olvashat a filmről:
http://www.mozinetmagazin.hu/filmbemutatok/mozi/film_adatlap/5163/ gyermekeink

Non stop
Forgalmazó: Pro Video Film & Distribution Kft.
Eredeti cím: Non Stop
Nemzetiség,szín,szinkron: amerikai francia,színes,szinkronizált
Rendező(k): Jaume Collet Serra
Szereplő(k): Julianne Moore,Liam Neeson,Michelle Dockery,Bar Paly
Hossz: 106 perc.
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

Bill Marks (Liam Neeson) szövetségi légi marsallként ingázik a New York és London közti non-stop járaton. Egy átlagos útnak indult ez a napja is, amikor a telefonjára egy fenyegető sms-t kap: 20 percenként megölnek egy utast a fedélzeten, ha nem utalnak át 150 millió dollárt egy megadott bankszámlára. Egyedül Marks az, aki aggódik az utasok életéért, a pilóta és a teljes legénység meg van róla győződve, hogy az Atlanti-óceán felett nem érheti őket baj. Az első gyilkosság után pánik tör ki a fedélzeten. A marsall próbálja kézben tartani az káosz uralta helyzetet, de egy nem várt fordulat felforgatja az eseményeket: az FBI, az Interpol, és még a Fehér Ház is azzal vádolja Marksot, hogy ő az, aki eltérítette a non-stop járatot. Senki nem hisz a marsallnak, pedig az idő egyre fogy, és már senki nincs biztonságban.

Bővebben itt olvashat a filmről:
http://www.mozinetmagazin.hu/filmbemutatok/mozi/film_adatlap/5164/ non-stop

Prince Avalanche - Texas hercege
Forgalmazó: Cirko Film Kft.
Eredeti cím: Prince Avalanche
Nemzetiség,szín,szinkron: amerikai,színes,feliratos
Rendező(k): David Gordon Green
Szereplő(k): Paul Rudd,Emile Hirsch,Lance LeGault,Joyce Payne
Hossz: 94 perc.
Korhatár: Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

A 80-as évek Amerikájában járunk, de erről a kertésznadrágokon és bajuszviseleteken kívül nem sok minden árulkodik. A végtelen texasi erdőkben, egy pusztító erdőtűz után két fiatal férfi festi az utat teljes elszigeteltségben. Alvin megfontolt, komoly és felelősségteljes, Lance - Alvin barátnőjének öccse - pedig éretlen, hebehurgya és megbízhatatlan. Különbözőbbek tehát nem is lehetnének, és az összezártság - nappal együtt dolgoznak az országúton, éjjel egymás mellett alszanak a közös sátorban - sok megpróbáltatással jár. Az együtt töltött hosszú hetek és a közös élmények elindítják őket egy úton egymás és önmaguk megismeréséhez, melynek során a konfliktusok, a humor és a tapasztalat segítségével mindketten más emberré válnak, és egy nem várt, valószínűtlen és mély kötődés is kialakul közöttük.

Bővebben itt olvashat a filmről:
http://www.mozinetmagazin.hu/filmbemutatok/mozi/film_adatlap/5165/ texas_hercege

Csatlakozz hozzánk a Facebook-on is!
A legfrissebb filmes híreket, nyereményjátékokat Facebook-oldalunkon közöljük először.
http://www.facebook.com/mozinet
1vargaildyko, 2014. február 27. csütörtök, 11:55
Címkék: Kereshető ORSZÁGOS, Mozinet Kft, Stories We Tell, Sarah Polley, Michael Polley, Harry Gulkin,
Kommentek
Liget Budapest - Főigazgató: folytatódik az új Néprajzi Múzeum beruházása
Hangsúlyozta: nem hangzott el olyan felvetés, hogy le kellene állítani a Néprajzi Múzeum leendő otthonának építését az Ötvenhatosok terén. Ez arra utal, hogy mindegyik politikai oldal érzi: 150 éves adósságot törleszt, ha története során először a múzeum végre saját célra épült otthont kap - jegyezte meg.

Kemecsi Lajos elmondása szerint a kivitelezés nagyon előrehaladott állapotban van, rövidesen elkészül a földfelszín alatti épületrész, ami a teljes múzeum mintegy kétharmadát teszi ki. Az épületet a tervek szerint 2021 végén adják át. Már idén elkészült azonban a Néprajzi Múzeum jövőbeli háttérbázisául szolgáló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, ahol jelenleg a csúcstechnológiát képviselő raktártechnológia és gépészet beszerelése zajlik - fűzte hozzá.

A főigazgató emlékeztetett arra, hogy a hatályos kormányhatározat szerint mostani, Kossuth téri otthonukat 2020 júniusáig kell átadniuk, de az ígéretek szerint ez a dátum rövidesen 2020 végére módosul. A Kossuth tér
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 14:11
Megújult a magyar muzeális könyvállomány online nyilvántartása
Az új rendszer segítségével Magyarország teljes muzeális könyvgyűjteményét egyetlen felületen lehet rögzíteni és elérhetővé tenni - emelte ki Hammerstein Judit, az OSZK főigazgatója.

A Muzeális Könyvtári Dokumentumok Nyilvántartásának (MKDNy) megújítása régi adóssága a szakmának - fűzte hozzá a főigazgató, aki elmondta: a kormány 2016-ban döntött arról, hogy 10 milliárd forintot biztosít a nemzeti könyvtár informatikai fejlesztéseire.

A megújult nyilvántartás az első modulja a fejlesztés alatt álló Országos Könyvtári Platformnak (OKP), amely a tervek szerint egy komplex virtuális térben fogja egyesíti a magyar könyvtári intézmények rendszereit - hangsúlyozta Hammerstein Judit.

Az eseményen Lendvay Miklós, az OSZK informatikai igazgatója kiemelte: elkerülhetetlen a paradigmaváltás a könyvtári rendszerek üzemeltetésében, közös alapra kell helyezni a különböző könyvtári intézmények ma egymástól teljesen függetlenül működő online szolgáltatásit.

Az OKP kialakítása ezt a célt szolgálja.
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 12:01
Trianoni menekültek adatbázisát publikálta az MTA egyik kutatócsoportja
A kereshető lista hivatalos összeírások, a Magyar Országos Levéltárban őrzött MÁV-iratanyagban lévő dokumentumok, egyéb levéltári anyagok, a helyi sajtó, valamint a menekültek érkezését 1920-1921-ben dokumentáló Erdélyi Hírek című lap alapján állította össze a szerző és a kutatók. Ez a 15 ezer ember a sok százezer trianoni menekültnek ugyan csak töredéke, de fontos lépés a múlt megismerésében - áll a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) közleményében.

A 400-420 ezer menekültet legtöbbször tömegszállásokon, barakkokban, iskolákban, kaszárnyákban szállásolták el, majd a húszas évektől Budapesten, valamint vidéki nagyvárosokban új lakótelepek épültek számukra, mint például a budapesti Pongrác- vagy a miskolci Vay-telepen. A korban és azóta is sokszor használták rájuk a "vagonlakó" elnevezést, pedig csak töredékük, mintegy 12-14 százalékuk lakott hosszabb ideig a rendező pályaudvarok és a budapesti vagy vidéki vasútállomások vágányaira félretolt kocsikban.

A csoportról nem készült eddig mindenre
velemenyezd, 2019. május 31. péntek, 14:16
Negyven közintézményben lesz elérhető a világ legnagyobb történelmi videóinterjú-gyűjteménye
tudományos tartalomszolgáltató cégtől.

A Vizuális Történelmi Archívum életút-interjúinak túlnyomó része a holokauszt túlélőivel és szemtanúival készült, az adatbázis azonban az elmúlt években kibővült az 1915-1923 közötti örmény népirtás, a ruandai tuszik ellen folytatott 1994-es genocídium, az 1937-38-as nankingi mészárlás, az 1978 és 1996 között guatemalai népirtás és az 1975 és 1979 közötti kambodzsai genocídium témájában készült anyagokkal.

Az archívum digitalizált, indexált és percre lebontva kereshető, hiperhivatkozásokkal ellátott tartalmának kutatását 64 ezer kulcsszó; 1,8 millió név és több mint 710 ezer kép segíti.

Az archívum bemutatóján Karen Jungblut, az USC Soá Alapítvány globális kezdeményezésekért felelős igazgatója hangsúlyozta: az adatbázis több mint 114 ezer órányi, összesen 41 nyelven és 62 országban rögzített videóinterjút tartalmaz, ezzel a legnagyobb a hasonló típusú digitális történelmi archívumok között.

A adatbázisban több mint 700 Magyarországon, és több mint
velemenyezd, 2018. október 29. hétfő, 17:02
MNB: mobil alkalmazás és megújult keresőprogramok segítik a tudatos pénzügyi döntéseket
A jegybank keddi közleménye szerint mobilbarát verzióban valamennyi jegybanki összehasonlító és kereső alkalmazás is használható. Egyebek mellett ellenőrizhető a piaci szereplők engedélye, kereshetők bankjegykiadó automaták és fiókok, de a hitelfelvétel előtt állók is segítséget kaphatnak a legkedvezőbb konstrukció kiválasztásában.

Az alkalmazás tartalmazza az országos Pénzügyi Tanácsadó Irodahálózat és az MNB ügyfélszolgálatának elérhetőségét, lehetővé teszi ügyintézési időpont foglalását, valamint e-mail küldését is az ügyfélszolgálatnak.

A pénzügyi ismeretek fejlesztése érdekében külön pénzügyi szótár is található az applikáción, és a főoldalon véletlenszerűen megjelenő pénzügyi szakkifejezések, illetve az ezekhez tartozó magyarázatok is segítik a pénzügyi tájékozódást.

A jegybank közleményében hangsúlyozta: kiemelt célja a pénzügyi fogyasztóvédelem további erősítése és a hazai pénzügyi szemléletformálás előmozdítása. Ennek érdekében honlapján külön fogyasztóvédelmi aloldalt is
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 10:51
Az új technológiák és a múzeum kapcsolatáról rendeznek konferenciát Budapesten
Az idei rendezvényen a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre helyezik a hangsúlyt, emellett állandóan megújuló, visszatérő témákról, például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról is hallhatnak majd a résztvevők.

A negyedik alkalommal megvalósuló konferencián mintegy húsz előadás hangzik el többek között magyar, ausztrál, mexikói, brit, lett, német, lengyel, román, cseh és horvát szakemberektől - mondta el Sz. Fejes Ildikó, az Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központ (OMMIK) vezetője az eseményt bemutató hétfői sajtótájékoztatón Budapesten.

A konferencia előadásai közül példaként említette a hatéves Fortepan archívum sikereiről és kudarcairól, a latin-amerikai virtuális workshopokról, a nemzeti névterek építésének lehetőségeiről és a lengyel múzeumok digitalizálásról szóló prezentációkat.

Az idegennyelvű előadásokhoz - az előző évekhez hasonlóan - tolmácsolást biztosítanak.

A tanácskozás
velemenyezd, 2016. november 21. hétfő, 13:12
Quaestor - Fenntartotta a bíróság Tarsoly Csaba előzetes letartóztatását
is rendhagyónak, valamint sajátosnak nevezett szakértői meghallgatásról kifejtette, hogy a tárgyalásra való felkészüléshez elengedhetetlen a terjedelmes dokumentumhalmaz kezelhetősége. Ennek érdekében kérte az ügyészt, hogy válogassa le az adatokból azokat, amelyekkel szűkíthető a per anyaga, amire az ügyész jelezte, hogy ezt a 15 napos határidőn belül megteszi. Ezt követően a bíróság a csütörtökön meghallgatott informatikai szakértőkkel együttműködve azon dolgozik, hogy könnyebben felhasználhatók, kereshetőek legyenek az adatok.

Tarsoly Csaba ügyvédje ismét kifejtette, hogy olyan mennyiségű iratot csatolt be az ügyészség, amit a nyomozati szakban szerinte még a vádhatóság sem olvashatott végig, egyszerűen a "bíróságra öntötte" az adatokat a vádhatóság. Válaszában a főügyészség képviselője ezt visszautasította, megalapozottnak tartva a vádat.

A csütörtökön meghallgatott szakértőket az adatok gyors kezelhetősége érdekében hallgatta meg a bíróság. Az egyik szakértő nyolc pontban foglalta össze,
velemenyezd, 2016. július 14. csütörtök, 22:24
Autószervizekben használt szoftver segíti a katasztrófavédelmet
Mint írták, a közúti baleseti mentés során a tűzoltóknak az akkumulátor pontos helye a legfontosabb információ a jármű áramtalanítása miatt.

Nehezíti a mentést, hogy az akkumulátor az újabb autókban sok helyen lehet, nem csak a motorháztető alatt, és előfordulhat az is, hogy több akkumulátor is van egy kocsiban. Ezért fontosak a Bosch eddig javításra, diagnosztikára használt adatbázis szoftverének naprakész, másodpercek alatt kereshető információi, mert a sérültek ellátása addig nem kezdődhet meg, amíg az áramtalanítás meg nem történt. A Bosch az elmúlt hónapokban országosan 600 tűzoltónak oktatta ingyenesen a program kezelését.

Tollár Tibor, az OKF főigazgatója a közlemény szerint elmondta: évente átlagosan hatezer közúti baleset történik Magyarországon, amelyeknél jelentősen meggyorsíthatja a beavatkozást, és ezzel az életmentést a gépjárművek műszaki paramétereinek pontos ismerete.
velemenyezd, 2016. június 27. hétfő, 15:47
Képek, videók
Keresheted őt, nem leled
sanci81
2018. február 24. szombat, 17:43
Új otthont kereshet
dandej
2016. szeptember 19. hétfő, 18:10
3 ESETBEN KERESHETSZ.jpg
jozso2ro
2013. június 20. csütörtök, 13:12
ennyit kereshetnék.jpg
dnemethk
2012. április 19. csütörtök, 20:03
Keresheted Őt....jpg
emilia3
2010. október 19. kedd, 00:16
Mit kereshet a mobillal.g
csalogany13
2010. október 05. kedd, 09:53
keresheted
jakabgasparne
2008. november 13. csütörtök, 07:34
Keresheted...
erzsike74
2008. október 17. péntek, 16:47
Kossuth mozinál.jpg
apabybe
2012. december 05. szerda, 08:09
így épült a mozink
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 12:59
8.3.Mozink.JPG
dnemethk
2008. július 30. szerda, 23:08
scary-stories-cats2.jp g
boraborella
2011. június 22. szerda, 19:47
ghost stories
agica2004
2011. május 23. hétfő, 13:24
Christmas Stories Framed
szabokatalin64
2010. szeptember 19. vasárnap, 07:25
Christmas Stories Art Pri
szabokatalin64
2010. szeptember 19. vasárnap, 07:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.