Belépés
2019. december 07. szombat | 49. hét | 341. nap | 07:02 | Ambrus
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Öttusa Eb - Kijelölték a férfi egyéni indulókat, egy kérdőjel a nőknél
A szövetségi kapitányok által a szakmai bizottsághoz beterjesztett javaslatokról szerdán határozott a szövetség elnöksége.

Az angliai Bath-ban sorra kerülő kontinensviadalon a nőknél a háromszoros világbajnok csapat két tagja, Kovács Sarolta és Alekszejev Tamara indulása biztos. A vb-címvédő csapat harmadik tagja, a májusban lábműtéten átesett Földházi Zsófia részvétele az orvosi vizsgálatok és egy felmérő eredményének függvénye a döntés értelmében.

Amennyiben Földházi nem indul, úgy két fiatalnak ad bizonyítási lehetőséget az egyéni versenyben Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya: Gulyás Michelle és Guzi Blanka először szerepelhetne Eb-n ebben a számban. Ha ez így alakul, váltóban Réti Kamilla és Barta Luca, míg vegyes váltóban Simon Sarolta indul.

Martinek János, a férfiak kapitánya egyéniben Marosi Ádám, Regős Gergely, Demeter Bence és Kasza Róbert nevezését tervezi.

Váltóban a Málits István, Bereczki Richárd duó, illetve az újdonsült felnőtt országos bajnok, a július eleji junior vb-re készülő Kardos Bence közül kerül ki a két résztvevő.

Vegyes váltóban a szövetségi kapitány elképzelése szerint az újonc Szabó Illés kap lehetőséget.

A végleges csapat kijelölésére hétfőn, vagy a jövő hétvégi tokiói világkupa-döntő után kerülhet sor.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 19. szerda, 20:26
Címkék: Öttusa Eb, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara, Földházi Zsófia, Amennyiben Földházi, Kállai Ákos,
Kommentek
U24-es öttusa Eb - Egy érem a hagyományos versenyekben
A pénteki nyitónapon lett harmadik - a fehéroroszok és a britek mögött - a Barta Luca (egyéniben 8.), Erdős Rita (11.), Kállai-Simóka Nóra (21.) összeállítású női válogatott.

A férfiak szombati versenyében negyedikként végzett a Regős Gergely (9.), Szabó Illés (13.) és Bereczki Richárd (17.) alkotta együttes. A dobogóra a németek, a britek és az ukránok állhattak fel. A negyedik magyar induló, Bernáth Bálint 29. lett.

Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta, hogy Regősnek a vívása nem sikerült jól, emiatt a kombinált számnak a 18. helyről vágott neki, onnan futott fel a kilencedikre, Bereczki pedig a lovaglásban hullajtott sok pontot, ezért nem tudott dobogós helyen végezni a magyar csapat.Az Eb vasárnap a vegyes váltóval ér véget.
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 20:02
Öttusa-vb - Kasza: sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni
"Olyan sokszor leküldött az élet a padlóra, de mindig fel tudtam állni, nem is értem, hogyan..., annyi ember segített a családomon kívül is - nyilatkozott a 33 éves Kasza Róbert, aki az egyéni versenyben ötödik lett, ezzel kevéssel lemaradt ezúttal az olimpiai kvótaszerzésről. - Igaz, hogy most nem nyertem kvótát, de örömteli, hogy kihúztam magam a mocsárból. Ezen a versenyen is sokszor kerültem gödörbe, elszalasztott asszóim voltak, majdnem kiestem a selejtezőben, és felálltam" - mondta, majd úgy folytatta: ezek után megcélozza a tokiói részvételt, pedig már ezen a vb-n sem akart elindulni a nem sikerült angliai Eb-után.

"Az ötödik hely visszaadta a reményt" - tette hozzá.

Kiemelte, hogy számára a vb tanulsága: "mindegy, mi a hivatásod, bele kell halni abba, amit csinálsz".

Marosi Ádám először úgy tudta tizedik lett, később kiderült, tizenegyedik.

"Akkor még inkább dühös vagyok! Mindent beleadtam, +meghaltam+. A selejtezőben is kiadtam magamból mindent, 35 évesen már nem lehet ilyen
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:22
Öttusa-vb - Ezüstérmes a magyar férficsapat
harmadik helyen. Olimpiai kvótát az első és a harmadik kapott, mert Choongnak már volt.

A döntőbe jutott 36 versenyző még pénteken túlesett a körvíváson, így szombatra az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

A 2017-es évben egyéniben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza, aki a tavalyi évet sérülés miatt kihagyta, az egy nappal korábbi víváson 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett a Ludovika Arénában, amivel 13. volt. A szombati folytatáskor a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion mobilmedencéjében a nyolcadik legjobb idővel teljesítette a 200 métert. A második számnál esett az eső, a versenyzők a bemutatáskor melegen felöltözve álltak fel a pályájukhoz.

A következő szakaszra, a bónuszvívásra elállt az eső. A közvetlenül a lelátó előtt zajló sorozatban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a párharcok győztese maradt fent, és így haladtak az első helyezettig. Kasza három ellenfelét - köztük Demetert -győzte le, ezzel a
velemenyezd, 2019. szeptember 07. szombat, 20:02
Öttusa-vb - Kovács Sarolta 13., a női csapat ötödik
volt.

Csapatban a magyarok az ötödik helyen végeztek. Az érmeken a fehéroroszok, az angolok és a németek osztoztak.

A fináléba jutott 36 versenyző az utóbbi években alkalmazott lebonyolítás szerint már csütörtökön túlesett a körvíváson, így péntekre az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám maradt.

Előző nap a 2016-ban vb-győztes Kovács 11. volt azzal, hogy a Ludovika Arénában 19 győzelmet aratott és 16 vereséget szenvedett. Péntek kora délután a Kincsem Parkban kialakított öttusastadion hatpályás mobilmedencéjében 2:08.62 perccel a negyedik időt úszta, de teljesítménye mindössze két ponttal ért kevesebbet, mint a leggyorsabb orosz Gulnaz Gubajdullináé, a 2017-es év világbajnokáé. Ezt követően a bónuszvívásban két ellenfelét győzte le, ezzel két pluszpontot szerzett és két szám után a hetedik helyen állt.

A bónuszban a körvívás végeredménye alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők, a győztes maradt a páston, és így haladtak az első helyezettig.

Kovács a
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 19:42
Öttusa-vb - Marosi Ádám ötödik a vívás után
A fináléba jutott 36 versenyző pénteken lépett pástra, majd szombaton következik számukra a program további része a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénában, melyben a lelátóról, egy helyről végigkövethető az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám.

A nyitányon, a Ludovika Arénában a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi 21 ellenfelét győzte le és 14-től kapott ki, ezzel végzett az élcsoportban. Az elején nem ment neki a tusadás, 4/6-tal, majd 6/9-cel állt, de aztán összeszedte magát, és erősen pozitív mérleggel zárt.

"Amikor jó napja van az embernek, minden megy magától, a páston is. Most viszont kemény meló volt! Az eleje nem ment, aztán minden asszó után rendeztem a gondolataimat, és a végére felhoztam magam" - elemezte teljesítményét.

A 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert hamarabb rázódott bele, de végül kevésbé jó eredménnyel jött le a pástról: 19/16-os mérleggel 13. az első szám után.

"A végén elhullajtottam néhány tust, ami
velemenyezd, 2019. szeptember 06. péntek, 15:01
Öttusa-vb - Teljes magyar siker a férfi selejtezőben
A vb negyedik napján, csütörtökön három csoportban küzdött a 88 fős mezőny a selejtezőben, mindegyikből az első tíz hely ért automatikus finálét, további hat versenyző pedig pontszáma alapján lépett tovább.

A B csoportba került a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi Ádám és a 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert, a C-be pedig a magyar férfi öttusázók közül eddig egyedüliként tokiói kvótás Demeter Bence, illetve Regős Gergely. Mindkét csoport, melyben hazai érintettség volt, úszással kezdett, majd vívott a kombinált szám előtt.

Marosi 1:58.33 perccel a negyedik időt érte el 200 méteren a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában, Kasza (1:59.21) pedig hetedik volt az első szám után.

"Az elmúlt időszakhoz képest csúcsformában úsztak a fiúk. Bár az eredményük nem egyéni rekord, de közel jártak ahhoz, ami mutatja, hogy jó állapotban vannak" - mondta Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

Kasza a Ludovika Arénában rendezett vívást
velemenyezd, 2019. szeptember 05. csütörtök, 19:32
Öttusa-vb - A mezőny második felében a magyarok a lovaglás előtt férfi váltóban
elvárt, a fiúk magasra tették a lécet, ez talán nyomasztotta őket" - összegzett Martinek János szövetségi kapitány, majd hozzátette: a fiatalok közül Szabó még csak első éves felnőtt, Kardos pedig junior, számukra még erős a felnőttek mezőnye, de van idejük beleerősödni.

A 2x100 méteres úszást pár méterrel arrébb, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában bonyolították le. A Szabó, Kardos páros a negyedik, a Bereczki, Málits kettős pedig a 15. időt érte el.

Ezután a Kincsem Parkban felépített öttusaarénában folytatódott a verseny, ahol először a bónuszvívást bonyolították le. Ebben a körvívásban az utolsó helyezett páros csapott össze először az utolsó előttivel, a győztes maradt a páston, majd fordított sorrendben következtek a csapatok. Málitsék 2-1-re kikaptak a franciáktól, Szabó és Kardos viszont a következő összecsapáson ugyanennyire nyert ellenük - ezért egy pluszpont járt -, majd 2-1-es vereséget szenvedett a csehektől.

Utóbbi kettős 16., előbbi 18. a lovaglás előtt a 19 váltót
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 16:21
Öttusa-vb - Megkezdődött a világbajnokság, megállapodás a szövetség és Kincsem Park között
Volt versenyzőként is tisztában vagyok vele, fontos, hogy minél hamarabb meglegyen a kvóta. Mi ehhez szeretnénk a hátteret biztosítani" - indokolta a hazai rendezések fontosságát.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke azzal kezdte köszöntőjét, hogy bár nem tud magyarul, annyit azért így is értett, hogy az államtitkár az olimpia jegyében rendezett versenyekről beszélt. Ehhez kapcsolódva kiemelte, hogy az év sportági fő eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap múlva pedig az öttusa - olimpiai - jövőjének szempontjából fontos tanácskozások, ülések következnek.

"A sportág 1912 óta szerepel az olimpiák programjában, szeretnénk, ha ez az 2024-es párizsi után is így lenne" - mondta.

Felidézte, hogy az 1989-es világbajnokság során már járt a Kincsem Parkban, ami valódi öröksége a sportágnak, és tisztában van azzal, hogy azóta is milyen sikeres versenyeket rendeztek Magyarországon.

Megemlítette, hogy a vb-re várják Albert monacói herceget és ifjabb Juan Antonio
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:02
Képek, videók
öttusa-Omarés Amro El Gez
agica2004
2017. február 18. szombat, 21:45
ottusa_marosi_adam_081 1_m
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
ottusa_marosi_adam_081 1_u
menusgabor
2012. augusztus 12. vasárnap, 21:14
20110919ottusa.jpg
agica2004
2011. szeptember 30. péntek, 15:01
egyéni-lehetőségek.jpg
menusgabor
2018. március 08. csütörtök, 18:24
Eg meghatározó egyéniség
sanci81
2017. március 11. szombat, 19:00
Egyéniség
pacsakute
2015. október 03. szombat, 13:22
egyéniség.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:09
Egyéniség-NYÁR
1vargaildyko
2014. július 06. vasárnap, 11:37
színes egyéniség
szelgyongyi
2013. november 21. csütörtök, 04:26
egyeniseg.jpg
groszmadel
2013. május 03. péntek, 07:32
egyéniség.jpg
dnemethk
2012. augusztus 06. hétfő, 12:23
Egyéniség.jpg
panni48
2009. július 02. csütörtök, 08:21
John Cleese - Egyéni Csúc
rambobby
2007. április 25. szerda, 14:45
Graham Chapman - Egyéni C
rambobby
2007. április 08. vasárnap, 20:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.